Skip to main content

Toscana | Pisa – Firenze | 4 netter

Sykkeltur på egen hånd i Toscana, fra Pisa til Firenze, kort variant

Det toskanske landskapet er ett av de vakreste og mest stemningsfulle i Europa, med bølgende åser kledd i grønne vinranker og med sypresser langs veiene. På vår sykkeltur i Toscana tråkker du deg fra én fantastisk utsikt til en annen, og får muligheten til å beundre renessansekunst og arkitektur mens du blir kjent med områdene til fortidens kunstnere, som Leonardo da Vinci og komponisten Giacomo Puccini. Pisa og Firenze trenger ingen nærmere presentasjon, men på denne sykkelferien vil du også oppdage pittoreske landsbyer og bli fristet til å prøve det utmerkede toskanske kjøkkenet.

 • Store og små kunstbyer
 • Den romantiske og avslappede atmosfæren i det toskanske landskapet
 • Firenze, renessansens vugge
Fulltekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst Pisa

  Pisa er verdenskjent for sin magiske Piazza dei Miracoli med det karakteristiske skjeve tårnet, klokketårnet til byens katedral, som har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1987. Den livlige universitetsbyen som ligger vakkert til langs elven Arno kan ellers by på både et stort antall monumenter og en herlig, toskansk småbyatmosfære. Et lite glass på en av byens mange små piazzaer er et must i kveld!

 • Dag 2: Fra det skjeve tårn i Pisa i grønne omgivelser langs elven Serchio til Lucca

  Buongiorno og arrivederci, Pisa, nå starter sykkelturen! Denne første etappen er lett, og du triller nordover i frodig landskap langs elven Serchio. Ønsker du en litt lengre tur, kan du velge en omvei via den vakre Massaciuccoli-innsjøen; her er det mulighet for å ta et pust i bakken og litt lunsj mens du nyter utsikten over innsjøen. Dagens mål er befestede og populære Lucca, en av de rikeste og best bevarte byene i Nord-Italia, og Giacomo Puccinis fødested. Her kan du utforske den vakre arkitekturen og de velstelte hagene. I skyggen av de gamle eiketrærne på takterrassehagen til Guinigi-tårnet kan du nyte utsikten over byen fra 45 meter over bakken! Ikke gå glipp av domkirken med det vakre klokketårnet og det imponerende Piazza amfiteatret. Og visste du at du faktisk kan sykle rundt oppå bymurene?

  Pisa – Lucca | 25/45 km | Frokost

 • Dag 3: Lucca, Pinocchio og kurbyen Montecatini

  Du vinker Lucca farvel, og begynner dagens etappe på sykkelstien langs Serchio-elven. Videre går turen innover det fredelige, typiske toscanske landskapet preget av åser, vinmarker og olivenlunder, forbi de gamle aristokratenes overdådige villaer og ditto hager. På vei mot landsbyen Collodi og byen Pescia er det bare å ha kameraet klart. Her får du den toskanske panoramautsikten du lenge har drømt om! I Collodi, hvor forfatteren av Pinocchio tilbrakte sin barndom, kan du besøke den berømte Pinocchio-parken (anlagt i 1962) og den aristokratiske Villa Garzoni. I Pescia kan du nyte en rusletur blant kirker, palasser, renessansebygninger, besøke det lokale gatemarkedet og ikke minst den flotte botaniske hagen med over 200 velduftende varianter av sitrusfrukter fra hele verden. På ettermiddagen, full av inntrykk, triller du inn i den lille art nouveau– og kurbyen Montecatini Terme, hvor du sjekker inn for to netter.

  Lucca – Montecatini Terme | 45 km | Frokost

 • Dag 4: Mot Firenze: Valgfri klatretur over Monsummano og vakre Pistoia

  I dag velger du om du vil sykle fra Montecatini eller om du vil forkorte turen og dermed unngå noen bratte partier ved å først ta toget til Pistoia. Velger du klatreetappen over Monsummano, blir du imidlertid belønnet med panoramautsikt gjennom oliventrærne opp til middelalderlandsbyen Montevettolini. Vel nede ved Ombrone-elven er veien kort inn til Pistoia, en by full av monumenter og kirker fra både romertid og renessanse. Her finner du også en av de mest stemningsfulle piazzaene i Italia, katedralplassen Piazza del Duomo. Etter noe leskende i skyggen på en av gamlebyens mange utekaféer sykler du videre på rolige landeveier til du ankommer elven Arno, som blir din følgesvenn helt inn til hjertet av Firenze og den berømte Ponte Vecchio-broen. Her skal du også bli i to netter. Vi kan dessverre ikke love deg «a room with a view» over elven, men du har uansett ikke tid til å bli på hotellet, for her er det mye å oppleve!

  Montecatini Terme – Firenze | 50/60 km | Frokost

 • Dag 5: Hjemreise fra Firenze

  Turen er slutt etter frokost dersom du ikke har bestilt ekstranatter i Firenze.

Kart

Avganger og priser 2024

Avganger: 
Lørdag | 30. mars – 12. okt. 2024

Avganger andre ukedager kan være mulig ved 6 personer eller flere.

Pris pr. person:
Sesong styres av ankomstdato.

Sesong 1
30. mars – 19. april | 28. sept. – 12. okt.
9 700 kr i dobbeltrom | 12 550 kr i enkeltrom | komfort: standard

Sesong 2
20. april – 10. mai | 7. sept. – 27. sept.
10 850 kr i dobbeltrom | 13 700 kr i enkeltrom | komfort: standard

Sesong 3
11. mai – 6. sept.
11 400 kr i dobbeltrom | 14 250 kr i enkeltrom | komfort: standard

Inkludert: 
4 overnattinger, 4 frokoster, bagasjetransport, sykkelleie, informasjonsmateriale, servicetelefon.


Å betale på stedet:
Turistskatt: ca. 10 – 15 € pr. person for hele oppholdet.
Ellers alt som ikke er nevnt under «Inkludert».

Tillegg:
El-sykkel 1 300 kr
Hjelm | 58-61 cm | 200 kr

Ekstranetter, pris pr. person inkl. frokost:

Pisa
960 kr i dobbeltrom | 1 510 kr i enkeltrom 

Firenze
På forespørsel.

Ruteprofil

 • Vanskelighetsgrad: enkel ●○○○○
 • Totalt antall kilometer: 120/150 km
 • Terreng: 88% asfalt, 15% grus eller annet underlag
 • Togforbindelser mellom byene på turen: hver dag
 • Mulighet for å forkorte etappene med tog: hver dag


Toscana er kjent for å være noe kupert, men på denne sykkelturen har vi funnet løyper i relativt flatt terreng mellom åsene, slik at også du som ikke helt har prikket inn toppformen enda kan få en behagelig opplevelse av din sykkeltur i Toscana. Du vil selvsagt møte noen bakker, men denne sykkelturen kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form.  Noen dager kan du velge å ikke sykle, eller du kan forkorte dagsetappen med en togtur. Turens vanskelighetsgrad vil derfor avhenge av hvilke valg du tar, fra enkel til middels. 

Overnattinger og måltider

Overnatting
Komfort: Standard

På denne sykkelferien vil du bo på komfortable og nøye utvalgte 3/4*-hoteller. Hotellene ligger lett tilgjengelig fra sykkelløypa og i nærheten av de viktigste severdighetene byen du ankommer har å by på.

Måltider
Frokost er alltid inkludert på denne turen.

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner.

Reisen til og fra

Utreise
Individuell ankomst til startstedet Pisa.
Pisa (PSA) og Firenze (FLR) er de nærmeste flyplassene. Det er også mulig å fly til Roma (FCO).

Fra Pisa flyplass:
Alt. 1: Shuttletoget People Mover fra flyplassen i Pisa Galileo Galilei til togstasjonen Pisa Centrale, ca. 5 min. Hyppige avganger.
Alt. 2: Taxi fra flyplassen i Pisa til hotellet i Pisa, ca. 10 min.

Fra Firenze flyplass:
Alt. 1: Flybuss Volainbus fra flyplassen i Firenze til togstasjonen Firenze Santa Maria Novella, ca. 20 min. Avganger hvert 30.minutt.
Tog videre med Trenitalia fra togstasjonen Firenze Santa Maria Novella til togstasjonen Pisa Centrale, 50 min-1 t 30 min.
Alt. 2: Taxi fra flyplassen i Firenze til hotellet i Pisa, ca. 1 t.

Fra Roma flyplass:
Tog fra flyplassen Fiumicino Leonardo da Vinci International Airport i Roma til togstasjonen Pisa Centrale, 3-4 t.


Hjemreise
Firenze er sykkelturens siste by, individuell hjemreise herfra.
Firenze (FLR) og Pisa (PSA)er de nærmeste flyplassene. Det er også mulig å fly fra Roma (FCO).

Til Firenze flyplass:
Flybuss Volainbus fra togstasjonen Firenze Santa Maria Novella til flyplassen i Firenze, ca. 20 min. Avganger hvert 30.minutt.

Til Pisa flyplass:
Tog fra togstasjonen Firenze Santa Maria Novella til togstasjonen Pisa Centrale, 50 min-1 t 30 min.
Taxi eller shuttletoget People Mover fra togstasjonen Pisa Centrale til flyplassen Galileo Galilei, ca. 5 min. Hyppige avganger.

Til Roma flyplass:
Tog fra togstasjonen Firenze Santa Maria Novella til flyplassen Fiumicino Leonardo da Vinci International Airport i Roma, ca. 2 t 30 min (1 togbytte).

Infomateriale

Etter bestilling på e-post:
- bestillingsbekreftelse
- informasjonsskriv «Toscana – fra Pisa til Firenze | 4 netter»

Før avreise på e-post:

- informasjonsskriv «Før avreise»
- lenke for nedlastning av app med kart, veibeskrivelse, severdigheter og GPS-spor (appen kan brukes offline)
- hotelliste og -vouchere

På første hotell:
- bagasjelapper

På denne turen sykler du etter GPS-spor på egen smarttelefon. 
Kart og skriftlige veibeskrivelser kan om ønskelig skrives ut hjemme før avreise.

Sykler


Unisex-sykkel - 27 gir

 


Herresykkel - 27 gir

 


El-sykkel

Betaling

Vi har ikke forhåndsreserverte avganger eller oversikt over ledige plasser. 
Etter å ha mottatt din bestilling kontakter vi lokale samarbeidspartnere vedrørende kapasitet på valgte dato. Er det ledig plass, vil du få en endelig bestillingsbekreftelse med faktura på e-post fra oss. Dette kan ta fra noen timer til opptil 10 virkedager. 

Fakturaen inneholder to betalingsdatoer. Et depositum på kr 3 000 per person skal betales 5 dager etter at turen er bekreftet fra vår side, mens sluttbeløpet forfaller 35 dager før avreise. 

Ønsker du å betale med kort, kan du gå inn på «Min side» på www.merlot.no. Du logger deg på med e-postadressen du brukte under bestillingen, samt passordet som står øverst på fakturaen din. Herfra kan du betale med ønsket kredittkort (kun Visa/Mastercard).   

Reisekalender

Bestill reise

Velg først dato. Datoen du velger er ankomstdag, første etappe starter påfølgende dag.

Lignende reiser

Toscana | Pisa – Firenze | 7 netter

Toscana | Pisa – Firenze | 7 netter

På to hjul gjennom det toskanske landskapet, ett av de vakreste og mest stemningsfulle i Europa, med bølgende åser kledd i grønne vinranker.
Snakk med en reiseekspert