Skip to main content

Gardasjøen - sykkeltur med reiseleder

Sykkeltur for livsnytere

Under den norditalienske sola – i blomstrende landskap og høykultur, omgitt av høye fjelltopper, sykler vi langs den sørlige delen av Gardasjøen, også kalt olivenkysten. Dette lille stykke Italia oser av historie. Slott, borger, trange landsbygater og langstrakte vinmarker forteller historien om et privilegert stykke land. For cirka 100 år siden var det obligatorisk for overklassen å ha et «studieopphold» i Nord-Italia, og toppen av europeisk dannelse og finkultur holdt hus rundt Gardasjøen. Den største av sjøene i Nord-Italia og er omtrent like stor som Mjøsa. Der slutter også likheten med Mjøsa. Romerne forelsket seg i middelhavstemperaturen og utsikten til fjellene, og bygde villaer rundt sjøen. På slutten av 400-tallet bygde selveste Keiser Theodorik en festning på toppen av en klippe. Turen går videre til Mantova, en by i innlandet som føles som en øy og er smekkfull av arkitektonisk skatter. Etappene er korte, pausene er lange, maten er vidunderlig, utsikten er ofte storslått og dette er nok det som kalles «la dolce vita».
 
Noen tilbakemeldinger fra tidligere turer:
 
- Hipp hurra for  reiseleder Gianluca! Han var fantastisk og jeg lærte mye om Italia. Tusen takk!
- Et vakkert og interessant område å sykle i.
- Jeg husker ikke lenger hvor mange turer jeg har vært på med Merlot. Gardasjøen er enda et eksempel på at Merlot er flinke. og vet hva kundene liker. 
- Jeg liker ikke pasta og til tross for det klarte jeg å legge på meg to kilo!
- Behagelig tempo og interessante stopp.
 

NB!

Hvis du ønsker å bestille tur med turleder, men får «bestilling på forespørsel», betyr dette at turen er full og du vil bli satt på venteliste. Vi kontakter deg om det blir en ledig plass. Vi tar forbehold om at turen får nok deltakere, min. 8 personer. Så snart minimumsantall er nådd sender vi ut beskjed om dette til de som allerede er påmeldt.

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 14 850

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 300 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 1 800
Tillegg el-sykkel: kr 1 150
Ekstranetter: For priser, se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.


Inkludert:

 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • 4 pikniklunsjer
 • 1 lunsj
 • 4 middager (drikke ikke inkl.)
 • Reiseleder
 • Omvisninger
 • 27-girs sykkel m/styre- og sideveske
 • Bagasjetransport
 • Buss dag 1, 2 og 8
 • Infomateriell

NB! Vi tar forbehold om at turen får nok deltakere, min. ti personer. Så snart minimumsantall er nådd sender vi ut beskjed om dette til de som allerede er påmeldt.

Dag for dag

Dag 1:   Norge – Bergamo
Ankomstdag. Ankomst Milano Malpensa flyplass. Avgang transferbuss til Bergamo ca. kl. 14.30. Alternativt er det enkelt å følge vår beskrivelse med flybuss til Milano og lokaltog til Bergamo. Hotellet ligger i gangavstand fra jernbanestasjonen. Vi samles til et infomøte kl. 19, og så er det felles ankomstmiddag.
 
Dag 2:   Bergamo – Desenzano ca. 22 km
Dette er første sykkeldag. Vi starter med en times busstransfer til en liten landsby hvor syklene venter. Dagens etappe er akkurat passe lang. Det er jo den første dagen! Området heter Valtenesi og ligger vakkert til ved den sydvestlige delen av sjøen. Olivenlunder, høyreiste sypresser, vinranker og velstelte bondegårder dominerer det myke landskapet. Vi spiser ukens første lunsj på en hyggelig gård, og sykler videre til den første vinsmakingen. Vinene fra Gardasjøen er ikke landets mest berømte, men mange er av veldig god kvalitet og områdets Prosecco (musserende) er nydelig. Etter smakingen er det ikke langt igjen til Desenzano. Byen hvor vi skal bo i to netter, regnes med sine 20 000 innbyggere som en lokal hovedstad. Den har tonnevis av småbysjarm med trange snirklete gater som leder til den gamle havnen, katedralen og borgen Castello de Desenzano.
Felles middag på en ristorante rett ved hotellet.
 
Dag 3:   Rundtur Desenzano  ca. 22 km eller 40 km
Innlandet sør for Gardasjøen eller moreneåsene er dagens mål. Et landskap av rullende åser, enger, små innsjøer og dekorative middelalderlandsbyer på toppene. Vinsmaking står på programmet, og blir som en aperitivo til ukens første piknik i det grønne. Så kommer det store valget. Skal du ta den lange eller korte ruten tilbake til Desenzano? Hotellet har et lite svømmebasseng og byen er full av flotte butikker.
Middag på egen hånd. Rundt hotellet er det mange gode restauranter. Her er de stolte over mattradisjonene, perfeksjonert gjennom mange generasjoner. Fisken spretter i sjøen, klimaet er perfekt for oliven og de har skikkelig gode oster, skinker, vin og fristende iskrem. 
 
Dag 4:   Desenzano – Sirmione – Peschiera  ca. 26 km
Om formiddagen sykler vi mot den sagnomsuste landsbyen Sirmione som ligger på spissen av en lang og smal halvøy. Helt ytterst i den gamle romerske kurbyen ligger Grotto di Catullo og restene av en kjempestor romersk villa i en olivenlund. Sirmione har en vindebro, en liten kirke innbakt i bymuren, snirklete, vakre gater med kunstneriske butikker og det italienske gigantiske utvalget av iskrem. Vi skal på en to timers guidet rundtur og bli kjent med byen som regnes som Gardasjøens vakreste.
Vi fortsetter mot Peschiera og på veien tar vi en god pause ved reiselederens bugnende piknikbord.
Peschiera er en festningsby, konstruert i forskjellige epoker, men grunnsteinen ble lagt av venetianerne i 1553. Også denne byen kan by på masse sjarm med trange smug, gatestubber, eksklusiv shopping og en havn hvor alt fra tradisjonelle fiskebåter til luksuscruisere dupper i vannet.
Felles middag på hotellet i Peschiera.
 
Dag 5:   Rundtur Peschiera  ca. 36 km
I dag sykler vi i et område øst for Gardasjøen. Vinrankene strekker seg utover duvende åser og det produseres flere typer vin, blant annet den gode rødvinen Bardolino. Etter en deilig piknik venter en vinprodusent på at vi skal smake husets edle dråper. Vi er snart spesialister! Vi sykler tilbake mot Peschiera og Gardasjøens vakre bredder. Middag på egen hånd.
 
Dag 6:   Peschiera – Mantova  ca. 45 km
Dette er siste sykkeldag. I dag sykler vi på den fredelige sykkelstien langs elven Mincio fram til Mantova. Middag på egen hånd og tid til og utforske Mantova. Etruskerne døpte byen Mantua etter en av sine guder, og det gjorde de en gang cirka 700 år før Kristus. Det er med andre ord et historisk sus i byen.
Middag på egen hånd.
 
Dag 7:   Mantova
Dagen starter med en guidet tur til fots rundt i byens gater og du vil fort forstå at Mantova er noe for seg selv, nemlig en etruskisk by i innlandet, omgitt av flere små innsjøer, akkurat der elven Mincio gjør en skarp sving. Gamlebyen har en selvskreven plass på UNESCOs verdensarvliste, piazzaene er det mange av og vakker renessansearkitektur pryder gatebildet. Piazza Sordello og Piazza dell’Erbe (urteplassen) hvor det ble solgt urter og mirakelkurer i middelalderen og også Piazza Broletto med statue av Mantovas store sønn, Poeten Vergil som ble født her 70 år før vår tidsregning. 
Resten av dagen er på egen hånd. Felles avslutningsmiddag med en herlig lokal meny om kvelden.
 
Dag 8:   Mantova – Milano – Norge
Hjemreisedag. Buss til flyplassen Milano Malpensa med ankomst ca. kl. 11. Retur til Norge og arrivederci Italia!

Reisen til og fra

Oppmøte:
På flyplassen Milano Malpensa for felles transfer med resten av gruppen ca kl 14 (inkludert i prisen) eller direkte på hotellet i Bergamo. Gi oss beskjed om hva du velger. 

Fly:
Milano Malpensa flyplass (MXP) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til Milano Malpensa (fra kr 5 300 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Skyscanner
Momondo

Obs! Du må være påpasselig med at tidspunktet for flyreisen passer med din sykkeltur, slik at du rekker å komme helt frem til flyplassen til fastsatt klokkeslett om du skal være med felles busstransfer. Om du møter opp direkte på hotellet, gi oss beskjed om du ankommer overnattingsstedet etter kl 18. Hvis flyreisen blir lang eller upraktisk kan det lønne seg å se på flyreise dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen:
Felles busstransfer med resten av gruppen eller buss/tog på egen hånd til Bergamo.

På egen hånd:
Tog fra flyplassen til Milano Centrale 50 min Nettside
Buss fra flyplassen til Milano Centrale 60 min Nettside

Tog Milano Centrale - Bergamo    ca 50 min

Togtider og priser:
Trenitalia.com
Bahn.com

(OBS! Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)

Reiseskildring

Reiseledere

Reiselederen vil alltid være tilgjengelig for deg på turen, og er den som frakter bagasjen mellom hotellene, deltar på omvisningene og sørger for de herlige pikniklunsjene underveis. Du sykler i eget tempo etter kart og veibeskrivelse som har blitt utdelt, og møter de andre som er med på turen til felles piknik-lunsj og eventuelle omvisninger. Reiselederen vil være i nærheten av sykkelløypa, og kan på relativt kort varsel komme dersom det er behov for det. 

 

 GIANLUCA TORELLI  - Jeg kommer fra og bor i Roma, men har flere ganger bodd i Oslo. Jeg har også bodd på Svalbard hvor jeg jobbet på luftskipmuseet. En interessant erfaring. Jeg elsker å være ute i naturen og har guidet både sykkel -og fotturgrupper i Italia. Jeg er glad i mat og vin og er faktisk utdannet sommelier. Det har blitt noen år med Merlot og det er gøy å jobbe med mennesker, snakke norsk og dekke på med "Bella Italias" godbiter.

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har gjennomsnittlig 3 stjerner. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C. Det er basseng på hotellet i Desenzano. Hotellisten mottar du senest ti dager før avreise.
Dobbeltrom: dobbeltseng. Twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Hotel NH Bergamo ****
Hotel Benaco ***
Green Park Hotel ***
Albergo Bianchi Stazione ***


Måltider
Pikniklunsj inkludert dag 3, 4, 5 og 6
Lunsj dag 2
Middag inkludert dag 1, 2, 4 og 7

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Pris per person per natt m/frokost:

Bergamo
Enkeltrom kr 990
Dobbeltrom kr 680

Desenzano
Enkeltrom kr 840
Dobbeltrom kr 730

Mantova
Enkeltrom kr 710
Dobbeltrom kr 470 

Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden hjemmesiden vår.

Sykkelen

Inkludert:

 • 27-girs sykkel med to håndbremser
 • Styreveske og kartholder (én av hver per rom)
 • 1 sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Vannflaskeholder
 • Vannflaske som kan beholdes etter turen
 • Sykkelcomputer
 • Reparasjonssett (ett per rom)
 • Sykkellås
   

Ikke inkludert:

 • Hjelm

Damesykkel (kan avvike fra bildet)

 

Herresykkel (kan avvike fra bildet)

 

El-sykkel (kan avvike fra bildet)

El-sykkel:

Det tilbys el-sykkel på denne turen (kr 1 150)

 

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1 av 3. Turen er satt til kategori 1 på grunn av lettsyklet terreng og kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv
 • Reiseskildring

Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon
 • Deltakerliste
 • Hotelliste
 • Ev. flybilletter

Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kart
 • Veibeskrivelser
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Infomøte med reiseleder

 

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo