Skip to main content

Toulouse – Bordeaux

Sykkeltur på egen hånd fra Toulouse til Bordeaux

Toulouse er den ungdommelige rebellen, en moderne industriby med fart og spenning. Bordeaux oser av borgerskapets diskrete sjarm og årgangsvin. De er omtrent like store og selvsagt erkerivaler i alle sportsgrener. Bli med og velg din egen favoritt! Mellom disse kan du sykle langs kanalen som følger elven Garonne og som passerer småbyer og landsbyer du sannsynligvis aldri har hørt om, med  landlig sjarm, gode måltider og rolig landskap.

 • Hippe Toulouse, ung og rebelsk
 • Klosteret St. Pierre i Moissac.
 • Nyoppussede Bordeaux, tung på tradisjon og vin
Fulltekstsøk

Dagsprogram

 • DAG 1: Ankomst til den rosa byen Toulouse

  Velkommen til Frankrikes 4. største by. Lander du på flyplassen i Toulouse har kanskje flyet ditt kommet hjem, for det er her Airbus setter sammen flyene sine. Tar du en rusletur rundt i sentrum, ser du at det her er rosa murstein og smijernsbalkonger som dominerer gatene. Midt i sentrum ligger Place du Capitole, som er møteplassen når byens innbyggere har noe å feire eller å protestere mot. Frankrikes mest ungdommelig by med mange studenter og folk i kreative yrker formelig spruter av nye ideer og liv.

 • DAG 2: Langs Garonne og kanaler til pilegrimsbyen Moissac, med et vakkert kloster

  Sykkelen utleveres ved hotellet og det er kort vei til Garonne-kanalen, som renner gjennom sentrum av Toulouse. Her er det bare å tråkke på, for langs kanalen er det sykkelvei resten av dagen. Elven Garonne og kanalene leder oss stødig gjennom landskapet, så det er enkelt å finne veien til Moissac. Underveis passerer du flere småbyer, og det er aldri lang avstand mellom serveringsstedene. Etter 56 sluser kommer du til Moissac. Denne byen ligger på pilegrimsveien til Santiago de Compostela, og byens gamle kloster i romansk stil, St. Pierre, står oppført på UNESCOs verdensarvliste.

  67 km | Frokost

 • DAG 3: Fra drueslang i Agen over akvedukt til landsbyen Sérignac-sur-Garonne

  Du sykler videre langs kanalen, forbi byen Valence og gjennom et område hvor de produserer søte spisedruer av typen Chasselas. Neste mål er byen Agen som har ca. 30 000 innbyggere og er hovedstad i fylket Lot et Garonne. Den er kjent for sine plommer og svisker med også for domkirken St. Caprais, som er en av de få store kirkene i Frankrike med dobbelt kirkeskip. Ved Agen passerer Garonne-kanalen på en imponerende akvedukt over elven Garonne. Du skal videre til landsbyen Sérignac-sur-Garonne, hvor hotellet venter på deg. Selv om du er i en beskjeden landsby på bygda i Frankrike, så er det mye å oppdage hvis du kikker deg litt omkring i gatene. Kirken Notre-Dame-de-L’Assomption har et vakker romansk inngangsparti og et vridd klokketårn. Gå inn og tenn et lys.

  55 km | Frokost

 • DAG 4: Småbyer langs kanalen via Damazan til Le Mas d’Agenais

  Dagen i dag er perfekt til å utforske livet på og langs kanalen. Båtene som driver sakte forbi her er for det meste fritidsbåter, og ved slusene er det et yrende liv. Her finner du ofte serveringssteder innredet i slusevokternes gamle boliger. Det er for øvrig mange muligheter til å stoppe og beundre landskapet og småbyene du passerer. En av byene heter Damazan, grunnlagt i 1259, i dag med 1308 sjeler og et livlig og kompakt sentrum med trange gater. Kjøp med deg mat og kanskje en flaske vin, så har du til en piknik langs kanalen. På slutten av dagen må du svinge oppom byen Le Mas d’Agenais, hvor de har en søt liten romansk kirke, en markedsplass og en skikkelig autentisk gammel vaskeplass. Overnatting i et gjestehus i en ombygd bondegård i utkanten av byen.

  37 km | Frokost

 • DAG 5: Siste del av kanalen, forbi La Réole og langs småveier til Camiran

  Du våkner på bondegården og hvis været tillater, kan du nyte frokosten på plenen med høner omkring deg. Kast deg på sykkelen og ta den korte veien tilbake til kanalen. Nå følger de siste kilometrene langs Canal de la Garonne, men det gjenstår heldigvis flere spennende landsbyer og muligheter for drikkestopp ved slusene. Mot slutten av dagen kommer du fram til byen Le Réole. Her forlater du kanalen og tar brua over elven Garonne. Resten av dagsetappen blir langs småveier til et gjestehus med svømmebasseng i nærheten av landsbyen Camiran. Her kan du nyte en god middag før du mettet av både rause porsjoner og dagens inntrykk tar kvelden.

  37 km | Frokost og middag

 • DAG 6: På sykkelvei forbi vingårder på vei til Bordeaux

  Du tar farvel med gjestehuset og tråkker i vei mot nye opplevelser på siste sykkeldag. Dagens første mål er den vakre historiske middelalderbyen Sauveterre de Guyenne. Her finner du sykkelveien anlagt på den gamle jernbanelinja, Piste cyclable Roger Lapébie, og den skal lede deg gjennom hele dagen helt inn til hjertet av Bordeaux. Du kommer inn i Bordeaux’ vindistristikt og dagens etappe går gjennom «Entre Deux Mers», kjent for sin gode hvitvin. Neste severdighet finner du like før landsbyen Créon, det tidligere benediktiner-klosteret La Sauve Majeure. Klosteret ble bygget mellom det 11. og 13. århundre i romansk stil, står på UNESCOs liste over kulturminner og er verdt et besøk. På slutten av dagen passerer du elven Garonne for siste gang og tar deg inn til hotellet i sentrum av Bordeaux. Den kjente vinbyen er sørvest-Frankrikes ubestridte hovedstad og har mange flotte bygninger. Siden 2010 har byen gjennomgått en imponerende fornyelse; fasadene er pusset opp og en moderne trikkelinje har erstattet biltrafikk i sentrale bygater. Ta deg gjerne en rusletur i gamlebyen og ned mot din gode følgesvenn Garonne og vannspeilet ved Place de la Bourse, en av byens mest kjente samlingsplasser.

  63 km | Frokost

 • DAG 7: Turslutt i vinmekkaet Bordeaux

  Turen er over etter frokost. Kanskje frister et besøk på det relativt nye vinmuseet og opplevelessenteret Cité du vin? Selv om du ikke skulle være vininteressert finner du uansett mye spennende å se på i denne byen og i området rundt, og vi anbefaler absolutt en dag eller to ekstra her. Hva med en kort togtur til den idylliske småbyen Arcachon ved Atlanterhavet og Dune du Pilat, Europas største sanddyne?

  Frokost

Kart

Overnattinger og måltider

Overnatting
Komfort: Pluss

Sentralt plasserte 3- og 4*- hoteller i Bordeaux, Toulouse og Moissac. I Sérignac-sur-Garonne får du overnatting i et ombygd kloster, nå 3*- hotell, mens du blir innlosjert på landlige bondegårder med sjarm i Camiran og Le Mas d’Agenais.  Flere av overnattingsstedene har svømmebasseng.

Måltider
Frokost er inkludert på denne turen. Du får også én middag ( dag 6, i Camiran).  

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner.

Sykler


Unisex-/herresykkel - 21 gir

 


El-sykkel

Avganger og priser 2023

Avganger:
Hver dag | 15. april - 15. okt. 2023


Pris pr. person: (min. 2 personer)
16 450 kr i dobbeltrom | 19 500 kr i enkeltrom | komfort: pluss

Inkludert:
6 overnattinger, 6 frokoster, 1 middag, sykkelleie, bagasjetransport, informasjonsmateriale, servicetelefon.


Rabatter:
300 kr pr. pers. hvis 6 personer eller flere

Å betale på stedet: 
Alt som ikke er nevnt under «Inkludert».

Tillegg:
El-sykkel: 1 480 kr

Ekstranetter i Bordeaux, pris per person m/ frokost:
1 190 kr i dobbeltrom | 2 020 i enkeltrom

Ekstranetter i Toulouse, pris per person m/ frokost
1 170 kr i dobbeltrom | 1 890 kr per person i enkeltrom
 

Ruteprofil

 • Vanskelighetsgrad: Ganske enkel  ●●○○○
 • Totalt antall kilometer: 240 km
 • Terreng: 100 % asfalt
 • Togforbindelser mellom byene på turen: ja
 • Mulighet for å forkorte etappene med tog: dag 2 og 3 


Denne sykkelturen kan sykles i begge retninger, altså enten fra Bordeaux til Toulouse eller fra Toulouse til Bordeaux. Høydeforskjellen er 144 meter, knapt merkbart på fem sykkeletapper. Etappen nærmest Bordeaux går på en sykkelvei anlagt på en nedlagt jernbanestrekning. Resten av turen foregår for det meste på en skyggefull, bilfri vei langs en gammel kanal som går parallelt med elven Garonne. Dette er en sykkeltur hvor du både får oppleve to vakre, stolte bysamfunn og derimellom den bedagelige, franske landsbygda.

Reisen til og fra

Utreise
Individuell ankomst til startstedet Toulouse.
Nærmeste flyplass er Toulouse (TLS).

Fra Toulouse flyplass:
Alt.1: Trikk linje T2 til sentrum fra selskapet Tisséo, ca. 35 min.
Alt.2: Flybuss fra selskapet Tisséo til togstasjonen Toulouse Matabiau, 20-45 min.


Hjemreise
Bordeaux er sykkelturens siste by, individuell hjemreise herfra. 
Nærmeste flyplass er Bordeaux (BOD). Det er også mulig å fly fra Paris (CDG).

Til Bordeaux flyplass:
Flybuss fra selskapet 30’direct fra togstasjonen Bordeaux Saint-Jean, ca. 30 min.

Til Paris flyplass:
Fra Bordeaux St. Jean TGV hurtigtog direkte til Paris Charles de Gaulle, ca 3 t 40 min.

Fra Bordeaux St. Jean TGV hurtigtog til Paris Gare Montparnasse, 2 - 3 t.
Herfra: 
Alt. 1: Taxi videre fra Gare de Montparnasse, ca. 30-50 min
Alt. 2: Metro linje 4 videre til Denfert-Rochereau, herfra videre med RER B (forstadstog) til flyplassen, totalt ca. 1 t
 

Infomateriale

Etter bestilling på e-post:
- bestillingsbekreftelse
- informasjonsskriv «Toulouse & Bordeaux»

Før avreise på e-post:
- informasjonsskriv «Før avreise»
- hotelliste
- vouchere
- tilgang til app med GPS-spor
- kart og enkel veibeskrivelser på engelsk

På første hotell:
- bagasjelapper

Snakk med en reiseekspert