Å vite

Hvorfor hit?

Pilegrimseventyret til Santiago de Compostela fortsetter gjennom denne naturskjønne delen av midtre Frankrike. Fra høysletta Aubrac starter denne delen med nedstigning mot lavere vandringsterreng med mildere klima i dalen med elven Lot. Her vil du komme til landsbyer hvor det føles som om tiden har stått stille siden middelalderen. Høydepunktet er ankomsten til landsbyen Conques, med en klosterkirke som står på UNESCOs verdensarvliste.

 

Høydepunkter

 • Det flammende kirkespiret i landsbyen St. Come d’Olt
 • Det milde klimaet langs elva Lot
 • Landsbyen Conques og katedralen Ste. Foy

Hva venter deg?

Start på et høyfjellsplatå med idylliske stier nedover mot Lot-dalen og videre langs elven frem til vakre Conques. Fine utsiktspunkter og idylliske landsbyer ligger på rekke og rad langs elven. Ruten er skiltet med røde og hvite merker og sammen med veibeskrivelse på engelsk, kart og gpx-spor finner du enkelt veien. Alt du trenger er godt utstyr, en klype eventyrlyst og å være vant til å gå.

Overnatting

Turen inkluderer overnatting i hoteller med 1-2*, pensjonater og B&B i de historiske sentrene, eller på landsbygda og nær pilegrimsveien. Dette er enkle, men autentiske overnattingssteder, ofte familiedrevne. De fleste rommene har eget bad, men det kan forekomme at noen overnattinger har toalett og/eller bad på gangen. Frokost og middag er inkludert hver dag.

Avganger og priser

Avganger:

Hver dag | 1. mai - 31. okt. 2022

 

Pris pr. person:

 • 7 700 kr i dobbeltrom | 9 850 kr i enkeltrom | komfort: enkel

 

Tillegg:

 

Ekstranetter inkl. frokost, pr. person

 • Ekstranetter i Nasbinals og Conques, på forespørsel
Inkludertvis alt
vis altskjul alt
 • 6 overnattinger i dobbeltrom
 • Tilgjengelig komfort: enkel
 • Turistskatt

 

 • 6 frokoster
 • 6 middager, drikke er ikke inkludert.  

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner. Kan ikke garanteres. 

Bagasjen din blir fraktet fra hotell til hotell.
Det er kun tillatt med 1 kolli pr. person, maks. 13 kg.

Før du reiser vil du motta detaljert informasjon om tillatt bagasje, hvordan du fyller ut bagasjelappene, og tidspunkt for henting/levering.

Etter bestilling på e-post:

 • bestillingsbekreftelse
 • informasjonsskriv «Del 2 / Nasbinals – Conques»

 

Før avreise på e-post:

 • informasjonsskriv «Før avreise»
 • GPS-spor

 

Før avreise i posten:

 • hotelliste
 • bok med veibeskrivelse på engelsk
 • kart
 • bagasjelapper
 • reiseskildring

 

 

Vår samarbeidspartner er på stedet og er tilgjengelig for assistanse dersom uhellet skulle være ute. Du vil motta et telefonnummer før avreise.

 • Avbestilling av reisen

Du kan avbestille reisen og eventuelle ekstranetter etter følgende regler:
Ved avbestilling 60 dager eller mer før avreise betaler du et administrasjonsgebyr på kr 500 per person.
Ved avbestilling mellom 59 og 35 dager før avreise beholder Merlot Reiser (heretter MR) det innbetalte depositum.
Ved avbestilling mellom 34 og 15 dager før avreise beholder MR 50 % av reisens pris. 
Ved avbestilling 14 dager eller mindre før avreise, eller hvis du ikke møter ved avgang eller ikke har de nødvendige papirer (pass, flybillett, ev. helseattester e.l.), beholder MR hele reisens pris.

 

 • Endring av reisen

Dersom du etter at en reise er bekreftet fra MR ønsker å endre din bestilling (reisedag, reisemål, hotell etc.), vil du bli belastet med et endringsgebyr på kr 200 per person, dersom MR har mulighet til å etterkomme de nye ønsker. Dette gjelder ikke tilleggsbestillinger av ekstranetter.

 

 • Omgjøring til enkeltrom

Har du bestilt en reise i delt dobbelt-/twinrom sammen med et reisefølge og sistnevnte avbestiller slik at du må over i enkeltrom, gjelder følgende regler:
Hvis reisefølget avbestiller 35 dager eller mer før avreise, må du betale gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller mellom 34 og 15 dager før avreise, deler du og MR gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller 14 dager eller mindre før avreise, vil MR ikke belaste deg for gjeldende enkeltromstillegg.

 

 • Retten til å overdra reisen

Du har rett til å overdra reisen til en person som oppfyller alle nødvendige betingelser for å delta, dersom du underretter MR om dette innen rimelig tid før avreise.

Reisen til og fra turens start- og sluttpunkt er ikke inkludert. Se PRAKTISK INFO for tips til utreise og hjemreise.

 • Overnatting i enkeltrom
 • Ekstranetter

Det er mulig å bestille ekstranetter i Nasbinals og/eller Conques før og/eller etter turen.

 

 

Dag for dag
1. Ankomst Nasbinals
Velkommen til pilegrimsvandring i Frankrike! Denne etappens startsted,  vakre Nasbinals, er en liten landsby som ligger på hele 1180 meters høyde. De drøye 500 innbyggerne bor i hus bygget av rustikk granitt og skifer, og det er fort gjort å gjøre seg kjent her! Nyt en velsmakende, fransk middag… mer

Velkommen til pilegrimsvandring i Frankrike! Denne etappens startsted,  vakre Nasbinals, er en liten landsby som ligger på hele 1180 meters høyde. De drøye 500 innbyggerne bor i hus bygget av rustikk granitt og skifer, og det er fort gjort å gjøre seg kjent her! Nyt en velsmakende, fransk middag på overnattingsstedet før du tar kvelden etter en lang reise; i morgen starter vandringen.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider middag
2. Langs en UNESCO-bevart vandringsvei over høylandet til St. Chély d'Aubrac
Selv om du allerede befinner deg høyt oppe starter vandringen fra Nasbinals  med en stigning, og du passerer det høyeste punktet på den franske delen av pilegrimsveien, som ligger på ca. 1300 m.o.h. Dagens etappe følger en vandringsvei som står på UNESCOs verdensarvliste. Den går via landsbyen Aubrac, hvor… mer

Selv om du allerede befinner deg høyt oppe starter vandringen fra Nasbinals  med en stigning, og du passerer det høyeste punktet på den franske delen av pilegrimsveien, som ligger på ca. 1300 m.o.h. Dagens etappe følger en vandringsvei som står på UNESCOs verdensarvliste. Den går via landsbyen Aubrac, hvor flere gamle kirker og tårn minner om alle de tusenvis av pilegrimer som har passert her. Deretter forlater du høyfjellet og starter nedstigningen mot Lot-dalen. Gjennom historien har denne vandringsveien vært brukt til forflytning av husdyr til og fra setra på høyplatået Aubrac, den har vært romersk hærvei og ledet pilegrimer som oss mot Santiago de Compostela. Nyt dagen! Er du heldig med været, får du en fin dag i et åpent landskap med vidt utsyn. 

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og middag / Vandring 4 timer 30 minutter / Km 17 / Høydemeter + 220 - 580
3. Nedstigning blant kastanjetrær til Lotdalen med overnatting i St. Côme eller Espalion
Du merker at landskapet blir mildere og frodigere etter hvert som høydemetrene synker og du nærmer deg dalen og elven Lot. Du fortsetter langs en hærvei med gatesteiner som har blitt slitt av romerske soldater. I landsbyen L’Estade finner du en steinovn fra den tiden regionens adelsmann var forpliktet… mer

Du merker at landskapet blir mildere og frodigere etter hvert som høydemetrene synker og du nærmer deg dalen og elven Lot. Du fortsetter langs en hærvei med gatesteiner som har blitt slitt av romerske soldater. I landsbyen L’Estade finner du en steinovn fra den tiden regionens adelsmann var forpliktet til å stille en ovn til allmennhetens bruk for brødbaking. Kastanjetrær dominerer dagens vandring. Disse kastanjene kan grilles og spises, og har opp gjennom historien vært et viktig næringstilskudd til den fattige delen av befolkningen her. Nede ved elven Lot ligger landsbyen St. Come d’Olt. Landsbyens sirkelformet sentrum har en kirke fra 15-tallet med et uvanlig kirkespir. Toppen av spiret er vridd og noen kaller det flammende. På grunn av liten hotellkapasitet er det to mulige overnattingssteder på denne etappen; St. Côme eller Estaing. Begge ligger på pilegrimsveien, så får du en lang vandringsdag med 9 ekstra kilometer til Espalion i dag, får du tilsvarende færre kilometre å gå i morgen. Uansett hvor du overnatter, så ta deg tid til å utforske disse hyggelige landsbyene. 

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og middag / Vandring 4 timer 30 minutter / Km 16 / Høydemeter + 290 - 700
4. Langs elven Lot til Estaing
Dagens etappe går i et variert og kupert landskap med fine utsiktspunkter langs elven Lot. Denne dalen har småbyer med rike historier. Tradisjonelle produkter herfra er Laguinole-kniver og tresko fra Rouergue. Har du overnattet i St. Come, passerer du etterhvert småbyen Espalion med vakre gamle broer fra 1200-tallet og… mer

Dagens etappe går i et variert og kupert landskap med fine utsiktspunkter langs elven Lot. Denne dalen har småbyer med rike historier. Tradisjonelle produkter herfra er Laguinole-kniver og tresko fra Rouergue. Har du overnattet i St. Come, passerer du etterhvert småbyen Espalion med vakre gamle broer fra 1200-tallet og livlige gater med butikker og restauranter. Dagens mål, Estaing, har en stor borg på en fjellknaus på oversiden. Det skal bo 511 personer i landsbyen, men det ser ut som tiden har stått stille i 5-600 år. Hvert år, første søndag i juli, feirer landsbyens innbyggere sin skytshelgen Saint Fleuret med en religiøs vandring gjennom gatene, med kirkens viktigste relikvier.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og middag / Vandring 4 timer 30 minutter / Km 20.5 / Høydemeter + 410 - 460
5. Langs Lot og over grønne åser til Golinhac eller Espeyrac
En ny dag med småkupert landskap via flere gamle landsbyer. Du starter vandringen langs Lot, men forlater den gradvis i åsen over elva. I Landsbyen Golinhac kan du besøke landsbyens gamle kirke Saint Martin fra det 11. århundre. Kirken tilhørte tidligere klosteret i Conques. Ved ankomst til landsbyen står… mer

En ny dag med småkupert landskap via flere gamle landsbyer. Du starter vandringen langs Lot, men forlater den gradvis i åsen over elva. I Landsbyen Golinhac kan du besøke landsbyens gamle kirke Saint Martin fra det 11. århundre. Kirken tilhørte tidligere klosteret i Conques. Ved ankomst til landsbyen står det et steinkors med en inngravert pilegrim. To muligheter for overnatting også i dag, enten her i Golinhac eller så vil den rød-hvite merkingen lede deg 8 km videre til landsbyen Espayrac, hvor vertshuset byr på skikkelig bondekost og en behagelig seng. Regionens skyttshelgen Ste. Foy skal i år 960 ha gjort et mirakel i Espayrac, ved å redde en pilegrim med navn Vuitbert fra å bli blind etter å ha blitt angrepet av røvere. Over tusen senere føles det uvirkelig at dette fredelige landskapet skal ha hatt landeveisrøvere.

 lukk
Overnatting Gjestehus / Måltider frokost og middag / Vandring 4 timer 30 minutter / Km 16 / Høydemeter + 380 - 630
6. Sjarmøretappe inn til den kjente middelalder- og pilegrimslandsbyen Conques
Har du overnattet i Espeyrac, gjør dagens korte etappe at du kommer tidlig til Conques, en av de mest kjente middelalderlandsbyer langs den franske pilegrimsveien. Klosterkatedralen og pilegrimsbroa er siden 1998 på UNESCO’s verdensarvsliste. Klosteret er et levende religiøst senter med aktive munker som ser det som sin hovedoppgave… mer

Har du overnattet i Espeyrac, gjør dagens korte etappe at du kommer tidlig til Conques, en av de mest kjente middelalderlandsbyer langs den franske pilegrimsveien. Klosterkatedralen og pilegrimsbroa er siden 1998 på UNESCO’s verdensarvsliste. Klosteret er et levende religiøst senter med aktive munker som ser det som sin hovedoppgave å bevare relikene etter Ste. Foy og å sørge for pilegrimenes ve og vel. Unn deg stemningen av kveldsmessen eller den tidlige morgenmessen, spesielt viet pilegrimene på vei til Santiago de Compostela.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og middag / Vandring 6 timer / Km 21
7. Turslutt i Conques
Turen er slutt etter frokost, dersom du ikke har bestilt ekstranetter i denne vakre og viktige pilegrimsbyen. mer

Turen er slutt etter frokost, dersom du ikke har bestilt ekstranetter i denne vakre og viktige pilegrimsbyen.

 lukk
Måltider frokost
Praktisk info
 • Vanskelighetsgrad: ganske enkel
 • Etappelengde: 11 – 25 km
 • Varighet: 3 – 6 timer
 • Høydemeter totalt: fra +220 m til +410 m, fra -460 m til -700 m
 • Terreng: asfalterte partier, bankede og steinete stier, landlige veier til tider parallelt med travle veier. 

Turen finner sted i en høyde mellom 280 og 1180 moh.

Individuell ankomst til startstedet Nasbinals.

 

Med fly
Lyon (LYS) og Paris Charles de Gaulle (CDG) er de nærmeste internasjonale flyplassene.

 

Fra Lyon flyplass:

 • Flytog «Rhônexpress» fra flyplassen Lyon Saint Exupéry til togstasjonen Lyon Part Dieu, 30 min.
  Tog videre herfra med ett bytte til Aumont Aubrac (Gare SNCF), ca. 4 t 30 min. Taxi videre (må forhåndsbestilles) til Nasbinals, ca. 25 min.

 

Fra Paris Charles de Gaulle flyplass:

 • Alt. 1: Tog fra terminal 2 til Aumont Aubrac (Gare SNCF) med 2 togbytter. Ca. 7- 8 t. Få avganger.
 • Alt. 2: Taxi eller RER (forstadstog)/metro med 1 bytte til togstasjonen Gare de Bercy, ca. 60 min.
  Tog videre herfra til Aumont Aubrac (Gare SNCF), med 1 togbytte, ca. 5 t 30 min – 6 t. Taxi videre (må forhåndsbestilles) til Nasbinals, ca. 25 min.

Hvordan komme seg hjem

Conques er fotturens siste by, individuell hjemreise herfra.

 

Med fly
Toulouse (TLS) er nærmeste flyplass.

 

Til Toulouse flyplass:

 • Alt. 1: Taxi til St. Christophe-Vallon, ca. 30 min, og så tog med ett bytte videre herfra til Toulouse Matabiau, ca. 3-4 t.
 • Alt. 2: Taxi til Rodez, ca. 45 min, og så to videre herfra til Toulouse Matabiau, ca. 2 t 20 min.

Flybuss fra selskapet Tisséo videre til flyplassen, 20-45 min.

 

Klær

 • behagelige og lette å ta av og på, avhengig av sesong
 • noe litt tykkere til kveldsbruk og til bruk i rom med klimaanlegg
 • regntøy (jakke, bukse, evt. poncho, skoovertrekk)
 • skjerf eller buff
 • hodeplagg
 • badetøy
 • sandaler

 

Reiseapotek

 • generelle legemidler (smertestillende, betennelsesdempende, febernedsettende)
 • personlige medisiner
 • insektsmiddel
 • solkrem og leppepomade med solfaktor
 • sjampo og dusjsåpe
 • ørepropper
 • førstehjelpssett

 

Tilbehør

 • solbriller, også nyttig mot insekter
 • kamera
 • telefonlader
 • strømadapter
 • vannflaske

Reis med respekt for miljøet, stedene og menneskene som ønsker oss velkommen:

 • lær deg litt om skikker og tradisjoner i landet du besøker
 • vær oppmerksom på at noen uttrykk og bevegelser kan ha en mer støtende betydning i andre land
 • spør alltid om tillatelse før du tar bilder av andre mennesker
 • pass på å dekke skuldrene i kirker og andre religiøse steder
 • ikke legg igjen spor etter deg: pass på å ta med deg det du har av søppel
 • ikke ta med “souvenirer” fra beskyttede naturmiljøer og arkeologiske steder
 • i beskyttede områder, prøv alltid å følge stiene : ikke forstyrr dyrene og ikke skad plantene
 • ikke sløs med vann og energi, dette er dyrebare ressurser for hele planeten
 • respekter reglene fastsatt av eierne på overnattingsstedene

  Bestill

  Fyll ut skjemaet, så undersøker vi tilgjengelighet og bekrefter bestillingen så snart som mulig. Dette kan ta fra noen timer til flere virkedager.  Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


  Jeg vil gjerne motta nyhetsbrevet med reisetips og inspirasjon


  Takk

   TRENGER DU HJELP?

   For spørsmål om turene våre, legg igjen kontaktinformasjonen din så vil vi svare deg så raskt som mulig.   Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


   Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


   Takk

    Su misura
    per gruppi

    Sei un capogruppo alla ricerca di nuove mete e esperienze interessanti, compila il form per ricevere un preventivo personalizzato.


    Ho letto l'informativa sulla privacy di Girolibero srl


    Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


    Takk

     Nyhetsbrev

     Motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon.
     Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser

     Takk