Skip to main content

Bourgogne & Chablis

Sykkeltur på egen hånd i Bourgogne

Bourgogne er en grønn og fredfull vinregion midt i Frankrike, rik på historie, kunst og kultur. Sykkelen bringer deg rundt på lettsyklede landeveier mellom vinranker og åkre til klosterkirker, elegante slott, bindingsverkshus og befestede byer fra middelalderen. Rundt den lille landsbyen Chablis sykler du gjennom vinmarkene som avler druene til en av Frankrikes – og verdens – mest kjente hvitviner. Og smaksprøver på druens edle dråper er selvsagt inkludert!

 • Grønt og frodig landskap med elver og kanaler
 • Velsmakende kortreist mat og burgunderviner
 • Sykling gjennom vinmarker og pittoreske landsbyer
Fulltekstsøk

Dagsprogram

 • DAG 1: Ankomst Auxerre

  Sykkelturens start- og sluttpunkt, Auxerre, er en koselig, typisk fransk småby, full av kunst og historie. Her kan du bl.a. oppdage arkitektoniske perler som den gotiske katedralen og klosteret med krypt fra 800-tallet, som også har ett av de eldste veggmaleriene i Frankrike. Byens brosteinsbelagte gater innbyr til en rusletur blant mange små butikker og spisesteder i fine bindingsverkshus. Det blir utdeling av sykler og et lite informasjonsmøte i hagen på vårt hyggelige hotell ca. kl. 18.30.

 • DAG 2: Ut på landet og besøk i vakker klosterkirke

  Bonjour, da starter din sykkeltur i Frankrike! Etter en solid frokost og kanskje noen siste justeringer på sykkelen starter rundturen, og idet du forlater Auxerre begynner du like så godt med en forfriskende oppstigning for å få beina litt i gang. Landskapet flater heldigvis snart ut, og etter noen kilometer på rolige landeveier ser du snart konturene av den veldige klosterkirken Pontigny fra det 12. århundre. Kirken med det helt spesielle lyset har hele 4000 m2 grunnflate, og er dermed den største – men kanskje også den vakreste av cistercienserkirkene som fortsatt er intakte. Det var munkene i klosteret her som i sin tid dyrket jorden og gjorde den tørre og mineralske Chablis-vinen viden kjent. Overnatting i den lille landsbyen Ligny-le-Chatel.

  Auxerre - Ligny-le-Châtel | 27 km | Frokost

 • DAG 3: Chablis! Mellom chardonnay-vinrankene til Noyers-sur-Serein

  I dag skal du sykle gjennom de verdenskjente Chablis-vinåkrene, og er du glad i tørre, stramme hvitviner er muligheten stor for at du vil nikke gjenkjennende til flere av navnene på vingårdene du passerer langs veien. Etter besøk og vinsmaking i den hyggelige landsbyen Chablis, går turen videre gjennom Serein-dalen og flere vakre landsbyer. Du parkerer sykkelen for natten i den yndige middelalderlandsbyen Noyers-sur-Serein, som ligger vakkert til der Serein-elven gjør en sving. Noyers står på listen over Frankrikes vakreste landsbyer, og er preget av bindingsverkshus, brosteinsgater og godt bevarte bymurer. Her er det gode muligheter for vinsmaking i de trange kjellerne, og på høsten arrangeres det trøffel-marked under de skyggefulle arkadene. Et besøk i naivisme-museet kan være en både interessant og lystig affære, og har du tid er det vel verdt et besøk.

  Ligny-le-Châtel - Noyers-s/Serein | 38 km | Vinsmaking |Frokost

 • DAG 4: Fra Noyers-s/Serein gjennom Cousin-dalen til Avallon

  Dagens løype går over det flate og frodige «terre plaine»-platået med sletter og åkre så langt øyet kan se. I løpet av dagen passeres den bittelille, velholdte middelalderlandsbyen Montréal, med sine knappe 200 fastboende sjeler. Ta deg en rusletur opp gjennom brosteinsgatene og kikk på de skjeve husene med de fargerike hagene. Belvederen ved det høyeste punktet har flott utsikt over jordene og Cousin-dalen som du senere skal følge i retning Avallon. Den delvis befestede byen ligger flott til oppe på en høyde, med brosteinsbelagte brede gater og nydelig utsikt over Cousin-dalen fra promenaden langs de gamle bymurene. Overnatting i sentrum.

  Noyers-s/Serein - Avallon | 46 km | Frokost

 • DAG 5: Gjennom Bourgognes vakreste landskaper til basilikaen i Vézelay

  Etappen i dag går på sideveier via små, pittoreske landsbyer gjennom det som mange mener er det vakreste landskapet i hele Bourgogne. I middelalderen var Vézelay et viktig stoppested på pilegrimsleden til Santiago de Compostela, og her gjør også du et stopp for natten. Ta en liten spasertur opp den hyggelige sentrumsgaten til Sainte-Marie-Madeleine-basilikaen som ruver på toppen av landsbyen: UNESCO-bevart og virkelig et av hovedverkene i romansk kirkearkitektur. Men ikke nøy deg med å gå inn i kirken, gå også bak den: Utsikten herfra er virkelig magisk.

  Avallon - Vézelay | 42 km | Frokost

 • DAG 6: På sykkelsti langs vannveiene og overnatting på vingård

  Etter en stigning gjennom Madeleine-skogen ankommer du Yonne-dalen. Herfra blir Yonne-elven og etterhvert Nivernais-kanalen dine faste følgesvenner de neste dagene, med idyllisk sykling på bilfrie, asfalterte sykkelstier tett på vannveiene. Mens du reiser langsomt på din tohjuling, ser du her mange andre ferierende som foretrekker saktegående kanalbåter, og du passerer flere sluseanlegg i løpet av dagen. Videre til Châtel-Censoir, Saussois-klippene og Mailly-le-Château før du ankommer det viktige arkeologiske området i og rundt landsbyen Escolives-Sainte-Camille. Overnatting i gjestehus på en sjarmerende vingård.

  Vézelay - Escolives | 41 km | Frokost

 • DAG 7: Vin og vann - hand i hand!

  Bourgogne er kjent for sine mektige elver og et sirlig kanalsystem som setter disse i forbindelse med hverandre. Som i går er dagen i dag preget av vann – men også litt vin: Du forlater etterhvert elva og tar deg oppover gjennom vinmarkene. Her får du nydelig utsikt over landskapet og de mest kjente vinlandsbyene i Auxerre: Irancy, Saint-Bris-le-Vineux og Bailly. Inne i fjellet, i «Caves Bailly», blir det omvisning og vinsmaking av musserende Crémant de Bourgogne, før du igjen går over til vann og triller ned mot Nivernais-kanalen og Yonne-elva som stødig leder deg helt tilbake til hotellet ditt i Auxerre.

  Escolives - Auxerre | 33 km | Vinsmaking |Frokost

 • DAG 8: Turslutt i Auxerre

  Da var ferden over! Turen er slutt etter frokost dersom du ikke har bestilt ekstranetter i Auxerre, eller kanskje på vårt flotte samarbeidshotell med gourmetrestaurant i Chablis? Au revoir! Vi ønsker på snarlig gjensyn.

  Frokost

Kart

Avganger og priser 2024

Avganger:
Hver dag | 10. mars – 27. okt. 2024


Pris pr. person:
14 500 kr i dobbeltrom | 19 250 kr i enkeltrom | komfort: standard

Inkludert: 
7 overnattinger, 7 frokoster, bagasjetransport, sykkelleie, 2 vinsmakinger, informasjonsmateriale, servicetelefon. 


Å betale på stedet: 
Turistskatt, mellom 0,80 € og 1,50 € per natt per person.
Ellers alt som ikke er nevnt under «Inkludert». 

Tillegg:

El-sykkel 1 500 kr

Ekstranatt i Auxerre, pris per person m/ frokost: 
1 000 kr i dobbeltrom | 1 650 kr i enkeltrom 

Ruteprofil

 • Vanskelighetsgrad: ganske enkel ●●○○○
 • Totalt antall kilometer: 227 km
 • Terreng: 100 % asfalt
 • Togforbindelser mellom byene på turen: nei
 • Mulighet for å forkorte etappene med tog: nei
   

Sykkelveier og småveier, med daglige etapper på mellom 27 og 46 km. Rutene er ikke spesielt krevende, til tross for noen korte kuperte partier med en liten kneik du kanskje må trille sykkelen opp. Du sykler mest på sykkelstier og asfalterte landeveier med lite trafikk. 

Overnattinger og måltider

Overnatting
Komfort: Standard 

På denne turen overnatter du på mellomklasse-hoteller og sjarmerende gjestehus som ligger sentralt til i forhold til sykkelruten og severdighetene i byene du besøker.

Måltider
Frokost er inkludert. 
 

Reisen til og fra

Utreise
Individuell ankomst til startstedet Auxerre.
Nærmeste flyplass er Paris (CDG).

Fra Paris flyplass:
Alt. 1: Taxi til Gare de Bercy, 30 – 50 min.
Alt. 2: RER linje B (forstadstog) til Châtelet – Les Halles, herfra metro nr. 14 til Bercy, totalt ca. 50 min.

Fra Gare de Bercy tog fra SNCF (min. 1 t 45 min) eller buss fra selskapene FlixBus eller BlaBlaCar Bus (min. 1 t 55 min) videre til Auxerre Saint Gervais stasjon.

NB: Lander du sent, har Flixbus en kveldsavgang direkte fra flyplassen til Auxerre kl. 22.30, 2 t 50 min. 


Hjemreise
Auxerre er sykkelturens siste by, individuell hjemreise herfra.
Nærmeste flyplass er Paris (CDG).

Til Paris flyplass:
Fra Auxerre Saint Gervais stasjon enten tog fra SNCF (min. 1 t 45 min) eller buss fra selskapene FlixBus eller BlaBlaCar Bus (min. 1 t 55 min) til Paris Gare de Bercy. Herfra

Alt. 1: Taxi til flyplassen, 30 – 50 min.
Alt. 2: Metro nr. 14 til Châtelet – Les Halles, videre med RER linje B (forstadstog) til flyplassen, totalt ca. 50 min.

NB: Har du tidlig avgang fra Paris CDG flyplass, går det en buss fra selskapet Flixbus fra Auxerre Saint Gervais stasjon kl. 04.30, 2 t 55 min.

 

Infomateriale

Etter bestilling på e-post:
- bestillingsbekreftelse
- informasjonsskriv «Bourgogne & Chablis»

Før avreise på e-post:
- informasjonsskriv «Før avreise»
- hotelliste

På første hotell:
- veibeskrivelse på engelsk
- kart
- vouchere til hoteller og vinsmakinger
- bagasjelapper
- turistbrosjyrer
- tilgang til app med GPS-spor

Sykler


Unisex-sykkel - 21 gir

 


Herresykkel - 21 gir

 


El-sykkel

Betaling

Vi har ikke forhåndsreserverte avganger eller oversikt over ledige plasser. 
Etter å ha mottatt din bestilling kontakter vi lokale samarbeidspartnere vedrørende kapasitet på valgte dato. Er det ledig plass, vil du få en endelig bestillingsbekreftelse med faktura på e-post fra oss. Dette kan ta fra noen timer til opptil 10 virkedager. 

Fakturaen inneholder to betalingsdatoer. Et depositum på kr 3 000 per person skal betales 5 dager etter at turen er bekreftet fra vår side, mens sluttbeløpet forfaller 35 dager før avreise. 

Ønsker du å betale med kort, kan du gå inn på «Min side» på www.merlot.no. Du logger deg på med e-postadressen du brukte under bestillingen, samt passordet som står øverst på fakturaen din. Herfra kan du betale med ønsket kredittkort (kun Visa/Mastercard).   

Reisekalender

Bestill reise

Velg først dato. Datoen du velger er ankomstdag, første etappe starter påfølgende dag.

Lignende reiser

Chablis weekend | 3 netter

Chablis weekend | 3 netter

Kort tur på lettsyklede landeveier mellom vinranker og åkre til klosterkirker, hyggelige vinlandsbyer som Chablis, samt den flotte provinshovedstaden Auxerre.
Chablis weekend | 4 netter

Chablis weekend | 4 netter

Sykkelen bringer deg rundt på lettsyklede landeveier mellom vinranker og åkre til klosterkirker, bindingsverkshus, hyggelige vinlandsbyer som Noyers-sur-Serein og Chablis, samt den flotte provinshoved...
Snakk med en reiseekspert