Skip to main content

Bordeaux' vinmarker

Sykkeltur på egen hånd gjennom Bordeaux' vindistrikter

Velkommen til nærkontakt med Bordeaux’ mest kjente vinområder. Trill av gårde på fredelige småveier og sykkelveier, nyt naturen og smak på druens edle dråper. Médoc, Margaux, Blaye, Pomerol, Saint-Émilion og l'Entre-deux-Mers er ikke bare ord på franske vinetiketter, det er steder som alle har sin spesielle historie og som har klart å bevare sitt naturlige særpreg. Er du ikke fullt så hekta på vin, kan vi uansett love deg en sykkeltur gjennom et vakkert landskap med velholdte slott. Både vinbøndene selv og kommunene de tilhører er etter hvert blitt nokså velstående, så her er alt godt vedlikeholdt og bevart, noe vi syklister nyter godt av underveis. Turen ender opp i Bordeaux, sørvest-Frankrikes viktigste by med flotte bygninger og masse å oppleve.

 • Vinlandsbyen Saint-Émilion
 • La Route de la Corniche fleurie langs elva Gironde
 • Place de la Bourse i Bordeaux
Fulltekstsøk

Dagsprogram

 • DAG 1: Ankomst Le Pian-Médoc

  Ankomst Bordeaux og transfer (inkl.) fra Bordeaux flyplass eller jernbanestasjon til Le Pian-Médoc 30 – 45 minutter nord for Bordeaux. Her venter sykkelen på deg, slik at du er klar for å trille i vei neste morgen. Mulighet for å forhåndsbestille middag på hotellets gode restaurant til denne kvelden.

  Transfer 30 – 45 min

 • DAG 2: Gjennom et idyllisk vinlandskap på Médoc-halvøya

  Médoc-halvøya har mektige vinslott med store navn, men også mange små. Sykkelturen starter langs vinmarkene i Haut-Médoc, og du fortsetter forbi Margaux og Moulis-en-Médoc. Hellig mark for de vininteresserte, med mange muligheter for stopp med smaksprøver underveis. Her er druen cabernet sauvignon konge. Den gir snerpete viner, noe de erfarne vindrikkerne vanligvis liker. Om du er hekta på renommerte Bordeaux-viner eller ikke, sykler du uansett gjennom et idyllisk landskap, hvor småveiene gjennom landsbyene skaper en fin opplevelse av harmoni. Mot ettermiddagen kommer du fram til fergen som bringer deg over elva Gironde til Blaye. Den kalles en elv, men ligner mer på en fjord, for her kan vannet renne begge veier: Ut mot havet ved fjære og inn i landet ved flo. Byen Blaye har en mektig borg, bygd av selveste Solkongen, Ludvig 14., og hans arkitekt Vauban. Du får enten overnatting her, eller du fortsetter videre 15 km til neste by, Bourg. I siste tilfelle blir det tilsvarende kortere å sykle i morgen.

  Le Pian-Médoc – Blaye/Bourg | 45-60 km | + 80 / + 160 m | Ferge 20 min | Frokost

 • DAG 3: Langs La Route de la Corniche fleurie til vinlandsbyen Saint-Émilion

  Start dagen med å følge elva Gironde langs «La Route de la Corniche fleurie», en helt spesiell turistvei på et lite høydedrag med palmer, rosehager og oliventrær. Landsbyen Bourg er et arkitektonisk smykke. Beliggende oppå en klippe og omgitt av en bymur, er den en av de vakreste og best bevarte i området. Se deg godt omkring her før du setter deg på sykkelen og triller videre gjennom vinmarkene. Vinslottene er ikke like grandiose på denne siden av Gironde, selv om de fremdeles kaller seg slott. På vei mot Saint-Émilion passerer du vinområdet Fronsac, et av de eldste i Bordeaux. Neste appellasjon er Pomerol, og blant de små slottene finner du ikoniske produsenter som Château Pétrus. I disse områdene er det druen merlot som er sjefen; myk og forførende skaper den en rødvin som er lett å like for alle. Dagens tur avsluttes med ankomst til Saint-Émilion, den kjente vinlandsbyen som befinner seg på UNESCO’s verdensarvliste. Her blir du i to netter.

  Blaye/Bourg – Saint-Émilion | 50-65 km | +240 / + 320 m | Frokost

 • DAG 4: Rundtur Saint-Émilion

  Kort tur i dag for å gi deg tid til å rusle rundt i idylliske Saint-Émilion. I dag har du valget mellom en lang (35 km) og en kort (25 km) rundtur i dette berømte vinområdet, samt at du har mulighet til å forhåndsbestille omvisning og vinsmaking på en hyggelig vingård. Fra landsby til landsby sykler du mellom velholdte, ærverdige hus og slott, grønne vinmarker og utsiktspunkter. Den lengste turen bringer deg langs elva Dordogne gjennom den lille byen Castillon-la-Bataille, som betyr Castillon-slaget. En historisk viktig by, for det var her i 1453 at det siste slaget sto mellom franske og engelske styrker, som avsluttet hundreårskrigen. Tilbake i Saint-Émilion bør du sette av litt tid til å rusle litt rundt i denne flotte vinbyen. Ta en titt innom den vakre kirken, som også har underjordiske ganger fra middelalderen. Smak litt vin, kikk litt på restaurantmenyer, og du er klar for kvelden…

  Rundtur Saint-Émilion | 25 – 35 km | + 100 m | Frokost

 • DAG 5: Au revoir Saint-Émilion – bonjour Bordeaux!

  Veien ut av Saint-Émilion går via landsbyen Branne og videre sørover. Etter hvert befinner du deg på sykkelveien anlagt på en gammel jernbanelinje, kalt Piste cyclable Roger Lapébie. Denne følger du hele dagen helt inn til hjertet av Bordeaux. Kjøper du med litt niste, kan du ta piknik ved en av rasteplassene. Dagens etappe går gjennom «L’Entre-deux-Mers», kjent for sin gode hvitvin. Her glir du gjennom et tidløst, småkupert landskap på den fredelige sykkelveien. Neste severdighet du kan besøke, er det tidligere benediktinerklosteret La Sauve Majeure. Klosteret ble bygget mellom det 11. og 13. århundre i romansk stil og står på UNESCOs liste over kulturminner. Dernest har vi byen Créon, som har en sjarmerende kjerne innenfor en bymur som er typisk for regionen. Sykkelveien leder deg helt inn til sentrum av Bordeaux. Siden 2010 har byen gjennomgått en imponerende fornyelse; fasadene er pusset opp og en moderne trikkelinje har erstattet biltrafikk i sentrale bygater. Ta deg gjerne en rusletur i gamlebyen og ned mot din gode følgesvenn Garonne og vannspeilet ved Place de la Bourse, en av byens mest kjente samlingsplasser.

  Saint-Émilion – Bordeaux | 50 km | + 220 m | Frokost

 • DAG 6: Turslutt i Bordeaux

  Turen er slutt etter frokost dersom du ikke har bestilt ekstranetter i denne vakre og tradisjonsrike byen. Kanskje rekker du et besøk på vinmuseet og opplevelsessenteret Cité du vin? Selv om du ikke skulle være vininteressert, finner du uansett mye spennende å se på i denne byen, og har du anledning, anbefaler vi absolutt en natt eller to ekstra her i etterkant av sykkelturen. Hva med en kort togtur til den idylliske småbyen Arcachon ved Atlanterhavet og Dune du Pilat, Europas største sanddyne?

  | Frokost |

  Turslutt i Bordeaux

Kart

Avganger og priser 2024

Avganger:
Hver dag | 1. april – 31. okt. 2024


Pris pr. person: (min. 2 personer)
13 900 kr i dobbeltrom | 18 150 kr i enkeltrom | komfort: standard

Inkludert:
5 overnattinger, 5 frokoster, sykkelleie, bagasjetransport, 1 transfer, ferge Lamarque - Blaye, informasjonsmateriale, servicetelefon.Å betale på stedet: 
Alt som ikke er nevnt under «Inkludert».

Tillegg:
El-sykkel: 1 500 kr
Middag første kveld: 440 kr
Omvisning og vinsmaking St. Émilion (dag 4): 550 kr
1 person som reiser alene: 2 100 kr

Hotelloppgradering i St. Émilion (2 netter) (Oppgradering fra 3* til 3*+/4*)
800 kr i dobbeltrom | 1 600 kr i enkeltrom

Ekstranetter i Bordeaux, pris per person m/ frokost: 
1 220 kr i dobbeltrom | 1 940 kr i enkeltrom 

Ruteprofil

 • Vanskelighetsgrad: Ganske enkel  ●●○○○
 • Totalt antall kilometer: 185 km
 • Stigning per etappe: Mellom 80 og 320 m
 • Terreng: 

Overnattinger og måltider

Overnatting
Komfort: Standard

Sentralt plasserte 3- og 4* hoteller samt sjarmerende B&B. 
Det er mulig å oppgradere hotellet i St. Emilion fra 3* til 3*+/4* mot tillegg i pris (to netter). 

Måltider
Frokost er inkludert på denne turen. 
Det er mulig å forhåndsbestille middag til første kveld i Pian Médoc. 

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner.

Reisen til og fra

Utreise
Individuell ankomst til startstedet Pian Médoc.
Nærmeste flyplass er Bordeaux (BOD). Det er også mulig å fly til Paris (CDG).

Fra Bordeaux flyplass:
Transfer (inkl.) til Pian Médoc. 

Fra Paris flyplass: 
Alt. 1: TGV hurtigtog direkte til Bordeaux St. Jean, ca. 3 t 40 min. 
Alt. 2: Taxi til Gare de Montparnasse, ca. 30-50 min, ev. RER B (forstadstog) til Denfert-Rochereau, videre med metro linje 4 til Montparnasse, totalt ca. 1 t. Fra Paris Gare de Montparnasse TGV hurtigtog videre til Bordeaux St. Jean, 2 t 10 min.

Herfra transfer (inkl.) til Pian Médoc. 


Hjemreise
Bordeaux er sykkelturens siste by, individuell hjemreise herfra. 
Nærmeste flyplass er Bordeaux (BOD). Det er også mulig å fly fra Paris (CDG).

Til Bordeaux flyplass:
Flybuss fra selskapet 30’direct fra togstasjonen Bordeaux Saint-Jean, ca. 30 min.

Til Paris flyplass:
Fra Bordeaux St. Jean TGV hurtigtog direkte til Paris Charles de Gaulle, ca 3 t 40 min.

Fra Bordeaux St. Jean TGV hurtigtog til Paris Gare Montparnasse, 2 - 3 t.
Herfra: 
Alt. 1: Taxi videre fra Gare de Montparnasse, ca. 30-50 min
Alt. 2: Metro linje 4 videre til Denfert-Rochereau, herfra videre med RER B (forstadstog) til flyplassen, totalt ca. 1 t

Infomateriale

Etter bestilling på e-post:
- bestillingsbekreftelse
- informasjonsskriv «Bordeaux' vinmarker»

Før avreise på e-post:
- informasjonsskriv «Før avreise»
- hotelliste
- passord til GPS-app

På første hotell:
- veibeskrivelse på engelsk
- kart 
- bagasjelapper

Sykler

 

21-girs damesykkel

21-girs herresykkel

El-sykkel

Betaling

Vi har ikke forhåndsreserverte avganger eller oversikt over ledige plasser. 
Etter å ha mottatt din bestilling kontakter vi lokale samarbeidspartnere vedrørende kapasitet på valgte dato. Er det ledig plass, vil du få en endelig bestillingsbekreftelse med faktura på e-post fra oss. Dette kan ta fra noen timer til opptil 10 virkedager. 

Fakturaen inneholder to betalingsdatoer. Et depositum på kr 3 000 per person skal betales 5 dager etter at turen er bekreftet fra vår side, mens sluttbeløpet forfaller 35 dager før avreise. 

Ønsker du å betale med kort, kan du gå inn på «Min side» på www.merlot.no. Du logger deg på med e-postadressen du brukte under bestillingen, samt passordet som står øverst på fakturaen din. Herfra kan du betale med ønsket kredittkort (kun Visa/Mastercard).   

Reisekalender

Bestill reise

Velg først dato. Datoen du velger er ankomstdag, første etappe starter påfølgende dag.

Lignende reiser

Bordeaux – Toulouse

Bordeaux – Toulouse

Mellom fornemme Bordeaux og bohemske Toulouse kan du sykle gjennom et rolig landskap langs kanalen som følger elven Garonne. Du passerer småbyer og landsbyer du sannsynligvis aldri har hørt om, med la...
Den franske Atlanterhavskysten | Bordeaux – Biarritz

Den franske Atlanterhavskysten | Bordeaux – Biarritz

Fra vinbyen Bordeaux sykler du sørover langs Atlanterhavskysten gjennom velduftende furuskoger og livlige badebyer, forbi eviglange strender, innsjøer og sanddyner til Det franske Baskerland og kystpe...
Den franske Atlanterhavskysten | La Rochelle – Arcachon

Den franske Atlanterhavskysten | La Rochelle – Arcachon

Fra La Rochelle og øya Île de Ré på sykkelsti sørover langs Atlanterhavskysten til byene Rochefort og Royan. Så over Gironde-elva til Médochalvøyas friske bølger i vest, surfeparadiset Lacanau, fasjon...
Den franske Atlanterhavskysten | La Rochelle – Biarritz

Den franske Atlanterhavskysten | La Rochelle – Biarritz

Fra La Rochelle og øya Île de Ré sykler du sørover langs Atlanterhavskysten gjennom velduftende furuskoger og livlige badebyer, forbi surfestrender og sanddyner til Det franske Baskerland og kystperle...
Toulouse – Bordeaux

Toulouse – Bordeaux

Mellom hippe Toulouse og tradisjonsrike Bordeaux kan du sykle gjennom et rolig landskap langs kanalen som følger elven Garonne. Du passerer småbyer og landsbyer du sannsynligvis aldri har hørt om, med...
Snakk med en reiseekspert