Skip to main content

Cevennene i Stevensons fotspor

Fottur på egen hånd i Cevennene

Fra sentralmassivet, midt i Frankrike, går veien sørover mot Saint-Jean-de-Gard, ikke langt fra Middelhavet. Vandringen går gjennom tradisjonsrike områder med en stolt historie og mye plass. Lav befolkningsvekst og økonomisk stillstand har skapt en region hvor natur og landsbyer har stått urørt det siste hundre år. Du starter i Le Puy-en-Velay, med sukkertoppfjell og verdens beste grønne linser. Sørover vandrer du i et varierende kulturlandskap og deretter inn i grønnkledde fjell i Cevennene nasjonalpark.
Vi tilbyr nå denne ruten i to deler, du velger om du vil gå hele ruten på 12 dagsetapper, eller oppdelt i to deler på 6 dagsetapper hver.

  • Historisk vandring på godt merkede stier gjennom frodig landskap og urørt natur
  • Middelalderbyen Le Puy med mytisk atmosfære
  • Vakkert fjellandskap i naturparken Cevennene

September 1878 legger Robert Louis Stevenson ut på vandring fra Le Monastier-sur-Gazelle mot fjellområdet Cevennene i Sør-Frankrike. Han kjøper et esel som han døper til Modestine, og som blir hans trofaste følgesvenn på vandringen. Dagboksnotater om alle opplevelsene han hadde underveis blir så til boka «På vandring med et esel i Cevennene», en klassiker innen friluftslitteraturen. Dette var Stevensons første suksess som forfatter. Senere skulle han bli mer kjent med bøkene «Skatten på sjørøverøya» (1883) og «Dr. Jeckyll and Mr. Hyde» (1886). Vandringsveien Stevenson gikk har blitt merket og skiltet, og i dag kalles den GR 70. I 2018 ble boka oversatt til norsk av Alexander Leborg, som ble så fascinert av historien at han selv gikk vandringen - men da uten esel. Hans notater resulterte så i boka «På vandring uten esel i Cevennene», som utkom i 2019. Begge bøkene finnes tilgjengelig både fysisk og som e-bøker. 

Cevennene i Stevensons fotspor  | Del 1

Cevennene i Stevensons fotspor | Del 1

Du starter i Le Puy-en-Velay, med sukkertoppfjell og verdens beste grønne linser. Veien går sørover gjennom tradisjonsrike områder med en stolt historie og mye plass. Lav befolkningsvekst og økonomisk stillstand har skapt en region hvor natur og landsbyer har stått urørt de siste hundre år.

8 dager Fra 11 750,- Les mer
Cevennene i Stevensons fotspor | Del 2

Cevennene i Stevensons fotspor | Del 2

Fra Chasseradès vandrer du videre i et varierende kulturlandskap og deretter inn i grønnkledde fjell i Cevennenes nasjonalpark. Stiene er godt merkede og preget av middelhavsvegetasjon.

8 dager Fra 12 600,- Les mer
Cevennene i Stevensons fotspor | Del 1 og 2

Cevennene i Stevensons fotspor | Del 1 og 2

Fra Le Puy og Sentralmassivet, midt i Frankrike, går veien sørover mot Middelhavet. Du vandrer gjennom tradisjonsrike områder hvor natur og landsbyer har stått urørt de siste hundre år. Stiene tar deg gjennom variert kulturlandskap og deretter inn i grønnkledde fjell i Cevennenes nasjonalpark.

14 dager Fra 21 250,- Les mer
Snakk med en reiseekspert