Å vite

Hvorfor hit?

Bourgogne er en grønn og fredfull vinregion midt i Frankrike, rik på historie, kunst og kultur. Sykkelen bringer deg rundt på lettsyklede landeveier mellom vinranker og åkre til klosterkirker, bindingsverkshus, vinlandsbyer og befestede byer fra middelalderen. Rundt den lille landsbyen Chablis sykler du gjennom vinmarkene som avler druene til en av Frankrikes - og verdens - mest kjente hvitviner. Og smaksprøver på druens edle dråper er selvsagt inkludert!

 

Høydepunkter

 • Grønt og frodig landskap med elver og kanaler
 • Velsmakende kortreist mat og burgunderviner
 • Sykling gjennom vinmarker og pittoreske landsbyer

 

Hva venter deg?

Sykkelveier og småveier, med daglige etapper på mellom 34 og 45 km. Rutene er ikke spesielt krevende, til tross for noen korte kuperte partier. Du sykler mest på sykkelstier, asfalterte veier med lite trafikk og korte grusveier. Turen finnes også i en kortere variant med tre overnattinger, les mer her.

Overnatting

På denne turen overnatter du på flotte 3*- og 4*-hoteller som ligger sentralt til i forhold til sykkelruten og severdighetene i byene du besøker. Frokost er alltid inkludert, slik at du får en god start på dagen.

Avganger og priser

Avganger:

Daglig | 20. mars - 30. okt. 2022

 

Pris pr. person:

 

8 100 kr i dobbeltrom | 11 050 kr i enkeltrom | komfort: pluss

 

Tillegg:

 

Måltider

 • Halvpensjon kr 2 200

 

Sykler og tilbehør

 • El-sykkel 950 kr

 

Ekstranetter inkl. frokost, pr. person

 • Ekstranetter i Auxerre og Chablis, på forespørsel
Inkludertvis alt
vis altskjule alt
 • 4 overnattinger i dobbeltrom
 • Tilgjengelig komfort: pluss

 

 • 4 frokoster

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner

Bagasjen din blir fraktet fra hotell til hotell.
Før du reiser vil du motta detaljert informasjon om tillatt bagasje, hvordan du fyller ut bagasjelappene og tidspunkt for henting/levering.

 • 21-girs unisex-/herresykkel

Etter bestilling på e-post:

 • bestillingsbekreftelse
 • informasjonsskriv «Chablis weekend»

 

Før avreise på e-post:

 • informasjonsskriv «Før avreise»
 • hotelliste
 • GPS-spor

 

På første hotell:

 • veibeskrivelse på engelsk
 • kart
 • vouchere til hoteller og vinsmakinger
 • 1 GPS-enhet per bestilling
 • bagasjelapper
 • turistbrosjyrer

Vår samarbeidspartner er på stedet og er tilgjengelig hele døgnet for assistanse dersom uhellet skulle være ute. Du vil motta et telefonnummer før avreise.

 • Velkomstmøte med presentasjon av turen
 • Besøk med vinsmaking av Chablis
 • Besøk med vinsmaking av Crémant de Bourgogne
 • Avbestilling av reisen

Du kan avbestille reisen og eventuelle ekstranetter etter følgende regler:
Ved avbestilling 60 dager eller mer før avreise betaler du et administrasjonsgebyr på kr 500 per person.
Ved avbestilling mellom 59 og 35 dager før avreise beholder Merlot Reiser (heretter MR) det innbetalte depositum.
Ved avbestilling mellom 34 og 15 dager før avreise beholder MR 50 % av reisens pris. 
Ved avbestilling 14 dager eller mindre før avreise, eller hvis du ikke møter ved avgang eller ikke har de nødvendige papirer (pass, flybillett, ev. helseattester e.l.), beholder MR hele reisens pris.

 

 • Endring av reisen

Dersom du etter at en reise er bekreftet fra MR ønsker å endre din bestilling (reisedag, reisemål, hotell etc.), vil du bli belastet med et endringsgebyr på kr 200 per person, dersom MR har mulighet til å etterkomme de nye ønsker. Dette gjelder ikke tilleggsbestillinger av ekstranetter.

 

 • Omgjøring til enkeltrom

Har du bestilt en reise i delt dobbelt-/twinrom sammen med et reisefølge og sistnevnte avbestiller slik at du må over i enkeltrom, gjelder følgende regler:
Hvis reisefølget avbestiller 35 dager eller mer før avreise, må du betale gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller mellom 34 og 15 dager før avreise, deler du og MR gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller 14 dager eller mindre før avreise, vil MR ikke belaste deg for gjeldende enkeltromstillegg.

 

 • Retten til å overdra reisen

Du har rett til å overdra reisen til en person som oppfyller alle nødvendige betingelser for å delta, dersom du underretter MR om dette innen rimelig tid før avreise.

Reisen til og fra turens start- og sluttpunkt er ikke inkludert.

 • Turistskatt: ca. 5 € pr. person for hele oppholdet.
  Avgiften varierer etter hotellkategori, sesong og lengde på oppholdet, og må betales direkte til hotellene. 

Det er mulig å leie el-sykkel og annet tilbehør på denne turen. Se fanen SYKLER for øvrige valgmuligheter.

 • Overnatting i enkeltrom
 • Ekstranetter

Det er mulig å bestille ekstranetter i begge byene du skal besøke før, under og/eller etter turen. Sykkel må returneres før ekstranetter i etterkant av turen. Blir sykkelturens varighet lenger pga. ekstranetter underveis, må du betale ekstra for sykkelleie. 

 • Halvpensjon

Bestiller du halvpensjon får du 3 fireretters middager i tillegg til frokost. 

 • Ankomst- og returtransfer

Vår lokale samarbeidspartner kan hente deg/dere på togstasjonen i Auxerre og kjøre deg/dere til hotellet, pris kr 200 per bil.

Det er mulig å bestille transfer fra flyplassen i Paris til hotellet ditt i Auxerre, og omvendt. Kontakt oss. 

 

Dag for dag
1. Ankomst Auxerre
Sykkelturens start- og sluttpunkt, Auxerre, er en koselig, typisk fransk småby, full av kunst og historie. Her kan du bl.a. oppdage arkitektoniske perler som den gotiske katedralen og klosteret med krypt fra 800-tallet, som også har ett av de eldste veggmaleriene i Frankrike. Byens brosteinsbelagte gater innbyr til en… mer

Sykkelturens start- og sluttpunkt, Auxerre, er en koselig, typisk fransk småby, full av kunst og historie. Her kan du bl.a. oppdage arkitektoniske perler som den gotiske katedralen og klosteret med krypt fra 800-tallet, som også har ett av de eldste veggmaleriene i Frankrike. Byens brosteinsbelagte gater innbyr til en rusletur blant mange små butikker og spisesteder i fine bindingsverkshus. Det blir utdeling av sykler og et lite informasjonsmøte i hagen på vårt hyggelige hotell ca. kl. 18.30.

 lukk
Overnatting hotell
2. Ut på landet, besøk i vakker klosterkirke, vinsmaking og overnatting i selveste Chablis
Bonjour, da starter din sykkeltur i Chablis! Etter en solid frokost og kanskje noen siste justeringer på sykkelen starter rundturen, og idet du forlater Auxerre begynner du like så godt med en forfriskende oppstigning for å få beina litt i gang. Landskapet flater heldigvis snart ut, og etter noen… mer

Bonjour, da starter din sykkeltur i Chablis! Etter en solid frokost og kanskje noen siste justeringer på sykkelen starter rundturen, og idet du forlater Auxerre begynner du like så godt med en forfriskende oppstigning for å få beina litt i gang. Landskapet flater heldigvis snart ut, og etter noen kilometer på rolige landeveier ser du snart konturene av den veldige klosterkirken Pontigny fra det 12. århundre. Kirken med det helt spesielle lyset har hele 4000 m2 grunnflate, og er dermed den største – men kanskje også den vakreste av cistercienserkirkene som fortsatt er intakte. Det var munkene i klosteret her som i sin tid dyrket jorden og gjorde den tørre og mineralske Chablis-vinen viden kjent, så kanskje bør du sende dem en liten takk når du snart sykler i det bølgende landskapet midt blant vinrankene i dette verdenskjente vinområdet. Er du glad i tørre, stramme hvitviner er muligheten stor for at du vil nikke gjenkjennende til flere av navnene på vingårdene du passerer langs veien inn mot den hyggelige landsbyen Chablis. Her tilbyr vi vinsmaking i en vinkjeller fra 1600-tallet, før det blir overnatting – og kanskje middag? – på et flott 4*-hotell med gourmetrestaurant.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Sykkeltur 38 km / Besøk 45 minutter
3. Chardonnay-druer i hopetall og middelalderlandsbyen Noyers-sur-Serein
Turen fortsetter gjennom Chablis’ vinmarker, Serein-dalen og flere vakre landsbyer. Vi anbefaler et stopp i  den yndige middelalderlandsbyen Noyers-sur-Serein, som ligger vakkert til der Serein-elven gjør en sving. Noyers står på listen over Frankrikes vakreste landsbyer, og er preget av bindingsverkshus, brosteinsgater og godt bevarte bymurer. Her er det… mer

Turen fortsetter gjennom Chablis’ vinmarker, Serein-dalen og flere vakre landsbyer. Vi anbefaler et stopp i  den yndige middelalderlandsbyen Noyers-sur-Serein, som ligger vakkert til der Serein-elven gjør en sving. Noyers står på listen over Frankrikes vakreste landsbyer, og er preget av bindingsverkshus, brosteinsgater og godt bevarte bymurer. Her er det gode muligheter for vinsmaking i de trange kjellerne, og på høsten arrangeres det trøffel-marked under de skyggefulle arkadene. Et besøk i naivisme-museet kan være en både interessant og lystig affære, og har du tid er det vel verdt et besøk. Overnatting i Nitry, på en sjarmerende gammel gård omgjort til hotell og restaurant.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Sykkeltur 34 km
4. Vin og vann - hand i hand!
I Bourgogne handler selvsagt mye om vin, men også vann! Den tidligere regionen er kjent for sine mektige elver og et sirlig kanalsystem som setter disse i forbindelse med hverandre. I Vermenton starter syklingen langs de fine, asfalterte sykkelveiene som følger de mange elvene og kanalene i dette området.… mer

I Bourgogne handler selvsagt mye om vin, men også vann! Den tidligere regionen er kjent for sine mektige elver og et sirlig kanalsystem som setter disse i forbindelse med hverandre. I Vermenton starter syklingen langs de fine, asfalterte sykkelveiene som følger de mange elvene og kanalene i dette området. Etter noen kilometer tar du imidlertid en liten avstikker oppover gjennom vinmarkene. Her får du nydelig utsikt over landskapet og de mest kjente vinlandsbyene i Auxerre: Irancy, Saint-Bris-le-Vineux og Bailly. Inne i fjellet, i «Caves Bailly», blir det omvisning og vinsmaking av musserende Crémant de Bourgogne, før du igjen går over til vann og triller ned mot Nivernais-kanalen og Yonne-elva som stødig leder deg helt tilbake til hotellet ditt i Auxerre.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Sykkeltur 45 km / Besøk 45 km
5. Turslutt i Auxerre
Da var ferden over! Turen er slutt etter frokost dersom du ikke har bestilt ekstranetter i Auxerre, eller kanskje vil du tilbake til vårt flotte 4* samarbeidshotell med gourmetrestaurant og SPA i Chablis? Au revoir! Vi ønsker på snarlig gjensyn.   mer

Da var ferden over! Turen er slutt etter frokost dersom du ikke har bestilt ekstranetter i Auxerre, eller kanskje vil du tilbake til vårt flotte 4* samarbeidshotell med gourmetrestaurant og SPA i Chablis? Au revoir! Vi ønsker på snarlig gjensyn.

 

 lukk
Måltider frokost
Praktisk informasjon
 • Vanskelighetsgrad: ganske enkel
 • Totalt antall kilometer: 116 km
 • Terreng: 90 % asfalt, 10 % grus eller annet underlag
 • Togforbindelser mellom byene på turen: nei
 • Mulighet for å forkorte etappene med tog: nei

 

Individuell ankomst til startstedet Auxerre.

 

Med fly

Nærmeste flyplass er Paris (CDG).

 

Fra Paris flyplass:

 • Alt. 1: Taxi til Gare de Bercy, 30 – 50 min.
 • Alt. 2: RER linje B (forstadstog) til Châtelet – Les Halles, herfra metro nr. 14 til Bercy, totalt ca. 50 min.

Fra Gare de Bercy tog fra SNCF (min. 1 t 45 min) eller buss fra selskapene FlixBus eller BlaBlaCar Bus (min. 1 t 55 min) videre til Auxerre Saint Gervais stasjon.

 

NB: Lander du sent, har Flixbus en kveldsavgang direkte fra flyplassen til Auxerre kl. 22.30, 2 t 50 min.

 

Transfer

Det er mulig å bestille transfer fra flyplassen til hotellet ditt i Auxerre. Kontakt oss.

Hvordan komme seg hjem

Auxerre er sykkelturens siste by, individuell hjemreise herfra.

 

Med fly

Nærmeste flyplass er Paris (CDG).

 

Til Paris flyplass:

 

Fra Auxerre Saint Gervais stasjon enten tog fra SNCF (min. 1 t 45 min) eller buss fra selskapene FlixBus eller BlaBlaCar Bus (min. 1 t 55 min) til Paris Gare de Bercy. Herfra

 • Alt. 1: Taxi til flyplassen, 30 – 50 min.
 • Alt. 2: RER linje B (forstadstog) til Châtelet – Les Halles, herfra metro nr. 14 til Bercy, totalt ca. 50 min.

 

NB: Har du tidlig avgang fra Paris CGG flyplass, går det en buss fra selskapet Flixbus fra Auxerre Saint Gervais stasjon kl. 04.30, 2 t 55 min.

 

Transfer

Det er mulig å bestille transfer fra hotellet ditt i Auxerre til flyplassen. Kontakt oss.

Klær

 • behagelige og lette å ta av og på, avhengig av sesong
 • noe litt tykkere til kveldsbruk og til bruk i rom med klimaanlegg
 • regntøy (jakke, bukse, evt. poncho, skoovertrekk)
 • sykkelshorts/-bukse
 • sykkelhansker
 • badetøy
 • sandaler
 • skjerf eller buff
 • hodeplagg

 

Reiseapotek

 • generelle legemidler (smertestillende, betennelsesdempende, febernedsettende)
 • personlige medisiner
 • insektsmiddel
 • solkrem og leppepomade med solfaktor
 • sjampo og dusjsåpe
 • ørepropper
 • førstehjelpssett

 

Tilbehør

 • solbriller, også nyttig mot insekter
 • kamera
 • telefonlader
 • strømadapter
 • vannflaske
 • sykkelfeste til mobiltelefon

Reis med respekt for miljøet, stedene og menneskene som ønsker oss velkommen:

 • lær deg litt om skikker og tradisjoner i landet du besøker
 • vær oppmerksom på at noen uttrykk og bevegelser kan ha en mer støtende betydning i andre land
 • spør alltid om tillatelse før du tar bilder av andre mennesker
 • pass på å dekke skuldrene i kirker og andre religiøse steder
 • ikke legg igjen spor etter deg: pass på å ta med deg det du har av søppel
 • ikke ta med «souvenirer» fra beskyttede naturmiljøer og arkeologiske steder
 • i beskyttede områder, prøv alltid å følge stiene : ikke forstyrr dyrene og ikke skad plantene
 • ikke sløs med vann og energi, dette er dyrebare ressurser for hele planeten
 • respekter reglene fastsatt av eierne på overnattingsstedene

  Bestill på forespørsel

  Fyll ut skjemaet, så undersøker vi tilgjengelighet og kommer tilbake til deg så snart som mulig. Dette kan ta fra noen timer til flere virkedager.


  Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


  Jeg vil gjerne motta nyhetsbrevet med reisetips og inspirasjon


  Takk

  Il tuo preventivo online

  *Campi obbligatori

  FR263 / Chablis weekend / attività / individuell / tema

  Partecipanti*

  Scegli il comfort*

  Silver

  Barca Vita Prugna

  1 adulto / 8 gg da 1000 kr

  Scegli la data di partenza*

  Silver - Barca Ave Maria

  • ampia disponibilità
  • pochi posti
  • lista d'attesa
  32%

  Periodo prescelto

  Inizio vacanza

  Passau 4 ottobre 2021

  Fine vacanza

  Passau 4 ottobre 2021

  Camere in condivisione*

   • Camera in condivisione
    Camera 6 posti letto
    1 pers. 1000 kr

  Camere in condivisione*

  • Camera in condivisione
   Camera 6 posti letto
   1 pers. 1000 kr
  • Camera per 2 persone
   Letti separati
   1 pers. 2000 kr
  • Tripla
   Camera per 3 persone
   1 letti separati
   1 pers. 1000 kr

  Supplementi

  Notti extra (con colazione)

  Il costo prevede la stessa tipolgia di sistemazione del viaggio principale, pernottamento con colazione

  Passau
  città di inizio vacanza 3 adulti / 1 notte 3000kr

  n. notti extra

  Vienna
  città di inizio vacanza 3 adulti / 1 notte 3000kr

  n. notti extra

  • Transfer

  Da Vienna a Passau

  1 adulto 30kr

  n. persone

  Biciclette*

  Il costo si riferisce al noleggio delle biciclette o accessori per l'intera durata della vacanza*

  BICI

  n. biciclette

  Diete

  Indica le diete alimentari in modo che possiamo organizzare i tuoi pasti*

  Nessuna dieta

  n. persone

  Assicurazioni

  La quota base include l'assicurazione medico/bagaglio. Contrassegnare l'eventuale polizza facoltativa richiesta

  • Giallo
  • Rosso
  • Verde

  I tuoi dati

  Richieste o domande

  Ho letto l'informativa sulla privacy di girolibero srl
  Vorrei ricevere la newsletter con novità e ispirazioni viaggio

  *Informazioni obbligatorie

  Condizioni sulla privacy

  In conformità con la vigente normativa, la informiamo che ai sensi del Decreto Legislativo 30 giugno 2003 n. 196 (e successive modificazioni) i dati da Lei forniti saranno oggetto di trattamento, sempre e comunque, avendo riguardo agli obblighi e nel rispetto della normativa indicata al link www.girolibero.it/info/privacy.

   TRENGER DU HJELP?

   For spørsmål om turene våre, legg igjen kontaktinformasjonen din så vil vi svare deg så raskt som mulig.   Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


   Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


   Takk

    Su misura
    per gruppi

    Sei un capogruppo alla ricerca di nuove mete e esperienze interessanti, compila il form per ricevere un preventivo personalizzato.


    Ho letto l'informativa sulla privacy di Girolibero srl


    Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


    Takk

     Nyhetsbrev

     Motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon.
     Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser

     Takk