Skip to main content

Moseldalen 7 overnattinger - sykkeltur på egen hånd

Sykkeltur fra Metz til Koblenz

Turen starter i regionen Lorraine i nord-østre Frankrike, og vi følger elven Mosel helt fram til Koblenz i Tyskland. Gode sykkelveier og lette nedoverbakker bringer deg forbi borger og vingårder, kirker og klostre, landsbyer og litt større byer som Metz, Trier og Koblenz. Med sykkelen ruller du fredelig gjennom det vakre og romantiske landskapet og stopper der du selv ønsker å besøke en landsby, smake på litt vin eller ta en lur i gresset. Et av Sentral-Europas vakreste landskaper og Tysklands mest kjente vinområde.

Avgang hver fredag og lørdag fra 21. mai til 4. september 2021. 

To alternativer:
Du kan velge om du vil avslutte turen i Koblenz eller om du vil forlenge turen med to sykkeldager fra Koblenz til Mainz. Ved bestilling, vennligst oppgi hvilket alternativ du ønsker.

Koblenz-Mainz: Rhinen og området rundt denne mektige elven byr på slott og festninger, vakre vinlandsbyer og fantastiske utsiktspunkter. Du sykler på fine sykkelveier langs elven. Strekningen fra Koblenz til Bingen, kjent som Middelrhinen, står på UNESCOs verdensarvliste og hele dalen kalles ofte "Den romantiske Rhinen".

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris per person: kr 9 500

Tillegg enkeltrom: kr 1 950
Tillegg høysesong*: kr 650
Tillegg halvpensjon: kr 1 950
Tillegg el-sykkel: kr 1 000
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Høysesong fra 21.05. til 05.06. og fra 16.07 til 04.09.21 


Inkludert:

 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • 21-girs sykkel med dobbel sideveske
 • Bagasjetransport
 • 24-timers servicetelefon (engelsk/tysk)
 • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)
   

Tillegg Koblenz-Mainz:
Pris: kr 2 100
Tillegg enkeltrom: kr 700
Tillegg halvpensjon: kr 750

Inkludert:

 • 2 netter på hoteller m/frokost
 • Du beholder den samme sykkelen (enten 7 eller 21-girs sykkel med dobbel sideveske)
 • Bagasjetransport
 • 24-timers servicetelefon (engelsk/tysk)
 • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)

Ikke inkludert: 

 • Lokale turistskatter må betales direkte på hotellene (tot. ca. 20 EUR). 

Dag for dag

Dag 1  Norge - Metz
Ankomstdag. Fly til Paris og tog til Metz i Frankrike (ca. 1,5 t). Hotellet ligger like ved jernbanestasjonen. Metz har ca. 300 000 innbyggere, 3000 år gammel historie, historisk gamleby med bymurer og en gotisk katedral.

Dag 2  Metz - Perl   32 km (eller ca. 65 km)
Dette er første sykkeldag. Sykkelen blir utlevert i Metz om morgenen, du tar lokaltog eller buss til Thionville (avgang hver time, billett kjøpes på stedet til ca. 10,50 euro), eller du kan velge å sykle hele veien. Første halvdel av dagen sykler du i Frankrike, senere triller du inn i Tyskland med Luxemburg og landsbyen Schengen på den andre siden av elven. Lyder navnet kjent? I denne lille landsbyen ble Schengenavtalen undertegnet i 1985. Sykkelveien bringer oss til overnatting i landsbyen Perl rett over den tyske grensen. 

Dag 3  Perl - Trier   ca. 50 km
Du kommer inn i Luxemburgs vinmarker og ferden går videre langs en elv som bukter seg i landskapet. Dagens strekning har ukas eneste oppoverbakke, ellers er det bare kosesykling. Det er mulig å besøke et fiskemuseum i Oberbillig. Kom gjerne tidlig til Trier, Tysklands eldste by grunnlagt år 16. f.Kr. av romerne. Her kan du se romerske ruiner, keiserlige villaer og den gamle byporten Porta Nigra. 

Dag 4  Trier - Trittenheim/Neumagen Dhron   41/45 km
Herfra er det Tyskland som er vertskap for resten av syklingen. Moseldalen har bratte fjellsider ned til elven, ofte med vinmarker, men sykkelveien følger dalbunnen, så her går det bare slakt nedover. Du passerer vakre landsbyer, ofte med gamle romerske ruiner, gamle herregårder og vingårder.

Dag 5  Trittenheim/Neumagen Dhron - Zell   67/72 km
Du er i hjertet av den vakreste delen av dalen, og i disse landsbyene er det lett å bli henført av trange gater, gamle hus og de mange Weinstuben. Ved Kues-Bernkastel kan du ta en båttur for å se dalen fra elven. Zell er hjembyen til en svart katt som i mange år har vært en populær gjenganger hos dem som liker vinene herfra.
 
Dag 6  Zell - Cochem     37 km
Elven bukter seg videre og du sykler med. Turens korteste dagsetappe bringer deg til Cochem som er en riktig perle av en middelalderby. På en fjelltopp over landsbyen troner et mektig slott med høye tårn, grunnlagt i 1051.

Dag 7  Cochem - Koblenz    49 km
Dette er siste sykkeldag. I Treis-Karden kan du besøke landsbyens vakre kirke og museum. Overalt ser du borger og slott som minner oss om den gang Tyskland besto av små fyrstedømmer i konstant krig med hverandre. Elven blir bredere og mektigere etter hvert som du nærmer deg Koblenz. I sentrum av byen munner Mosel ut i Rhinen og her slutter sykkelturen.

Dag 8  Koblenz - Norge
Hjemreisedag. Lokaltog (ikke inkl.) til Düsseldorf eller tog/buss til Frankfurt for fly hjem til Norge.

Dag 8 finnes det to alternativer: Du kan avslutte turen i Koblenz eller du kan forlenge turen med to sykkeldager fra Koblenz til Mainz. Ved bestilling, vennligst oppgi hvilket alternativ du ønsker.

ALTERNATIV:

Dag 8  Koblenz - Oberwesel    39 km
Du sykler langs elven Rhinen på sykkelveien Rhein-Radweg (deler av EuroVelo15) via Loreley til St. Goar og til Oberwesel.

Dag 9  Oberwesel - Mainz   ca. 58 km
Dette er siste sykkeldag. Turen går videre langs sykkelveien langs Rhinen via Bingen, gjennom UNESCO verdensarvregionen "Rheinauen" til den historiske byen Mainz.

Dag 10   Mainz - Norge
Hjemreisedag. Lokaltog (ikke inkl.) fra Mainz (går tre ganger i timen og tar 17 min.) til Frankfurt flyplass for fly hjem til Norge.

Overnattingene på dagsetappene er eksempler på byer du passerer, men det er ikke sikkert det er her du skal overnatte. Du vil få din hotelliste ca 10 dager før avreise og der vil det være angitt de endelige overnattingsstedene. Antall kilometer per dag kan derfor ha avvik. 

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Metz.

Fly til Luxembourg via Amsterdam Nettside

Herfra er det lokaltog på under en time til Metz og for returen tar du tog fra Koblenz til Luxembourg på litt over 2 timer. 
Alternativt kan du fly til Paris på utreisen og hjemreisen fra Frankfurt. Paris har raskt hurtigtog til Metz og Koblenz har kort togreise til Frankfurt Flughafen. 

I denne delen av Europa er det flere flyplasser med gode togforbindelser som kan fungere, litt avhengig av flypriser og hvor i Norge du reiser fra. Luxembourg er den nærmeste flyplassen til Metz. Brüssel kan også være en løsning om du finner gode priser og tider for fly, dog blir togreisen til Metz og hjem fra Koblenz litt lenger.

Tips til rimelige flybilletter:
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Tider og priser tog:
Bahn.com

NB! Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Lokalbilletter uten plassbestilling kjøpes enklest på stedet. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter, men gir deg gjerne råd.

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har gjennomsnittlig 3 stjerner. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C.
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise. Stedene beskrevet på dagsetappene er eksempler på byer du passerer, men det er ikke sikkert det er her du skal overnatte. Du vil få din hotelliste senest 10 dager før avreise og der vil det være angitt de endelige overnattingsstedene. Antall kilometer per dag kan derfor ha avvik.

Dobbeltrom: dobbeltseng
Twinrom: to separate senger
Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
Velger du halvpensjon får du 7 middager i tillegg til frokost (kr 1 950).

Ekstranetter 2021
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Priser per person per natt m/frokost:

Metz 
Enkeltrom kr 1 040
Dobbeltrom kr 660

Trier
Enkeltrom kr 940
Dobbeltrom kr 690

Koblenz
Enkeltrom kr 1 090
Dobbeltrom kr 740

Mainz
Enkeltrom kr 1 020
Dobbeltrom kr 635

Sykkelen

 • 21-girs sykkel er standard. 7-girs sykkel kan velges. 
 • Dobbel sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Sykkellås
 • Servicestasjoner underveis
   

Ikke inkludert:​​​​​​

 • Kartholder/styreveske
 • Sykkelcomputer
 • Reparasjonssett
 • Hjelm

 

  Damesykkel, 7 gir

 

  Herresykkel, 7 gir

 

  El-sykkel

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1 av 3

Ruteprofil: Turen er satt til kategori 1 på grunn av flatt terreng og kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv på norsk


Tilsendt på e-post senest 10 dager før avreise:

 • Siste informasjon
 • Hotelliste


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kartbok
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Hotellvouchere
 • Oppdatert hotelliste

Reiseskildring

Kart

Bestilling

Side 1 av 3

AvreiseReisemålLedige plasserPris

Mai 2021

21/5MoseldalenPå forespørsel9 500,-Bestill på forespørsel
22/5MoseldalenPå forespørsel9 500,-Bestill på forespørsel
28/5MoseldalenPå forespørsel9 500,-Bestill på forespørsel
29/5MoseldalenPå forespørsel9 500,-Bestill på forespørsel

Juni 2021

4/6MoseldalenPå forespørsel9 500,-Bestill på forespørsel
5/6MoseldalenPå forespørsel9 500,-Bestill på forespørsel
11/6MoseldalenPå forespørsel9 500,-Bestill på forespørsel
12/6MoseldalenPå forespørsel9 500,-Bestill på forespørsel
18/6MoseldalenPå forespørsel9 500,-Bestill på forespørsel
19/6MoseldalenPå forespørsel9 500,-Bestill på forespørsel
25/6MoseldalenPå forespørsel9 500,-Bestill på forespørsel
26/6MoseldalenPå forespørsel9 500,-Bestill på forespørsel

Juli 2021

2/7MoseldalenPå forespørsel9 500,-Bestill på forespørsel
3/7MoseldalenPå forespørsel9 500,-Bestill på forespørsel
9/7MoseldalenPå forespørsel9 500,-Bestill på forespørsel
 • NRF Logo
 • RGF Logo