Personvernerklæring

Behandlingsanvarlig

Behandlingsansvarlig er Merlot Reiser ved daglig leder.
Beskyttelse av dine personlige opplysninger er viktig for oss. Beskyttelsen er også regulert av GDPR, som trådte i kraft 25. mai 2018. Nedenfor kan du lese om hvordan vi håndterer dine personlige opplysninger og hvilke rettigheter du har. Hvis du vil kontakte oss, vennligst gjør det her:
Merlot Reiser, Akersgata 43, 0158 OSLO, telefon 22404747, eller e-post info@merlot.no.

Hvilke personopplysninger som samles inn

Personopplysninger som vil bli behandlet inkluderer, men er ikke begrenset til, navn, fødselsdato, kjønn, adresse, e-postadresse og telefonnummer.
Vi kan også behandle opplysninger som registreres i forbindelse med bestillingen, for eksempel reisemål, høyde, forespørsler om spesielle måltider eller særskilt informasjon fra deg om din helsetilstand eller annet innenfor rammene av kundeforholdet.

Personopplysninger gir du fra deg selv i forbindelse med bestillingen av turen, etablering av kontoer eller andre tjenester på nettet, via telefon eller ved å besøke vårt kontor.

Formålet med behandlingen av personopplysningene

Dine personopplsyninger vil bli behandlet for at vi skal kunne oppfylle våre forpliktelser overfor deg. Ytelsen kan for eksempel gå ut på å levere den reisen eller de tilleggstjenester som du har bestilt eller å gi deg de tjenester og/eller produkter som tilbys eller du har bedt om ved opprettelsen av en personlig konto.

Behandling av dine personopplysninger kan også skje for at vi skal være i stand til å oppfylle forpliktelser i henhold til lover, forskrifter, spørsmål og klager.

Ved å gi oss informasjon om din helsetilstand, samtykker du i at vi behandler disse personopplysningene for å gjennomføre turen eller gi deg andre tjenester og/eller produkter som du har bestilt. I tillegg til de ovennevnte formål, samtykker du i at dine personlige opplysninger kan bli brukt til formålene under, samt danne grunnlag for markeds- og kundeanalyser, risikostyring og statistikk og for å gi deg et bedre reisetilbud og service.

Vi bruker dine personopplysninger (postadresse) til å gi deg ulike tilbud om våre tjenester og/eller produkter, det vil i praksis si at vi sender ut en reisebrosjyre i posten én gang i året. Du kan når som helst reservere deg mot å motta slike markedsføringtilbud.

Ved å gi informasjon om helsetilstanden, godtar du at vi behandler denne personlige informasjonen for å gjennomføre turen, annen tjeneste og / eller produkt som du bestilte. Helsestatistikkdata blir aldri brukt til statistikk, markedsundersøkelser eller markedsføring.

Lagring av personopplysninger

Vi lagrer personopplysninger så lenge det er nødvendig for å oppfylle formålene beskrevet over. Vi lagrer vanligvis dine personlige opplysninger i 2 år fra din siste tur eller fra å kontakte oss ellers.

Hvis du har registrert deg for å motta nyhetsbrev lagrer vi personopplysningene dine så lenge du ønsker å fortsette å motta dette. Vi sender ikke ut nyhetsbrev mer enn 10 ganger i året, og din epostadresse vil aldri bli videresendt til tredjepart. Du kan når som helst melde deg av via lenke i nyhetsbrev eller ved å kontakte oss. 

I noen tilfeller må vi muligens lagre data i lengre perioder når det kreves av loven (f.eks. Regnskapslov) eller for eksempel klager.

Hvem som kan komme til å behandle personopplysningene

Din personlige informasjon behandles av våre ansatte og av våre systempartnere og administrative servicepartnere som vi har kontrakter med. 

Dine personopplysninger kan også behandles innen reiselivsbransjen, som flyselskaper, busselskaper, hoteller og lokale partnere på reisemålet. Bare nødvendig informasjon er gitt.

Behandling av personopplysninger i land utenfor EU og EØS

Avhengig av hvor reisedestinasjonen befinner seg, kan personopplysningene komme til å bli behandlet utenfor EU- og EØS-området (EØS). Selv om det endelige reisemålet er innenfor EU / EØS, kan transportselskaper og hoteller være basert utenfor EU / EØS. Kun informasjonen som kreves for gjennomføring av turen og andre tjenester, er gitt til partnere.

Ved å sende inn dine personlige opplysninger til oss, godtar du at vi behandler personopplysninger utenfor EU og EØS, og er klar over at personvernbeskyttelse kan være lavere enn innenfor EU og EØS.

Dine rettigheter til informasjon om deg

Du har rett til når som helst å trekke tilbake samtykket til å behandle informasjonen du har gitt oss.

Dette betyr at du også kan be om utbedring eller sletting av dine personlige opplysninger. En slik forespørsel må gjøres skriftlig til oss. Dine data vil da bli korrigert eller slettet innen en måned. Hvis du har en nåværende tur som ikke er fullført eller fullført, eller har en pågående klage eller lignende, blir dataene slettet innen en måned etter ferdigstillelse.

Du kan når som helst kontakte oss med forespørsel om å få tilgang til den registrerte informasjonen vi har om deg, denne vil vi gi deg innen en måned.

Vil du vite mer om databeskyttelsesforordningen (GDPR)?

På datatillsynets nettsted, datatilsynet.no, finner du mer informasjon om databeskyttelsesforordningen (GDPR).