Skip to main content

Valencia

Sykkeltur på egen hånd fra Biar til Valencia

I baklandet av Costa Blanca og Alicante finner du spennende landskaper og gamle tradisjonelle småbyer, ofte med en borg tronende over bykjernen. På denne turen vil du oppleve en rik og spennende historie som man lett overser når man besøker “syden”-Spania. Siste del av turen bringer deg ut til kysten og gjennom rismarker som skapte Spanias nasjonalrett paella. Avslutningen i Valencia gir mulighet til fest og moro i dette fyrverkeriet av en by. 

 • Naturparken Paraje Natural de la Sierra de Mariola
 • Gjennom rismarkene i paella-land
 • Opplev Valencias mange attraksjoner
Fulltekstsøk

Dagsprogram

 • DAG 1: Ankomst Biar, byen under borgen

  Biar befinner seg en times togreise fra Alicante. Byen er rik på minnesmerker, bl.a. en vakker borg fra 1300-tallet som troner på en topp over byen og har vært vitne til mange historiske begivenheter fra den gangen Spania kjempet med å jage ut maurere. Du har muligheten til å vandre rundt i eget tempo og utforske det historiske kvartalet med sine smale gater og sjarmerende torg og kirker. Det fins mange barer og restauranter som serverer lokale spesialiteter.

 • DAG 2: Fra Biar over slettelandskapet til Bocairent

  I dag er det velkomstmøte og utdeling av sykler. Første sykkeldag går ruten langs en tidligere jernbanelinje som går parallelt med elven Vinalopó. Du vil passere frukthager og skogsområder på veien mot byen Banyeres de Mariola, som du ankommer omtrent ved lunsjtider. Veien fortsetter på flatt terreng langs grensen til naturparken Paraje natural de la Serra de Mariola. På slutten av etappen ruller du inn i byen Bocairent, som ligger på en liten fjelltopp og har mye gammel historie å fortelle. Byen ble skapt av maurerne for over 1000 år siden og i gamlebyen er det lite som har endret seg siden. Du kan gå i de mauriske grotter, se byens fem forskjellige museer eller den gamle karakteriske tyrefekterarenaen.

  24/32 km | Frokost

 • DAG 3: Fra Bocairent gjennom naturparken til Alcoi

  I dag fortsetter du på sykkelvei anlagt på en gammel jernbanelinje, inn i naturparken Paraje Natural de la Sierra de Mariola og oppover i høyden, hvor du vil få oppleve utsikt, flora og fauna. Mot slutten av dagsetappen ankommer du den livlige byen Alcoi, hvor du vil kunne nyte stedets egne gastronomiske retter og et utvalg av viner. Alcoi kalles “broenes by” og den ligger der tre elver møtes. Her har det vært en betydelig tekstilindustri og etter Valencia er dette den nest største byen du besøker på denne sykkelturen.

  28 km | Frokost

 • DAG 4: Fra Alcoi gjennom daler til Villalonga

  I dag har du to valg, og uansett hvilken av de to rutene du velger, vil du oppleve en av de mest spennende og storslåtte løypene på hele turen.
  Rute 1: Følg den gamle jernbanelinjen inn i det dramatiske juvet. Terrenget er nokså flatt på denne strekningen, men underlaget er grus.
  Rute 2: Stig oppover i fjellet og bli belønnet med en flott utsikt ut mot havet. Veiene er gode å sykle på, men du bør være i god form, ettersom terrenget er kupert. Her oppe får du et flott overblikk ned mot juvet Safor Cirque.
  De sterke kontrastene som dalene til fjellene i innlandet byr på, er større enn de man finner i dalene nærmere Middelhavskysten. Du sykler gjennom det høyereliggende terrenget med et vidt utsyn mot innsjøen Beniarrés, mens du nyter den imponerende utsikten over fjellene Benicadell og Montcabrer. Ruten rundt juvet byr på mange fine utkikkspunkter før du følger veien over elven Serpis. Du passerer flere småbyer i det idylliske landskapet med appelsinlunder, og på den salte brisen vil du snart merke at du nærmer deg havet.

  40/42 km | Frokost

 • DAG 5: Fra Villalonga ut mot kysten til Cullera

  Dagen starter gjennom fargerike appelsinlunder og deretter det frodige myrområdet kalt marjals. Dette er et yndet hekkeområde for fugler, og dermed et paradis for fugletittere. Veien går videre innover i en mindre dal hvor du delvis følger pilegrimsruten som forbandt de ulike klostrene. Du kan velge en omvei (ca. 20 km ekstra) for å utforske klosteret Simat de la Valldigna. Du sykler langs kysten forbi risåkre frem til Cullera, en kystby med mange strender med gode bademuligheter Denne delen av turen bringer deg gjennom “paella-land”, og i kveld har du mange muligheter til å smake på Spanias nasjonalrett.

  46/62 km | Frokost

 • DAG 6: Fra Cullera gjennom rismarker til Valencia

  Velger du den lengste varianten starter du ved elvebredden til elven Xúquer, som vanner distriktets mange fruktbare jorder og rismarker. Du sykler inn i naturreservatet Parque Natural de la Albufera, som er et av de viktigste økosystemene ved Middelhavet. Her ser du blant annet innsjøer, myrområder, sanddyner og furuskoger som grenser til havet. Alle disse økosystemene har sin egen spesielle flora og fauna.
  Til lunsj bør du prøve ut en av de typiske risrettene fra dette området. Du kan også ta en spasertur langs havnen og se fiskere i arbeid før de vender hjemover til den lille byen El Palmar.
  Du ankommer Valencia ved Vitenskapsparken, hvor du finner byens futuristiske museum og et av Europas største akvarium, L’Oceánografic. I Valencia sykler du gjennom parken som deler hele byen og skaper fine sykkelveier. I kveld kan du bli kjent med gamlebyen og dens katedral og markedshallen like ved. I de smale små gatene og på torgene finner du mange ulike kafeer, barer og restauranter. En fin ramme for å feire at du har syklet langt for å komme hit.


  46/56 km | Frokost

 • DAG 7: Turslutt i Valencia

  I dag blir det hjemreise etter frokost, dersom du ikke har bestilt ekstranetter i spennende Valencia?

  | Frokost |

Kart

Avganger og priser

Avganger:
Hver søndag hele året, bortsett fra i perioden 30.07 - 26.08.2023


Pris pr. person: (min. to personer)
10 450 kr i dobbeltrom | 12 750 kr i enkeltrom | komfort: standard

Inkludert:
6 overnattinger, 6 frokoster, sykkelleie, bagasjetransport, transfer fra Villena togstasjon til Biar, informasjonsmateriale, assistanse. 


Å betale på stedet:
Alt som ikke er nevnt under "inkludert"

Tillegg:
El-sykkel kr 1 050

Ekstranetter i Biar, pris per person m/frokost:
530 kr i dobbeltrom | 890 kr i enkeltrom

Ekstranetter i Valencia, pris per person m/frokost:
600 kr i dobbeltrom | 990 kr i enkeltrom

Ekstranetter i Alicante, på forespørsel 

Overnattinger og måltider

Overnatting
Komfort: standard/pluss

På denne sykkelturen overnatter du på hoteller og gjestehus med god standard, tilsvarende 3- og 4*.
Alle rom har airconditioning og private fasiliteter. Noen av overnattingsstedene har svømmebasseng og alle ligger sentralt i byområdene og i forhold til sykkelruta.

Måltider
Inkludert på denne turen er 6 frokoster.

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner.

Reisen til og fra

Utreise
Individuell ankomst til startstedet Biar
Alicante (ALC) er nærmeste flyplass. Det er også mulig å fly til Valencia (VLC). 

Fra Alicante flyplass:
Flybuss C-6 til Alicante togstasjon, 30 min. Tog videre herfra til Villena stasjon, ca. 45 min. I Villena kan du bli hentet i bil av vår lokale samarbeidspartner (10 min.).

Fra Valencia flyplass: 
Metro til Xàtiva / Valencia togstasjon, ca. 30 min. Tog videre herfra til Villena stasjon, ca. 1 t 15 min. I Villena kan du bli hentet i bil av vår lokale samarbeidspartner (10 min.).


Hjemreise
Valencia er turens siste by, individuell hjemreise herfra. 
Valencia (VLC) er nærmeste flyplass.

Til Valencia flyplass:
Metro fra sentrum. 

Infomateriale

Etter bestilling på e-post: 
- bestillingsbekreftelse
- informasjonsskriv «Valencia»

Før avreise på e-post:
- informasjonsskriv «Før avreise»
- hotelliste

På første hotell: 
- velkomstmøte
- kart
- veibeskrivelser på engelsk
- turistbrosjyrer
- én GPS-enhet per bestilling
- bagasjelapper

 

 

Ruteprofil

 • Vanskelighetsgrad: ganske enkel ●●○○○
 • Totalt antall kilometer: 186 - 219 km
 • Terreng: 92% asfaltert, 8% grus og annet underlag
 • Togforbindelser mellom byene på turen: Mulig dag 5 til Cullera og dag 6 til Valencia


Lett adkomst til Alicante fra mange norske flyplasser og deretter finner du fram til Biar, bare en times togreise innover i landet. Mesteparten av denne sykkelturen går på bilfrie sykkelveier. Først nedlagte jernbanelinjer, så småveier gjennom rismarker og til slutt sykkelveier inn i Valencias sentrale park som deler byen i to. Underveis vil du se naturskjønne områder og tradisjonsrike småbyer, hvor besøkende på sykkel er velkomne inn i lokalbefolkningens små gater og torg.

 

Sykler


Unisex-sykkel - 24 gir

 


Herresykkel - 24 gir

 


El-sykkel - Unisex

 


El-sykkel - Herre

Reisekalender

Bestill reise

Velg først datoen i kalenderen
Kontakt oss