Å vite

Hvorfor hit?

Provence er som et levende museum fra romernes storhetstid. Men også middelalderen har satt sitt preg her, gjennom sin rike arv av bygninger, slott og kirker. Vår sykkeltur i Provence følger sykkelstier og rolige landeveier mellom vinranker, olivenlunder og solsikkeåkre til blant annet pavens gamle by, Avignon, vinlandsbyen Châteauneuf-du-Pape, og andre mer ukjente, men akk så sjarmerende, søvnige provençalske landsbyer.

 

Høydepunkter

 • Det fredelige, velduftende provençalske landskapet
 • Vakre og velholdte byggverk fra både romertid og middelalder
 • Du bor fast på et hyggelig hotell i hjertet av Orange, og trenger ikke pakke kofferten underveis

Hva venter deg?

Du bor fast på ett hotell i den hyggelige byen Orange og velger på forhånd selv hvor mange netter du ønsker å bli (3-7). Før avreise får du tilsendt veibeskrivelser til fem valgfrie dagsturer på sykkel. Alle sykkeletappene går i sløyfe ut fra hotellet i Orange, bortsett fra «Sykkeltur 3» som ender i Avignon, og hvor vi anbefaler at du tar med sykkelen på toget tilbake til Orange. Turen er satt til «enkel» på grunn av lett terreng med lite stigning på sykkelveier og lite trafikkerte småveier. Etappene kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form. Og ønsker du av en eller annen grunn å stå over syklingen en dag, er det selvsagt fritt fram, siden du på denne turen ikke trenger å forflytte deg til neste hotell.

Overnatting

Du bor fast på Hôtel le Glacier***, et sjarmerende familiedrevet hotell i hjertet av Orange ca. fem minutters gange fra det romerske amfiteatret. Du blir tildelt hotellets romslige superior-rom, som alle er individuelt innredet og har eget bad og klimaanlegg. Det hyggelige vertskapet serverer svært god frokost, og hotellet har også egen restaurant med både lunsj- og middagsservering.

Avganger og priser

Avganger:

Hver dag | Hele året

 

Det er ikke mulig å bestille ankomst på følgende datoer:

05. – 11. juni 2022

16. – 22. juni 2022

04. – 19. juli 2022 

25. august – 12. september 2022

 

Pris pr. person:

 

8 200 kr i dobbeltrom | 10 750 kr i enkeltrom | komfort: standard

 

Rabatt:

25 % rabatt på alle avganger mellom 1. okt. og 31. mars

 

Tillegg:

 

Måltider

 • Halvpensjon 2 100 kr

 

Sykler og tilbehør

 • El-sykkel 700 kr

 

Ekstranetter inkl. frokost, pr. person

 • Ekstranetter i Orange, på forespørsel
Inkludertvis alt
vis altskjul alt
 • 7 overnattinger i dobbeltrom på Hôtel le Glacier***
 • Tilgjengelig komfort: standard

 

 • 7 frokoster

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner

 • 7-girs unisex-/herresykkel

Etter bestilling på e-post:

 • bestillingsbekreftelse
 • informasjonsskriv «Provence Orange»

 

Før avreise på e-post:

 • informasjonsskriv «Før avreise»
 • GPS-spor

 

Før avreise i posten:

 • veibeskrivelse på norsk
 • kart med markerte løyper

 

 

Hver bestilling/gruppe får utlevert et reparasjonssett med lappesaker, pumpe og ellers nødvendig utstyr. Ved punktering/små problemer med sykkelen, ordner du dette selv. Får du større problemer, kan du kontakte vår sykkelleverandør på stedet. Du vil få tilsendt et telefonnr. før avreise.

 • Avbestilling av reisen

Du kan avbestille reisen og eventuelle ekstranetter etter følgende regler:
Ved avbestilling 60 dager eller mer før avreise betaler du et administrasjonsgebyr på kr 500 per person.
Ved avbestilling mellom 59 og 35 dager før avreise beholder Merlot Reiser (heretter MR) det innbetalte depositum.
Ved avbestilling mellom 34 og 15 dager før avreise beholder MR 50 % av reisens pris. 
Ved avbestilling 14 dager eller mindre før avreise, eller hvis du ikke møter ved avgang eller ikke har de nødvendige papirer (pass, flybillett, ev. helseattester e.l.), beholder MR hele reisens pris.

 

 • Endring av reisen

Dersom du etter at en reise er bekreftet fra MR ønsker å endre din bestilling (reisedag, reisemål, hotell etc.), vil du bli belastet med et endringsgebyr på kr 200 per person, dersom MR har mulighet til å etterkomme de nye ønsker. Dette gjelder ikke tilleggsbestillinger av ekstranetter.

 

 • Omgjøring til enkeltrom

Har du bestilt en reise i delt dobbelt-/twinrom sammen med et reisefølge og sistnevnte avbestiller slik at du må over i enkeltrom, gjelder følgende regler:
Hvis reisefølget avbestiller 35 dager eller mer før avreise, må du betale gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller mellom 34 og 15 dager før avreise, deler du og MR gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller 14 dager eller mindre før avreise, vil MR ikke belaste deg for gjeldende enkeltromstillegg.

 

 • Retten til å overdra reisen

Du har rett til å overdra reisen til en person som oppfyller alle nødvendige betingelser for å delta, dersom du underretter MR om dette innen rimelig tid før avreise.

Reisen til og fra turens start- og sluttpunkt er ikke inkludert. Se PRAKTISK INFO for tips til utreise og hjemreise.

Det er mulig å leie spesialsykler, f.eks. el-sykkel, og annet sykkeltilbehør på denne turen. Se SYKLER for øvrige valgmuligheter.

 • Overnatting i enkeltrom
 • Ekstranetter

Det er mulig å bestille ekstranetter i Orange. 

Sykkel må returneres før ekstranetter i etterkant av turen, dersom ikke annet er avtalt. 

 • Halvpensjon

Det er mulig å bestille halvpensjon på denne turen. Du vil da sju av dagene få en tre-retters lunsj eller middag i hotellets restaurant (drikke ikke inkl.), etter eget valg fra en à la carte meny. 

 

 

Dag for dag
1. Ankomst Orange
Orange kan enkelt nås med direktetog fra både Marseille, Lyon og Paris. Du sjekker inn på det hyggelige familiedrevne hotellet Le Glacier, som ligger fredelig til ved et torg og inngangen til gågatene i gamlebyen. Restaurantene og butikkene ligger tett i tett i smågatene omkring. Den typisk provençalske byen,… mer

Orange kan enkelt nås med direktetog fra både Marseille, Lyon og Paris. Du sjekker inn på det hyggelige familiedrevne hotellet Le Glacier, som ligger fredelig til ved et torg og inngangen til gågatene i gamlebyen. Restaurantene og butikkene ligger tett i tett i smågatene omkring. Den typisk provençalske byen, som i dag har knappe 30 000 innbyggere, ligger på Via Agrippa og var et viktig sentrum for romerne. Den flotte tidligere byporten står litt ensomt i en rundkjøring, men Frankrikes best bevarte romerske amfiteater, som en gang rommet 9 000 mennesker, er fortsatt i bruk til operaoppsetninger og konserter. Hver sommer strømmer tusenvis av tilskuere til byen for å få en enestående kunstopplevelse blant de over 2 000 år gamle veggene. Både triumfbuen og amfiteateret står i dag samlet på UNESCOs verdensarvliste.
Er du her en torsdag morgen, bør du komme deg opp når hanen galer, for da kan du nemlig få med deg det lokale markedet. Å våkne til et provençalsk marked er en luksus av farger, dufter og skingrende stemmer som tilbyr aprikoser og meloner, belter og duker.

 

 

 lukk
Overnatting hotell
2. Sykkelutlevering og første sykkeltur
Bonjour! Vår sykkelspesialist utleverer sykkelen på hotellet morgenen etter ankomst. Etter litt tilpasninger setter du deg på sykkelsetet – nå skal du endelig ut og sykle i det provençalske landskapet. Før avreise får du tilsendt forslag til fem lettsyklede dagsturer, og du står fritt til å velge mellom følgende… mer

Bonjour! Vår sykkelspesialist utleverer sykkelen på hotellet morgenen etter ankomst. Etter litt tilpasninger setter du deg på sykkelsetet – nå skal du endelig ut og sykle i det provençalske landskapet.

Før avreise får du tilsendt forslag til fem lettsyklede dagsturer, og du står fritt til å velge mellom følgende dagsetapper:

 lukk
Sykkeltur 1: Bédarrides og pavens gamle vinleverandør Châteauneuf-du-Pape
Denne sykkelturen går på småveier i lett landskap. Du triller gjennom landsbyene Jonquières og Bédarrides. Sistnevnte har flere butikker, barer og restauranter. Kanskje tar du med en baguette, noe skinke, oliven og en velduftende tomat til dagens piknik? Det er blant annet et veldig hyggelig pikniksted ved den romerske… mer

Denne sykkelturen går på småveier i lett landskap. Du triller gjennom landsbyene Jonquières og Bédarrides. Sistnevnte har flere butikker, barer og restauranter. Kanskje tar du med en baguette, noe skinke, oliven og en velduftende tomat til dagens piknik? Det er blant annet et veldig hyggelig pikniksted ved den romerske broen i Bédarrides. Etter et herlig energipåfyll i det grønne og kanskje en liten espresso på neste bar sykler du videre gjennom vinmarker og duftende frukthager opp til landsbyen Châteauneuf-du-Pape, «pavens nye slott». Her lå pavens sommerresidens da han holdt til i Avignon på 1300-tallet, og det var også herfra han fikk sin særdeles kortreiste vin. Selv om slottet nå er i ruiner, kan du fortsatt beundre den samme vidstrakte utsikten over vinmarkene som hans klerikale høyhet i sin tid gjorde. Fremdeles lages det utmerket vin her, og flere av vinkjellerne er åpne for vinsmaking.

 lukk
Sykkeltur 43 km
Sykkeltur 2: Gjennom vindistriktene Beaumes-de-Venise og Vacqueyras
Denne rundturen bringer deg østover i et lettsyklet terreng gjennom vinområdene Beaumes-de-Venise og Vacqueyras. I Beaumes-de-Venise produseres det anerkjent rødvin og edelsøt hvitvin av druen muscat. Vinmarkene ligger ved foten av den taggete fjellkjeden Dentelles de Montmirail, som fungerer som en naturlig vegg mot den nordlige, kalde og kraftige… mer

Denne rundturen bringer deg østover i et lettsyklet terreng gjennom vinområdene Beaumes-de-Venise og Vacqueyras. I Beaumes-de-Venise produseres det anerkjent rødvin og edelsøt hvitvin av druen muscat. Vinmarkene ligger ved foten av den taggete fjellkjeden Dentelles de Montmirail, som fungerer som en naturlig vegg mot den nordlige, kalde og kraftige mistralvinden som kan blåse hardt her, spesielt på vinteren og våren. Etter et par mil på sykkelsetet gjennom dette frodige området, like før landsbyen Beaumes-de-Venise, ligger det en vakker gammel kirke omgitt av oliventrær oppe på en høyde. Her har du flott utsikt over vinmarkene, og det dufter av timian og rosmarin – med andre ord ikke et dumt sted for dagens piknik. Kjenner du kaffetørsten komme sigende, bestiller du «un café, s’il vous plaît» på den lokale kaféen en kilometer senere. Bak landsbyens postkontor spiller gubbene pétanque fast et par ettermiddager i uken.
Vacqueyras er en annen appelasjon i Côtes-du-Rhône-familien, og her produseres for det meste rødviner. Husene i landsbyen med samme navn sprer seg som årringer rundt den fine kirken, med gater flankert av platantrær. På det lokale vinkooperativet er det gratis smaksprøver for blant annet glade nordmenn på sykkeltur.

 lukk
Sykkeltur 52 km
Sykkeltur 3: Til pavens gamle by Avignon og tog tilbake til Orange
Etter noen kilometer på sykkel ankommer du Roquemaure, som betyr svart klippe. I det fjortende århundre var landsbyen Rhônens viktigste havn på høyre bredd. Herfra ble vin skipet til store deler av Europa. Slottet, det viktigste i Languedoc, dominerte landsbyen fram til den franske revolusjonen. Da ble det en… mer

Etter noen kilometer på sykkel ankommer du Roquemaure, som betyr svart klippe. I det fjortende århundre var landsbyen Rhônens viktigste havn på høyre bredd. Herfra ble vin skipet til store deler av Europa. Slottet, det viktigste i Languedoc, dominerte landsbyen fram til den franske revolusjonen. Da ble det en brå slutt på slottslivet, og siden har kun to majestetiske tårnruiner voktet over de omkringliggende vinmarkene og landsbyens 5 500 innbyggere. Ferden fortsetter langs Rhônens bredder, og du tar en sving innom Villeneuve-lès-Avignon. Etter hvert vil du se silhuetten av den UNESCO-vernede byen Avignon på den andre siden av Rhônens to grener. Denne livlige, befestede universitetsbyen var på 1300-tallet pavens residens, og det gamle pavepalasset troner fortsatt over byens vidunderlige brosteinsgater og blomsterprydede torg. Over den mektige Rhônen, ligger «Le pont d’Avignon», den berømte uferdige broen som man, ifølge sangen, i sin tid danset på. Avignons historiske sentrum bør absolutt utforskes – kanskje blir det en liten aperitiff eller middag «en terrasse» på livlige Place de l’Horloge? For å komme tilbake til Orange må du og sykkelen ta lokaltog fra Avignon jernbanestasjon (ikke inkl.). Eller, hvis du skulle føle deg ekstra sprek denne dagen, kan du selvsagt sykle samme vei tilbake som du kom.

 lukk
Sykkeltur 31 km
Sykkeltur 4: Skogstur til Uchaux og Sérignan-du-Comtat
Denne veibeskrivelsen leder deg opp i skogområdene nord for Orange. Landskapet er noe mer øde enn på de andre dagsetappene, men terrenget er lett uten bakker av betydning. For lunsj anbefales landsbyene Uchaux eller Sérignan-du-Comtat. Sistnevnte, bygget i lokal stein, har krokete, trange gater og eføykledde fasader. Foran rådhuset… mer

Denne veibeskrivelsen leder deg opp i skogområdene nord for Orange. Landskapet er noe mer øde enn på de andre dagsetappene, men terrenget er lett uten bakker av betydning. For lunsj anbefales landsbyene Uchaux eller Sérignan-du-Comtat. Sistnevnte, bygget i lokal stein, har krokete, trange gater og eføykledde fasader. Foran rådhuset ser du statuen av den nærmest autodidakte naturforskeren Jean-Henry Fabre (1823-1915). Han er sitert av Darwin, og hans studier over insekters anatomi og atferd står høyt i kurs da de både er rike på iakttagelser og skrevet på en svært tilgjengelig måte. Her i Sérignan kan et museum besøkes i hans gamle hus.

 lukk
Sykkeltur 28 km
Sykkeltur 5: Gjennom vinmarker til Camaret, Sainte-Cécile-les-Vignes og Rochegude
Flat og variert løype som etter noen kilometer fører deg inn gjennom portalene til den sirkulære og befestede landsbyen Camaret-sur-Aigues. Innenfor de flotte festningsmurene finner du hyggelige gater med små butikker og kaféer. Videre leder veibeskrivelsen deg gjennom de enorme vinmarkene som omgir den søte landsbyen Sainte-Cécile-les-Vignes. Vi anbefaler… mer

Flat og variert løype som etter noen kilometer fører deg inn gjennom portalene til den sirkulære og befestede landsbyen Camaret-sur-Aigues. Innenfor de flotte festningsmurene finner du hyggelige gater med små butikker og kaféer. Videre leder veibeskrivelsen deg gjennom de enorme vinmarkene som omgir den søte landsbyen Sainte-Cécile-les-Vignes. Vi anbefaler å ta denne turen en lørdag morgen, for da kan du nemlig få med deg det lille, ukentlige provençalske markedet som organiseres her! Siste landsby ut er Rochegude. I denne fredelige perlen langs Côte-du-Rhône-vinruten dufter det av lavendel. Ta gjerne en tur til fots opp de trange gatene til det mektige slottet, nå et luksushotell, som troner på toppen av landsbyen. På plassen med de tre sypressene foran slottet får du en fantastisk utsikt over byens fargerike tak og vinområdene rundt.

 lukk
Sykkeltur 46 km
8. Turslutt i Orange
Turen er slutt etter den siste, gode frokosten på Hôtel le Glacier, hvor vertene Nathalie og Philippe vinker deg au revoir etter noen innholdsrike dager. Fra jernbanestasjonen i Orange går det direktetog til både Marseille, Lyon og Paris. Likte du denne typen sykkeltur og har lyst på et lignende… mer

Turen er slutt etter den siste, gode frokosten på Hôtel le Glacier, hvor vertene Nathalie og Philippe vinker deg au revoir etter noen innholdsrike dager. Fra jernbanestasjonen i Orange går det direktetog til både Marseille, Lyon og Paris. Likte du denne typen sykkeltur og har lyst på et lignende opplegg på et senere tidspunkt, kan vi anbefale vår sykkeltur Alsace Colmar, hvor du blant annet sykler langs den berømte vinruten i Alsace.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost
Praktisk info
 • Vanskelighetsgrad: enkel
 • Totalt antall kilometer: 200 km (dersom du sykler alle 5 etappene)
 • Terreng: 90% asfalt, 10% grus eller annet underlag
 • Togforbindelser mellom byene på turen: ikke aktuelt
 • Mulighet for å forkorte etappene med tog: fra Avignon tilbake til Orange (sykkeltur 3)

Løypa går i stort sett lett terreng i lavlandet bortsett fra noe stigning mot Châteauneuf-du-Pape (sykkeltur 1)

Individuell ankomst til startstedet Orange.

 

Med fly

Nærmeste flyplasser er Marseille (MRS) og Lyon. Det er også mulig å fly til Nice (NCE) og Paris (CDG).

 

Fra Marseille flyplass:

 • Alt. 1: Skyttelbuss fra flyplassen til togstasjonen «Vitrolles-Aéroport Marseille-Provence», 5 min.
  Tog videre til Orange, ca. 1 t 10 min. 15 min gange, ev. taxi fra togstasjonen til hotellet.
 • Alt.2: Taxi (må forhåndsbestilles) til hotellet i Orange, ca. 1 t.

Fra Lyon flyplass:

 • TGV hurtigtog fra selskapet SNCF til Orange, min. 1 t 20 min. 15 min gange, ev. taxi fra togstasjonen til hotellet.

Fra Nice flyplass:

 • Trikk linje 2 til stoppet Jean Médecin, herfra linje 1 til togstasjonen Nice Ville/Gare Thiers, totalt ca. 30 min. Tog videre med ett bytte til Orange, ca. 4 t 30 min. 15 min gange, ev. taxi fra togstasjonen til hotellet.

Fra Paris flyplass:

 • Alt. 1: Taxi til Gare de Lyon, 30 – 50 min.
 • Alt. 2: RER linje B (forstadstog) med ett bytte til Gare de Lyon, totalt ca. 40 min.

Herfra TGV hurtigtog fra selskapet SNCF til Orange, min. 3 t 15 min. 15 min gange, ev. taxi fra togstasjonen til hotellet.

Hvordan komme seg hjem

Orange er sykkelturens eneste by, individuell hjemreise herfra.

 

Med fly

Nærmeste flyplasser er Marseille (MRS) og Lyon (LYS). Det er også mulig å fly fra Nice (NCE) og Paris (CDG).

 

Til Marseille flyplass:

 • Alt. 1: 15 min gange, ev. taxi fra hotellet til togstasjonen. Tog videre til Vitrolles-Aéroport Marseille-Provence, ca. 1 t 10 min. Skyttelbuss videre til flyplassen, 5 min.
 • Alt.2: Taxi (må forhåndsbestilles) fra hotellet til flyplassen, ca. 1 t.

 

Til Lyon flyplass:

 • 15 min gange, ev. taxi fra hotellet til togstasjonen. TGV hurtigtog fra selskapet SNCF til Lyon Saint-Exupéry TGV, min. 1 t 20 min.

 

Til Nice flyplass:

 • 15 min gange, ev. taxi fra hotellet til togstasjonen. Tog med ett bytte til Nice Ville, ca. 4 t 30 min. Trikk linje 1 til stoppet Jean Médecin, herfra linje 2 til flyplassen, totalt ca. 30 min.

 

Til Paris flyplass:

15 min gange, ev. taxi fra hotellet til togstasjonen. Herfra TGV hurtigtog fra selskapet SNCF til Paris Gare de Lyon, min. 3 t 15 min. Deretter

 • Alt. 1: Taxi til flyplassen, 30 – 50 min.
 • Alt. 2: RER linje A (forstadstog) med bytte på Châtelet til linje B til flyplassen, totalt ca. 40 min.

 

Klær

 • behagelige og lette å ta av og på, avhengig av sesong
 • noe litt tykkere til kveldsbruk og til bruk i rom med klimaanlegg
 • regntøy (jakke, bukse, evt. poncho, skoovertrekk)
 • sykkelshorts/-bukse
 • sykkelhansker
 • badetøy
 • sandaler
 • skjerf eller buff
 • hodeplagg

 

Reiseapotek

 • generelle legemidler (smertestillende, betennelsesdempende, febernedsettende)
 • personlige medisiner
 • insektsmiddel
 • solkrem og leppepomade med solfaktor
 • sjampo og dusjsåpe
 • ørepropper
 • førstehjelpssett

 

Tilbehør

 • solbriller, også nyttig mot insekter
 • kamera
 • telefonlader
 • strømadapter
 • vannflaske
 • sykkelfeste til mobiltelefon

Reis med respekt for miljøet, stedene og menneskene som ønsker oss velkommen:

 • lær deg litt om skikker og tradisjoner i landet du besøker
 • vær oppmerksom på at noen uttrykk og bevegelser kan ha en mer støtende betydning i andre land
 • spør alltid om tillatelse før du tar bilder av andre mennesker
 • pass på å dekke skuldrene i kirker og andre religiøse steder
 • ikke legg igjen spor etter deg – pass på å ta med deg det du har av søppel
 • ikke ta med «souvenirer» fra beskyttede naturmiljøer og arkeologiske steder
 • i beskyttede områder, prøv alltid å følge stiene – ikke forstyrr dyrene, og ikke skad plantene
 • ikke sløs med vann og energi, dette er dyrebare ressurser for hele planeten
 • respekter reglene fastsatt av eierne på overnattingsstedene

  Bestill

  Fyll ut skjemaet, så undersøker vi tilgjengelighet og bekrefter bestillingen så snart som mulig. Dette kan ta fra noen timer til flere virkedager.  Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


  Jeg vil gjerne motta nyhetsbrevet med reisetips og inspirasjon


  Takk

   TRENGER DU HJELP?

   For spørsmål om turene våre, legg igjen kontaktinformasjonen din så vil vi svare deg så raskt som mulig.   Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


   Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


   Takk

    Su misura
    per gruppi

    Sei un capogruppo alla ricerca di nuove mete e esperienze interessanti, compila il form per ricevere un preventivo personalizzato.


    Ho letto l'informativa sulla privacy di Girolibero srl


    Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


    Takk

     Nyhetsbrev

     Motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon.
     Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser

     Takk