Fri flyt i ferien Båt & sykkel

4 turer se alle

Oversikt

Slik fungerer det

En ferie med dager på sykkel og overnattinger på et flytende hotell som følger deg. Du sykler på gamle veier langs elver og kanaler som tidligere ble brukt av hester som slepte båter. I dag er de perfekte sykkelveier. Du starter dagen med å sykle gjennom spennende landskaper og landsbyer. Etter en dag på sykkelsetet møter du båten og lugaren din igjen i en ny havn.  Frokost og middag serveres ombord, hvor kapteinen og mannskapet ønsker deg velkommen. Dersom du en dag ikke skulle ønske å sykle, blir du bare på båten og nyter ferden derfra.

I begynnelsen var det Holland...

“Sykkel og båt” -ferien er opprinnelig en nederlandsk oppfinnelse, som snart erobret Europas elver, kanaler og sykkelstier. Etter hvert har det spredt seg, for Belgia, Frankrike, Østerrike, Tyskland og Italia har også vakre elver og kanaler som fungerer bra.

Opplevelser

Kunst og historie 

For å bli godt kjent med en region, følg vannveiene. Elver og kanaler har sett landsbyer og byer bli født, styrket den lokale økonomien og skapt landskapet.

Å sykle langs elven i Provence vil føles som om du går inn i et maleri av Van Gogh, i Flandern i et maleri av de flamske mestrene. Langs Donau ser du slottene, som tidligere overvåket de som passerte. I Nederland ble de store byene i hansatiden forbundet med et tett nettverk av kanaler med småveier, som nå fungerer som fredelige sykkelstier. To byer fra renessansens Italia, Mantova og Venezia, kommer best til sin rett fra vannet og sykkelsetet. Sykkel og båt gir en gir privilegert tilgang til landskapet og byene.

Smaker og dufter

I løpet av en uke på sykkel og båt får du mange opplevelser, på sykkelen eller på båten.

Besøk et ysteri og smak på variantene av osten Grana Padano, smak på aprikoser fra frukthagene langs Donau, vær vitne til tulipanblomstringen i Holland og pust dypt inn duften av lavendel i Provence. Alt dette kan du oppleve på våre sykkel- og båtturer.

Reisefølge

Ved ombordstigning kjenner du få eller ingen, men allerede etter den første middagen forstår du at alle her har mye felles. Å velge sykkel- og båtferie betyr å møte mennesker som deler den samme nysgjerrigheten og lidenskapen for langsom ferie, utenfor allfarvei, i selskap med god mat og drikke. Deltakerne kommer fra mange land, så her må du være forberedt på å bruke engelsk eller andre språk du måtte kunne.

Mat og liv ombord

Etter en dag på sykkelen, kommer du tilbake til lugaren din i en ny havn. Ta deg en dusj, bytt klær og snart er du oppe på soldekket. Og så? Småprat om dagens opplevelser på dekk, dele bilder med dine sykkelvenner, en bok eller WiFi mens du venter på middag. Ved bordet smaker du på lokale retter tilberedt av mannskapet og gleder deg til en ny minneverdig dag.

Turer

Belgia og Nederland (1 tur)

Oppdag den populære regionen Flandern. Gli gjennom lettsyklet landskap og de historiske byene til flamske malere: romantiske Brügge, kulturbyen Gent og havnebyen Antwerpen. Videre inn i Nederland med den gamle havnebyen Dordrecht, vindmøller i Kinderdijk og avslutning i Amsterdam. Her på flatlandet sykler du på diker og småveier langs kanaler , og blir du tørst, så har du god tilgang på godt øl og leskende fruktdrikker.

 

Frankrike (1 tur)

Et land som sykler stadig mer, med en lang tradisjon for båter på elver og kanaler. I Sør-Frankrike tilbyr vi deg en tur i Van Goghs fotspor: Du sykler i vill natur i Camargue og blant landsbyene i Provence.

Italia (1 tur)

Original reiserute mellom innsjøene i Mantova og langs kanalene parallelt med elven Po til den venetianske lagunen. Båtene gir lett tilgang til Po Delta Park, til de små uberørte landlige sentrene i Po-dalen og til kunstbyer som Venezia, Mantova og Ferrara. Kjøkkenet om bord? Enkle og raffinerte retter av lokal tradisjon, så gode at de er verdt turen!

Langs Donau: Tyskland, Østerrike, Slovakia og Ungarn (1 tur)

Donau er en mektig elv med en vel tilrettelagt sykkelsti langs elva. Dette er blant de mest populære sykkelveiene i Europa og spesielt etterspurt av syklister med interesse for historie og natur.  Vinmarker og grønne landskap følger hverandre langs Donau, de store svingene gir liv til sykkelveien og underveis ser du slott og klostre som inviterer deg til besøk. Se opp for vinkjellere med smaksprøver og frukthager med aprikoser langs denne veien, deres kall er sterkere enn draugen!

Assistanse

Ikke helt på egen hånd
Selv om vi selger turer “på egen hånd” er du jo selvfølgelig ikke helt det: Overnattingene? Bestilt og betalt. Hvilken vei? Følg skiltene, kartene, veibeskrivelsen eller GPS-en – eller turlederen i front. Alt du trenger å gjøre er å nyte landskapet i trygg forvissning om at vi sørger for alt det praktiske. Enkelt, ikke sant?

 

Trenger du hjelp?
Vi organiserer turen din med omhu for å forhindre uhell. Hvis du allikevel skulle få et problem, har du et telefonnummer du kan benytte hver dag hele uka. Ring, så får du hjelp.

  TRENGER DU HJELP?

  For spørsmål om turene våre, legg igjen kontaktinformasjonen din så vil vi svare deg så raskt som mulig.  Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


  Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


  Takk

   Su misura
   per gruppi

   Sei un capogruppo alla ricerca di nuove mete e esperienze interessanti, compila il form per ricevere un preventivo personalizzato.


   Ho letto l'informativa sulla privacy di Girolibero srl


   Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


   Takk

    Nyhetsbrev

    Motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon.
    Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser

    Takk