Skip to main content

Bourgogne & Chablis sykkeltur Frankrike

På sykkel i vinområdene Bourgogne og Chablis

Bourgogne er et grønt, frodig og fredfullt område midt i hjertet av Frankrike og det franske! Området er rikt på kunst og kultur. Vi fører deg rundt på lettsyklede landeveier til klosterkirker, elegante slott, bindingsverkshus, frodige enger og skoger samt pittoreske bittesmå landsbyer. Du følger kanaler og elva Yonne, som flere steder har sluseanlegg. 
I Bourgogne får du garantert himmelsk, velsmakende og kortreist mat og vin i verdensklasse. Du får ganske sikkert øye på distriktets flotte hvite kuer, Charolais. Rundt landsbyen Chablis vil du sykle gjennom vinmarker som avler druene til en av Frankrikes, og verdens, mest kjente hvitviner. Auxerre er Bourgognes «hovedstad» med et svært trivelig og levende bysentrum. Klosterkirken Pontigny, den største og en av de vakreste cistercienserkirkene i Frankrike, er verdt et besøk. For ikke å snakke om Sainte-Madeleine-basilikaen i Vezelay, som er oppført på UNESCOs liste over verneverdige kulturminner. Området er lett å komme til, kun halvannen times togreise fra Paris. Overnatting på sjarmerende små hoteller. 
 

Avgang hver dag fra 13. mars til 31. oktober.
 

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 11 200

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 200 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 4 100
Tillegg halvpensjon: kr 2 800
Tillegg el-sykkel: kr 1 100
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.


Inkludert:

 • 5 netter på hoteller og 2 netter på gjestehus 
 • 7 frokoster
 • Velkomstmøte
 • 21-girs hybridsykkel m/side- og styreveske
 • Merlot Reisers GPS-app
 • Bagasjetransport
 • Kart og veibeskrivelse på engelsk
 • 2 vinsmakinger
 • 24-timers servicetelefon

 

Ikke inkludert: 

 • Lokale skatter og avgifter ("City tax" 0,80 - 1,50 € per natt)
 • Landtransport

Dag for dag

Dag 1 Norge – Paris – Auxerre
Ankomstdag. Auxerre, en koselig typisk fransk småby, er full av kunst og historie. Her vil du oppdage arkitektoniske perler som den gotiske katedralen og klosteret med krypt fra 800-tallet, som også har ett av de eldste veggmaleriene i Frankrike. Byens brosteinsbelagte gater innbyr til en rusletur. Her finner du mange små butikker og spisesteder i fine bindingsverkshus. Utdeling av sykler og et lite informasjonsmøte i hagen på vårt hyggelige hotell ca. kl. 18.30.

Dag 2 Auxerre – Montigny-la-Resle                             ca. 29 km
Dette er første sykkeldag. Rundturen er i gang, og idet vi forlater Auxerre starter vi like godt med en forfriskende oppstigning! Landskapet flater snart ut, og etter noen kilometer på rolige landeveier kan du besøke klosterkirken Pontigny, den største og en av de vakreste cistercienserkirkene som er igjen i Frankrike. Overnatting i den lille landsbyen Montigny-la-Resle. 

Dag 3 Montigny – Chablis – Noyers s/Serein                      ca. 40 km
I dag skal du sykle gjennom de verdenskjente Chablis-vinåkrene! Her vil nok mange dra kjensel på flere navn på vingårder langs veien. Etter å ha besøkt den flotte landsbyen Chablis, med innlagt vinsmaking, går turen videre langs Serein-dalen og gjennom de vakre landsbyene i det sørlige Chablis. Vi parkerer sykkelen for natten i den yndige middelalderbyen Noyers-sur-Serein, preget av bindingsverkshus og  godt bevarte bymurer.

Dag 4 Noyers-sur-Serein – Avallon                                   ca. 46 km
Dagens løype går over det flotte og frodige “terre plaine”-platået og gjennom det vakre Avallon-landskapet. I løpet av dagen passeres den bittelille middelalderlandsbyen Montréal, og målet vårt er den gamle byen Avallon med brosteinsbelagte gater. 

Dag 5 Avallon – Vézelay                                         ca. 22 km
Etappen i dag går på sideveier, via små pittoreske landsbyer, gjennom det vakreste landskapet i hele Bourgogne. I middelalderen var Vézelay et viktig stoppested på pilegrimsleden mot Santiago de Compostela, og her gjør vi også et stopp for natten. Ta en liten spasertur opp til Sainte-Marie-Madeleine-basilikaen som ruver på toppen av landsbyen. Den er nemlig oppført på verdensarvlisten til UNESCO, og er et av hovedverkene i romansk kirkearkitektur. 

Dag 6 Vézelay – Escolives-Sainte-Camille                         ca. 41 km
Turen går langs Yonne-dalen og Nivernais-kanalen, som blir din følgesvenn de neste dagene, på bilfrie asfalterte sykkelstier. Du passerer flere sluseanlegg. Mens vi reiser langsomt på vår tohjuling, er det andre feriefolk å se som foretrekker båt på kanalen. Videre til Châtel-Censoir, Saussois-klippene og Mailly-le-Château før du ankommer det viktige arkeologiske området i og rundt landsbyen Escolives-Sainte-Camille. Overnatting på en sjarmerende vingård.

Dag 7 Escolives-Sainte Camille – Auxerre                                        ca. 33 km
Dette er siste sykkeldag. I dag sykler du gjennom vinmarker, med nydelig utsikt over landskapet og de mest kjente vinlandsbyene i Auxerre: Irancy, Saint-Bris-le-Vineux og Bailly. I «La cave de Bailly» blir det omvisning og smaksprøver av sprudlende Crémant de Bourgogne, før du igjen triller ned mot Nivernais-kanalen. Elva Yonne fører deg helt tilbake til hotellet i Auxerre.

Dag 8 Auxerre – Paris - Norge
Hjemreisedag. Turen er slutt etter frokost dersom du ikke har bestilt ekstranetter i Auxerre. Vi ønsker på snarlig gjensyn! 

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Auxerre.

Fly:
Paris Charles de Gaulle flyplass (CDG) - Nettside
Paris Orly flyplass (ORY) - Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Paris (fra kr 5 200 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no

Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen til togstasjonen: 
Buss, RER/metro eller taxi. Se link til flyplassene for mer informasjon.

Tog:
Paris Bercy - Auxerre Saint Gervais 
ca 1 t 45 min

Togtider og priser:
Sncf.com eller Bahn.com

(OBS! Togbilletter kan vanligvis bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)

Bil:
Gratis parkering på hotellet i Auxerre under hele turen. Kontakt oss for reservasjon.

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene og gjestehusene har gjennomsnittlig 2-3 stjerner. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C.
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Halvpensjon
Velger du halvpensjon får du, i tillegg til frokost, sju 4-retters middager.

Ekstranetter 
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Auxerre***
Pris per person per natt m/frokost:
Dobbeltrom: kr 690
Enkeltrom: kr 1 150

Hotel de l'Orchidée*** , Paris:
Pris per person per natt m/frokost:
Dobbeltrom: kr
Enkeltrom: kr

*Unntak: Det er messepris i noen perioder. Dette vil opplyses om ved forespørsel. 
Pris per person per natt m/frokost:
Dobbeltrom: kr
Enkeltrom: kr

Sykkelen

 

Inkludert:

 • 21-girs sykkel med to håndbremser
 • Kartmappe
 • 1 dobbel sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Vannflaskeholder
 • Pumpe
 • Reparasjonssett (ett per rom)
 • Sykkellås
   

Ikke inkludert:

 • Hjelm
 • Sykkelcomputer

 

  

 

 

El-sykkel
Elektrisk sykkel kan leies mot et tillegg på kr. 1 100 (NB: Begrenset utvalg, bestill tidlig).

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1,5 av 3.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt på e-post senest ti dager før avreise:

 • Siste informasjon, inkl. passord til GPS-app
 • Hotelliste
 • Kart over første hotell
 • Ev. vouchere til ekstranetter i Paris (blir sendt i posten)
 • Ev. flybilletter


Ved ankomst på det første hotellet: 

 • Info, sykkelkart og veibeskrivelser på engelsk
 • Bagasjelapp til bagasjetransporten
 • Vouchere til hotell og vinsmakinger
 • Div. turistbrosjyrer

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo