Skip to main content

De østerrikske alper

Vandringstur i de østerrikske alpene med overnatting i berømte fjellandsbyer som Zell am See og Saalbach-Hinterglemm

Hver dag byr på nye fjell og vakkert fjellandskap blant de Salzburgske topper og Kitzbühelske alper. Innimellom passerer du idylliske fjellsetre med beitende kuer og hester. Du har sjansen til å smake på den kraftige, smakfulle alpekosten; lokale delikatesser som "Buchteln" og "Pinzgauer Bladln" sikrer energien for resten av dagsetappen. Dette er en tur for alle som liker det frodige, alpine landskapet og vakre fjellpanoramaer. En taubane  tar deg opp til over 2000-meters høyde og ukens høydepunkt "Pinzgauer Spaziergang"; regionens mest populære vandringstur. Noen dager kan du velge lettere alternativer enn de tøffeste opp- og nedstigningene. Denne turen er tilrettelagt for at man kan ta med hund.

Avgang hver lørdag og søndag fra 6. juni til 20. september.
 

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris per person: kr 8 150

Tillegg enkeltrom: kr 1 600
Tillegg halvpensjon**: kr 1 600
Tillegg høysesong***: kr 1 200
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

** 7 middager (drikke ikke inkludert).
*** Høysesong: Avganger fra 29. mai til 19. september.


Inkludert:

 • 7 netter på hotell og gjestehus 
 • 7 frokoster
 • 1 kveldsmåltid i Fieberbrunn
 • Bagasjetransport
 • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)
 • SommerJoker aktivitetskort dag 6 (rabatter på utvalgte kabelbaner, guidede turer, utendørs badebasseng og andre aktiviteter i Saalbach-Hinterglemm)
 • Taubanen opp til Schattenberg og ned fra Schmittenhöhe (dag 7) (kun mellom midten av juni til slutten av sept.)
 • Infomøte
 • Servicetelefon
 • Merlot Reisers GPS-app


Ikke inkludert:

 • Landtransport
 • Lokale turistskatter
   

Dag for dag

Dag 1 Norge – München -  Maishofen (eller omegn)
Ankomstdag. Fly til München. Tog til Maishofen eller Zell-am-See i Østerrike, ca. 3 timer. Bare noen få tog stopper i Maishofen, men Zell am See er bare 5 km unna, så du må eventuelt ta en lokalbuss eller taxi den siste delen. Velkomstmøte ca. kl. 18.00.

Dag 2 Maishofen (eller omegn) – Maria Alm      16 km    + 1220/- 1190 m    7 t eller 10 km     +163/-137 m      3 t
Dette er første vandredag. Du har valget mellom en lett tur i dalen (10 km) eller en bråstart med oppstigning til nærområdets høyeste topp, Schwalbenwand (2011 moh.). Den lette turen bringer deg på småveier til flere idylliske landsbyer, og du ankommer Maria Alm i fin stil ved lunsjtid. Toppturen til Schwalbenwand (2011 moh) har en godt merket sti oppover, med en flott utsikt på toppen. Nedturen går gjennom skogen «Hofer Plattl», forbi serveringsstedet Hinterreit og Maria Alms kapell for fred, før du ankommer sentrum av landsbyen Maria Alm.

Dag 3 Maria Alm – Saalfelden     13 km      + 720/- 780 m       6 t
En pilegrimssti fører deg  opp og ut av byen og over engene. Det er riktig så romantisk, med fin utsikt bakover mot Maria Alm. Fjellandskapet blir mer kupert utover dagen. Hvis du vil unngå den kuperte delen, gir veibeskrivelsen en mulighet for en snarvei. På Steiner Alm serveres skikkelig østerriksk seterkost. Herfra er det en fin utsikt over dalene under, samt dagens mål, den lille byen Saalfelden. Nedstigningen går via et bortgjemt kloster som klamrer seg til fjellsiden. 

Dag 4 Saalfelden – Fieberbrunn     18 km     + 840/- 720 m     7 t
Fra Saalfelden tar du en buss (16 km) til landsbyen Weissbach. Her går du oppover dalen Schidergraben og passerer sidedalen Vorderkaserklamm, en svært trang canyon som er tilrettelagt for besøkende. Spennende besøk for dem som er interessert i geologi. Du fortsetter over den sørlige delen av fjellpartiet Loferer Steinberge, og passerer to setre som egner seg som rastestopp. Det høyeste punktet utgjør grensen til regionen Tyrol, og deretter vandrer du nedover mot dalen Pillerseetal og tettstedet St. Ulrich. Derfra tar du en lokalbuss 9 km til Fieberbrunn.

Dag 5 Fieberbrunn – Saalbach – Hinterglemm      16 km    + 990m/- 920 m     5-6 t
Vandringen fortsetter med utsikt til de Kitzbühlske Alper, gjennom et landbruksområde og oppover mot fjellene. I dag finnes det flere mulige serveringssteder underveis, og vi anbefaler en rast på Spielberghaus (1319 moh.), et «gemütlich» og populært serveringssted som har vært drevet av familien Höll siden 1946. Herfra kan du enten fortsette videre oppover mot toppen Reiterkögel (1818 moh.), eller ta snarveien rett ned til Saalbach. Fra Reiterkögel kommer du til Hinterglemm via serveringsstedet Reiterkögelalm og en taubane som tar deg den siste biten ned.

Dag 6 Hinterglemm - rundtur     10 km    + 500/- 500 m     3,5 t
Hinterglemm er et svært populært sportsområde med mange muligheter. Følg vår anbefalte lille dagstur, som starter med en busstur til området langt inne i dalen. Herfra leder gode stier deg opp åssidene, over en hengebro, og du får fin utsikt utover Glemmtal-dalen. Hvis du vil ta en dag fri fra vandringen, kan du leie deg en sykkel, slappe av på spa eller ta en tur til nabobyen Saalbach.

Dag 7 Hinterglemm – Zell-am-See (eller omegn)     17 km     + 450 /- 490 m     6 t
Dette er siste vandredag. Dagens tur heter "Pinzgauer Spaziergang"; regionens mest populære vandringstur. Ta bussen til Saalbach (5 km), og derfra tar du taubanen opp til Schattenberg og fjelltoppen Ostgipfel på 2018 moh. Der begynner du å gå på panoramastien i 2000-meters høyde, langs åssiden til Hochsonberg. Rasten tar du gjerne ved Hochsonbergalm med god seterkost. Du går fram til taubanen ved Schmittenhöhe, som bringer deg ned til Zell-am-See. (Buss til Maishofen om du har overnatting der, 5 km).


Schattenbergbahn går bare fra midten av juni til slutten av september. I perioden før tilbyr vi en alternativ vandringstur for dag 7.

Dag 8 Zell-am-See (eller omegn) – München -  Norge
Hjemreisedag. Ta gjerne noen ekstranetter her eller i München. Om det ikke er aktuelt, tar du toget den samme veien tilbake til München og fly derfra.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Maishofen.

Fly:
München flyplass (MUC) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra München (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting. Gi oss beskjed om du ankommer overnattingsstedet etter kl 18.00.

Total effektiv reisetid München - Maishofen ca. 4 t


Tog:
München
flyplass – München Ost ca. 30 min
München Ost – Wörgl (Østerrike) ca. 1,5 t
Wörgl Maishofen ca. 1t 50 min
eller
Wörgl Zell am See ca. 1 25 min
pluss taxi

Taxi: 
Zell am See
til Maishofen (ca. 15€) ca. 10 min

Togtider og priser:
Bahn.com

(OBS! Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har 3 og 4 stjerner, noen av overnattingsstedene er også gjestehus. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C.
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise.
Dobbeltrom: dobbeltseng. Twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Halvpensjon
Velger du halvpensjon får du 7 middager (kr 1 450).

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.
 

Zell-am-See
Pris per person per natt, inkl. frokost:

Lavsesong (06.06-28.06 + 24.08-20.09):
Dobbeltrom: kr 700
Enkeltrom: kr 880

Høysesong (27.06-23.08):
Dobbeltrom: kr 800
Enkeltrom: kr 990

Maishofen
Pris per person per natt, inkl. frokost:

Lavsesong (06.06-28.06 + 24.08-20.09):
Dobbeltrom: kr 700
Enkeltrom: kr 880

Høysesong (27.06-23.08):
Dobbeltrom: kr 800
Enkeltrom: kr 990

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 3,5 av 5. Du bør ha god kondisjon og være vant til å bevege deg.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv på norsk


Tilsendt på e-post senest 10 dager før avreise:

 • Siste informasjon, inkl. passord til GPS-app
 • Hotelliste


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kart
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Turistbrosjyrer
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Oppdatert hotelliste

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo