La France à vélo Sykkeltur i Frankrike

18 turer se alle

Oversikt

A bicyclette…

…sang Yves Montand i en velkjent sang i 1968. Så enkelt, så romantisk og så fredelig. Til elva for å fiske, til skolen eller markedet, og for deg, fra hotell til hotell. Frankrike er et solid jordbruksland med et tettmasket nett av sykkelvennlige småveier, men i de senere årene har mye skjedd. Flere og flere sykkelveier blir anlagt i nærheten av byer og som langdistanse i tilknytning til europeiske sykkelnett, på nedlagte jernbanestrekninger og gamle slepeveier langs kanaler. Til glede for lokale brukere og deg på sykkeltur. Frankrike har mye å tilby for en sykkelferie og Yves Montand har sine ord i behold, mer enn 50 år senere.

Den langsomme reisen for alle 

Vi i Merlot Reiser har over 25 års erfaring med å organisere sykkelturer i Frankrike, og tilbyr turer i stort sett lett terreng som passer for de fleste. Vi gjør det enkelt for deg: Bestiller overnattinger,  en sykkel eller el-sykkel tilpasset høyden din, og tar oss av bagasjetransport dersom du sykler fra hotell til hotell. I tillegg får du kart, gode veibeskrivelser, gps-spor og ellers alt du trenger av praktisk informasjon for turen, slik at det eneste du trenger å gjøre er å nyte terrenget sammen med ditt eventuelle reisefølge.

 

 

Turer

Loiredalen (3 turer)

Sykling langs Loire gir en følelse av å være i Frankrike på 1600-tallet. Bli med og opplev den franske renessansens vugge, med elegante slott og flotte hager, små landsbyer og byer som forteller en flere hundre år gammel historie. Loiredalen har en godt tilrettelagt sykkelvei som kombineres med småveier med lite biltrafikk. Velg mellom den klassiske, den korte og den mer familievennlige varianten.  Området regnes som Frankrikes kjøkkenhage, med gode viner og et godt utvalg av restauranter hvor kokkene bekrefter det franske kjøkkens ry. Kom og nyt!

Provence (6 turer)

Fra et sykkelsete får du det beste inntrykket av Sør-Frankrike og Provence. Gli rolig framover, fra landsby til landsby, på sykkelveier og småveier med lite trafikk, langs elver og kanaler. Kulturlandskapet har velholdte spor fra både middelalder og romertid, og har i århundrer tiltrukket seg besøkende som søker duften av rosmarin og timian, og synet av sypresser, vinranker og olivenlunder. På kvelden fryder du deg over Middelhavskjøkkenets gleder, og takker dagens kilometre og de få oppoverbakkene for at du kan spise og drikke godt uten dårlig samvittighet.

Vinområder (18 turer)

Frankrike er et land hvor det er svært enkelt å kombinere dine tre favorittsysler: vinsmaking, oppdaging av nye områder og en aktiv ferie på sykkelsetet. Vinrutene snor seg gjennom det frodige landskapet, og den ene mer pittoreske landsbyen enn den andre, ofte preget av smale brosteinsbelagte gater, gamle hus og en rik blomsterflor. På menyen står kortreist mat og vin, og flere vinprodusenter langs veien er åpne for smaksprøver. Bordeaux, Chablis, Bourgogne, Loire, Alsace og Rhône er bare noen av de mange vinområdene vi tilbyr sykkelturer i: Velg din favorittdrue og tråkk i vei!

 

Tema

Bli på ett hotell (11 turer)

Sykkelferie hvor du bor behagelig på ett hotell som ligger sentralt plassert i en hyggelig by med et godt utvalg av restauranter og butikker. På dagtid sykler du så i sløyfer ut herfra. Du slipper å pakke kofferten din hver kveld, og skulle du ønske å stå over syklingen en dag, kanskje fordi været er dårlig, du føler deg litt sliten eller rett og slett har lyst til å finne på noe helt annet – ja, så gjør du bare det. Disse turene har valgfri lengde, du bestemmer selv hvor mange netter (3-7) du ønsker å bli. Vi tilbyr veibeskrivelser til ulike sykkelturer, og du avgjør selv hvor mange av etappene du vil sykle.

Langs elver og kanaler (4 turer)

Loire, Rhône, Garonne, er bare noen av de mest kjente elvene og kanalene som du kan følge på sykkeltur i Frankrike: I tillegg til å være vakre og tilby en sårt tiltrengt kjølig bris på varme dager, er de også et praktisk referansepunkt når du skal finne frem. Historisk sett har mye av de lokales livsgrunnlag oppstått langs vannveiene, så elvene og kanalene du skal følge viser vei både gjennom frodig landsbygd og flotte historiske byer.

Assistanse

Bagasjetransport
Alle våre turer fra hotell til hotell inkluderer bagasjetransport: Sett fra deg kofferten i resepsjonen på morgenen og finn den igjen på neste hotell på ettermiddagen. Å sykle uten å måtte dra på kilo med bagasje utgjør en stor forskjell. Vi sa jo at dette skulle være enkelt!

 

Ikke helt på egen hånd
Selv om vi selger turer “på egen hånd” er du jo selvfølgelig ikke helt det: Sykkelen? Den får du på stedet. Overnattingene? Bestilt og betalt. Bagasjen? Den bringer vi til neste hotell. Hvilken vei? Følg skiltene, kartene, veibeskrivelsen eller GPS’en. Alt du trenger å gjøre er å nyte landskapet i trygg forvissning om at vi sørger for alt det praktiske. Enkelt, ikke sant?

 

Trenger du hjelp?
Vi organiserer turen din med omhu for å forhindre uhell. Hvis du allikevel skulle få et problem, har du et telefonnummer å ringe 7 dager i uken. Ring, så får du hjelp.

  TRENGER DU HJELP?

  For spørsmål om turene våre, legg igjen kontaktinformasjonen din så vil vi svare deg så raskt som mulig.  Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


  Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


  Takk

   Su misura
   per gruppi

   Sei un capogruppo alla ricerca di nuove mete e esperienze interessanti, compila il form per ricevere un preventivo personalizzato.


   Ho letto l'informativa sulla privacy di Girolibero srl


   Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


   Takk

    Nyhetsbrev

    Motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon.
    Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser

    Takk