Skip to main content

Fra Innsbruck til Verona

Sykkeltur på egen hånd fra Innsbruck til Verona

Din sykkelreise starter i Innsbruck, og dagen etter ankomst kjører vi deg opp til Brennerpasset på grensen til Østerrike. Derfra får du mange «gratis» nedoverbakker og vind i håret ned gjennom dalene langs elvene Isarco og Adige til Po-sletta. På denne turen får oppleve en mangfoldig del av Europa. I Tyrol dominerer barokken, mens i Italia møter du renessansen. Det gir spennende opplevelser du kan leve lenge på.

 • Mange nedoverbakker på sykkelvei fra Brennerpasset
 • Natur, frukthager og vingårder
 • Båttur Gardasjøen på langs
Fulltekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst Innsbruck

  Velkommen til Innsbruck, Tyrols største by. Som navnet antyder, ligger den ved elven Inn, og byen er omkranset av høye fjell. Vi nordmenn kjenner Innsbruck kanskje først og fremst som et av Europas store vintersportssteder. Byen har arrangert en rekke VM, og dessuten vinter-OL to ganger. Bybildet er preget av mange gotiske og barokke bygninger, siden Innsbruck ikke bare har vært residensby for Tyrols grever siden 1420, men også for enkelte østerrikske erkehertuger og tysk-romerske keisere. Kom gjerne et par dager før sykkelturen starter, og opplev mange av byens severdigheter. I den hyggelige gamlebyen "Altstadt" finner du bytårnet og Det gylne tak. Besøk slottet Ambras med sin historiske samling og park, eller ta taubanen opp til fjelltoppen Nordkette, 2334 moh. Byen har hele 20 muséer, så her skal det ikke være noe problem å få tiden til å gå.

 • Dag 2: Sykling fra Brennerpasset, borger i Isarcodalen og Bressanone (Brixen)

  En tidlig morgentransfer tar deg opp til Brennerpasset 1372 moh., der du får utdelt sykkelen, din beste venn for den kommende uka. Dette stedet har alltid vært viktig for trafikken over Alpene, og i tillegg til motorvei og tog, har lokale myndigheter anlagt en separat sykkelvei. Her, på toppen av åskammen, går grensen til Østerrike, og snart ruller du nedover på sykkelveier gjennom Alto Adige (Sør-Tyrol). Inntil 1919 var denne regionen en del av Østerrike. Regionen er fremdeles tospråklig, alle stedsnavn er både på tysk og italiensk, så her får du bruk for skoletysken, med en glidende overgang til det riktige Italia.

  Turen går gjennom den grønne Isarcodalen og videre på lettsyklede sykkelstier gjennom landsbyer og grønne enger til den første byen Vipiteno (Sterzing), 948 moh. Dalen er spekket med borger og slott på begge sider, og byen ble bygd den gangen makthaverne hadde stålkontroll på hvem som beveget seg forbi her, på vei til og fra Østerrike. Toll måtte betales for varer. Fantefølge, bander og fremmede hærer måtte stoppes. Vi som er på sykkeltur i Italia er heldige, for i dag er vi alle velkomne.

  Neste høydepunkt er innsjøen Varna (Vahrn). Ta en pust i bakken og hopp i sjøen. På ettermiddagen triller du inn i Bressanone (Brixen). I det historiske bysentrum kan du i kort gangavstand se Weisser Turm, det gamle bytårnet og St. Michael-kirken fra 11. århundre. For spesielt interesserte kan vi anbefale byens apotekmuseum, Pharmaziemueum Brixen, i et hus fra 1500-tallet.

  55 km | Transfer 1 t | Frokost

 • Dag 3: Bressanone, benediktinerklosteret Sabiona og Bolzano

  I Bressanone renner de to elvene Isarco og Rienza sammen, og i dag fortsetter du langs den mektige elven. Dalen er trang, og oppover dalsidene ser du vinranker og frukttrær, men sykkelstien tar deg bilfritt nedover i ditt eget tempo. Benediktinerklosteret Sabiona har i århundrer voktet over Isarcodalen fra sin strategiske plassering oppe på en høyde. Har du el-sykkel eller tar du en utfordring, er det bare å starte klatreetappen, ellers sparer du på kreftene til utforsking av Bolzano og holder deg langs sykkelveien. Det du ikke fikk se av byen ved ankomst, kan du få med deg nå.

  45 km | Frokost

 • Dag 4: Bolzano, langs elven Adige, vinbyen Salorno, og Trento

  Sykkelturen i Italia fortsetter, og etter Bolzano sykler du nedover langs elven som har gitt regionen sitt italienske navn, Alto Adige, eller Øvre Adige på norsk. Dagens sykkeltur går stort sett på flate sykkelstier som slynger seg gjennom det frodige landskapet. Hvis du ønsker en lengre rute med bademuligheter, kan du sykle via innsjøen Caldaro (Kalterer See), hvor du både kan bade og sykle langs vinveien Caldaro sulla Strada del Vino (Kaltern an der Weinstraße), eller du holder deg langs elven og passerer landsbyer som Ora (Auer), Egna (Neumarkt) og Salorno (Salurn). Dette er de siste tospråklige landsbyene på turen. Her passer det fint å ta en lunsjpause. Elven Adige leder deg videre inn til provinshovedstaden Trento. Nå har du lagt alle spor av Østerrike bak deg. I Trento må du inn til gamlebyen og se katedralen, Duomo San Vigillio di Trento, fra 12. århundre, og rett ved siden av finner du Piazza Duomo med sine freskomalte fasader.

  65/70 km | Frokost

 • Dag 5: Trento, museumsbyen Rovereto, vinbyen Mori, Gardasjøen og ferge til Peschiera/ Desenzano

  I dag triller du videre langs elven Adige og kommer til Rovereto. Byen har bymuseum, to kunstmuseer for moderne kunst, et italiensk krigsmuseum og verdens neste største klokkespill. Det er med andre ord ikke lett å bestemme seg for hva som besøkes i denne byen.

  Du forlater elven Adige, og neste stopp er den litt mindre byen Mori, hvor du lett svinger inn til Piazza Maggiore, finner en restaurant for lunsj, og tar et glass av omlandets gode vin. Herfra følger du sykkelveien, og ved Torbole møter du Gardasjøen. Hopp i og ta deg et bad! Derfra er det få kilometer til Riva de Garda. Skulle du så ha litt tid til overs før fergeavgangen, kan du ta en sving gjennom borgen, Rocco di Riva, hvor du finner byens skjeve tårn fra 1200-tallet, Torre Apponale. Sen ettermiddag triller du sykkelen din om bord på ferga som tar deg Gardasjøen på langs til Peschiera eller Desenzano i sørlig ende. Bagasjen din møter du som vanlig igjen på hotellet.

  50 km | Ferge 4t 30 min | Frokost

 • Dag 6: Peschiera / Desenzano – fra landsby til landsby for å ende opp i Verona

  Du våkner opp på sørsiden av Gardasjøen, og i dag får du en sjarmøretappe på lette småveier, fra landsby til landsby, inn mot Romeo og Julies evigvakre Verona. Avstanden kan variere. Fra Desenzano har du cirka 30 kilometer mer enn fra Peschiera, men landskapet er flatt, og du følger mest småveier og sykkelveier. Hvis du ønsker litt mindre sykling, er det mulig å starte dagen med tog til Peschiera. Stopp for god stemning med morgenkaffe på en av barene der de lokale samles, og sug inn det vakre språket og den gode stemningen av Italia. I dette landet er syklister alltid velkomne! Midt på dagen kan du trille innom en av de mange landsbyene du passerer og finne et bord i skyggen til lunsj.

  På slutten av dagen ankommer du Verona. Her finnes det et romersk amfiteater, Arena di Verona, plassert inne på det store torget Piazza Bra. Stedet brukes ofte som konsertarena både for opera og rockekonserter. Shakespeare skrev Verona til evig berømmelse i den romantiske kjærlighetshistorien om Romeo og Julie, og senere skrev han også stykket «To herrer i Verona». Han var tydeligvis opptatt av denne byen, til tross for at det er lite sannsynlig at han noen gang reiste til Verona. Der slår du den gamle mesteren Shakespeare. Carpe Diem.

  60/35 km | Frokost

 • Dag 7: Avslutning i Verona

  Avreise etter frokost. De som har litt ferie til gode, kan nyte vakre Verona og dets historiske sentrum.

Kart

Avganger og priser

Avganger 2024:
Torsdag og fredag | 11. april - 3. okt. 2024

Avganger andre ukedager kan være mulig ved 6 personer eller flere.


Pris pr. person:
Sesong styres av ankomstdato.

Sesong 1
11. april - 17. april | 26. sept. - 3. okt.
14 100 kr i dobbeltrom | 17 700 kr i enkeltrom | komfort: standard

Sesong 2
18. april - 08. mai | 5. sept. - 25. sept.
15 600 kr i dobbeltrom |  19 200 kr i enkeltrom | komfort: standard

Sesong 3
09. mai - 4. sept.
16 250 kr i dobbeltrom | 19 850 kr i enkeltrom | komfort: standard

Inkludert:
6 overnattinger, 6 frokoster, bagasjetransport, sykkelleie, informasjonsmateriale, servicetelefon, 2 transfers.


Å betale på stedet:
Turistskatt: ca. 10-15 € pr. person for hele oppholdet.
Ellers alt som ikke er nevnt under «Inkludert».

Tillegg:
El-sykkel 1 950 kr
Hjelm | 58-61 cm | 200 kr

Ekstranetter i Innsbruck, pris på forespørsel

Ekstranetter i Verona, pris per person m/ frokost:
1 170 kr i dobbeltrom | 1 790 i enkeltrom

Ruteprofil

 • Vanskelighetsgrad: enkel ●○○○○
 • Totalt antall kilometer: 250/280 km
 • Total høydeforskjell: +470 m/-690m
 • Terreng: 95% asfalt, 5% grus eller annet underlag
 • Togforbindelser mellom byene på turen: hver dag
 • Mulighet for å forkorte etappene med tog: dag 2, 3, 4 og 5


Du følger for det meste sykkelveien til elvene Isarco og Adige og er i lite kontakt med trafikk underveis. Det går stort sett nedover fram til enden av dag 5 (Desenzano/Peschiera) hvor det blir mer kupert. Derfra er det for meste flatt terreng og mer småveier med lite biltrafikk, men du bør være oppmerksom på trafikk inn og ut av byer, spesielt i Verona. Lengre etapper kan forkortes ved å ta tog eller ferge. Turen kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form.

Overnattinger og måltider

Overnatting
Komfort: Standard

På denne sykkelferien overnatter du på komfortable og nøye utvalgte 3*-/4*-hoteller. Alle hotellene ligger sentralt til i forhold til sykkelruten og severdighetene i byene du besøker. På noen hoteller i fjellområdene i Nord-Italia er du ikke garantert klimaanlegg på rommet. Dag 5 får du overnatting i enten Peschiera eller Desenzano, alt etter hva som er tilgjengelig på de forespurte datoene.

Måltider
Frokost er alltid inkludert på denne turen.

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner.

Reisen til og fra

Utreise
Individuell ankomst til startstedet Bolzano.
Verona (VRN) er nærmeste flyplass. Det er også mulig å fly til Venezia (VCE) og Innsbrück (INN).

Fra Verona flyplass:
Buss til Verona Porta Nuova stasjon, 15 min, og tog videre til Bolzano-Bozen stasjon, ca. 1 t 30 min

Fra Venezia flyplass:
Buss eller taxi til Mestre togstasjon, ca. 20-25 min. Tog videre herfra til Bolzano-Bozen stasjon, min. 2 t 50 min.

Fra Innsbrück flyplass:
Buss til Innsbrück Hauptbahnhof, 20 min. Tog videre herfra til Bolzano-Bozen stasjon, ca. 2 t.


Hjemreise
Verona er sykkelturens siste by, individuell hjemreise herfra.
Verona (VRN) er den nærmeste flyplassen.

Til Verona flyplass: 
Buss eller taxi fra togstasjonen Verona Porta Nuova til flyplassen Valerio Catullo di Verona Villafranca, 15 min.

Til Venezia flyplass:
Tog fra togstasjonen Verona Porta Nuova til Venezia Mestre.
Buss eller taxi fra togstasjonen Venezia Mestre til flyplassen Venezia Marco Polo. 

Infomateriale

Etter bestilling på e-post:
- bestillingsbekreftelse
- informasjonsskriv «Fra Innsbruck til Verona»

Før avreise på e-post:
- informasjonsskriv «Før avreise», inkl. link for å laste ned app med kart, veibeskrivelse, severdigheter og GPS-spor (appen kan brukes offline)
- hotelliste og -vouchere
- dokumenter med kart og veibeskrivelser

På første hotell:
- bagasjelapper

Sykler


Unisex-sykkel - 27 gir

 


Herresykkel - 27 gir

 


El-sykkel

Snakk med en reiseekspert