Skip to main content

Provence Orange individuell sykkeltur 5 overnattinger

Nyt livet i Provence med en sykkel til disposisjon

Provence er som et levende museum fra romernes storhetstid. Men også middelalderen har satt sitt preg her, gjennom sin rike arv av bygninger, slott og kirker. Orange har ca. 30 000 innbyggere, og i byen finner du bl.a. Frankrikes best bevarte romerske amfiteater samt en romersk triumfbue. Du bor fast på det hyggelige familiehotellet Le Glacier, som ligger fredelig til ved et torg og inngangen til gågatene i gamlebyen. Restaurantene og butikkene ligger tett i tett i smågatene omkring. På torsdag morgen kan du få med deg et ekte provençalsk marked. Før avreise får du tilsendt forslag til fem lettsyklede dagsturer. Rutene går mellom vinranker, olivenlunder og solsikkeåkrer blant annet til pavens gamle by, Avignon, vinlandsbyen Châteauneuf-du-Pape, og andre mer ukjente, men sjarmerende, søvnige provençalske landsbyer.

Avganger alle dager fra 12. mars til 1. november.
15 % rabatt på alle avganger i oktober (gjelder ikke flyreisen). 

Provencalsk marked: Hver torsdag formiddag er det provencalsk marked i Orange - rett utenfor dørene til hotellet. 

Festival 2020:
Fra slutten av juni til begynnelsen av august avholdes det en stor teaterfestival i Orange. For mer informasjon og bestilling av billetter: Nettside
Vi gjør oppmerksom på at det i disse periodene kan være vanskelig å få plass på hotellet i Orange, og det generelt er mye folk i området.  

NB!

 • Sender du inn en «bestilling på forespørsel» går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en epost i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 5 550


Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 500 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 1 750
Tillegg el-sykkel: kr 500

Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.


Inkludert:

 • 5 netter m/frokost på Hôtel le Glacier***
 • 1 lunsj eller middag i løpet av oppholdet etter eget ønske
 • 7-girs sykkel med styre- og sideveske
 • Infomateriell
 • GPX-filer

Dag for dag

På denne turen vil du bo på det samme hotellet i Orange under hele oppholdet. Du vil motta veibeskrivelser for 5 ulike dagsetapper du kan velge mellom. Alle dagsetappene starter og ender i Orange.

Dag 1: Ankomst Orange
Fly fra Norge til Marseille, Paris eller Nice. Tog videre til Orange. Fra togstasjonen er det ca. 15 min å gå til hotellet som ligger midt i sentrum. Ved bestilling av 5 netter eller flere, er 1 middag el. lunsj på hotellet etter eget ønske inkludert. 

Dag 2: Sykkelutlevering og første sykkeltur
Sykkelen blir levert på baksiden av hotellet kl. 9 om morgenen.

 

Du kan velge mellom følgende 5 dagsetapper:

Sykkeltur 1 Bédarrides – Châteauneuf-du-Pape     ca. 43 km
Vår sykkelspesialist utleverer sykkelen på hotellet morgenen etter ankomst.  Dagens sykkeltur går på småveier i lett landskap og den er merket med våre egne piler. Første stopp er landsbyene Jonquières og Bedarrides, som har mange butikker, barer og restauranter. Hvis du ønsker noe lett og lokalt, kjøper du litt mat og drikke som du kan spise ved et pikniksted ved den romerske broen ved Bédarrides. Neste landsby heter Châteauneuf-du-Pape, og det var her paven fikk sin vin den gang han holdt til i Avignon på 1300-tallet. Fremdeles lages det utmerket vin her og det er mange muligheter til å besøke vinprodusenter og vinhandlere underveis.

Sykkeltur 2  Beaumes-de-Venise og Vacqueyras     ca. 52 km
Dagens sykkelrute bringer deg østover mot vinområdene Beaumes-de-Venise og Vacqueyras. Beaumes-de-Venise produserer rødvin og edelsøt hvitvin med druen Muscat. I Vacqueyras produseres rødvin. Begge landsbyer har småbutikker, restauranter, barer og vinhandlere. 
Terrenget er relativt lett, men det går litt oppover før Beaumes-de-Venise.

Sykkeltur 3  Avignon     ca. 31 km (NB! Ikke rundtur)
Denne turen tar deg til Avignon. På veien dit passerer du småbyene Caderousse, Roquemaure og Villeneuve-les-Avignon, hvor det mulighet for forfriskninger og besøk av severdigheter.  På slutten av turen sykler du inn i  Avignon, hvor du blant annet kan besøke den berømte broen Pont d’Avignon, (du husker kanskje sangen ”Sur le pont d’Avignon, on y danse, on y danse…”?) og det fantastiske pavepalasset fra 1300-tallet. Broen ble åpnet i 1184 og heter egentlig Pont Saint Benezet. I dag står bare en del av broen igjen.
For å komme tilbake til Orange må du ta lokaltog fra Avignon jernbanestasjon og ta med deg sykkelen på toget. Eller, hvis du skulle føle deg ekstra sprek denne dagen, ta samme vei tilbake.

Sykkeltur 4  Uchaux og Sérignan-du-Comtat     ca. 28 km
Dagens etappe bringer deg opp i skogsområdene nord for Orange. Landskapet er mer øde enn på de andre dagsetappene, men terrenget er lett uten bakker av betydning. For lunsj anbefales landsbyen Sérignan-du-Comtat. Her ser du statuen av vitenskapsmannen Jean-Henry Fabre (1823-1915) foran rådhuset og et museum kan besøkes i hans gamle hus. Jean-Henry Fabres vitenskapelig arbeider dreide seg om insekter. Hans store vitenskapelige bragd var at han klarte å dokumentere insektenes betydning for blomstene. I tillegg var han poet og humanist.  

Sykkeltur 5  Camaret - Sainte-Cécile-les-Vignes     ca. 46 km
Flat og variert løype som fører deg gjennom de koselige landsbyene Camaret-sur-Aigues med flotte festningsmurer, Sainte-Cécile-les-Vignes og Rochegude. Vi anbefaler å ta denne turen en lørdag morgen, da kan du nemlig få med deg det lille, ukentlige provencalske markedet i Sainte-Cécile-les-Vignes.

Hjemreisedag:  Orange - Norge
Hjemreise med tog til Marseille, Paris eller Nice og fly derfra til Norge.

Overnatting/måltider

Hotellet
Hôtel le Glacier er et sjarmerende 3-stjerners hotell beliggende i sentrum av Orange, kun 4 min gange fra det romerske teatret. Alle rommene har eget bad og A/C.

Måltider
Frokost er inkludert, samt 1 lunsj eller middag på hotellet etter eget ønske i løpet av oppholdet. Vi tilbyr ikke halvpensjon på denne turen. 

Ekstranetter
Pris på forespørsel.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hôtel le Glacier i Orange

Fly:
Marseille Provence (MRS) Nettside
Paris Charles de Gaulle (CDG) Nettside
Paris Orly (ORY) Nettside
Nice Côte d'Azur (NCE) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg med rutefly til og fra Marseille (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Skyscanner
Momondo

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen til togstasjonen: 
Buss, metro, flytog eller taxi. Se link til flyplassene for mer informasjon.

Tog:
Marseille
Vitrolles - Orange   ca 1,5 t
Paris Gare de Lyon - Orange   3-4 t
Nice Ville - Orange   4-5 t

Tider og priser:
Sncf.com

(OBS! Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter).

Sykkelen

Inkludert

 • 7-girs sykkel med to håndbremser
 • Styreveske m/plastlomme til veibeskrivelser
 • 1 sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Flaskeholder
 • Vannflaske
 • Reparasjonssett (ett per 4 pers.)
 • Sykkellås
 • Bredt, komfortabelt sete

 

Ikke inkludert:

 • Hjelm
 • Sykkelcomputer
 • Klikkpedaler
 • Gel-setetrekk

Damesykkel

Herresykkel

El-sykkel

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1 av 3

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv

 

Tilsendt i posten før avreise:

 • Siste informasjon
 • Kartbok
 • Veibeskrivelser

 

Tilsendt på e-post før avreise:

 • GPX-filer
 • NRF Logo
 • RGF Logo