Skip to main content

Puglia 7 netter

Sykkelferie på Italias hæl med olivenlunder og et blått Adriaterhav

Puglia er en region i sør-østlige Italia som inkluderer hælen på støvelen. Området grenser til Adriaterhavet og det joniske hav. Karakteristisk for regionen er endeløse olivenlunder, flotte hveteåkrer og vinranker. Du sykler i en naturskjønn region, som ut fra dagens standard, ennå er ganske uberørt av turisme. Her har man klart å bevare arven fra en rik og antikk kultur. Matera, byen hvor man har første overnatting, er Europeisk kulturhovedstad i 2019. Turen byr ellers på vakker natur, og tid til å stifte bekjentskap med byen Alberobello med de særegne hvite husene, den stålende barokkbyen Lecce og de flotte kystbyene Santa Maria di Leuca og Otranto.
Turen går for det meste i lavlandet, noen ganger også over åskammer og topper. Delvis på stille asfalterte veier, delvis på grusveier. Turen inkluderer også flotte sykkelstrekninger langs kysten, og det er mange muligheter for bading. Transfer mellom flyplassen i Bari og Matera er inkludert i prisen.


Avgang hver lørdag fra 20. mars til 17. juli og fra 21. august til 30. oktober.
Avgang hver fredag fra 23. april til 25. juni og fra 20. august til 01. oktober.
Grupper på 5 personer eller flere kan også starte på andre ukedager. Ta kontakt med oss.

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris per person: kr 11 700

Tillegg enkeltrom: kr 2 400
Tillegg høysesong 1: kr 700*
Tillegg høysesong 2: kr 1 400**
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"
Tillegg el-sykkel: 1 150

*Høysesong 1 fra 30. april til 24. juni og 05. september til 23. september.
** Høysesong 2 fra 25. juni til 17. juli og 20.august til 04. september.

 


Inkludert:

 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • 27-girs sykkel m/styre- og sideveske
 • Bagasjetransport
 • Servicetelefon
 • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)
 • Transfer fra flyplassen i Bari til Matera
 • Merlot Reisers GPS-app


Ikke inkludert:

 • Transfer med tog fra Ostuni til Lecce er ikke inkludert i prisen. Her må man beregne 60 min transfertid med tog, ca. 8 euro per person + sykkel.


 

Dag for dag

Dag 1 Matera
Ankomstdag. Fly til Roma og tog til Bari, eller fly til Bari. Du kan bli hentet på flyplassen eller togstasjonen i Bari og kjørt til hotellet i Matera, dette er inkludert i prisen. Innbyggerne i denne regionen har i århundrer karvet boliger direkte inn i fjellsidene, som består av myk og honningfarget tufastein. Disse husene kalles ”Sassi” og er i dag en del av verdens kulturarv (UNESCO). Matera er også Europeisk kulturhovedstad 2019.


Dag 2 Matera – Alberobello ca. 70 km
Dette er er første sykkeldag. Sykkelutlevering om morgenen, før du sykler til de berømte ”trulli” i Alberobello og Locorotondo. ”Trullier” ble konstruert som enkle boliger eller lagerbygninger. Alberobello ligger på to åser, som en gang var delt av et elveleie. På den østlige åsen er det i dag en ny by, og på den vestlige ligger ”trulliene” med et hyggelig turistsentrum. Byen ble nasjonalt monument fra 1930, og står i dag på Unescos verdensarvliste.

Dag 3 Alberobello – Ostuni ca. 55 km
I dag går ferden på landsbygda fram til Ostuni, en arkitektonisk juvel som generelt blir referert til som ”Den hvite by”, på grunn av de hvite murene og byens typiske hvitmalte arkitektur.

Dag 4 Ostuni – Lecce – Gallipoli 70 km med tog + ca. 50 km på sykkel
En togtur bringer deg til Lecce. Etter et par kilometer gjennom denne flotte barokkbyen, sykler du videre på den salentiske landsbygda, før du ankommer den joniske kysten og dagens endelige destinasjon, Gallipoli.

Dag 5 Gallipoli – Santa Maria di Leuca ca. 50 km
Du følger kysten til Puglias sørligste punkt, Santa Maria di Leuca. Navnet fikk byen av greske sjømenn som kalte stedet for «leukos», som betyr hvit. Stedet er i dag et populært feriested og et kjent fiskeområde.

Dag 6 Santa Maria di Leuca – Otranto ca. 50 km
I dag går ferden nordover langs Adriaterkysten til Otranto, det østligste punktet i Italia, hvor du kan rusle i gamlebyen og besøke den flotte katedralen og Aragon-slottet.

Dag 7 Otranto – Lecce ca. 55 km
Dette er siste sykkeldag. Her sykler du mellom Alimini-innsjøene og Middelhavets unike vegetasjon, og gjennom Le Cecine, en vill naturpark. Siste stopp er barokkbyen Lecce, som har fått tilnavnet «det sørlige Firenze». Her kan du beundre barokkarkitektur og mektige skulpturer fra 1700-tallet. Rester av den gamle bymuren omkranser fortsatt gamlebyen.

Dag 8 Lecce. Hjemreisedag
Hjemreisedag. Lecce har gode togforbindelser til Bari, flybuss videre til flyplassen.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Matera.

Fly:
Bari Wojtyla International Airport (BRI) Nettside
Roma Fiumicino (FCO) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til Roma (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no

Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting. Gi oss beskjed om du ankommer overnattingsstedet etter kl 18.00.

Tog:
Roma Termini - Bari Centrale   ca. 4t

Togtider og priser:
Trenitalia.com eller Bahn.com

(Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)

Fra flyplassen i Bari til Matera:
Buss, tog eller taxi. Se link til flyplassen for mer informasjon.

Transfer (75 min.) fra flyplassen eller togstasjonen i Bari er inkludert. Si ifra til Merlot Reiser om du vil benytte deg av dette. Du må oppgi fly/tognummer og ankomsttid + mobilnummer.

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har 3/4 stjerner. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C. I de fleste tilfeller vil man i Alberobello bo i en tradisjonell "trullo".
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise.
Dobbeltrom: dobbeltseng. Twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Halvpensjon
Det er ikke mulig med halvpensjon på denne turen.

Ekstranetter
For ekstranetter før/etter turen, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Lecce
Pris pr. person pr. natt m/frokost:
Dobbeltrom: kr 700
Enkeltrom: kr 1 040

Matera
Pris pr. person pr. natt m/frokost:
Dobbeltrom: kr 860
Enkeltrom: kr 1 190

Sykkelen

Inkludert:

 • 27-girs sykkel med to håndbremser
 • Styreveske og kartholder (én av hver per rom)
 • 1 sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Vannflaskeholder
 • Vannflaske som kan beholdes etter turen
 • Sykkelcomputer
 • Reparasjonssett (ett per rom)
 • Sykkellås

Ikke inkludert:

 • Hjelm
 • Klikkpedaler

 

   Damesykkel 

        Herresykkel                    

     El-sykkel  


 

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2 av 3

Ruteprofil:
Turen er satt til kategori 2 på grunn av noe kupert terreng og nokså lange dagsetapper. Vi anbefaler at man er vant til å sykle før man legger ut på denne turen.
Turen går for det meste i lavlandet, men noen ganger også over åskammer og topper. I begynnelsen av turen foregår det meste av syklingen på asfaltert vei. Puglia er vanligvis lite trafikkert, bortsett fra i høysesongen (en tid hvor vi tar bort vår tur dit nettopp på grunn av trafikken). Turen inkluderer også flotte sykkelstrekninger langs kysten. Det er mulig å forkorte etappen litt på dag 3 ved å ta tog.


Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv på norsk


Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon, inkl. passord til GPS-app
 • Hotelliste


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kartbok
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Guidebok
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Hotellvouchere
 • Oppdatert hotelliste

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo