Skip to main content

Bordeaux – Toulouse

Sykkeltur på egen hånd fra Bordeaux til Toulouse

Bordeaux oser av borgerskapets diskrete sjarm og årgangsvin. Toulouse er den ungdommelige rebellen, en moderne industriby med fart og spenning. De er omtrent like store og selvsagt erkerivaler i alle sportsgrener. Bli med og velg din egen favoritt! Mellom disse kan du sykle langs kanalen som følger elven Garonne og som passerer småbyer og landsbyer du sannsynligvis aldri har hørt om, med  landlig sjarm, gode måltider og rolig landskap.

 • Nyoppussede Bordeaux, tung på tradisjon og vin
 • Hippe Toulouse, ung og rebelsk
 • Klosteret St. Pierre i Moissac
Fulltekstsøk

Dagsprogram

 • DAG 1: Ankomst til vinmekkaet Bordeaux

  Bordeaux er sørvest-Frankrikes ubestridte hovedstad og har mange flotte bygninger. Siden 2010 har byen gjennomgått en imponerende fornyelse; fasadene er pusset opp og en moderne trikkelinje har erstattet biltrafikk i sentrale bygater. Ta deg gjerne en rusletur ned mot elven Garonne, som du snart skal bli veldig godt kjent med, og det flotte vannspeilet ved Place de la Bourse. Eller kanskje velger du et besøk på vinmuseet og opplevelsessenteret Cité du vin? Selv om du ikke skulle være vininteressert, finner du uansett mye spennende å se på i denne byen, og har du anledning, anbefaler vi absolutt en natt eller to ekstra her i forkant av sykkelturen. Hva med en kort togtur til den idylliske småbyen Arcachon ved Atlanterhavet og Dune du Pilat, Europas største sanddyne?

 • DAG 2: Sykkelstart i Bordeaux og tråkk i vei mot Camiran

  Sykkelen utleveres ved hotellet, enten kvelden dag 1 eller morgenen dag 2, og deretter er det bare å styre mot elva Garonne og en av broene som bringer deg over på den andre siden. Der kommer du inn på sykkelveien, Piste cyclable Roger Lapébie, som du skal følge mesteparten av dagen. Sykkelstien er anlagt på en nedlagt jernbanestrekning og har flere serveringssteder underveis. Snart er du inne blant vinåkre i Bordeaux’ vindistristikt, og dagens etappe går gjennom «Entre Deux Mers», kjent for sin gode hvitvin. Neste severdighet finner du like før landsbyen Créon, det tidligere benediktinerklosteret La Sauve Majeure. Klosteret ble bygget mellom det 11. og 13. århundre i romansk stil, står på UNESCOs liste over kulturminner, og er verdt et besøk. Deretter kommer du til den historiske middelalderbyen Sauveterre de Guyenne. Resten av dagsetappen går langs småveier til et gjestehus med svømmebasseng i nærheten av landsbyen Camiran. Her kan du nyte en god middag før du mettet av både rause porsjoner og dagens inntrykk tar kvelden.

  Bordeaux – Camiran | 45 - 60 km | Frokost og middag

 • DAG 3: Langs småveier gjennom vinåkre, og videre langs kanalen til Meilhan

  Du forlater gjestehuset og triller videre på landsens veier gjennom vinåkre og skyggefulle skogsområder. Her treffer du igjen elva Garonne, og på den andre siden finner du kanalen du skal følge sørøstover mot Toulouse. Livet på sykkel langs kanalen er bedagelig og leder deg gjennom mange hyggelige landsbyer. Du behøver ikke å tenke på hvilken vei du skal, det er bare å følge på. Men pass på hvor du skal ta av mot overnattingsstedet! I dag blir du tatt godt i mot på et sjarmerende gjestehus i Meilhan eller Sigalens.

  Camiran – Meilhan | 25 - 55 km | Frokost og middag

 • DAG 4: Småbyer langs kanalen via Damazan til landsbyen Sérignac-sur-Garonne

  Kast deg på sykkelen og ta den korte veien tilbake til kanalen. Dagen i dag er perfekt til å utforske livet på og langs kanalen. Båtene som driver sakte forbi her er for det meste fritidsbåter, og ved slusene er det et yrende liv. Her finner du ofte serveringssteder innredet i slusevokternes gamle boliger. Det er for øvrig mange muligheter til å stoppe og beundre landskapet og småbyene du passerer. En av byene heter Damazan, grunnlagt i 1259, i dag med 1308 sjeler og et livlig og kompakt sentrum med trange gater. Kjøp med deg mat og kanskje en flaske vin, så har du til en piknik langs kanalen.

  Meilhan – Sérignac-sur-Garonne | 55 -60 km | Frokost

 • DAG 5: Fra drueslang i Agen over akvedukt til pilegrimsbyen Moissac

  Første mål i dag er byen Agen, som har 30 000 innbyggere og er hovedstad i fylket Lot et Garonne. Agen er kjent for sine plommer og svisker, men også domkirken St. Caprais, som er en av de få store kirkene i Frankrike med dobbelt kirkeskip. Ved Agen følger sykkelveien med over akvedukten som bringer både deg og kanalen over elven Garonne. Du sykler videre langs kanalen, passerer et område hvor de produserer søte spisedruer av typen Chasselas og deretter forbi byen Valence. Dagens siste stopp er byen Moissac. Denne byen ligger på pilegrimsveien til Santiago de Compostela, og byens gamle kloster i romansk stil, St. Pierre, står på UNESCOs verdensarvliste.

  Sérignac-sur-Garonne – Moissac | 60 km | Frokost

 • DAG 6: Siste dag langs kanalen, forbi 56 sluser til Toulouse

  Dagens etappe er lang, men lettsyklet langs den vakre kanalen som har flere og flere serveringssteder ettersom du nærmer deg Toulouse. Du passerer 56 sluser, og kanalen leder deg til slutt helt inn til sentrum til det som er Frankrikes 4. største by. Toulouse blir kalt «den rosa byen». Tar du en rusletur rundt i sentrum, ser du at det her er rosa murstein og smijernsbalkonger som dominerer gatene. Midt i sentrum ligger Place du Capitole, som er møteplassen når byens innbyggere har noe å feire eller å protestere mot. Frankrikes mest ungdommelig by med mange studenter og folk i kreative yrker formelig spruter av nye ideer og liv, og i kveld har du et stort antall restauranter å velge mellom.

  Moissac – Toulouse | 64 km | Frokost

 • DAG 7: Turslutt i Toulouse

  Turen er slutt etter frokost dersom du ikke har bestilt ekstranetter i denne flotte universitetsbyen? Anbefales! Her er det mye å både se og gjøre, og byen kan skilte med to oppføringer på UNESCOs verdensarvsliste, både Canal du Midi, som starter i Toulouse og renner ut i Middelhavet, og St. Hernin-basilikaen, Europas største bygning i romansk stil. Takk for følget!

  Frokost

Kart

Podcast

Sykkeltur fra Bordeaux til Toulouse 

Mellom fornemme Bordeaux og bohemske Toulouse kan du sykle gjennom et rolig landskap langs kanalen som følger elven Garonne. Du passerer småbyer og landsbyer du sannsynligvis aldri har hørt om, med landlig sjarm og gode måltider. Erik Anderson har syklet der, og forteller om sine opplevelser langs kanalen.

Lytt her

 

 

Avganger og priser 2024

Avganger:
Hver dag | 01. april - 31. okt. 2024


Pris pr. person: (min. 2 personer)
Sesong styres av ankomstdato 

Sesong 1
1. april - 14. april | 11. okt. - 31. okt.
15 150 kr i dobbeltrom | 19 250 kr i enkeltrom | komfort: pluss

Sesong 2
15. april  - 10. okt.
16 850 kr i dobbeltrom | 20 950 kr i enkeltrom | komfort: pluss

Tillegg:
1 person som reiser alene, kr 3 000 (1. april - 14. april | 11. okt. - 31. okt.)
1 person som reiser alene, kr 1 650 (15. april  - 10. okt.)

Inkludert:
6 overnattinger, 6 frokoster, 2 middager (dag 2 og 3), sykkelleie, bagasjetransport, informasjonsmateriale, servicetelefon.
Å betale på stedet: 
Alt som ikke er nevnt under «Inkludert».

Tillegg:
El-sykkel: 2 000 kr

Ekstranetter i Bordeaux, pris per person m/ frokost:
1 220 i dobbeltrom | 1 940 i enkeltrom

Ekstranetter i Toulouse, pris per person m/ frokost: 
1 080 kr i dobbltrom | 1 800 kr i enkeltrom
 

Ruteprofil

 • Vanskelighetsgrad: Ganske enkel  ●●○○○
 • Totalt antall kilometer: 250 - 300 km 
 • Terreng: 100% asfalt
 • Togforbindelser mellom byene på turen: ja
 • Mulighet for å forkorte etappene med tog: dag 5 og 6


Denne sykkelturen kan sykles i begge retninger, altså enten fra Bordeaux til Toulouse eller fra Toulouse til Bordeaux. Høydeforskjellen er 144 meter, knapt merkbart på fem sykkeletapper. Etappen nærmest Bordeaux går på en sykkelvei anlagt på en nedlagt jernbanestrekning. Resten av turen foregår for det meste på en skyggefull, bilfri vei langs en gammel kanal som går parallelt med elven Garonne. Dette er en sykkeltur hvor du både får oppleve to vakre, stolte bysamfunn og derimellom den bedagelige, franske landsbygda.

Overnattinger og måltider

Overnatting
Komfort: Pluss

Sentralt plasserte 3* - hoteller i Bordeaux, Toulouse, Moissac og Sérignac-sur-Garonne,  mens du blir innlosjert på landlige gjestehus med sjarm i Camiran og Meilhan/Sigalens.  Flere av overnattingsstedene har svømmebasseng.

Måltider
Frokost er inkludert på denne turen. Du får også to middager ( dag 2 og 3)

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner.

Reisen til og fra

Utreise
Individuell ankomst til startstedet Bordeaux.
Nærmeste flyplass er Bordeaux (BOD). Det er også mulig å fly til Paris (CDG).

Fra Bordeaux flyplass:
Flybuss fra selskapet 30’direct til togstasjonen Bordeaux Saint-Jean, ca. 30 min.

Fra Paris flyplass: 
Alt. 1: TGV hurtigtog direkte til Bordeaux St. Jean, ca. 3 t 40 min. 
Alt. 2: Taxi til Gare de Montparnasse, ca. 30-50 min, ev. RER B (forstadstog) til Denfert-Rochereau, videre med metro linje 4 til Montparnasse, totalt ca. 1 t. Fra Paris Gare de Montparnasse TGV hurtigtog videre til Bordeaux St. Jean, 2 t 10 min.


Hjemreise
Toulouse er turens siste by, individuell hjemreise herfra. Nærmeste flyplass er Toulouse (TLS).

Til Toulouse flyplass:
Alt.1: Trikk linje T2 fra selskapet Tisséo fra sentrum, ca. 35 min.
Alt.2: Flybuss fra selskapet Tisséo fra togstasjonen Toulouse Matabiau, 20-45 min.

Infomateriale

Etter bestilling på e-post:
- bestillingsbekreftelse
- informasjonsskriv «Bordeaux & Toulouse»

Før avreise på e-post:
- informasjonsskriv «Før avreise»
- hotelliste
- tilgang til app med GPS-spor

På første hotell:
- veibeskrivelse på engelsk
- kart
- bagasjelapper

Sykler

 

21-girs damesykkel

21-girs herresykkel

El-sykkel

Betaling

Vi har ikke forhåndsreserverte avganger eller oversikt over ledige plasser. 
Etter å ha mottatt din bestilling kontakter vi lokale samarbeidspartnere vedrørende kapasitet på valgte dato. Er det ledig plass, vil du få en endelig bestillingsbekreftelse med faktura på e-post fra oss. Dette kan ta fra noen timer til opptil 10 virkedager. 

Fakturaen inneholder to betalingsdatoer. Et depositum på kr 3 000 per person skal betales 5 dager etter at turen er bekreftet fra vår side, mens sluttbeløpet forfaller 35 dager før avreise. 

Ønsker du å betale med kort, kan du gå inn på «Min side» på www.merlot.no. Du logger deg på med e-postadressen du brukte under bestillingen, samt passordet som står øverst på fakturaen din. Herfra kan du betale med ønsket kredittkort (kun Visa/Mastercard). 

Reisekalender

Bestill reise

Velg først dato. Datoen du velger er ankomstdag, første etappe starter påfølgende dag.

Lignende reiser

Bordeaux' vinmarker

Bordeaux' vinmarker

Sykkeltur gjennom Bordeaux' vakreste vindistrikter. Mellom grønne vinranker, velholdte slott og befestede landsbyer til Saint-Émilion og storbyen Bordeaux.
Den franske Atlanterhavskysten | Bordeaux – Biarritz

Den franske Atlanterhavskysten | Bordeaux – Biarritz

Fra vinbyen Bordeaux sykler du sørover langs Atlanterhavskysten gjennom velduftende furuskoger og livlige badebyer, forbi eviglange strender, innsjøer og sanddyner til Det franske Baskerland og kystpe...
Den franske Atlanterhavskysten | La Rochelle – Arcachon

Den franske Atlanterhavskysten | La Rochelle – Arcachon

Fra La Rochelle og øya Île de Ré på sykkelsti sørover langs Atlanterhavskysten til byene Rochefort og Royan. Så over Gironde-elva til Médochalvøyas friske bølger i vest, surfeparadiset Lacanau, fasjon...
Den franske Atlanterhavskysten | La Rochelle – Biarritz

Den franske Atlanterhavskysten | La Rochelle – Biarritz

Fra La Rochelle og øya Île de Ré sykler du sørover langs Atlanterhavskysten gjennom velduftende furuskoger og livlige badebyer, forbi surfestrender og sanddyner til Det franske Baskerland og kystperle...
Toulouse – Bordeaux

Toulouse – Bordeaux

Mellom hippe Toulouse og tradisjonsrike Bordeaux kan du sykle gjennom et rolig landskap langs kanalen som følger elven Garonne. Du passerer småbyer og landsbyer du sannsynligvis aldri har hørt om, med...
Snakk med en reiseekspert