Kroatia - Dalmatias nasjonalparker

Båt & sykkel i Kroatia - Dalmatias nasjonalparker
 

På denne båt- og sykkelturen ønsker vi deg velkommen til å oppleve noen av Kroatias mest naturskjønne og grønne perler, nemlig de berømte dalmatiske nasjonalparkene Krka og Kornati, samt naturparken Telašćica. Du vil også få anledning til å besøke middelalderbyene Sibenik, Zadar og Trogir. Hver dag opplever du noe nytt. Om formiddagen kan du nyte en sykkeltur langs Kroatias «Long Island» Dugi Otok, som er den største og østligste av øyene utenfor Zadar, og om ettermiddagen kan hende du blir med på en fottur opp fjellet for å nyte den fantastiske utsikten.

Luksusskipene, Princeza Diana eller Melody, vil være ditt komfortable hjem for uken. Begge båtene har romslige og elegant utformede lugarer, en stor solterrasse med god plass til å slappe av på, samt en lekker salong som inviterer deg til å nyte cruiset.

Avganger: De fleste lørdager fra 21. april til 13. oktober

 
Princeza Diana seiler på følgende datoer i 2018:
21.04, 19.05, 02.06, 16.06, 30.06, 14.07, 18.08, 29.09, og 31.10.
 
Melody seiler på følgende datoer i 2018:
28.04, 12.05, 26.05, 09.06, 23.06, 07.07, 28.07, 11.08, 25.08, 08.09, 22.09 og 06.10.
 
Dersom du ikke får opp ønsket dato på bestillingslisten under, skyldes dette at turen allerede er fulltegnet.
 


 

NB!

 • Sender du inn en «bestilling på forespørsel» går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en epost i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).
Pris fra:
NOK 14 700
Dager:8
Bestill reise

Dag for dag

Dag 1    Norge – Trogir–Rogoznica
Ankomstdag. Du flyr enklest til Split flyplass, som ligger behagelige 5 km fra havnen i Trogir, hvor skipet Princeza Diana eller Melody venter på deg. Innsjekking mellom kl. 14:00 og 14:30. Klokka 15:00 seiler skipet mot Rogoznica, sykler tilpasses.  

Dag 2    Rogoznica–Vodice–Slanica–Telašcica naturpark (ca. 27 km)
Første sykkeldag. I morgentimene frakter båten deg til den populære resortbyen Vodice, hvor dagens sykkeletappe starter. Etter en stund krysser du over broen til øya Murter, nordvest på øya, og i byen Slanica venter båten. Den tar deg med gjennom Kornati nasjonalpark, et nydelig arkipel med krystallklart vann og et spesielt rikt undervannsliv, til Kroatias «Long Island», Dugi otok. Her legger båten til i den dypskårne Telašcica-bukten, og når du på ettermiddagen tar bena fatt igjen opp mot de imponerende klippene, belønnes du med et flott utsyn over saltvannsinnsjøen Mir. Natten tilbringes til havn i den lille landsbyen Sali.

Dag 3    Øyene Dugi Otok og Molat  (ca. 48 km + 19 km)
Fra naturparken sykler du på langs på den nærmest trafikkfrie øya til du ankommer Božava–bukten, velduftende flankert av tett pinjeskog, vaiende agaver og fargerike tamariskbusker. Her går du om bord på skipet igjen, og hviler trøtte sykkelbein på soldekk til båten ankrer opp på øya Molat. Tilbake på sykkelsetet tar du en kort tur for å utforske øyas hemmeligheter, før det tas kvelden i den rolige havna.

Dag 4    Øyene Ugljan og Pasman–Zadar (ca. 20 – 40 km)
Mens du nyter en rikholdig frokost, seiler skipet videre til Preko havn på øya Ugljan. Her får du rikelig med tid til å utforske de to naboøyene Ugljan og Pasman, forbundet via en bro. Din sykkelrute følger øyenes østlige kystlinje, så du får en flott utsikt over kanalen mot fastlandet. Vel tilbake i Preko etter en rundtur, fører skipet deg til Zadar, Dalmatia-regionens gamle politiske, kulturelle og intellektuelle hovedstad. Her tar guiden deg med på en rusletur gjennom gamlebyens gater, tettpakkede med historie.

Dag 5    Biograd–Vodice–Skradin (ca. 55 km)
Dagen starter med en overfart til byen Biograd. Herfra sykler du rundt hele Vrana-innsjøen, Dalmatias største ferskvannsreservat og et yndet hvilested for trekkfugler med trette vinger.  Du triller så videre mot et gammelt bekjentskap, badeeldoradoet Vodice, hvor mannskapet på båten venter på deg med et ferdigdekket lunsjbord. På ettermiddagen setter kapteinen kursen mot Krka nasjonalpark med sine berømte fossefall.

Dag 6 Krka-fossefallene – Šibenik  (ingen sykling i dag)
Krka nasjonalpark består til en stor grad av kalkholdig myk eller porøs stein, og den 73 km lange elva Krka har derfor gjennom årene dannet en rekke bukter, elveøyer, huler og fossefall. I dag skal du utforske fossene på nært hold og stupe ut i fossekulpene!  Tilbake ved elvemunningen legger båten til kai i byen Šibenik. St. Jacobs-katedralen er UNESCO-bevart, og en av de flotteste sakrale byggene på adriaterhavskysten. Vi anbefaler en kveldstur i gamlebyens sjarmerende smågater.

Dag 7 Primošten – Trogir (ca. 37 km)
Dette er siste sykkeldag. Fra Šibenik bringer skipet deg videre til Primošten. Herfra sykler du i baklandet, gjennom hyggelige landsbyer, tilbake til ditt utgangspunkt Trogir. Utsikten over Čiovo øy og by er tidvis magisk, så pass på å ta mange pauser – og bilder. På ettermiddagen har du god tid til å bli kjent med Trogirs flotte UNESCO-bevarte gamleby før syklister, guider og mannskap samles til middag og en hyggelig avslutningskveld.

Dag 8 Trogir – Norge
Hjemreisedag. Frokost og utsjekking før kl. 09:00. Retur til Norge, eller kanskje vil du utforske mer av hva Kroatia har å by på?


*Mulig reiseplanen må endres
Det kan bli behov for endringer i ovennevnte reiseplan, dersom vind- og værforhold eller andre organisatoriske krav skulle gjøre dette nødvendig. Det kan f.eks. hende at havnene er fullbookede. Da må turen gjennomføres i omvendt rekkefølge.

 

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv på norsk

Om bord:

 • Muntlig veibeskrivelse
 • Kart

To guider sykler alltid med gruppen. 

Overnatting/måltider

Princeza Diana
Princeza Diana seiler på følgende datoer i 2018: 21.04, 19.05, 02.06, 16.06, 30.06, 14.07, 18.08, 29.09 og 31.10.
Princeza Diana er en tremastet motoryacht i deluxe-klassen som ble ferdigstilt i 2011. Den er 40 meter lang og 8,5 meter bred, og således spesialbygget for sykkelturer med hybrid- eller el-sykkel. Et eget lasterom er utstyrt for å enkelt kunne laste sykler på og av skipet. Det er også god plass til ladestasjoner for el-syklene. Skipet er også svært familievennlig, da lugarene har forskjellige størrelser og kan innkvartere 2, 3 eller 4 personer. Princeza Diana er et funksjonelt, men også svært behagelig stålskip som gir en luksuriøs følelse. Det har 16 lugarer (9 på øvre og 7 på nedre dekk), på mellom 10 og 16 m2, alle har eget bad med dusj og toalett. Det er en stor salongdel med behagelige sittemuligheter på øvre dekk. Her kan du nyte et smakfullt måltid, enten inne eller ute. Hele skipet er svært pent møblert. Det store soldekket er utstyrt med stoler og solsenger, så her kan du virkelig slappe av. Fra akterdekk er det svært enkelt å ta seg et forfriskende bad. 

Melody
Melody seiler på følgende datoer i 2018: 28.04, 12.05, 26.05, 09.06, 23.06, 07.07, 28.07, 11.08, 25.08, 08.09, 22.09 og 6.10. 
Motoryachten Melody er en førsteklasses, splitter ny båt, ferdigstilt i 2015. Den er 42 meter lang, 8,3 meter bred og kan innlosjere opptil 28 passasjerer i 14 romslige lugarer (14-15 m2), alle med en suite fasiliteter og individuelt justerbart klimaanlegg. Båten har en svært elegant form og er særdeles smakfullt innredet. Kaptein Pave og hans 8 meget erfarne medarbeidere sørger for alle passasjerene komfort. Fra kjøkkenet serveres fersk middelhavsmat i et stort utvalg. Det er også en lege om bord. På øvre dekk, innredet i lounge-stil, kan du virkelig nyte varmen fra sola. Her kan du bestille en cocktail i baren og nyte 360°- utsikten fra det brusende boblebadet. 


Helpensjon

Frokost, lunsj og middag er inkludert på denne turen, med unntak av 3 måltider.

Priser

Priser Princeza Diana Melody
Pris uten fly:       kr 14 700 kr 15 750
Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: kr 5 300 kr 5 300
Tillegg øvre dekk:   kr 1 400 kr 1 850
Tillegg enkeltlugar: kr 5 150 kr 5 150
Tillegg enkeltlugar på øvre dekk: kr 2 150 kr 3 200
Tillegg høysesong**: kr 1 000 kr 1 000
Tillegg el-sykkel:   kr 1 000 kr 1 000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.

**Høysesong: Avganger fra 19. mai til 29. september.


Inkludert:

 • 7 netter i dobbellugar m/frokost på Princeza Diana eller Melody
 • 11 måltider (middag og/eller lunsj på båten. Drikke ikke inkl.)
 • 21-girs sykkel med sideveske
 • Syklende engelsktalende turleder
 • Informasjonsmateriell (på engelsk). 
   

NB: Spesielle avbestillingsbetingelser gjelder for Kroatia båt & sykkel (for flyreisen gjelder våre generelle betingelser):
Ved avbestilling mer enn 59 dager før avreise betaler kunden et administrasjonsgebyr på kr 500.
59-31 dager før avreise: 30 % av reisens pris.
30-21 dager før avreise: 50 % av reisens pris.
20-15 dager før avreise: 70 % av reisens pris.
Ved avbestilling 14 dager eller mindre før avreise beholder Merlot Reiser hele reisens pris.

Reisen til og fra

Oppmøte
Innsjekk på båten i Trogir havn er mellom 14:00 og 14:30 på ankomstdagen.

Fly
Split flyplass (SPU) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Split (fra kr 5 300 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd
Finn.no
 
Fra flyplassen til Trogir havn
Taxi eller buss - 5 km - ca. 15 min.

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2,5 av 3
Kupert terreng med dagsetapper mellom 20 og 60 km. Du kan velge å sykle på egen hånd med kart eller å bli med reiseleder og sykle med gruppen.

Sykkelen

Inkludert:

 • 21-girs sykkel med to håndbremser
 • Sideveske som festes til bagasjebrettet

Ikke inkludert:

 • Hjelm

El-sykkel:

Det tilbys el-sykkel på denne turen (1000,-).

 Damesykkel   Herresykkel

Elsykkel

Kart

Bestilling

AvreiseReisemålLedige plasserPris
21/4Båt & sykkel Kroatia - Dalmatias nasjonalparker
Båt: Princeza Diana
På forespørselNOK 14 700Bestill på forespørsel
28/4Båt & sykkel Kroatia - Dalmatias nasjonalparker
Båt: Melody
På forespørselNOK 15 750Bestill på forespørsel
AvreiseReisemålLedige plasserPris
12/5Båt & sykkel Kroatia - Dalmatias nasjonalparker
Båt: Melody
På forespørselNOK 15 750Bestill på forespørsel
19/5Båt & sykkel Kroatia - Dalmatias nasjonalparker
Båt: Princeza Diana
På forespørselNOK 15 700Bestill på forespørsel
26/5Båt & sykkel Kroatia - Dalmatias nasjonalparker
Båt: Melody
På forespørselNOK 16 750Bestill på forespørsel
AvreiseReisemålLedige plasserPris
2/6Båt & sykkel Kroatia - Dalmatias nasjonalparker
Båt: Princeza Diana
På forespørselNOK 15 700Bestill på forespørsel
9/6Båt & sykkel Kroatia - Dalmatias nasjonalparker
Båt: Melody
På forespørselNOK 16 750Bestill på forespørsel
16/6Båt & sykkel Kroatia - Dalmatias nasjonalparker
Båt: Princeza Diana
På forespørselNOK 15 700Bestill på forespørsel
23/6Båt & sykkel Kroatia - Dalmatias nasjonalparker
Båt: Melody
På forespørselNOK 16 750Bestill på forespørsel
30/6Båt & sykkel Kroatia - Dalmatias nasjonalparker
Båt: Princeza Diana
På forespørselNOK 15 700Bestill på forespørsel
AvreiseReisemålLedige plasserPris
7/7Båt & sykkel Kroatia - Dalmatias nasjonalparker
Båt: Melody
På forespørselNOK 16 750Bestill på forespørsel
14/7Båt & sykkel Kroatia - Dalmatias nasjonalparker
Båt: Princeza Diana
På forespørselNOK 15 700Bestill på forespørsel
28/7Båt & sykkel Kroatia - Dalmatias nasjonalparker
Båt: Melody
På forespørselNOK 16 750Bestill på forespørsel
AvreiseReisemålLedige plasserPris
11/8Båt & sykkel Kroatia - Dalmatias nasjonalparker
Båt: Melody
På forespørselNOK 16 750Bestill på forespørsel
18/8Båt & sykkel Kroatia - Dalmatias nasjonalparker
Båt: Princeza Diana
På forespørselNOK 15 700Bestill på forespørsel
25/8Båt & sykkel Kroatia - Dalmatias nasjonalparker
Båt: Melody
På forespørselNOK 16 750Bestill på forespørsel
AvreiseReisemålLedige plasserPris
29/9Båt & sykkel Kroatia - Dalmatias nasjonalparker
Båt: Princeza Diana
På forespørselNOK 15 700Bestill på forespørsel
AvreiseReisemålLedige plasserPris
6/10Båt & sykkel Kroatia - Dalmatias nasjonalparker
Båt: Melody
På forespørselNOK 15 750Bestill på forespørsel
13/10Båt & sykkel Kroatia - Dalmatias nasjonalparker
Båt: Princeza Diana
På forespørselNOK 14 700Bestill på forespørsel