Å vite

Hvorfor hit?

«De gyldne øyene»  ligger utenfor Den franske rivieras kyst, mellom Nice og Marseille. Du får besøke to av dem, Île de Porquerolles og lillebror Île de Port-Cros, som begge er guddommelig vakre og en del av nasjonalparken Port-Cros. Her vandrer du gjennom et vilt og vakkert landskap, forbi utsiktspunkter med wow-effekt og finkornede strender med krystallklart vann, før du igjen nyter soldekket på ferga tilbake til din base i den yndige, lille kystlandsbyen Le Lavandou på fastlandet. Du får også oppleve den flotte kyststien som forbinder de innbydende strendene like vest for Le Lavandou.

Hva venter deg?

 • Vandring gjennom spektakulært landskap på øyer som er naturpark
 • Base i den lille, sjarmerende kystlandsbyen Le Lavandou
 • Området har 300 soldager, en kjølende bris og flust av bademuligheter

Overnatting

Du bor fast på ett hotell under hele oppholdet, og kan velge mellom to forskjellige hotellkategorier. Frokost er alltid inkludert, slik at du får en god start på dagen.

Avganger og priser

Avganger:

Hver dag | 1. september - 15. november

NB! Frem til 30. september kan det være adgangsbegrensninger til stiene på øyene, grunnet stor skogbrannfare. Dersom adgangen er begrenset eller stiene i verste fall blir helt stengt, vil vi gjøre vårt ytterste for å foreslå andre alternativer. 

 

Pris pr. person:

 

Sesong 1
1. okt. - 15. nov.

 •  5 900 kr i dobbeltrom |  8 200 kr i enkeltrom | komfort: enkel (hyggelig 2*)
 •  7 450 kr i dobbeltrom |  9 350 kr i enkeltrom | komfort: standard (flott 3*)

 

Sesong 2
1. sept. - 30. sept.

 •  6 200 kr i dobbeltrom |  8 750 kr i enkeltrom | komfort: enkel (hyggelig 2*)
 •  8 750 kr i dobbeltrom |  11 900 kr i enkeltrom | komfort: standard (flott 3*)

 

Rabatter:

 • 400 kr pr. pers. hvis 4-6 personer

 

Ekstranetter:

Vi anbefaler en ekstranatt i Le Lavandou, kanskje for å slappe av på stranden eller besøke den vakre botaniske hagen Rayol, som ligger en kort busstur unna? Pris på forespørsel.

Inkludertvis alt
vis altskjul alt
 • 4 overnattinger i dobbeltrom
 • Tilgjengelig komfort: enkel, standard
 • Turistskatt

 

 • 4 frokoster

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner

Etter bestilling på e-post:

 • bestillingsbekreftelse
 • informasjonsskriv «Øyvandring på Côte d’Azur»

 

Før avreise på e-post:

 • informasjonsskriv «Før avreise»

 

Før avreise i posten / på første hotell:

 • hotell- og transferliste
 • veibeskrivelse på engelsk med integrerte kart
 • vouchere
 • turistkart

Vår lokale samarbeidspartner er tilgjengelig hele døgnet for assistanse dersom uhellet skulle være ute. Du vil motta et telefonnummer før avreise.

 • Fergebillett Le Lavandou – Ile de Porquerolles t/r (dag 2)
 • Fergebillett Le Lavandou – Ile de Port Cros t/r (dag 3)
 • Transfer fra hotellet til Plage du Pellegrin (dag 4)
 • Transfer fra Plage du Cabasson til hotellet (dag 4)
 • Avbestilling av reisen

Du kan avbestille reisen og eventuelle ekstranetter etter følgende regler:
Ved avbestilling 60 dager eller mer før avreise betaler du et administrasjonsgebyr på kr 500 per person.
Ved avbestilling mellom 59 og 35 dager før avreise beholder Merlot Reiser (heretter MR) det innbetalte depositum.
Ved avbestilling mellom 34 og 15 dager før avreise beholder MR 50 % av reisens pris. 
Ved avbestilling 14 dager eller mindre før avreise, eller hvis du ikke møter ved avgang eller ikke har de nødvendige papirer (pass, flybillett, ev. helseattester e.l.), beholder MR hele reisens pris.

 

 • Endring av reisen

Dersom du etter at en reise er bekreftet fra MR ønsker å endre din bestilling (reisedag, reisemål, hotell etc.), vil du bli belastet med et endringsgebyr på kr 200 per person, dersom MR har mulighet til å etterkomme de nye ønsker. Dette gjelder ikke tilleggsbestillinger av ekstranetter.

 

 • Omgjøring til enkeltrom

Har du bestilt en reise i delt dobbelt-/twinrom sammen med et reisefølge og sistnevnte avbestiller slik at du må over i enkeltrom, gjelder følgende regler:
Hvis reisefølget avbestiller 35 dager eller mer før avreise, må du betale gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller mellom 34 og 15 dager før avreise, deler du og MR gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller 14 dager eller mindre før avreise, vil MR ikke belaste deg for gjeldende enkeltromstillegg.

 

 • Retten til å overdra reisen

Du har rett til å overdra reisen til en person som oppfyller alle nødvendige betingelser for å delta, dersom du underretter MR om dette innen rimelig tid før avreise.

Reisen til og fra turens start- og sluttpunkt er ikke inkludert. Se PRAKTISK INFO for tips til utreise og hjemreise.

 • Overnatting i enkeltrom
 • Ekstranetter

Det er mulig å bestille ekstranetter i Le Lavandou før og/eller etter turen.

 

Dag for dag
Ankomst Le Lavandou
Le Lavandou er en yndig, liten kystlandsby med 5 000 fastboende sjeler. Hver morgen kommer fiskerne fortsatt inn med sine fargerike båter for å tilby nattens fangst til de utsendte fra de mange gode sjømatrestaurantene som finnes her. Middelhavsbyen er omgitt av 12 vakre strender berømmet for sitt rene… mer

Le Lavandou er en yndig, liten kystlandsby med 5 000 fastboende sjeler. Hver morgen kommer fiskerne fortsatt inn med sine fargerike båter for å tilby nattens fangst til de utsendte fra de mange gode sjømatrestaurantene som finnes her. Middelhavsbyen er omgitt av 12 vakre strender berømmet for sitt rene og klare vann, og har nok av butikker og spisesteder til at du har litt å velge mellom både når du skal pakke til morgendagens øy-piknik og nyte kveldens middag på et hyggelig utebord i en av trange gatene. Hotellene vi bruker ligger alle fint til i sentrum.

 lukk
Overnatting hotell
Île de Porquerolles
Bonjour la France! Våkner du i Le Lavandou en torsdag, anbefaler vi en tur innom det ukentlige lokale provençalske markedet. Perfekt for å kjøpe inn godsaker til dagens piknik! Deretter rusler du ned til kaia og finner deg et sete på båtens soldekk. Nå venter en 45 minutters forfriskende… mer

Bonjour la France! Våkner du i Le Lavandou en torsdag, anbefaler vi en tur innom det ukentlige lokale provençalske markedet. Perfekt for å kjøpe inn godsaker til dagens piknik! Deretter rusler du ned til kaia og finner deg et sete på båtens soldekk. Nå venter en 45 minutters forfriskende båttur  – hold på hatten! – forbi bl.a. den tredje av de store «gyldne» Hyères-øyene, Île du Levant, som har en kontrastfylt demografi: Det meste av øya er avstengt til militære formål, resten er nudistområder! Etter å ha passert Île de Port-Cros, går du i land på storebror Île de Porquerolles. Vel ute av øyas lille, vakre sentrum med noen få restauranter, butikker og et digert torg, kjenner du at roen senker seg over deg. Det meste av øya er nasjonalpark; her er ingen biler, ingen utleieparasoller og støyende strandbarer. Kun stier, trær, vinranker, hav og noen få syklister og glade vandrere som deg. Strendene er guddommelig vakre, utsiktspunktene like så. Kanskje tar du et svalende bad før du nyter din medbrakte piknik i skyggen av et velduftende furutre? På ettermiddagen, full av inntrykk, setter du deg igjen på båten tilbake til Le Lavandou.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Vandring 3 timer 15 minutter / Km 12 / Høydemeter + 150 - 150 / Transfer battello 45 minutter / ferge 45 minutter
Île de Port-Cros
Port-Cros er den villeste og best bevarte av øyene i nasjonalparken. Som et yndet objekt for både pirater og engelskmenn, siden fangeleir og deretter privateid, ble øya overlatt til staten for at dens unike flora og fauna skulle bli tatt vare på: Port-Cros nasjonalpark ble stiftet i 1963. Du… mer

Port-Cros er den villeste og best bevarte av øyene i nasjonalparken. Som et yndet objekt for både pirater og engelskmenn, siden fangeleir og deretter privateid, ble øya overlatt til staten for at dens unike flora og fauna skulle bli tatt vare på: Port-Cros nasjonalpark ble stiftet i 1963. Du ser fortsatt rester av forsvarsverk på øya, men i dag er det ikke mye kuler og krutt å spore. Det er ikke engang tillatt fyrstikker, og heller ikke noe så (stort sett) fredelig som sykler! Med andre ord perfekt for oss vandrere. Båten legger til kai i en liten, rolig perle av en havn. Dagens vandring har noe mer stigning enn gårsdagens, og utsiktspunktene blir derfor om mulig enda vakrere! Mot slutten av turen anbefaler vi et bade- og piknikstopp på den flotte stranda Plage du Sud. Mettet av både lunsj, noen høydemetre, sol og bad, rusler du de siste kilometerne inn til et lite glass i skyggen på den fargerike baren i havna, før båtkapteinen igjen setter kursen mot Le Lavandou. Er du glad i blomster, og har mer å gå på, kan du også gå, se og lukte deg gjennom botanikkstien som ligger lenger nord på øya.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Vandring 2 timer 50 minutter / Km 9 / Høydemeter + 250 - 250 / Transfer battello 35 minutter / battello 35 minutter
Kystvandring mellom strendene Argentière og Cabasson
En taxi venter på deg utenfor hotellporten og kjører deg gjennom et vakkert vinområde til Argentière-stranda vest for Le Lavandou. Her starter dagens enkle vandring langs kyststien som leder deg over strender og knauser frem til du får selveste Macrons sommerresidens, Fort de Brégançon, i øyesyn. Den ligger oppe… mer

En taxi venter på deg utenfor hotellporten og kjører deg gjennom et vakkert vinområde til Argentière-stranda vest for Le Lavandou. Her starter dagens enkle vandring langs kyststien som leder deg over strender og knauser frem til du får selveste Macrons sommerresidens, Fort de Brégançon, i øyesyn. Den ligger oppe på en godt bevoktet 35 m høy klippe litt ute i havet. Her, ved Cabasson-stranda, blir du hentet på ettermiddagen, etter et siste bad og kanskje et bittelite glass på strandbaren – sånn for å feire vel gjennomført tur? Underveis anbefaler vi et bade- og lunsjstopp på den flotte Estagnol-stranda.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Vandring 3 timer / Km 9 / Høydemeter + 20 - 20 / Transfer taxi 25 minutter / taxi 15 minutter
Turslutt i Le Lavandou
Turen er slutt etter frokost dersom du ikke har bestilt ekstranetter i denne skjønne byen. Har du tid, anbefaler vi absolutt en natt til, slik at du får slappet av en dag på en av de flotte strendene i og rundt byen, eller kanskje besøkt den berømte botaniske hagen… mer

Turen er slutt etter frokost dersom du ikke har bestilt ekstranetter i denne skjønne byen. Har du tid, anbefaler vi absolutt en natt til, slik at du får slappet av en dag på en av de flotte strendene i og rundt byen, eller kanskje besøkt den berømte botaniske hagen Rayol, som ligger en kort busstur unna. Takk for følget, og vel hjem!

 lukk
Måltider frokost
Praktisk info
 • Vanskelighetsgrad: enkel
 • Etappelengde: 9 – 12 km
 • Varighet: 2 t 50 min – 3 t 15 min 
 • Høydemeter totalt: fra +20 m til +250 m, fra -20 m til -250 m
 • Terreng: gode, nedtråkkede stier, skogsveier, noen få strekninger på svaberg. 

Turen finner sted i en høyde mellom 0 og 300 moh.

Individuell ankomst til startstedet Le Lavandou.

 

Med fly
Marseille (MRS) og Nice (NCE) er nærmeste flyplasser.

 

Fra Marseille flyplass:

 • Alt. 1. Skyttelbuss fra flyplassen til togstasjonen «Vitrolles-Aéroport Marseille-Provence», 5 min.
  Tog videre med ett bytte til Toulon, min. 1 t 20 min.
 • Alt. 2. Flybuss til togstasjonen Marseille Gare St. Charles, ca. 25 min. Direktetog videre til Toulon, min. 45 min.
  Buss fra Toulon til Le Lavandou, 1 t 15 min.

Fra Nice flyplass:

 • Trikk til stoppet Grand Arenas, ca. 5 min. Herfra 5 minutters gange til togstasjonen St. Augustin. Direktetog til Toulon, ca 2 t 45 min.  Buss videre til Le Lavandou, 1 t 15 min.

Hvordan komme seg hjem

Individuell hjemreise fra Le Lavandou.

 

Med fly
Marseille (MRS) og Nice (NCE) er nærmeste flyplasser.

 

Til Marseille flyplass:

Buss fra Le Lavandou til Toulon, 1 t 15 min. Så

 • Alt. 1. Tog videre med ett bytte til togstasjonen «Vitrolles-Aéroport Marseille-Provence», min. 1 t 20 min. Skyttelbuss herfra til flyplassen, 5 min.
 • Alt. 2. Direktetog til togstasjonen Marseille Gare St. Charles, min. 45 min. Flybuss videre til flyplassen, ca. 25 min. 

Til Nice flyplass:

 • Buss fra Le Lavandou til Toulon, 1 t 15 min. Direktetog videre til Nice St. Augustin, ca 2 t 45 min.  Herfra 5 minutters gange til trikkestoppet Grand Arenas. Trikk til flyplassen,  ca. 5 min.

Klær

 • behagelige og lette å ta av og på, avhengig av sesong
 • noe litt tykkere til kveldsbruk og til bruk i rom med klimaanlegg
 • regntøy (jakke, bukse, evt. poncho, skoovertrekk)
 • skjerf eller buff
 • hodeplagg
 • badetøy
 • sandaler

 

Reiseapotek

 • generelle legemidler (smertestillende, betennelsesdempende, febernedsettende)
 • personlige medisiner
 • insektsmiddel
 • solkrem og leppepomade med solfaktor
 • sjampo og dusjsåpe
 • ørepropper
 • førstehjelpssett

 

Tilbehør

 • solbriller, også nyttig mot insekter
 • kamera
 • telefonlader
 • strømadapter
 • vannflaske

Reis med respekt for miljøet, stedene og menneskene som ønsker oss velkommen:

 • lær deg litt om skikker og tradisjoner i landet du besøker
 • vær oppmerksom på at noen uttrykk og bevegelser kan ha en mer støtende betydning i andre land
 • spør alltid om tillatelse før du tar bilder av andre mennesker
 • pass på å dekke skuldrene i kirker og andre religiøse steder
 • ikke legg igjen spor etter deg: pass på å ta med deg det du har av søppel
 • ikke ta med «souvenirer» fra beskyttede naturmiljøer og arkeologiske steder
 • i beskyttede områder, prøv alltid å følge stiene: ikke forstyrr dyrene og ikke skad plantene
 • ikke sløs med vann og energi, dette er dyrebare ressurser for hele planeten
 • respekter reglene fastsatt av eierne på overnattingsstedene

  Bestill

  Fyll ut skjemaet, så undersøker vi tilgjengelighet og bekrefter bestillingen så snart som mulig. Dette kan ta fra noen timer til flere virkedager.











  Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser






  Jeg vil gjerne motta nyhetsbrevet med reisetips og inspirasjon


  Takk

   TRENGER DU HJELP?

   For spørsmål om turene våre, legg igjen kontaktinformasjonen din så vil vi svare deg så raskt som mulig.







   Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser






   Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


   Takk

    Su misura
    per gruppi

    Sei un capogruppo alla ricerca di nuove mete e esperienze interessanti, compila il form per ricevere un preventivo personalizzato.










    Ho letto l'informativa sulla privacy di Girolibero srl






    Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


    Takk

     Nyhetsbrev

     Motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon.








     Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser

     Takk