Skip to main content

Alsace Colmar | 4 netter

Litt tysk, litt fransk. Eventyrhus, fontener og broer smykket med blomster i alle farger. I Alsace ligger de små vinlandsbyene tett i tett. Du bor i Alsace-vinens sjarmerende hovedstad Colmar. Sykkelturene går i lettsyklet og fredelig landskap langs elver og kanaler, gjennom vinmarker og landsbyer som alle har sine vinstuer, små butikker, kirker, museer og blomsterflor. Gamlebyen er en rolig liten perle, ensartet og godt bevart med flotte bindingsverkshus.

 • Sykkeltur i et fortryllende landskap som tatt ut av et eventyr av brødrene Grimm
 • Vakre vinlandsbyer og en rekke anledninger for vinsmaking
 • Du bor fast på et hyggelig hotell i Colmar, du trenger ikke pakke kofferten underveis
Fulltekstsøk

Dagsprogram

 • DAG 1: Ankomst i den fargerike eventyrbyen Colmar

  Colmar kan enkelt nås med tog fra både Zürich, Basel, Strasbourg, Paris og Frankfurt. I det du krysser gaten fra togstasjonen, finner du hyggelige Grand Hôtel Bristol. En kort rusletur fra stasjonen tar deg til Colmars godt bevarte gamleby hvor Hôtel le Rapp befinner seg. Den beste måten å oppleve Colmar på, er å spasere rundt i byen. Den er ikke større enn at du fint kommer deg rundt til de viktigste severdighetene iført gode sko og et bykart. Det kanskje mest sjarmerende ved den lille byen, er de mange små elvene, som renner, eller rettere sagt flyter, sakte gjennom byen, og har gitt navn til den postkortvennlige og pittoreske bydelen La petite Venise – Lille Venezia. For kunstelskere, er det berømte Unterlinden-klosteret et «must». Det rommer en av Frankrikes mest populære kunstsamlinger, og blir, ikke ufortjent, kalt Lille Louvre. Ved alle historiske bygninger og monumenter finner du en informativ tekstinskripsjon både på fransk og engelsk. Slik får du en interessant guidet tur rundt i Colmar, helt gratis, med litt trim og frisk luft inkludert.

 • SYKKELTUR 1: Sykkelutlevering og rolig idyll nedover Munsterdalen

  Bienvenue en Alsace!
  Før avreise får du tilsendt forslag til fem lettsyklede dagsturer. Den første er obligatorisk, men de resterende dagene står du fritt til å velge.

  Du starter dagen med en togtur direkte fra Colmar til Metzeral (ca. 40 min €), hvor sykkelen utleveres på togstasjonen når du kommer frem. Deretter venter en svært behagelig start på sykkelferien hvor du triller lett nedover Munsterdalen. Her finner du fred og ro blant grønnkledde åser og høye fjell – her er bartrær, blomster, gress og fuglesang. Kort sagt, her er det godt å være. Munsterdalen er 30 kilometer lang, og jo lengre inn du kommer, desto sterkere kjenner du ostelukten – duften av dalens berømte Munsterost, som har satt sitt preg på området helt siden middelalderen. Noen kilometer fra start kommer du til Munster hvor du møtes av gamle hus med storkereir på taket. Fra Munster går turen videre på sykkelsti nedover i retning Colmar. Her kommer du forbi en av Alsaces storkereservater. Dette blir første, men ikke siste, møte med den stolte fuglen, som du garantert vil treffe på underveis.

  32 km | Frokost

 • SYKKELTUR 2: Fra by til by langs vinruten i Alsace

  Dagen starter med en togtur til Sélestat (ca. 11 min). Denne turen anbefales på det sterkeste. Sykkelløypa er en del av La Route des Vins, vinruten i Alsace, og går på en kombinasjon av småveier og sykkelstier gjennom de mest kjente vinlandsbyene: Bennwihr, Riquewihr, Ribeauvillé, Bergheim og St. Hippolyte. På alle stedene finnes det museer, vinstuer, små butikker, gamle hus og kirker. Det er litt mer stigning underveis enn på de andre etappene, men du blir belønnet med en fantastisk utsikt over et praktfullt vinlandskap. Ta deg tid til å stoppe i de fargerike landsbyene for en vinsmaking, eller kanskje en bit tarte flambée/flammekueche, som er typisk for Alsace.

  45 km | Frokost

 • SYKKELTUR 3: Rundtur Colmar - franske fristelser og arkitektoniske mesterverk

  Ingen togtur er nødvendig i dag, men du har to muligheter. Fra hotellet kan du enten ta en kort sykkeltur til landsbyen Eguisheim for smaking av Alsace-viner, eller ta en større sløyfe til Neuf Brisach ved Rhinen for så å passere Eguisheim på hjemturen. Ferden ender tilbake i Colmar.
  Neuf-Brisach er en befestet by som skulle vokte grensen mellom Frankrike og Det hellige romerske riket, og deretter de tyske statene. Festningsverket ble tegnet av militæringeniøren Vauban og grunnlagt i 1699 etter befaling fra Louis XIV. Arkitekturen er unik i Europa og er oppført som en del av verdensarven av UNESCO. Rene linjer og 48 kvartaler som danner en perfekt åttekant, gjør den unik i sitt slag. Følg den blå linjen for en omvisning i Vaubans arbeid. En flott spasertur i historiens hjerte!
  Enten du har valgt lang eller kort rute, er det lov å la seg friste, for her er det mer vin i vente! Eguisheim er en av de mest populære stoppene langs La Route des Vins. Byen er en av de vakreste av de mange små Alsace-landsbyene og ble valgt til franskmennenes favorittby i 2013. Kun få meter utenfor bykjernen ligger vinmarkene, delt inn i områder, eid av de ulike familiene som leverer vin til byens eget kooperativ. Dégustation, vinsmaking, er et ord du like godt kan lære deg med én gang.

  20 km / 52 km | Frokost

 • SYKKELTUR 4: En reise tilbake i tid

  Dagens sykkeltur går i lettsyklet terreng gjennom skogen La Forêt de la Thur, videre sørover langs landevei og småveier til L’Ecomusée d’Alsace. Det er et utendørs folkemuseum hvor du kan se og oppleve livet i Alsace i årene fra 1850–1950. Museet er et bevaringsprosjekt som ble startet i 1971, og som levendegjør arven fra landsbygda, og presenterer kunst og tradisjoner fra Alsace: bygninger og samleobjekter, håndverkere på jobb, utstillinger, daglige aktiviteter og større begivenheter. Et flott sted å tilbringe dagen! Videre sykler du via Rouffach, der du kan ta toget tilbake til Colmar (ca. 11 min), eller du kan returnere på sykkel samme vei som du kom gjennom skogen.

  49 km / 64 km | Frokost

 • SYKKELTUR 5: Langs Rhinen og gjennom skogen

  Turen starter med en togtur til Mulhouse (ca. 22 min). Herfra triller du rolig av gårde på sykkelsti langs Huningue-kanalen i stille og rolige omgivelser til løftebroen i Kembs. Herfra tar du deg videre gjennom den sørlige delen av Hardt-skogen, en lavlandsskog som dekker om lag tretten tusen hektar, og er den nest største skogen i Alsace. Vel tilbake til Mulhouse kan gamlebyen være vel verdt et besøk. Etter en behagelig sykkeltur setter du deg på toget fra Mulhouse tilbake til Colmar.

  41 km | Frokost

 • DAG 5: Turslutt i Colmar

  Sykkelen er parkert og turen er slutt etter den siste frokosten på hotellet. Om du ikke ønsker å reise hjem helt ennå, kan et opphold i vakre og innholdsrike Strasbourg varmt anbefales. Likte du å feriere på denne måten og har lyst på et lignende opplegg på et senere tidspunkt, kan vi anbefale vår sykkeltur Provence Orange – en tur mellom vinranker, olivenlunder og solsikkeåkre i vakre Provence.

  Frokost

Kart

Avganger og priser

Avganger: 
Hver dag | 1. mai - 14. okt. 2023


Pris pr. person:

6 200 kr i dobbeltrom | 8 700 kr i enkeltrom | Grand Hôtel Bristol
7 750 kr i dobbeltrom | 9 650 kr i enkeltrom | Hôtel Le Rapp

Inkludert:
4 overnattinger, 4 frokoster, sykkelleie, informasjonsmateriale, servicetelefon.  


Å betale på stedet: 
Turistskatt, Grand Hôtel Bristol: ca. 2,50 € pr. person pr. natt
Togbilletter til sykkeletappene

Tillegg:
Ekstranetter i Colmar, pris på forespørsel
El-sykkel 1 060 kr

Ruteprofil

 • Vanskelighetsgrad: enkel ●○○○○
 • Totalt antall kilometer: 187-234 km (alle 5 etappene)
 • Terreng: 90% asfalt, 10% grus eller annet underlag
 • Togforbindelser mellom byene på turen: ikke aktuelt
 • Mulighet for å forkorte etappene med tog: fra Rouffach tilbake til Colmar (sykkeltur 4)
 • Mulighet for å stå over etapper: hver dag


Før avreise får du tilsendt veibeskrivelser til fem valgfrie dagsturer på sykkel. Sykkeltur 3 og 4 går i sløyfe ut fra hotellet i Colmar, mens sykkeltur 1, 2, og 5 starter eller slutter med en liten togtur. 
Turen er satt til «enkel» på grunn av lett terreng med lite stigning på sykkelveier og lite trafikkerte småveier. Etappene kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form. Og ønsker du av en eller annen grunn å stå over syklingen en dag, er det selvsagt fritt fram, siden du på denne turen ikke trenger å forflytte deg til neste hotell.

Overnattinger og måltider

Overnatting
Komfort: Pluss

Du bor fast på Grand Hôtel Bristol**** eller Hôtel le Rapp**** i sentrum av Colmar.  
Du velger på forhånd selv hvor mange netter du ønsker å bli (3-7).

Grand Hôtel Bristol er et ærverdig hotell sentralt plassert rett ved togstasjonen – praktisk når man ankommer og når man skal ut på sykkelturene som ofte starter eller ender med en liten togtur. Hotellet har sauna, et lite treningsrom og en velværeavdeling.

Hôtel le Rapp er et sjarmerende hotell som ligger like ved gamlebyen i Colmar, med kort gangavstand til det meste. Hotellet har sauna, hammam, og et lite innendørs svømmebasseng. 

Måltider
Frokost serveres på hotellet hver morgen og er inkludert i turen.
Lunsj ordner du selv.
I veibeskrivelsen angir vi hvor det er restauranter langs ruten eller butikker for innkjøp til piknik. Middag er ikke inkludert, men det er mange gode restauranter å velge mellom i den hyggelige byen Colmar.

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner.

Reisen til og fra

Utreise
Individuell ankomst til startstedet Colmar.
Nærmeste flyplasser er Strasbourg (SXB) og EuroAirport Basel/Mulhouse/Freiburg (EAP).
Det er også mulig å fly til Paris (CDG), Frankfurt (FRA) og Zürich (ZRH).

Fra Strasbourg flyplass:
Flytog til Strasbourg, 8 min. Lokaltog videre til Colmar, ca. 35 min.

Fra EuroAirport Basel:
Buss til togstasjonen Saint Louis SNCF, 10 min. Tog videre til Colmar, ca. 35 min.

Fra Paris flyplass:
Alt.1:
Tog til Strasbourg, ca. 2 t 30 min. Lokaltog videre til Colmar, ca. 35 min.

Alt. 2:
Taxi (30-50 min) eller buss (ca. 1 t) til Paris Gare de l’Est. Herfra TGV hurtigtog til Strasbourg, ca. 1 t 55 min. Lokaltog videre til Colmar, ca. 35 min.

Fra Frankfurt flyplass:
Alt.1: Buss Lufthansa Express til Strasbourg, ca. 3 t. Lokaltog videre til Colmar, ca. 35 min. NB: Bussbilletten til Strasbourg busstasjon (XER) kan kjøpes som en del av flyreisen med Lufthansa.

Alt.2:
Tog med min. to bytter til Colmar, min. 3 t

Fra Zürich flyplass:
Tog med min. ett bytte til Colmar, min. 2 t 15 min


Hjemreise
Colmar er sykkelturens eneste by, individuell hjemreise herfra.
Nærmeste flyplasser er Strasbourg (SXB) og EuroAirport Basel/Mulhouse/Freiburg (EAP).
Det er også mulig å fly fra Paris (CDG), Frankfurt (FRA) og Zürich (ZRH).

Til Strasbourg flyplass:
Lokaltog til Strasbourg, ca. 35 min. Tog videre til flyplassen, 8 min.

Til EuroAirport Basel:
Tog til togstasjonen Saint Louis SNCF, ca. 35 min.  Buss videre til flyplassen, 10 min.

Til Paris flyplass:
Alt.1: 
Lokaltog til Strasbourg, ca. 35 min. Tog videre til Paris CDG flyplass, ca. 2 t 30 min.

Alt. 2:
Lokaltog til Strasbourg, ca. 35 min. Tog til Paris, ca. 2 t. Taxi (30-50 min) eller buss (ca. 1 t) herfra til Paris CDG flyplass.

Fra Frankfurt flyplass:
Alt.1:
Lokaltog til Strasbourg, ca. 35 min. Buss Lufthansa Express til flyplassen, ca. 3 t.  NB: Bussbilletten til Strasbourg busstasjon (XER) kan kjøpes som en del av flyreisen med Lufthansa.

Alt.2: Tog til flyplassen i Frankfurt, min. 3 t

Fra Zürich flyplass:
Tog til flyplassen i Zürich, min. 2 t 15 min

Infomateriale

Etter bestilling på e-post:
- bestillingsbekreftelse
- informasjonsskriv «Alsace Colmar | 4 netter»

Før avreise på e-post:
- informasjonsskriv «Før avreise»
- GPS-spor

Før avreise i posten:
- veibeskrivelse på norsk
- kart med markerte løyper

Snakk med en reiseekspert