sykkeltur
Alsace Colmar

Å vite

Hvorfor hit?

Litt tysk, litt fransk. Eventyrhus, fontener og broer smykket med blomster i alle farger. I Alsace ligger de små vinlandsbyene tett i tett. Du bor i Alsace-vinens sjarmerende hovedstad Colmar. Sykkelturene går i lettsyklet og fredelig landskap langs elver og kanaler, gjennom vinmarker og landsbyer som alle har sine vinstuer, små butikker, kirker, museer og blomsterflor. Gamlebyen er en rolig liten perle, ensartet og godt bevart med flotte bindingsverkshus.

 

Høydepunkter

 • Sykkeltur i et fortryllende landskap som tatt ut av et eventyr av brødrene Grimm
 • Vakre vinlandsbyer og en rekke anledninger for vinsmaking
 • Du bor fast på et hyggelig hotell i Colmar, du trenger ikke pakke kofferten underveis

Hva venter deg?

Du bor på det samme hotellet under hele oppholdet i den hyggelige byen Colmar, og velger på forhånd selv hvor mange netter du ønsker å bli (3-7). Før avreise får du tilsendt veibeskrivelser til fem valgfrie dagsturer på sykkel, noen med flere valg på etappelengder. Første etappe er obligatorisk, da det er her du får utlevert sykkelen din. Noen etapper starter og/eller slutter med en togtur, andre dager sykler du i sløyfe ut fra hotellet. Turen er satt til «enkel» på grunn av lett terreng med lite stigning, på sykkelveier og lite trafikkerte småveier. Etappene kan gjennomføres av alle som er i normal fysisk form. Og ønsker du av en eller annen grunn å stå over syklingen en dag, er det selvsagt fritt fram, siden du på denne turen ikke trenger å forflytte deg til neste hotell.

Overnatting

Du bor fast på Grand Hôtel Bristol**** eller Hôtel le Rapp**** i sentrum av Colmar.

Grand Hôtel Bristol er et ærverdig hotell sentralt plassert rett ved togstasjonen – praktisk når man ankommer og når man skal ut på sykkelturene som ofte starter eller ender med en liten togtur. Hotellet har sauna, et lite treningsrom og en velværeavdeling.
Hôtel le Rapp er et sjarmerende hotell som ligger like ved gamlebyen i Colmar, med kort gangavstand til det meste. Hotellet har sauna, hammam, og et lite innendørs svømmebasseng.

Avganger og priser

Avganger:

Hver dag | 2. mai - 2. okt. 2022

 

Pris pr. person:

 

7 500 kr i dobbeltrom | 10 350 kr i enkeltrom | komfort: pluss

 

Tillegg:

 

Sykler og tilbehør

 •  El-sykkel 1 100 kr

 

 

Ekstranetter inkl. frokost, pr. person

 • Ekstranetter i Colmar, på forespørsel
Inkludertvis alt
vis altskjul alt
 • 7 overnattinger i dobbeltrom
 • Tilgjengelig komfort: pluss

 

 • 7 frokoster

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner

 • 7-girs unisex-/herresykkel

Etter bestilling på e-post:

 • bestillingsbekreftelse
 • informasjonsskriv «Alsace Colmar»

 

Før avreise på e-post:

 • informasjonsskriv «Før avreise»
 • GPS-spor

 

Før avreise i posten:

 • veibeskrivelse på norsk
 • kart med markerte løyper

 

 

Hver bestilling/gruppe får utlevert et reparasjonssett med lappesaker, pumpe og ellers nødvendig utstyr. Ved punktering/små problemer med sykkelen, ordner du dette selv. Får du større problemer, kan du kontakte vår sykkelleverandør på stedet. Du vil få tilsendt et telefonnummer før avreise.

 • Avbestilling av reisen

Du kan avbestille reisen og eventuelle ekstranetter etter følgende regler:
Ved avbestilling 60 dager eller mer før avreise betaler du et administrasjonsgebyr på kr 500 per person.
Ved avbestilling mellom 59 og 35 dager før avreise beholder Merlot Reiser (heretter MR) det innbetalte depositum.
Ved avbestilling mellom 34 og 15 dager før avreise beholder MR 50 % av reisens pris. 
Ved avbestilling 14 dager eller mindre før avreise, eller hvis du ikke møter ved avgang eller ikke har de nødvendige papirer (pass, flybillett, ev. helseattester e.l.), beholder MR hele reisens pris.

 

 • Endring av reisen

Dersom du etter at en reise er bekreftet fra MR ønsker å endre din bestilling (reisedag, reisemål, hotell etc.), vil du bli belastet med et endringsgebyr på kr 200 per person, dersom MR har mulighet til å etterkomme de nye ønsker. Dette gjelder ikke tilleggsbestillinger av ekstranetter.

 

 • Omgjøring til enkeltrom

Har du bestilt en reise i delt dobbelt-/twinrom sammen med et reisefølge og sistnevnte avbestiller slik at du må over i enkeltrom, gjelder følgende regler:
Hvis reisefølget avbestiller 35 dager eller mer før avreise, må du betale gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller mellom 34 og 15 dager før avreise, deler du og MR gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller 14 dager eller mindre før avreise, vil MR ikke belaste deg for gjeldende enkeltromstillegg.

 

 • Retten til å overdra reisen

Du har rett til å overdra reisen til en person som oppfyller alle nødvendige betingelser for å delta, dersom du underretter MR om dette innen rimelig tid før avreise.

Reisen til og fra turens start- og sluttpunkt er ikke inkludert. Se PRAKTISK INFO for tips til utreise og hjemreise.

 • Turistskatt: ca. 1,25 € pr. person pr. natt.
  Avgiften varierer etter sesong og lengde på oppholdet, og må betales direkte til hotellet.
 • Togbilletter til sykkeletappene.

Det er mulig å leie spesialsykler, f.eks. el-sykkel, og annet sykkeltilbehør på denne turen. Se SYKLER for øvrige valgmuligheter.

 • Overnatting i enkeltrom
 • Ekstranetter

Det er mulig å bestille ekstranetter i Colmar. 

Sykkel må returneres før ekstranetter i etterkant av turen, dersom ikke annet er avtalt. 

 

Dag for dag
1. Ankomst i den fargerike eventyrbyen Colmar
Colmar kan enkelt nås med tog fra både Zürich, Basel, Strasbourg, Paris og Frankfurt. I det du krysser gaten fra togstasjonen, finner du hyggelige Grand Hôtel Bristol. En kort rusletur fra stasjonen tar deg til Colmars godt bevarte gamleby hvor Hôtel le Rapp befinner seg. Den beste måten å… mer

Colmar kan enkelt nås med tog fra både Zürich, Basel, Strasbourg, Paris og Frankfurt. I det du krysser gaten fra togstasjonen, finner du hyggelige Grand Hôtel Bristol. En kort rusletur fra stasjonen tar deg til Colmars godt bevarte gamleby hvor Hôtel le Rapp befinner seg. Den beste måten å oppleve Colmar på, er å spasere rundt i byen. Den er ikke større enn at du fint kommer deg rundt til de viktigste severdighetene iført gode sko og et bykart. Det kanskje mest sjarmerende ved den lille byen, er de mange små elvene, som renner, eller rettere sagt flyter, sakte gjennom byen, og har gitt navn til den postkortvennlige og pittoreske bydelen La petite Venise – Lille Venezia. For kunstelskere, er det berømte Unterlinden-klosteret et «must». Det rommer en av Frankrikes mest populære kunstsamlinger, og blir, ikke ufortjent, kalt Lille Louvre. Ved alle historiske bygninger og monumenter finner du en informativ tekstinskripsjon både på fransk og engelsk. Slik får du en interessant guidet tur rundt i Colmar, helt gratis, med litt trim og frisk luft inkludert.

 lukk
Overnatting hotell
Sykkeltur 1:  Sykkelutlevering og rolig idyll nedover Munsterdalen
Bienvenue en Alsace! Før avreise får du tilsendt forslag til fem lettsyklede dagsturer. Den første er obligatorisk, men de resterende dagene står du fritt til å velge. Du starter dagen med en togtur direkte fra Colmar til Metzeral (ca. 40 min – 6,70 €), hvor sykkelen utleveres på togstasjonen… mer

Bienvenue en Alsace!
Før avreise får du tilsendt forslag til fem lettsyklede dagsturer. Den første er obligatorisk, men de resterende dagene står du fritt til å velge.

Du starter dagen med en togtur direkte fra Colmar til Metzeral (ca. 40 min – 6,70 €), hvor sykkelen utleveres på togstasjonen når du kommer frem. Deretter venter en svært behagelig start på sykkelferien hvor du triller lett nedover Munsterdalen. Her finner du fred og ro blant grønnkledde åser og høye fjell – her er bartrær, blomster, gress og fuglesang. Kort sagt, her er det godt å være. Munsterdalen er 30 kilometer lang, og jo lengre inn du kommer, desto sterkere kjenner du ostelukten – duften av dalens berømte Munsterost, som har satt sitt preg på området helt siden middelalderen. Noen kilometer fra start kommer du til Munster hvor du møtes av gamle hus med storkereir på taket. Fra Munster går turen videre på sykkelsti nedover i retning Colmar. Her kommer du forbi en av Alsaces storkereservater. Dette blir første, men ikke siste, møte med den stolte fuglen, som du garantert vil treffe på underveis.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Sykkeltur 32 km
Sykkeltur 2: Fra by til by langs vinruten i Alsace
Dagen starter med en togtur til Sélestat (ca. 11 min – 5,40 €). Denne turen anbefales på det sterkeste. Sykkelløypa er en del av La Route des Vins, vinruten i Alsace, og går på en kombinasjon av småveier og sykkelstier gjennom de mest kjente vinlandsbyene: Bennwihr, Riquewihr, Ribeauvillé, Bergheim… mer

Dagen starter med en togtur til Sélestat (ca. 11 min – 5,40 €). Denne turen anbefales på det sterkeste. Sykkelløypa er en del av La Route des Vins, vinruten i Alsace, og går på en kombinasjon av småveier og sykkelstier gjennom de mest kjente vinlandsbyene: Bennwihr, Riquewihr, Ribeauvillé, Bergheim og St. Hippolyte. På alle stedene finnes det museer, vinstuer, små butikker, gamle hus og kirker. Det er litt mer stigning underveis enn på de andre etappene, men du blir belønnet med en fantastisk utsikt over et praktfullt vinlandskap. Ta deg tid til å stoppe i de fargerike landsbyene for en vinsmaking, eller kanskje en bit tarte flambée/flammekueche, som er typisk for Alsace.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Sykkeltur 45 km
Sykkeltur 3: Rundtur Colmar - franske fristelser og arkitektoniske mesterverk
Ingen togtur er nødvendig i dag, men du har to muligheter. Fra hotellet kan du enten ta en kort sykkeltur til landsbyen Eguisheim for smaking av Alsace-viner, eller ta en større sløyfe til Neuf Brisach ved Rhinen for så å passere Eguisheim på hjemturen. Ferden ender tilbake i Colmar.… mer

Ingen togtur er nødvendig i dag, men du har to muligheter. Fra hotellet kan du enten ta en kort sykkeltur til landsbyen Eguisheim for smaking av Alsace-viner, eller ta en større sløyfe til Neuf Brisach ved Rhinen for så å passere Eguisheim på hjemturen. Ferden ender tilbake i Colmar.
Neuf-Brisach er en befestet by som skulle vokte grensen mellom Frankrike og Det hellige romerske riket, og deretter de tyske statene. Festningsverket ble tegnet av militæringeniøren Vauban og grunnlagt i 1699 etter befaling fra Louis XIV. Arkitekturen er unik i Europa og er oppført som en del av verdensarven av UNESCO. Rene linjer og 48 kvartaler som danner en perfekt åttekant, gjør den unik i sitt slag. Følg den blå linjen for en omvisning i Vaubans arbeid. En flott spasertur i historiens hjerte!
Enten du har valgt lang eller kort rute, er det lov å la seg friste, for her er det mer vin i vente! Eguisheim er en av de mest populære stoppene langs La Route des Vins. Byen er en av de vakreste av de mange små Alsace-landsbyene og ble valgt til franskmennenes favorittby i 2013. Kun få meter utenfor bykjernen ligger vinmarkene, delt inn i områder, eid av de ulike familiene som leverer vin til byens eget kooperativ. Dégustation, vinsmaking, er et ord du like godt kan lære deg med én gang.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Sykkeltur 20 km
Sykkeltur 4: En reise tilbake i tid
Dagens sykkeltur går i lettsyklet terreng gjennom skogen La Forêt de la Thur, videre sørover langs landevei og småveier til L’Ecomusée d’Alsace. Det er et utendørs folkemuseum hvor du kan se og oppleve livet i Alsace i årene fra 1850–1950. Museet er et bevaringsprosjekt som ble startet i 1971,… mer

Dagens sykkeltur går i lettsyklet terreng gjennom skogen La Forêt de la Thur, videre sørover langs landevei og småveier til L’Ecomusée d’Alsace. Det er et utendørs folkemuseum hvor du kan se og oppleve livet i Alsace i årene fra 1850–1950. Museet er et bevaringsprosjekt som ble startet i 1971, og som levendegjør arven fra landsbygda, og presenterer kunst og tradisjoner fra Alsace: bygninger og samleobjekter, håndverkere på jobb, utstillinger, daglige aktiviteter og større begivenheter. Et flott sted å tilbringe dagen! Videre sykler du via Rouffach, der du kan ta toget tilbake til Colmar (ca. 11 min – 3,40 €), eller du kan returnere på sykkel samme vei som du kom gjennom skogen.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Sykkeltur 49 km
Sykkeltur 5: Langs Rhinen og gjennom skogen
Turen starter med en togtur til Mulhouse (ca. 22 min – 9,30 €). Herfra triller du rolig av gårde på sykkelsti langs Huningue-kanalen i stille og rolige omgivelser til løftebroen i Kembs. Herfra tar du deg videre gjennom den sørlige delen av Hardt-skogen, en lavlandsskog som dekker om lag… mer

Turen starter med en togtur til Mulhouse (ca. 22 min – 9,30 €). Herfra triller du rolig av gårde på sykkelsti langs Huningue-kanalen i stille og rolige omgivelser til løftebroen i Kembs. Herfra tar du deg videre gjennom den sørlige delen av Hardt-skogen, en lavlandsskog som dekker om lag tretten tusen hektar, og er den nest største skogen i Alsace. Vel tilbake til Mulhouse kan gamlebyen være vel verdt et besøk. Etter en behagelig sykkeltur setter du deg på toget fra Mulhouse tilbake til Colmar.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Sykkeltur 41 km
Turslutt i Colmar
Sykkelen er parkert og turen er slutt etter den siste frokosten på hotellet. Om du ikke ønsker å reise hjem helt ennå, kan et opphold i vakre og innholdsrike Strasbourg varmt anbefales. Likte du å feriere på denne måten og har lyst på et lignende opplegg på et senere… mer

Sykkelen er parkert og turen er slutt etter den siste frokosten på hotellet. Om du ikke ønsker å reise hjem helt ennå, kan et opphold i vakre og innholdsrike Strasbourg varmt anbefales. Likte du å feriere på denne måten og har lyst på et lignende opplegg på et senere tidspunkt, kan vi anbefale vår sykkeltur Provence Orange – en tur mellom vinranker, olivenlunder og solsikkeåkre i vakre Provence.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost
Praktisk info

Individuell ankomst til startstedet Colmar.

 

Med fly

Nærmeste flyplasser er Strasbourg (SXB) og EuroAirport Basel/Mulhouse/Freiburg (EAP).

Det er også mulig å fly til Paris (CDG), Frankfurt (FRA) og Zürich (ZRH).

 

 

Fra Strasbourg flyplass:

 • Flytog til Strasbourg, 8 min. Lokaltog videre til Colmar, ca. 35 min.

 

Fra EuroAirport:

 • Distribus nr. 11 til togstasjonen Saint Louis SNCF, 10 min. Lokaltog videre til Colmar, ca. 35 min.

 

Fra Paris flyplass:

 • Alt.1: TGV hurtigtog til Strasbourg, ca. 2 t 30 min. Lokaltog videre til Colmar, ca. 35 min.
 • Alt. 2: Taxi (30 – 50 min) eller buss nr. 350 (ca. 1 t) til Paris Gare de l’Est. Herfra TGV hurtigtog til Strasbourg, ca. 1 t 55 min. Lokaltog videre til Colmar, ca. 35 min.

 

Fra Frankfurt flyplass:

 • Alt.1: Buss Lufthansa Express til Strasbourg, ca. 3 t. Lokaltog videre til Colmar, ca. 35 min. NB: Bussbilletten til Strasbourg busstasjon (XER) kan kjøpes som en del av flyreisen med Lufthansa.
 • Alt.2: Tog med min. to bytter til Colmar, min. 3 t

 

Fra Zürich flyplass:

 • Tog med min. ett bytte til Colmar, min. 2 t 15 min

Hvordan komme seg hjem

Colmar er sykkelturens siste by, individuell hjemreise herfra.

 

Med fly

Nærmeste flyplasser er Strasbourg (SXB) og EuroAirport Basel/Mulhouse/Freiburg (EAP).

Det er også mulig å fly fra Paris (CDG), Frankfurt (FRA) og Zürich (ZRH).

 

 

Til Strasbourg flyplass:

 • Lokaltog til Strasbourg, ca. 35 min. Flytog videre til flyplassen, 8 min.

 

Til EuroAirport:

 • Lokaltog til togstasjonen Saint Louis SNCF, ca. 35 min.  Distribus nr. 11 videre til flyplassen, 10 min.

 

Til Paris flyplass:

 • Alt.1:  Lokaltog til Strasbourg, ca. 35 min. TGV hurtigtog  videre til Paris CDG flyplass, ca. 2,5 t.
 • Alt. 2: Lokaltog til Strasbourg, ca. 35 min. TGV hurtigtog til Paris Gare de l’Est, ca. 2 t. Taxi (30 – 50 min) eller buss nr. 350 (ca. 1 t) herfra til Paris CDG flyplass.

 

Fra Frankfurt flyplass:

 • Alt.1: Lokaltog til Strasbourg, ca. 35 min. Buss Lufthansa Express til flyplassen, ca. 3 t.  NB: Bussbilletten til Strasbourg busstasjon (XER) kan kjøpes som en del av flyreisen med Lufthansa.
 • Alt.2: Tog med min. to bytter til flyplassen i Frankfurt, min. 3 t

 

Fra Zürich flyplass:

 • Tog med min. ett bytte til flyplassen i Zürich, min. 2 t 15 min

Klær

 • behagelige og lette å ta av og på, avhengig av sesong
 • noe litt tykkere til kveldsbruk og til bruk i rom med klimaanlegg
 • regntøy (jakke, bukse, evt. poncho, skoovertrekk)
 • sykkelshorts/-bukse
 • sykkelhansker
 • badetøy
 • sandaler
 • skjerf eller buff
 • hodeplagg

 

Reiseapotek

 • generelle legemidler (smertestillende, betennelsesdempende, febernedsettende)
 • personlige medisiner
 • insektsmiddel
 • solkrem og leppepomade med solfaktor
 • sjampo og dusjsåpe
 • ørepropper
 • førstehjelpssett

 

Tilbehør

 • solbriller, også nyttig mot insekter
 • kamera
 • telefonlader
 • strømadapter
 • vannflaske
 • sykkelfeste til mobiltelefon

Reis med respekt for miljøet, stedene og menneskene som ønsker oss velkommen:

 • lær deg litt om skikker og tradisjoner i landet du besøker
 • vær oppmerksom på at noen uttrykk og bevegelser kan ha en mer støtende betydning i andre land
 • spør alltid om tillatelse før du tar bilder av andre mennesker
 • pass på å dekke skuldrene i kirker og andre religiøse steder
 • ikke legg igjen spor etter deg – pass på å ta med deg det du har av søppel
 • ikke ta med «souvenirer» fra beskyttede naturmiljøer og arkeologiske steder
 • i beskyttede områder, prøv alltid å følge stiene – ikke forstyrr dyrene, og ikke skad plantene
 • ikke sløs med vann og energi, dette er dyrebare ressurser for hele planeten
 • respekter reglene fastsatt av eierne på overnattingsstedene

  Bestill

  Fyll ut skjemaet, så undersøker vi tilgjengelighet og bekrefter bestillingen så snart som mulig. Dette kan ta fra noen timer til flere virkedager.  Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


  Jeg vil gjerne motta nyhetsbrevet med reisetips og inspirasjon


  Takk

   TRENGER DU HJELP?

   For spørsmål om turene våre, legg igjen kontaktinformasjonen din så vil vi svare deg så raskt som mulig.   Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


   Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


   Takk

    Su misura
    per gruppi

    Sei un capogruppo alla ricerca di nuove mete e esperienze interessanti, compila il form per ricevere un preventivo personalizzato.


    Ho letto l'informativa sulla privacy di Girolibero srl


    Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


    Takk

     Nyhetsbrev

     Motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon.
     Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser

     Takk