Sykkeltur i Loiredalen på egen hånd (kat. B)

Sykkelferie i Loiredalen

Denne turen tar deg til vakre Loiredalen med mange av Frankrikes flotteste slott. Du sykler på godt markerte sykkelveier i et frodig landskap langs den mektige La Loire. Det forundrer ikke at store deler av sykkelstrekningen ligger på UNESCOs verdensarvliste. Landskapet er mykt og frodig og klimaet mildt langs den mektige Loireelven. Ikke rart at det var her de franske kongene og adelen bygde de fleste av sine praktfulle slott. Regionen er kjent for sin vinproduksjon og gode kjøkken. I tillegg til landlig idyll og små byer får du også oppleve de større byene som Orléans og Tours med deres storslagne katedraler, yrende byliv, museer og historie. Med dagsetapper på rundt 50 km har du god tid til å besøke slottene langs veien, få et glimt av den franske adelens glans og storhet og innsikt i “slottslivet”. “Å reise i Frankrike er å reise i Frankrikes historie” – som det sies med rette.
Terrenget er lettsyklet, men noe kupert innimellom. Overnattingsstedene er små, koselige familiedrevne mellomklassehotell 2* (noen få 3*), for det meste beliggende i sentrum av byene.

Avganger: Hver lørdag fra 21. april til 22. september. I tillegg hver søndag fra 27. mai til 2. september.
Er dere minimum 5 personer, kan det være mulig å starte andre ukedager. Kontakt oss!


NB!

 • Sender du inn en «bestilling på forespørsel» går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en epost i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).
Status:
Fullt

Priser

Pris uten fly: kr 7 950

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: kr 5 200 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 1 750
Tillegg halvpensjon: kr 1 600
Tillegg mellomsesong**: 650
Tillegg høysesong***: kr 900
Tillegg el-sykkel: kr 1 050
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
**Mellomsesong: Avganger 6. mai - 29. juni og 20. august - 8.september
***Høysesong: Avganger 30. juni - 19. august

Inkludert:

 • 7 netter på 2* (noen få 3*) hoteller m/frokost
 • 27-girs sykkel m/styre- og sideveske
 • Bagasjetransport
 • Servicetelefon
 • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)
 • Infomøte dag 2

Dag for dag

Dag 1 Norge - Orléans
Ankomstdag. Ankomst Orléans, hjembyen til Jeanne d’Arc. Ca. 1 times togtur fra Paris.

Dag 2 Orléans – Beaugency/St. Dyé (30/50 km)
Dette er første sykkeldag. Du  sykler langs la Loire og varierer mellom sykkelstier og mindre landeveier i innlandet. Etter et besøk i Clery St. André-katedralen, kommer du til Dunois-slottet og byen Beaugency med dets vakre middelaldersentrum. Et område rikt på vann og kultur bringer deg deretter til den vakre landsbyen St. Dyé og dens gamle havn.

Dag 3 Beaugency/St. Dyé – Blois (50/30 km)
Du kjører innom den enorme parken som omkranser slottet Chambord, det største slottet i Loiredalen og et mesterstykke fra den franske renessansen. Turen fortsetter ved Boulogneskogens ytterkant. På den andre siden av Loire-elven troner en storslått bro og du skimter allerede her omrisset av Blois med sitt slott, klosterets kirketårn ogog St. Louis-katedralen.

Dag 4 Blois – Amboise (45 km)
Etter å ha besøkt byen Blois og slottet der, går ferden videre langs Loire. Det er mulig å besøke slottet Chaumont som ligger oppe på en topp med fin utsikt utover elven. I Amboise bør du ikke gå glipp av huset hvor Leonardo da Vinci tilbragte de siste årene av sitt liv, her finnes modeller og tegninger av mange av geniets idéer. I Amboise kan du også besøke Francois I's praktfulle slott.

Dag 5 Amboise – Tours (55 km)
Etter å ha passert Amboise-skogen kommer du til det vakre slottet Chenonceaux, som er bygd på elven Cher. Det kalles også “Damenes slott”, pga. alle kvinnene som hadde direkte innflytelse på slottets utvikling. Slottet er i dag privateid, men har tilhørt det tidligere franske kongedømmet. Kong Henrik II ga i 1547 slottet til sin elskerinne Diane de Poitier, men etter kongens død ble hun tvunget til å gi det tilbake til kongefamilien. Du fortsetter videre langs elven Cher til du kommer fram til byen Tours. Her finnes en velrestaurert gamleby og en storslagen katedral, som kan dateres tilbake til både gotikken og renessansen. På veien kan du også gjøre et stopp ved slottet Nitray med dets kjente vinkjellere.

Dag 6 Tours – Chinon (60 km)
Dagens etappe starter med sykling på veier mellom elvene La Loire og Cher, og du ankommer slottet Villandry, kjent for sine vakre hager. Du kan besøke slottet Azay Le Rideau, deretter tar noen nedoverbakker deg ned til Ussé hvor du finner slottet som forfatteren Charles Perrault hadde i tankene da han skrev eventyret Tornerose.

Dag 7 Chinon – Saumur (35 km)
Dette er siste sykkeldag. Turen fortsetter langs rolige landeveier og du ankommer Savigny en Véron og en av de vakreste landsbyene i Frankrike, Candes St. Martin, som ligger på en liten høyde der hvor de to elvene Vienna og Loire møtes. Noen få kilometer videre finner du slottet Montsoreau hvor du også kan beundre det vakre omkringliggende landskapet. På slutten av dagen ankommer du Saumur, som er kjent som "Anjous perle" og en av Loirdalens mest elegante byer. Også her finnes naturligvis et staselig slott.

Dag 8 Saumur - Norge
Hjemreisedag. Frokost og avreise.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Orléans

Fly:
Paris Charles de Gaulle (CDG) - Nettside
Paris Orly (ORY) - Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Paris (fra kr 5 200 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Skyscanner
Momondo

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen til togstasjonen:
Buss, tog eller taxi. Se link til flyplassene for mer informasjon.

Tog:
Paris Austerlitz - Orléans centre  ca. 1-1,5 t

 

Hjemreise - total effektiv reisetid Saumur - flyplass Paris ca. 4 t

Tog Saumur – Roissy Charles de Gaulle, med 1 bytte, ca. 3,5 t
Tog Saumur – Paris Montparnasse, med 1 bytte, ca. 2,5 t

NB! Husk å beregne minst 3 t fra ankomst på togstasjonen Paris Montparnasse til flyet ditt går.

Togtider og priser:
Sncf.com eller Bahn.com

(Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter)

Overnatting/måltider

Hotellene
De fleste hotellene har 2 stjerner, noen få har 3. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C.
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise. Ved ankomst på første hotell får du den siste og oppdaterte listen, og kun i ytterst få tilfeller vil det ha forekommet endringer.
Dobbeltrom: dobbeltseng. Twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
Inkludert i turen er 7 frokoster (kontinental). Lunsj ordner du selv.
Hvis du bestiller turen med halvpensjon (kr 1 600) er det 6 middager inkludert, alle dager bortsett fra i Tours.

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Priser per person per natt m/frokost:

Orléans
Enkeltrom kr 970
Dobbeltrom kr 670

Saumur
Enkeltrom kr 970
Dobbeltrom kr 670

Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på hjemmesiden vår. 

Sykkelen

 • 27-girs sykkel med to håndbremser
 • Styreveske og kartholder (én av hver per rom)
 • 1 sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Vannflaskeholder
 • Vannflaske som kan beholdes etter turen
 • Sykkelcomputer
 • Reparasjonssett (ett per rom)
 • Sykkellås

Unisex-sykkel

Herresykkel

El-sykkel

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1,5 av 3

Ruteprofil: Turen er satt til kategori 1,5 på grunn av stort sett flatt terreng, med noen bakker innimellom.

Kart


Vis Loiredalen i et større kart

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon
 • Hotelliste


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kartbok
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Guidebok
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Hotellvouchere
 • Oppdatert hotelliste