Skip to main content

Podcasten Merlot Reiser

Vi har vært i studio og spilt inn podcast om noen av våre sykkel- og fotturer. Perfekt å lytte til mens du vasker gulvet, rører i grytene eller bare har en ledig stund. Her kan du lære mer om turene våre og bli inspirert!

Europa har mange godt merkede sykkel- og vandringsveier som ofte går gjennom regioner med mye kultur og historie. I disse podcastene forteller vi deg om hva du kan oppleve på noen utvalgte turer. Dessuten gir vi deg praktiske råd om hva du må tenke på før avreise, hvordan du tar deg dit og nyttige tips om hva som skjer underveis.
 

 

Sykkeltur fra Bordeaux til Toulouse Lytt på Spotify

Mellom fornemme Bordeaux og bohemske Toulouse kan du sykle gjennom et rolig landskap langs kanalen som følger elven Garonne. Du passerer småbyer og landsbyer du sannsynligvis aldri har hørt om, med landlig sjarm og gode måltider. Erik Anderson har syklet der, og forteller om sine opplevelser langs kanalen.

Les mer om turen

 

Merlot 2024 Lytt på Spotify

I denne episoden tar Erik og Anna Kjersti deg gjennom alle sykkel- og vandreturer som Merlot Reiser tilbyr i 2024. Mange favoritter fra forrige sesong er med, men vi har flere spennende nyheter det er verdt å kikke nærmere på. Det finns ingen bedre måte å utforske et annet land på enn til fots og på sykkelsetet. La deg friste!

Les mer om programmet vår

 

Sykkeltur i Puglia Lytt på Spotify

Erik og Anna Kjersti tar deg med til regionen i det sørøstlige Italia som inkluderer hælen på støvelen. Opplev et område med unike byer, sykling på kyststekninger med mange bademuligheter, god mat og utmerkede viner, før du ender i barokkhovedstaden Lecce. Vi tilbyr to varianter, med hhv. 5 og 7 overnattinger.

Les mer om turen

 

Sykkeltur i Alsace Lytt på Spotify

Drøm deg bort og tenk at du sykler forbi eventyrhus, kanaler og blomstrende landsbyer. Trillende gjennom en fredelig region, med en turbulent historie. Med utgangspunkt i vindbyen Colmar forteller Anna Kjersti Frey, Siri Skjønhaug og Erik Anderson om alt du behøver å vite for å reise til Alsace. 

Les mer om turen

 

Langs Donau Østerrike Lytt på Spotify

I denne episoden samtaler Erik Anderson og Anna Kjersti Frey om sykkelturen som gir nærkontakt med Donau gjennom Østerrike. Her sykler du bilfritt og tett inntil elva på slepeveier, som i gamle dager ble brukt av hester til å trekke lasteperammer på elva. Bli med og hør hva du kan oppleve i de små og store byene du passerer.
 
Les mer om turen

 

Vandring rundt Mont Blanc Lytt på Spotify

Bli med på en av Europas mest populære vandringsrute, Mont Blanc Rundt, eller Tour de Mont Blanc, som går gjennom 3 land, Frankrike, Italia og Sveits. Irene Asphaug, Anders Lund Eide og Erik Anderson forteller om denne rundturen med panoramautsikt til Alpenes høyeste topper.

Les mer om turen

 

Vandring i Baskerland Lytt på Spotify

Per Jørgensen har vært i Baskerland og vandret fra San Sebastian til Bilbao. I denne podcasten forteller han Erik Anderson om vakre strender, gourmetmat og overkommelige dagsetapper med bagasjetransport langs Biscayabukta og Atlanterhavet til Bilbao. Bli med og opplev en av Spanias ukjente regioner mot nord.

Les mer om turen

 

Sykkel- og fotturer i Europa med Erik Anderson Lytt på Spotify

I over 25 år har Erik Anderson jobbet med sykkel- og fotturer i Europa gjennom Merlot Reiser. I samtale med Irene Asphaug kan du høre alle hans tips om hva du bør tenke på før du kaster deg på sykkelen eller snører på deg vandringsstøvlene i en annen del av vårt vakre kontinent.

 

 

Pilegrimsvandring langs Den franske veien i Spania Lytt på Spotify

Camino francés er Spanias mest populære pilegrimsvei. Den er 750 km lang fra Roncesvalles i Pyreneene til katedralen i Santiago de Compostela. Hør Eivind Luthen, Irene Asphaug og Erik Anderson fortelle om gamle myter, hvordan du unngår gnagsår og praktiske tips langs en vandringsvei pilegrimer har gått i over 1000 år.

Les mer om turen

 

Vandring i Catalonia Lytt på Spotify

I denne episoden vandrer vi fra Collioure i Frankrike til Cadaqués i Spania i selskap med Erik Anderson og Christian Konglund. Langs kysten med mange bademuligheter, mye fisk på menyen og frisk vind i håret. I alle de små byene vi passerer gjemmer det seg spennende historier om tidligere tiders dramatiske hendelser.

Les mer om turen

 

Alle episoder på Spotify

 

Fulltekstsøk
Snakk med en reiseekspert