Å vite

Hvorfor hit?

Den portugisiske naturparken Alentejo ved Atlanterhavet utgjør et av de best bevarte kystlandskapene i Sør-Europa; røft og øde, med sanddyner, klipper, hav, sol, vind og endeløse strender. Her, langs Rota Vicentina, eller Fishermen’s trail, er det tilrettelagt en godt merket, kystnær vandringsvei, som vi nå inviterer deg til å følge. Fiskerlandsbyene underveis er små og yndige, med noen få hyggelige restauranter hvor du etter endt etappe kan nyte dagsfersk fangst fra havet og noe godt i glasset.

 

Høydepunkter

 • Kontrasten mellom den milde naturen og det mektige havet
 • Lokal, fersk fisk og skalldyr
 • Praia de Odeceixe, stranden er et av Portugals sju underverker

Hva venter deg?

Ruten går nært havet, langs stiene som benyttes av de lokale for å få tilgang til strender og fiskeområder. Det er ikke de store høydeforskjellene, men det bølgende terrenget er et typisk trekk ved den portugisiske Atlanterhavskysten. Noen av etappene er relativt lange, så du må ha god utholdenhet og være vant til å gå tur flere timer i strekk over flere dager.

Overnatting

Turen inkluderer overnattinger på komfortable 2*- og 3*-hoteller, gjestehus og B&B. Overnattingsstedene er for det meste familiedrevne og ligger langs Rota Vicentina. Alle rom har egne bad. Frokost er alltid inkludert, slik at du får en god start på dagen.

Avganger og priser

Avganger:

Hver dag | 6. januar - 30. november

 

Pris pr. person:

Sesong styres av ankomstdato.

 

Sesong 1

6. januar - 4. april | 16. april - 28. mai | 28 - 30 sept. | oktober | november

 • 5 850 kr i dobbeltrom | 8 800 kr i enkeltrom | komfort: standard

 

Sesong 2

5. april - 15. april | 29. mai - 27. sept.

 • 6 800 kr i dobbeltrom | 10 650 kr i enkeltrom | komfort: standard

 

Tillegg:

 

Ekstranetter inkl. frokost, pr. person

 • Ekstranetter i Porto Covo og Odeceixe, på forespørsel
 • Porto Covo*: 540 kr i dobbeltrom | 850 kr i enkeltrom | Sesong 1
 • Odeceixe*: 750 kr i dobbeltrom | 1 380 kr i enkeltrom | Sesong 1
  *Priser i høysesong på forespørsel.
Inkludertvis alt
vis altskjul alt
 • 6 overnattinger i dobbeltrom
 • Tilgjengelig komfort: standard

 

 • 6 frokoster

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner

Bagasjen din blir fraktet fra hotell til hotell.
Det er tillatt med 1 kolli pr. person, maks. 20 kg.

Før du reiser vil du motta detaljert informasjon om tillatt bagasje, hvordan du fyller ut bagasjelappene, og tidspunkt for henting/levering.

Etter bestilling på e-post:

 • bestillingsbekreftelse
 • informasjonsskriv «Rota Vicentina – Fiskernes sti»

 

Før avreise på e-post:

 • informasjonsskriv «Før avreise»
 • hotelliste

 

På første hotell:

 • veibeskrivelse på engelsk
 • oversiktskart 
 • bagasjelapper

 

Vår samarbeidspartner er tilgjengelig for assistanse på telefon dersom uhellet skulle være ute. Du vil motta et telefonnummer før avreise. 

 • Avbestilling av reisen

Du kan avbestille reisen og eventuelle ekstranetter etter følgende regler:
Ved avbestilling 60 dager eller mer før avreise betaler du et administrasjonsgebyr på kr 500 per person.
Ved avbestilling mellom 59 og 35 dager før avreise beholder Merlot Reiser (heretter MR) det innbetalte depositum.
Ved avbestilling mellom 34 og 15 dager før avreise beholder MR 50 % av reisens pris. 
Ved avbestilling 14 dager eller mindre før avreise, eller hvis du ikke møter ved avgang eller ikke har de nødvendige papirer (pass, flybillett, ev. helseattester e.l.), beholder MR hele reisens pris.

 

 • Endring av reisen

Dersom du etter at en reise er bekreftet fra MR ønsker å endre din bestilling (reisedag, reisemål, hotell etc.), vil du bli belastet med et endringsgebyr på kr 200 per person, dersom MR har mulighet til å etterkomme de nye ønsker. Dette gjelder ikke tilleggsbestillinger av ekstranetter.

 

 • Omgjøring til enkeltrom

Har du bestilt en reise i delt dobbelt-/twinrom sammen med et reisefølge og sistnevnte avbestiller slik at du må over i enkeltrom, gjelder følgende regler:
Hvis reisefølget avbestiller 35 dager eller mer før avreise, må du betale gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller mellom 34 og 15 dager før avreise, deler du og MR gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller 14 dager eller mindre før avreise, vil MR ikke belaste deg for gjeldende enkeltromstillegg.

 

 • Retten til å overdra reisen

Du har rett til å overdra reisen til en person som oppfyller alle nødvendige betingelser for å delta, dersom du underretter MR om dette innen rimelig tid før avreise.

Reisen til og fra turens start- og sluttpunkt er ikke inkludert. Se PRAKTISK INFO for tips til utreise og hjemreise.

 • Overnatting i enkeltrom
 • Ekstranetter

Det er mulig å bestille ekstranetter i Porto Covo og i Odeceixe før og/eller etter turen.

 

 • Ankomst-/og eller returtransfer

Det er mulig å bestille transfer fra flyplassene i Lisboa og Faro til Porto Covo og fra Odeceixe tilbake til Lisboa eller Faro flyplass etter turen. 

 

Dag for dag
1. Ankomst Porto Côvo
Med direktebuss fra Lisboa ankommer du enkelt Porto Côvo, en bitteliten pittoresk tidligere fiskerlandsby, med hvite og blå hus, brosteinsgater, trange smug og noen få restauranter. Med sin udiskutable skjønnhet og nærhet til Lisboa er det i dag mer turister enn fisking lokalbefolkningen lever av. Tar du en titt,… mer

Med direktebuss fra Lisboa ankommer du enkelt Porto Côvo, en bitteliten pittoresk tidligere fiskerlandsby, med hvite og blå hus, brosteinsgater, trange smug og noen få restauranter. Med sin udiskutable skjønnhet og nærhet til Lisboa er det i dag mer turister enn fisking lokalbefolkningen lever av. Tar du en titt, eller kanskje et bad, på de vakre strendene i og rundt denne landsbyen, er det ikke vanskelig å skjønne hvorfor både hovedstadsbefolkningen og andre trekkes mot denne lille perlen. La Alentejo synke inn over deg – i morgen begynner vandringen.

 lukk
Overnatting hotell
2. Langs sanddyner og endeløse strender fra Porto Côvo til Vila Nova de Milfontes
Du forlater Porto Côvo, krysser en elv og begynner vandringen sørover i retning den lille, populære øya Ilha do Pessegueiro, «Ferskentreøya», som den merkelig nok heter, selv om det ikke er et eneste tre som gror der ute. Dagens etappe er godt merket med påler og består av mye… mer

Du forlater Porto Côvo, krysser en elv og begynner vandringen sørover i retning den lille, populære øya Ilha do Pessegueiro, «Ferskentreøya», som den merkelig nok heter, selv om det ikke er et eneste tre som gror der ute. Dagens etappe er godt merket med påler og består av mye hav, sand og sandsteinsklipper, fiskere som prøver lykken med stanga, og surfere som bryner seg på bølgene. Her er det flust av innbydende strender å velge mellom, så hopp gjerne i havet om temperaturen skulle friste og bølgene ser overkommelige ut. Dagsetappen med mest sand kjennes nok godt i kroppen når du ankommer populære Vila Nova de Milfontes ved munningen av elven Mira på ettermiddagen. Da smaker det ekstra godt med et deilig måltid – særdeles kortreist fisk og et dertil egnet glass.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Vandring 7 timer / Km 19 / Høydemeter + 160 - 150
3. Mira-elven, stupende svaler langs klippene, landsbygd i baklandet
Du starter dagen med å krysse elven Mira, enten over den store brua med god utsikt eller med en liten rutebåt som i perioder går over til Furnas-stranden på den andre siden. Deretter følger du kystlinjen og videre inn i baklandet gjennom den fredelige landsbygda. Den frodige vegetasjonen i… mer

Du starter dagen med å krysse elven Mira, enten over den store brua med god utsikt eller med en liten rutebåt som i perioder går over til Furnas-stranden på den andre siden. Deretter følger du kystlinjen og videre inn i baklandet gjennom den fredelige landsbygda. Den frodige vegetasjonen i området tiltrekker seg mange fugler, og her finnes tre forskjellige typer svaler som hekker på de bratte klippene og på imponerende vis kaster seg rundt i vinden. Vegetasjonen domineres av akasier som trives svært godt i denne sandete jorda. Overnatting i Almograve, en liten, søvnig og laid-back, nærmest turistfri landsby hvor tiden ser ut til å ha stått stille. Et perfekt sted for å slappe av og hvile trøtte vandrerbein.

 lukk
Overnatting Gjestehus / Måltider frokost / Vandring 5 timer / Km 15 / Høydemeter + 90 - 115
4. Fra fyret på Cabo Sardaõ til Zambujeira do mar
Ukas lengste etappe bringer deg forbi høye klipper med fin utsikt mot hekkende storker. Enkelte steder går stien på klipper høyere enn storkeredene, slik at du faktisk kan se ned i dem. I tillegg finnes det både kaier, skarver, tårnfalker, klippeduer, pilegrimsfalker og svartrødstjert her, så ta gjerne med… mer

Ukas lengste etappe bringer deg forbi høye klipper med fin utsikt mot hekkende storker. Enkelte steder går stien på klipper høyere enn storkeredene, slik at du faktisk kan se ned i dem. I tillegg finnes det både kaier, skarver, tårnfalker, klippeduer, pilegrimsfalker og svartrødstjert her, så ta gjerne med kikkert i dag. Midt på dagen passerer du fyret på Cabo Sardaõ, med imponerende utsikt over Atlanterhavet, og fiskerlandsbyen Entrada do Barca. Du overnatter i Zambujeira, en vakker liten by med 2000 innbyggere som lever av fiske, turisme og surfere. For en smått magisk atmosfære, pass på å få med deg solnedgangen fra stranda. I kveld bør du smake på fisken på en av de mange små restaurantene ved havna.

 lukk
Overnatting b&b / Måltider frokost / Vandring 7 timer / Km 20 / Høydemeter + 200 - 190
5. Med havutsikt fra Zambujeira do mar gjennom Alentejo naturpark til Odeceixe
Dagens etappe er den mest kuperte og starter ved den store bystranda i Zambujeira. Deretter følger strendene Alteirnhos, Carvahal, Machados og Amalia som perler på en snor, så dette er en dag du bør pakke med deg badedrakten. I tillegg til de brede, åpne strendene, er det også mulig… mer

Dagens etappe er den mest kuperte og starter ved den store bystranda i Zambujeira. Deretter følger strendene Alteirnhos, Carvahal, Machados og Amalia som perler på en snor, så dette er en dag du bør pakke med deg badedrakten. I tillegg til de brede, åpne strendene, er det også mulig å bade i naturlig lagde kulper i klippene. Dyrelivet på dagens etappe domineres av kaniner, men de lever et farlig liv. I gropene rundt strendene bor nattens jegere – røyskatter, grevlinger, steinmår, faraorotter og mink. På dagtid ser du bare sporene etter dem. Før du ankommer endedestinasjonen anbefaler vi deg å ta en titt på havnen i den idylliske fiskerlandsbyen Azenha do Mar. Noen kilo- og høydemeter senere ser du etter hvert konturene av den flotte Odeceixe-stranden på den andre siden av Odeceixe-elven, en strand som rett og slett regnes som et av Portugals sju underverker. Du sjekker inn i Odeceixe for to netter, og du kan høre med hotellbetjeningen om hvor du best kan nyte solnedgangen. Den er magisk her også.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Vandring 7 timer / Km 18 / Høydemeter + 260 - 280
6. Valgfri rundtur eller fridag i Odeceixe
I dag kan du velge om du bare ønsker å bli i landsbyen og kanskje ta en tur på stranda. Ønsker du å få med deg en siste og flott etappe, starter du dagen med å følge sørsiden av elva Seixe ut mot kysten og mot Praia de Odeceixe.… mer

I dag kan du velge om du bare ønsker å bli i landsbyen og kanskje ta en tur på stranda. Ønsker du å få med deg en siste og flott etappe, starter du dagen med å følge sørsiden av elva Seixe ut mot kysten og mot Praia de Odeceixe. Du er nå over i Algarve-regionen, og herfra starter kystvandringen med flere klipper og utsiktspunkter mot Atlanterhavet. Deretter svinger stien innover mot innlandet, og ved Joao Roupeiro treffer du på den historiske vandringsveien som går i innlandet. Du følger imidlertid den frodige vegetasjonen langs en vanningskanal tilbake til Odeceixe.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Vandring 5 timer / Km 13 / Høydemeter + 150 - 150
7. Turslutt i Odeceixe
Turen er slutt etter frokost. Har du tid og mulighet, anbefaler vi en ekstranatt eller to, slik at du virkelig får nyte stranden og atmosfæren i denne nydelige byen med rundt 1000 innbyggere. Takk for følget og vel hjem! mer

Turen er slutt etter frokost. Har du tid og mulighet, anbefaler vi en ekstranatt eller to, slik at du virkelig får nyte stranden og atmosfæren i denne nydelige byen med rundt 1000 innbyggere. Takk for følget og vel hjem!

 lukk
Måltider frokost
Praktisk info
 • Vanskelighetsgrad: middels
 • Etappelengde: 13 – 20 km
 • Varighet: 5 – 7 timer
 • Høydemeter totalt: fra +90 m til +260 m, fra -115 m til -280 m
 • Terreng: Grusvei, sanddyner, asfalt. 

De første to dagene er det flere passasjer over sand, noe som kan gjøre starten litt utfordrende.

Individuell ankomst til startstedet Porto Covo.

 

Med fly
Lisboa (LIS) og Faro (FAO) er de nærmeste flyplassene.

 

NB! Kollektivtransport krever flere bytter og har få avganger. Legg inn god tidsmargin, og start gjerne utreisen fra Norge på formiddagen. 

 

Fra Lisboa flyplass:

 • Alt. 1: Transfer til hotellet ditt i Porto Covo, kontakt oss.
 • Alt. 2: Taxi eller flybuss Aerobus 2 (midlertidig ikke i drift), 15 min, ev. metro med ett bytte (stopp: Jardim Zoológico), 25 min, til Sete Rios busstasjon. Buss videre herfra med selskapet Rede Expressos direkte til Porto Covo, min. 2 t 10 min.

 

Fra Faro flyplass:

 • Transfer til hotellet ditt i Porto Covo, kontakt oss. Kollektivtransport krever flere bytter og har få avganger. Legg inn god tidsmargin. 

Hvordan komme seg hjem

Odeceixe er fotturens siste by, individuell hjemreise herfra.

 

Med fly
Lisboa (LIS) og Faro (FAO) er de nærmeste flyplassene.

 

Til Lisboa flyplass:

 • Alt. 1: Transfer fra hotellet ditt, kontakt oss.
 • Alt. 2: Buss med selskapet Rede Expressos direkte til Lisboa Sete Rios busstasjon, 3 t 30 min.  Taxi eller flybuss Aerobus 2 (midlertidig ikke i drift), 15 min, ev. metro med ett bytte (fra Jardim Zoológico), 25 min, videre til flyplassen.

 

Til Faro flyplass:

 • Transfer fra hotellet ditt, kontakt oss. Kollektivtransport krever flere bytter og har få avganger. Legg inn god tidsmargin. 

Klær

 • behagelige og lette å ta av og på, avhengig av sesong
 • noe litt tykkere til kveldsbruk og til bruk i rom med klimaanlegg
 • regntøy (jakke, bukse, evt. poncho, skoovertrekk)
 • skjerf eller buff
 • hodeplagg
 • badetøy
 • sandaler

 

Reiseapotek

 • generelle legemidler (smertestillende, betennelsesdempende, febernedsettende)
 • personlige medisiner
 • insektsmiddel
 • solkrem og leppepomade med solfaktor
 • sjampo og dusjsåpe
 • ørepropper
 • førstehjelpssett

 

Tilbehør

 • solbriller, også nyttig mot insekter
 • kamera
 • telefonlader
 • strømadapter
 • vannflaske

Reis med respekt for miljøet, stedene og menneskene som ønsker oss velkommen:

 • lær deg litt om skikker og tradisjoner i landet du besøker
 • vær oppmerksom på at noen uttrykk og bevegelser kan ha en mer støtende betydning i andre land
 • spør alltid om tillatelse før du tar bilder av andre mennesker
 • pass på å dekke skuldrene i kirker og andre religiøse steder
 • ikke legg igjen spor etter deg: pass på å ta med deg det du har av søppel
 • ikke ta med «souvenirer» fra beskyttede naturmiljøer og arkeologiske steder
 • i beskyttede områder, prøv alltid å følge stiene : ikke forstyrr dyrene og ikke skad plantene
 • ikke sløs med vann og energi, dette er dyrebare ressurser for hele planeten
 • respekter reglene fastsatt av eierne på overnattingsstedene

  Bestill

  Fyll ut skjemaet, så undersøker vi tilgjengelighet og bekrefter bestillingen så snart som mulig. Dette kan ta fra noen timer til flere virkedager.  Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


  Jeg vil gjerne motta nyhetsbrevet med reisetips og inspirasjon


  Takk

   TRENGER DU HJELP?

   For spørsmål om turene våre, legg igjen kontaktinformasjonen din så vil vi svare deg så raskt som mulig.   Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


   Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


   Takk

    Su misura
    per gruppi

    Sei un capogruppo alla ricerca di nuove mete e esperienze interessanti, compila il form per ricevere un preventivo personalizzato.


    Ho letto l'informativa sulla privacy di Girolibero srl


    Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


    Takk

     Nyhetsbrev

     Motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon.
     Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser

     Takk