Å vite

Hvorfor hit?

Fra Conques tar du en variert vandringsvei gjennom et Frankrike hvor byer og landsbyer har sterke spor av middelalderen. Vandringen går langs elven Lot, gjennom naturreservat, over kalksteinsplatåer og forbi jordbruksområder med dyr og planter. Via Podiensis heter veien, og her har pilegrimer gått i over tusen år på vei til Santiago de Compostela. Etappen avsluttes i regionhovedstaden Cahors, hvor stemningsfulle gater og velbevarte gamle hus fascinerer alle besøkende.

 

Høydepunkter

 • Middelalderbyen Cahors
 • Katedralen i Conques
 • Geitosten fra Limogne-en-Quercy

Hva venter deg?

En godt merket vandringsvei hvor forholdene er godt tilrettelagt for vandrere. Her kan du gå med alle sanser åpnet, med lyden av haner som galer, lukter av skog og frisk natur og stemningen av å være på vei mot et felles mål med dine medvandrere. Et brudd med en stressende hverdag som krever et fysisk bidrag i mange daglige skritt, og som vil gi deg en god følelse av velvære ved veiens ende. Ruten er skiltet med røde og hvite merker. Sammen med veibeskrivelse på engelsk, kart og GPS-spor, finner du veien. Alt du trenger, er godt utstyr, en klype eventyrlyst og å være vant til å gå.

Overnatting

Turen inkluderer overnatting på hoteller og gjestehus i de historiske sentrene eller på landsbygda og nær pilegrimsveien: 2/3*-hoteller, pensjonater, landlige hus og utleiere. Dette er enkle, men autentiske overnattingssteder, ofte familiedrevne. De fleste rommene har eget bad, men det kan forekomme at noen overnattinger har toalett og/eller bad på gangen. Frokost og middag er inkludert hver dag.

Avganger og priser

Avganger:

Hver dag | 1. april - 31. okt. 2022

 

Pris pr. person:

 • 8 700 kr i dobbeltrom | 11 250 kr i enkeltrom | komfort: enkel

 

Tillegg:

 

Ekstranetter inkl. frokost, pr. person

 • Ekstranetter i Conques og Cahors, på forespørsel
Inkludertvis alt
vis altskjul alt
 • 7 overnattinger i dobbeltrom
 • Tilgjengelig komfort: enkel
 • Turistskatt

 

 • 7 frokoster
 • 7 middager, drikke er ikke inkludert. 

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner

Bagasjen din blir fraktet fra hotell til hotell.
Det er kun tillatt med 1 kolli pr. person, maks. 13 kg.

Før du reiser vil du motta detaljert informasjon om tillatt bagasje, hvordan du fyller ut bagasjelappene, og tidspunkt for henting/levering.

Etter bestilling på e-post:

 • bestillingsbekreftelse
 • informasjonsskriv «Del 3 / Conques – Cahors»

 

Før avreise på e-post:

 • informasjonsskriv «Før avreise»
 • GPS-spor

 

Før avreise i posten:

 • hotelliste
 • bok med veibeskrivelse på engelsk
 • kart
 • bagasjelapper
 • reiseskildring

Vår samarbeidspartner er på stedet og er tilgjengelig for assistanse dersom uhellet skulle være ute. Du vil motta et telefonnummer før avreise.

 • Avbestilling av reisen

Du kan avbestille reisen og eventuelle ekstranetter etter følgende regler:
Ved avbestilling 60 dager eller mer før avreise betaler du et administrasjonsgebyr på kr 500 per person.
Ved avbestilling mellom 59 og 35 dager før avreise beholder Merlot Reiser (heretter MR) det innbetalte depositum.
Ved avbestilling mellom 34 og 15 dager før avreise beholder MR 50 % av reisens pris. 
Ved avbestilling 14 dager eller mindre før avreise, eller hvis du ikke møter ved avgang eller ikke har de nødvendige papirer (pass, flybillett, ev. helseattester e.l.), beholder MR hele reisens pris.

 

 • Endring av reisen

Dersom du etter at en reise er bekreftet fra MR ønsker å endre din bestilling (reisedag, reisemål, hotell etc.), vil du bli belastet med et endringsgebyr på kr 200 per person, dersom MR har mulighet til å etterkomme de nye ønsker. Dette gjelder ikke tilleggsbestillinger av ekstranetter.

 

 • Omgjøring til enkeltrom

Har du bestilt en reise i delt dobbelt-/twinrom sammen med et reisefølge og sistnevnte avbestiller slik at du må over i enkeltrom, gjelder følgende regler:
Hvis reisefølget avbestiller 35 dager eller mer før avreise, må du betale gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller mellom 34 og 15 dager før avreise, deler du og MR gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller 14 dager eller mindre før avreise, vil MR ikke belaste deg for gjeldende enkeltromstillegg.

 

 • Retten til å overdra reisen

Du har rett til å overdra reisen til en person som oppfyller alle nødvendige betingelser for å delta, dersom du underretter MR om dette innen rimelig tid før avreise.

Reisen til og fra turens start- og sluttpunkt er ikke inkludert. Se PRAKTISK INFO for tips til utreise og hjemreise.

 • Overnatting i enkeltrom
 • Ekstranetter

Det er mulig å bestille ekstranetter i Conques og/eller Cahors før og/eller etter turen.

Dag for dag
1. Landsbyen Conques med Sainte Foy-katedralen
Første overnatting i Conques, en av de mest kjente middelalderlandsbyene langs den franske pilegrimsveien. Klosterkatedralen og pilegrimsbroen står siden 1998 oppført på UNESCOs verdensarvsliste. Klosteret er et levende religiøst senter med aktive munker som ser det som sin hovedoppgave å bevare relikviene etter Ste. Foy, men også å sørge… mer

Første overnatting i Conques, en av de mest kjente middelalderlandsbyene langs den franske pilegrimsveien. Klosterkatedralen og pilegrimsbroen står siden 1998 oppført på UNESCOs verdensarvsliste. Klosteret er et levende religiøst senter med aktive munker som ser det som sin hovedoppgave å bevare relikviene etter Ste. Foy, men også å sørge for pilegrimenes ve og vel. Unn deg stemningen av kveldsmessen eller den tidlige morgenmessen, som er spesielt viet pilegrimene på vei til Santiago de Compostela.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider middag
2. Fra hellige Conques til gruvebyen Decazeville eller Livinhac
Får du med deg morgenmessen i Sainte Foy-katedralen, kommer du automatisk i pilegrimsstemningen sammen med de andre som skal samme vei som deg. Deretter leder den rød-hvite merkingen deg gjennom et kupert landskap ut av Conques. Snu deg gjerne i bakkene og se det vakre landskapet bak deg mens… mer

Får du med deg morgenmessen i Sainte Foy-katedralen, kommer du automatisk i pilegrimsstemningen sammen med de andre som skal samme vei som deg. Deretter leder den rød-hvite merkingen deg gjennom et kupert landskap ut av Conques. Snu deg gjerne i bakkene og se det vakre landskapet bak deg mens Conques forsvinner ut av syne. Landskapet preges av varierende jordbruksaktivitet med dyr på beite og dyrking av vindruer, grønnsaker og sopp. I landsbyen Noailhac kan du besøket kapellet St. Roch med en skulptur av en pilegrim på vei til Santiago de Compostela. På ettermiddagen flater landskapet ut, og du følger en langsomt synkende åskam inn i Decazeville. Byen er en tidligere gruveby med kullgruver og et jernverk anlagt tidlig på 1800-tallet. Denne virksomheten ble nedlagt i 2001. Alternativ overnatting i landsbyen Livinhac, 4 km videre på neste etappe.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og middag / Vandring 5 timer 30 minutter / Km 20 / Høydemeter + 1218 - 1289
3. Fra Decazeville / Livinhac til middelalderbyen Figeac
Dagens etappe er lang, men den går i et lett terreng. Etter få kilometer passerer du elven Lot og den lille byen Livinhac-le-Haut. Deretter blir det lette oppoverbakker til Montredon, som ligger på en liten kolle med landsbykirken St. Michel på toppen. Landskapet flater ut, og til slutt får… mer

Dagens etappe er lang, men den går i et lett terreng. Etter få kilometer passerer du elven Lot og den lille byen Livinhac-le-Haut. Deretter blir det lette oppoverbakker til Montredon, som ligger på en liten kolle med landsbykirken St. Michel på toppen. Landskapet flater ut, og til slutt får du lette nedoverbakker til Figeac. Spar litt krefter til en rusletur i denne gamle byen som er preget av middelalderen. Byen har 11 000 innbyggere, ble grunnlagt i 840, og på rundturen vil du se gamle steinhus med åpne loft for tørking av mat og mange gamle dekorasjoner. Her ble verdens første egyptolog, Jean-Francois Champollion, født i 1790. Benytt anledningen og titt inn i huset hans som nå er et museum. Ankommer du her på en fredag, våkner du opp til en stor markedsdag lørdag morgen.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og middag / Vandring 7 timer / Km 29 / Høydemeter + 639 - 639
4. Fra Figeac over kalksteinssletter til Cajarc
Du har kommet inn i landskapet Quercy, som er både mildt og lettkupert. Vandringen går i en blanding av skog og åpne kalksteinssletter, causses. I dette landskapet finnes det mange grotter og underjordiske sjøer, og noen av dem lar seg besøke. Dyreholdet består stort sett av sauer, og av… mer

Du har kommet inn i landskapet Quercy, som er både mildt og lettkupert. Vandringen går i en blanding av skog og åpne kalksteinssletter, causses. I dette landskapet finnes det mange grotter og underjordiske sjøer, og noen av dem lar seg besøke. Dyreholdet består stort sett av sauer, og av dyrkbar produksjon finnes vin, kork, trøffel og fiken. Du har kommet inn i fylket Lot, oppkalt etter elven du krysser flere ganger de neste dagene. På slutten av dagen ankommer du landsbyen Cajarc, som har en lang historie som stoppested på veien til Santiago de Compostela. Denne landsbyen hadde et pilegrimshospital allerede i 1269, og her ble det i 1320 bygget en bro over elven Lot. Kommunen Cajarc har bare litt over 1000 innbyggere, men de er vant til å ta imot pilegrimer.

 lukk
Overnatting Gjestehus / Måltider frokost og middag / Vandring 7 timer / Km 30 / Høydemeter + 730 - 780
5. Fra Cajarc gjennom naturpark til Limogne-en-Quercy
I dag går du gjennom Parc Regional des Causses du Quercy, som ble regional naturpark i 1999. Se deg godt om, kanskje finner du noen trøfler på veien? En kort vandringsdag, men det gjør ingenting om du kommer litt tidlig fram til Limogne-en-Quercy. Landsbyen har bare 735 innbyggere, men… mer

I dag går du gjennom Parc Regional des Causses du Quercy, som ble regional naturpark i 1999. Se deg godt om, kanskje finner du noen trøfler på veien? En kort vandringsdag, men det gjør ingenting om du kommer litt tidlig fram til Limogne-en-Quercy. Landsbyen har bare 735 innbyggere, men takket være noen livlige butikker og serveringssteder som frekventeres av pilegrimer og lokalbefolkning, har innbyggertallet vært stabilt de siste 30–40 årene.

 lukk
Overnatting Gjestehus / Måltider frokost og middag / Vandring 4 timer 30 minutter / Km 18 / Høydemeter + 427 - 268
6. Fra Limogne-en-Quercy til Lalbenque
I dette landskapet trives geiter godt, og spesialiteten til bøndene i disse traktene er geitost. Sørg for å få den med deg som nistemat idet du forlater Limogne-en-Quercy. Dagens etappe går på en romersk hærvei som nå har blitt pilegrimsvei til Santiago de Compostela. Veien er slitt av tusenårig… mer

I dette landskapet trives geiter godt, og spesialiteten til bøndene i disse traktene er geitost. Sørg for å få den med deg som nistemat idet du forlater Limogne-en-Quercy. Dagens etappe går på en romersk hærvei som nå har blitt pilegrimsvei til Santiago de Compostela. Veien er slitt av tusenårig elde, men den er perfekt å gå på, og holder ennå den dag i dag. For å komme innom landsbyer på veien, må du ta små avstikkere fra den merkede pilegrimsveien, og kveldens overnattingssted ligger også litt utenfor løypa.

 lukk
Overnatting Gjestehus / Måltider frokost og middag / Vandring 4 timer 30 minutter / Km 21.5 / Høydemeter + 181 - 216
7. Fra landsbyen Lalbenque til den regionale hovedstaden Cahors
Ukas siste etappe på denne delen går inn til Cahors, som er en relativt stor by med 21 000 innbyggere. På god avstand får du fin utsikt over byen og et godt førsteinntrykk. Katedralen er verdt et besøk, og dessuten har byen en imponerende bro fra 1300-tallet, Pont Valentré.… mer

Ukas siste etappe på denne delen går inn til Cahors, som er en relativt stor by med 21 000 innbyggere. På god avstand får du fin utsikt over byen og et godt førsteinntrykk. Katedralen er verdt et besøk, og dessuten har byen en imponerende bro fra 1300-tallet, Pont Valentré. Denne er en blanding av bro og en borg som du passerer på vei ut av byen om du fortsetter videre herfra mot Santiago de Compostela. Byen har mange gamle herskapelige hus, ofte med en parklignende bakgård. Ta en rusletur, og sug inn inntrykket av denne byen der folk har trasket rundt i de samme gatene i over 1000 år før deg.

 

 

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og middag / Vandring 4 timer 30 minutter / Km 17 / Høydemeter + 269 - 455
8. Turslutt i Cahors
Turen er slutt etter frokost dersom du ikke har bestilt en ekstranatt i flotte Cahors, eller kanskje skal du fortsette videre mot Lectoure og i retning Santiago de Compostela? Takk for følget! mer

Turen er slutt etter frokost dersom du ikke har bestilt en ekstranatt i flotte Cahors, eller kanskje skal du fortsette videre mot Lectoure og i retning Santiago de Compostela? Takk for følget!

 lukk
Måltider frokost
Praktisk info
 • Vanskelighetsgrad: middels
 • Etappelengde: 18 – 30 km
 • Varighet: 4 t 30 min – 7 timer
 • Høydemeter totalt: fra +181 m til +1218 m, fra -216 m til -1289 m
 • Terreng: asfalterte partier, skogsstier, veier med hard grus og steiner, landlige veier til tider parallelt med travle veier. 

 

Individuell ankomst til startstedet Conques.

 

Med fly
Toulouse (TLS) er nærmeste flyplass.

 

Fra Toulouse flyplass:

Flybuss fra selskapet Tisséo til togstasjonen Toulouse Matabiau, 20-45 min.

 • Alt. 1: Tog med ett bytte videre herfra til St. Christophe-Vallon, ca. 3 – 4 t, og så taxi til Conques, ca. 30 min.
 • Alt. 2: Tog videre herfra til Rodez, ca. 2 t 20 min, og så taxi til Conques, ca. 45 min.

Hvordan komme seg hjem

Cahors er turens siste by, individuell hjemreise herfra.

 

Med fly

Nærmeste flyplass er Toulouse (TLS).

 

Til Toulouse flyplass:

 • Tog til Toulouse Matabiau, ca. 1 t 10 min. Flybuss fra selskapet Tisséo videre herfra, 20-45 min.

Klær

 • behagelige og lette å ta av og på, avhengig av sesong
 • noe litt tykkere til kveldsbruk og til bruk i rom med klimaanlegg
 • regntøy (jakke, bukse, evt. poncho, skoovertrekk)
 • skjerf eller buff
 • hodeplagg
 • badetøy
 • sandaler

 

Reiseapotek

 • generelle legemidler (smertestillende, betennelsesdempende, febernedsettende)
 • personlige medisiner
 • insektsmiddel
 • solkrem og leppepomade med solfaktor
 • sjampo og dusjsåpe
 • ørepropper
 • førstehjelpssett

 

Tilbehør

 • solbriller, også nyttig mot insekter
 • kamera
 • telefonlader
 • strømadapter
 • vannflaske

Reis med respekt for miljøet, stedene og menneskene som ønsker oss velkommen:

 • lær deg litt om skikker og tradisjoner i landet du besøker
 • vær oppmerksom på at noen uttrykk og bevegelser kan ha en mer støtende betydning i andre land
 • spør alltid om tillatelse før du tar bilder av andre mennesker
 • pass på å dekke skuldrene i kirker og andre religiøse steder
 • ikke legg igjen spor etter deg: pass på å ta med deg det du har av søppel
 • ikke ta med “souvenirer” fra beskyttede naturmiljøer og arkeologiske steder
 • i beskyttede områder, prøv alltid å følge stiene : ikke forstyrr dyrene og ikke skad plantene
 • ikke sløs med vann og energi, dette er dyrebare ressurser for hele planeten
 • respekter reglene fastsatt av eierne på overnattingsstedene

  Bestill

  Fyll ut skjemaet, så undersøker vi tilgjengelighet og bekrefter bestillingen så snart som mulig. Dette kan ta fra noen timer til flere virkedager.  Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


  Jeg vil gjerne motta nyhetsbrevet med reisetips og inspirasjon


  Takk

   TRENGER DU HJELP?

   For spørsmål om turene våre, legg igjen kontaktinformasjonen din så vil vi svare deg så raskt som mulig.   Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


   Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


   Takk

    Su misura
    per gruppi

    Sei un capogruppo alla ricerca di nuove mete e esperienze interessanti, compila il form per ricevere un preventivo personalizzato.


    Ho letto l'informativa sulla privacy di Girolibero srl


    Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


    Takk

     Nyhetsbrev

     Motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon.
     Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser

     Takk