Skip to main content

Del 2 | Nasbinals – Conques

Pilegrimsvandring på egen hånd fra Nasbinals til Conques

Pilegrimseventyret til Santiago de Compostela fortsetter gjennom denne naturskjønne delen av midtre Frankrike. Fra høysletta Aubrac starter denne delen med nedstigning mot lavere vandringsterreng med mildere klima i dalen med elven Lot. Her vil du komme til landsbyer hvor det føles som om tiden har stått stille siden middelalderen. Høydepunktet er ankomsten til landsbyen Conques, med en klosterkirke som står på UNESCOs verdensarvliste.

 • Det flammende kirkespiret i landsbyen St. Come d’Olt
 • Det milde klimaet langs elva Lot
 • Landsbyen Conques og katedralen Ste. Foy
Fulltekstsøk

Dagsprogram

 • DAG 1: Ankomst Nasbinals

  Velkommen til pilegrimsvandring i Frankrike! Denne etappens startsted, vakre Nasbinals, er en liten landsby som ligger på hele 1180 meters høyde. De drøye 500 innbyggerne bor i hus bygget av rustikk granitt og skifer, og det er fort gjort å gjøre seg kjent her! Nyt en velsmakende, fransk middag på overnattingsstedet før du tar kvelden etter en lang reise; i morgen starter vandringen.

  Middag

 • DAG 2: Langs en UNESCO-bevart vandringsvei over høylandet til St. Chély d'Aubrac

  Selv om du allerede befinner deg høyt oppe starter vandringen fra Nasbinals med en stigning, og du passerer det høyeste punktet på den franske delen av pilegrimsveien, som ligger på ca. 1300 m.o.h. Dagens etappe følger en vandringsvei som står på UNESCOs verdensarvliste. Den går via landsbyen Aubrac, hvor flere gamle kirker og tårn minner om alle de tusenvis av pilegrimer som har passert her. Deretter forlater du høyfjellet og starter nedstigningen mot Lot-dalen. Gjennom historien har denne vandringsveien vært brukt til forflytning av husdyr til og fra setra på høyplatået Aubrac, den har vært romersk hærvei og ledet pilegrimer som oss mot Santiago de Compostela. Nyt dagen! Er du heldig med været, får du en fin dag i et åpent landskap med vidt utsyn.

  Nasbinals - St. Chély d'Aubrac | 4 t 30 min| 17 km | +220 m / -580 m | Frokost og middag

 • DAG 3: Nedstigning blant kastanjetrær til Lotdalen med overnatting i St. Côme eller Espalion

  Du merker at landskapet blir mildere og frodigere etter hvert som høydemetrene synker og du nærmer deg dalen og elven Lot. Du fortsetter langs en hærvei med gatesteiner som har blitt slitt av romerske soldater. I landsbyen L’Estade finner du en steinovn fra den tiden regionens adelsmann var forpliktet til å stille en ovn til allmennhetens bruk for brødbaking. Kastanjetrær dominerer dagens vandring. Kastanjene kan grilles og spises, og har opp gjennom historien vært et viktig næringstilskudd til den fattige delen av befolkningen her. Nede ved elven Lot ligger landsbyen St. Come d’Olt. Landsbyens sirkelformet sentrum har en kirke fra 15-tallet med et uvanlig kirkespir. Toppen av spiret er vridd og noen kaller det flammende. På grunn av liten hotellkapasitet er det to mulige overnattingssteder på denne etappen; St. Côme eller Estaing. Begge ligger på pilegrimsveien, så får du en lang vandringsdag med 9 ekstra kilometer til Espalion i dag, får du tilsvarende færre kilometre å gå i morgen. Uansett hvor du overnatter, så ta deg tid til å utforske disse hyggelige landsbyene.

  St. Chély d'Aubrac - St. Côme/Espalion | 4 t 30 min | 16 km | +250 m / -700 m | Frokost og middag

 • DAG 4: Langs elven Lot til Estaing

  Dagens etappe går i et variert og kupert landskap med fine utsiktspunkter langs elven Lot. Denne dalen har småbyer med rike historier. Tradisjonelle produkter herfra er Laguinole-kniver og tresko fra Rouergue. Har du overnattet i St. Côme, passerer du etterhvert småbyen Espalion med vakre gamle broer fra 1200-tallet og livlige gater med butikker og restauranter. Dagens mål, Estaing, har en stor borg på en fjellknaus på oversiden. Det skal bo 511 personer i landsbyen, og det ser ut som tiden har stått stille i 5-600 år. Hvert år, første søndag i juli, feirer landsbyens innbyggere sin skytshelgen Saint Fleuret med en religiøs vandring gjennom gatene, med kirkens viktigste relikvier.

  St. Côme/Espalion - Estaing | 4 t 30 min | 21 km | +410 m / -460 m | Frokost og middag

 • DAG 5: Langs Lot og over grønne åser til Golinhac eller Espeyrac

  En ny dag med småkupert landskap via flere gamle landsbyer. Du starter vandringen langs Lot, men forlater den gradvis i åsen over elva. I Landsbyen Golinhac kan du besøke landsbyens gamle kirke Saint Martin fra det 11. århundre. Kirken tilhørte tidligere klosteret i Conques. Ved ankomst til landsbyen står det et steinkors med en inngravert pilegrim. To muligheter for overnatting også i dag, enten her i Golinhac eller så vil den rød-hvite merkingen lede deg 8 km videre til landsbyen Espayrac, hvor vertshuset byr på skikkelig bondekost og en behagelig seng. Regionens skyttshelgen Ste. Foy skal i år 960 ha gjort et mirakel i Espayrac, ved å redde en pilegrim med navn Vuitbert fra å bli blind etter å ha blitt angrepet av røvere. Over tusen år senere føles det uvirkelig at dette fredelige landskapet skal ha hatt landeveisrøvere.

  Estaing - Golinhac/Espeyrac | 4 t | 16 km | +380 m / -630 m | Frokost og middag

 • DAG 6: Sjarmøretappe inn til den kjente middelalder- og pilegrimslandsbyen Conques

  Har du overnattet i Espeyrac, gjør dagens korte etappe at du kommer tidlig til Conques, en av de mest kjente middelalderlandsbyer langs den franske pilegrimsveien. Klosterkatedralen og pilegrimsbroa er siden 1998 på UNESCO’s verdensarvsliste. Klosteret er et levende religiøst senter med aktive munker som ser det som sin hovedoppgave å bevare relikviene etter Ste. Foy og å sørge for pilegrimenes ve og vel. Unn deg stemningen av kveldsmessen eller den tidlige morgenmessen, spesielt viet pilegrimene på vei til Santiago de Compostela.

  Golinhac/Espeyrac - Conques | 6 t | 21 km | +360 m / -700 m | Frokost og middag

 • DAG 7: Turslutt i Conques

  Turen er slutt etter frokost, dersom du ikke har bestilt ekstranetter i denne vakre og viktige pilegrimsbyen.

  Frokost

Kart

Avganger og priser 2024

Avganger:
Hver dag | 15. april - 31. okt. 2023


Pris pr. person:
10 500 kr i dobbeltrom | 13 350 kr i enkeltrom | komfort: enkel

Inkludert: 
6 overnattinger, 6 frokoster, 6 middager, bagasjetransport, informasjonsmateriale, servicetelefon. 


Å betale på stedet: 
Alt som ikke er nevnt under «Inkludert».

Tillegg:
Ekstranetter i Nasbinals og Conques, pris på forespørsel

Ruteprofil

 • Vanskelighetsgrad: ganske enkel ●●○○○
 • Etappelengde: 16 – 21 km
 • Varighet: 4 – 6 timer
 • Høydemeter totalt: fra +220 m til +410 m, fra -460 m til -700 m
 • Terreng: asfalterte partier, bankede og steinete stier, landlige veier til tider parallelt med travle veier. 

Du følger stort sett GR 65, som har rød/hvit merking.
Turen finner sted i en høyde mellom 280 og 1180 moh.

Start på et høyfjellsplatå med idylliske stier nedover mot Lot-dalen og videre langs elven frem til vakre Conques. Fine utsiktspunkter og idylliske landsbyer ligger på rekke og rad langs elven. Ruten er skiltet med røde og hvite merker og sammen med veibeskrivelse på engelsk, kart og GPS-spor finner du enkelt veien. Alt du trenger er godt utstyr, en klype eventyrlyst og å være vant til å gå.

Overnattinger og måltider

Overnatting
Komfort: Enkel

Turen inkluderer overnatting i hoteller med 1-2*, pensjonater og B&B i de historiske sentrene, eller på landsbygda og nær pilegrimsveien. Dette er enkle, men autentiske overnattingssteder, ofte familiedrevne. De fleste rommene har eget bad, men det kan forekomme at noen overnattinger har toalett og/eller bad på gangen.

Måltider
Inkludert på denne turen er 6 frokoster og 6 middager. Middagene (drikke ikke inkl.) inntas på overnattingsstedet eller en nærliggende restaurant. Du blir som regel tilbudt en fast dagens meny, noen steder kan det være mulig å velge noe annet mot et tillegg.

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner.

Reisen til og fra

Utreise
Individuell ankomst til startstedet Nasbinals.
Lyon (LYS) og Paris Charles de Gaulle (CDG) er de nærmeste internasjonale flyplassene.

Flytips Selskapene Volotea (volotea.com) og Norwegian flyr Oslo Gardermoen - Lyon 2 ganger i uka. 

Fra Lyon flyplass:
Flytog «Rhônexpress» fra flyplassen Lyon Saint Exupéry til togstasjonen Lyon Part Dieu, 30 min. 
Tog videre herfra med ett til to bytter til Aumont Aubrac (Gare SNCF), ca. 6 t.
Taxi videre (må forhåndsbestilles) til Nasbinals, ca. 25 min.

Fra Paris Charles de Gaulle flyplass:
Taxi eller RER (forstadstog)/metro med 1 bytte til togstasjonen Gare de Bercy, ca. 60 min. 
Tog videre herfra til Aumont Aubrac (Gare SNCF), med 1 togbytte, 6-7 t. Få avganger.
Taxi videre (må forhåndsbestilles) fra Aumont Aubrac til Nasbinals, ca. 25 min.


Hjemreise
Conques er fotturens siste by, individuell hjemreise herfra.
Toulouse (TLS) er nærmeste flyplass.

Til Toulouse flyplass:
Taxi til Rodez, ca. 45 min.
Tog videre herfra til Toulouse Matabiau, ca. 2 t.
Flybuss fra selskapet Tisséo videre til flyplassen, 20-45 min.

Infomateriale

Etter bestilling på e-post:
- bestillingsbekreftelse
- informasjonsskriv «Del 2 |  Nasbinals – Conques»

Før avreise på e-post:
- informasjonsskriv «Før avreise»
- GPS-spor

Før avreise i posten:
- hotelliste
- bok med veibeskrivelse på engelsk
- kart
- bagasjelapper

Betaling

Vi har ikke forhåndsreserverte avganger eller oversikt over ledige plasser. 
Etter å ha mottatt din bestilling kontakter vi lokale samarbeidspartnere vedrørende kapasitet på valgte dato. Er det ledig plass, vil du få en endelig bestillingsbekreftelse med faktura på e-post fra oss. Dette kan ta fra noen timer til opptil 10 virkedager. 

Fakturaen inneholder to betalingsdatoer. Et depositum på kr 3 000 per person skal betales 5 dager etter at turen er bekreftet fra vår side, mens sluttbeløpet forfaller 35 dager før avreise. 

Ønsker du å betale med kort, kan du gå inn på «Min side» på www.merlot.no. Du logger deg på med e-postadressen du brukte under bestillingen, samt passordet som står øverst på fakturaen din. Herfra kan du betale med ønsket kredittkort (kun Visa/Mastercard). 

Reisekalender

Bestill reise

Velg først dato. Datoen du velger er ankomstdag, første etappe starter påfølgende dag.

Lignende reiser

Del 1 | Le Puy – Nasbinals

Del 1 | Le Puy – Nasbinals

Pilegrimsvandring på egen hånd fra Le Puy til Nasbinals - Frankrikes mest populære pilegrimsvei «Via Podiensis», starter i Le Puy, går gjennom midtre del av Frankrike og fortsetter som ...
Del 3 | Conques – Cahors

Del 3 | Conques – Cahors

Pilegrimsvandring på egen hånd fra Conques til Cahors - Fra Conques tar du en variert vandringsvei gjennom et Frankrike hvor byer og landsbyer har sterke spor av middelalderen. Vandringen går langs...
Del 4 | Cahors – Lectoure

Del 4 | Cahors – Lectoure

Pilegrimsvandring på egen hånd fra Cahors til Lectoure - Denne etappen er for deg som søker stillhet i fredelige landskaper. Med start i Cahors får du kontakt med sterke franske tradisjoner fra midd...
Del 5 | Lectoure – Aire-sur-l'Adour

Del 5 | Lectoure – Aire-sur-l'Adour

Pilegrimsvandring på egen hånd fra Lectoure til Aire-sur-l'Adour - På denne delen av pilegrimsveien til Santiago de Compostela får du nærkontakt med det grønne og fredelige landskapet Gascogne. Her...
Del 6 | Aire-sur-l'Adour – St.Jean-Pied-de-Port

Del 6 | Aire-sur-l'Adour – St.Jean-Pied-de-Port

Pilegrimsvandring på egen hånd fra Aire-sur-l'Adour til St.Jean-Pied-de-Port - Den siste uka i Frankrike går først gjennom landskapet Béarn, som er hjemtraktene til Jean-Baptiste Bernadotte, bedre k...
Snakk med en reiseekspert