Skip to main content

De østerrikske alper

Vandringstur i de østerrikske alpene med overnatting i berømte fjellandsbyer som Zell am See og Saalbach-Hinterglemm. Hver dag byr på nye fjell og vakkert fjellandskap blandt de Salzburgske topper og Kitzbühelske alper. Innimellom passerer du idylliske fjellsetre med beitende kuer og hester. Du har sjansen til å smake på den kraftige, smakfulle alpekosten; lokale delikatesser som "Buchteln" og "Pinzgauer Bladln" sikrer energien for resten av dagsetappen. Dette er en tur for alle som liker det frodige, alpine landskapet og vakre fjellpanoramaer. En taubane  tar deg opp til over 2000-meters høyde og ukens høydepunkt "Pinzgauer Spasziergang"; regionens mest populære vandringstur. Noen dager kan du velge lettere alternativer enn de tøffeste opp- og nedstigningene. Denne turen er tilrettelagt for at man kan ta med hund.

 

Avganger hver lørdag og søndag fra 01. juni til 06. oktober.

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 6 850

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 500 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 1 500
Tillegg halvpensjon: 1 450**
Tillegg høysesong**: kr 600
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
** 7 middager (drikke ikke inkludert)
*** Høysesong: Avganger fra 8. juli til 25. august 


Inkludert:

 • 7 netter på hotell og gjestehus 
 • 7 frokoster
 • Bagasjetransport
 • Infomateriell, kart og veibeskrivelse på engelsk
 • Transfer Pillsersee-Hochfilzen dag 5
 • SommerJoker aktivitetskort dag 6 
 • Taubanen opp til Schattenberg og ned fra Schmittenhöhe (dag 7) (kun mellom midten av juni til slutten av sept.)
 • Velkomstbriefing på engelsk
 • Servicetelefon
 • GPS-filer på forespørsel.

Ikke inkludert:

 • Turistskatt på hotellene.
  Hotellene kan kreve deg for en "visitor's tax". Denne må betales kontant direkte til hotellet, og det dreiser seg om 1-2 € per person per natt.

Kart

Dag for dag

Dag 1 Norge – München -  Maishofen
Ankomstdag Fly til München. Tog til Maishofen eller Zell-am-See i Østerrike, ca 3 timer. Bare noen få tog stopper i Maishofen, men Zell am See er bare 5 km unna, så du må eventuelt ta en lokalbuss eller taxi den siste delen.

Dag 2 Maishofen – Maria Alm      16 km    + 1220/- 1190 m    7 timer eller 10 km     +163/-137 m      3 timer
Du har valget mellom en lett tur i dalen (10 km) eller en bråstart med oppstigning til nærområdets høyeste topp, Schwalbenwand (2011 m). Den lette turen bringer deg på småveier til flere idylliske landsbyer, og du ankommer Maria Alm i fin stil ved lunsjtider. Toppturen til Schwalbenwand (2011 moh) har en fin merket sti oppover, med en fin utsikt på toppen. Nedturen går gjennom skogen «Hofer Plattl», forbi serveringsstedet Hinterreit og Maria Alms kapell for fred, før du ankommer sentrum av landsbyen Maria Alm.

Dag 3 Maria Alm – Saalfelden     13 km      + 720/- 780 m       6 timer
En pilegrimssti fører deg  opp og ut av byen og over engene. Riktig romantisk med fin utsikt bakover mot Maria Alm. Fjellandskapet blir mer kupert utover dagen. Hvis du vil unngå den kuperte delen, gir veibeskrivelsen en mulighet for en snarvei. På Steiner Alm serveres skikkelig østerriksk seterkost. Herfra er det en fin utsikt over dalene under og dagens mål; den lille byen Saalfelden. Nedstigningen går via et bortgjemt kloster, som klamrer seg til fjellsiden. 

Dag 4 Saalfelden – Fieberbrunn     18 km     + 840/- 720 m     7 timer
Fra Saalfelden er det en busstur (16 km) til landsbyen Weissbach. Her går du oppover dalen Schidergraben, og passerer sidedalen Vorderkaserklamm, en svært trang canyon som er tilrettelagt for besøkende. Spennende besøk for de som er interessert i geologi. Du fortsetter over den sørlige delen av fjellpartiet Loferer Steinberge, og passerer 2 setre som egner seg som rastestopp. Høyeste punktet utgjør grensen til regionen Tyrol og deretter vandrer du nedover mot dalen Pillerseetal og tettstedet St. Ulrich. Derfra tar du en lokalbuss 9 km til Fieberbrunn.

Dag 5 Fieberbrunn – Saalbach – Hinterglemm      16 km    + 990m/ - 920 m     5 - 6 timer
Vandringen fortsetter med utsikt til de Kitzbühlske Alper, gjennom et landbruksområde og oppover mot fjellene. I dag finnes det flere mulige serveringssteder underveis og vi anbefaler en rast på Spielberghaus (1319 moh) , et «gemütlich» og populært serveringssted som har vært drevet av familien Höll siden 1946. Herfra kan du enten fortsette videre oppover mot toppen Reiterkögel (1818 moh), eller ta snarveien rett ned til Saalbach. Fra Reiterkögel kommer du til Hinterglemm via serveringsstedet Reiterkögelalm og en taubane som tar deg den siste biten ned.

Dag 6 Hinterglemm - rundtur     10 km    + 500/- 500 m     3,5 timer
Hinterglemm er et svært populært sportsområde med mange muligheter. Følg vår anbefalte lille dagstur, som starter med en busstur til området lengt inne i dalen. Herfra går du tilbake opp på åssiden på tydelige stier og grusveier. Hvis du vil ta en dag fri fra vandringen, kan du leie deg en sykkel, slappe av på spa eller ta en tur til nabobyen Saalbach.

Dag 7 Hinterglemm – Maishofen     17 km     + 450 /- 490 m     6 timer
Dagens tur heter "Pinzgauer Spasziergang"; regionens mest populære vandringstur. Ta bussen til Saalbach (5 km) og derfra tar du taubanen opp til Schattenberg og fjelltoppen Ostgipfel på 2018 m.o.h. Der begynner du å gå på panoramastien i 2000-meters høyde, langs åssiden til Hochsonberg. Rasten tar du gjerne ved Hochsonbergalm med god seterkost. Du går fram til taubanen ved Schmittenhöhe, som bringer deg ned til Zell-am-See. Herfra kan du ta buss til Maishofen (5 km).

Schattenbergbahn går bare fra midten av juni til slutten av september. I perioden før og etter tilbyr vi en alternativ vandringstur for dag 7.

Dag 8 Maishofen – München -  Norge
Ta gjerne noen ekstranetter her eller i München. Om det ikke er aktuelt, tar du toget den samme veien tilbake til München og fly derfra.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Maishofen.

Fly:
München flyplass (MUC) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra München (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting. Gi oss beskjed om du ankommer overnattingsstedet etter kl 18.00.

Fra flyplassen til første hotellet:
Lokaltog fra jernbanestasjonen ved München Flyplass til München Ost. Bytte der til tog til Wörgl i Østerrike. Bytte der til Maishofen eller Zell am See. Første hotellet ligger i Maishofen, men få tog går hit. Zell am See ligger 5 km unna og flere tog stopper her. Taxi videre til Maishofen koster rundt 15 euro. Hele turen tar ca. 4 t.

Togtider og priser:
Bahn.com

(OBS! Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)

Retur:
Tog eller taxi og tog fra Maishofen til flyplassen i München.

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har 3 og 4 stjerner, noen av overnattingsstedene er også gjestehus. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C.
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise.
Dobbeltrom: dobbeltseng. Twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Halvpensjon
Velger du halvpensjon får du 7 middager  (kr 1 450).

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Pris pr. person pr. natt m/frokost i Maishofen***
Lavsesong (01.06 - 07.07 + 26.08 - 06.10) / Høysesong (08.07 - 25.08)
Enkeltrom: 720 / 790
Dobbeltrom: 580 / 640


Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden hjemmesiden vår.

Ruteprofil

3 av 5

Infomateriell

Kart

Bestilling

Side 1 av 3

AvreiseReisemålLedige plasserPris
1/6De østerrikske alperPå forespørsel6 850,-Bestill på forespørsel
2/6De østerrikske alperPå forespørsel6 850,-Bestill på forespørsel
8/6De østerrikske alperPå forespørsel6 850,-Bestill på forespørsel
9/6De østerrikske alperPå forespørsel6 850,-Bestill på forespørsel
15/6De østerrikske alperPå forespørsel6 850,-Bestill på forespørsel
16/6De østerrikske alperPå forespørsel6 850,-Bestill på forespørsel
22/6De østerrikske alperPå forespørsel6 850,-Bestill på forespørsel
23/6De østerrikske alperPå forespørsel6 850,-Bestill på forespørsel
29/6De østerrikske alperPå forespørsel6 850,-Bestill på forespørsel
30/6De østerrikske alperPå forespørsel6 850,-Bestill på forespørsel
AvreiseReisemålLedige plasserPris
6/7De østerrikske alperPå forespørsel6 850,-Bestill på forespørsel
7/7De østerrikske alperPå forespørsel6 850,-Bestill på forespørsel
13/7De østerrikske alperPå forespørsel7 450,-Bestill på forespørsel
14/7De østerrikske alperPå forespørsel7 450,-Bestill på forespørsel
20/7De østerrikske alperPå forespørsel7 450,-Bestill på forespørsel
 • NRF Logo
 • RGF Logo