Skip to main content

Amalfikysten individuell fottur

Fottur langs den vakre Amalfikysten i Italia

Amalfikysten har i århundrer vært kjent for sin vakre og dramatiske natur og sin rike historie. Lenge før vår tidsregning har mennesker bosatt seg her og i pakt med naturen skapt seg livsgrunnlag. Du kan finne spor etter forgagne tider i arkitektur og kunst i både Napoli, Amalfi, Minori, Ravello og Positano.

I Napoli bor du i gangavstand fra gamlebyen, togstasjoner og fergekaia. På kveldene har du tid til å bli kjent med millionbyen, mens du på dagtid besøker vakre Capri og vulkanen Vesuv. Du får med deg de arkeologiske funnene i Pompeii før en minibuss tar deg ned den dramatiske fjellsiden, til den lille idylliske landsbyen Minori på Amalfikysten. Herfra tar du lokalbuss til de ulike startpunktene for dagsetappene. I tillegg til spektakulær utsikt får du med deg perler som naturskjønne, betagende Ravello, fargeklatten Amalfi med trange smug, livlig bysentrum og vakker katedral, og Positano som i middelalderen var en liten fiskerlandsby i munningen av en kløft. Nå ligger byens hvite og pastellfargede hus tett i tett oppover bergsidene. 

Avganger: Hver lørdag fra 6. april til 26. oktober.  
 

NB!

 • Sender du inn en «bestilling på forespørsel» går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en epost i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: 9 800,-


Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 500,- t/r
Tillegg enkeltrom: 2 950,-
Tillegg høysesong**: 850,-
Tillegg for halvpensjon i Minori (4 middager): 1050,-
Tillegg for start en annen ukedag enn lørdag (kontakt oss): 850,-

Tillegg for transport dag 8 på et annet klokkeslett enn kl. 09.00: 350,-

Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.


** Høysesong: Avganger fra 01. aug. til 30. sept.

Inkludert:

 • 7 netter m/frokost på 4-stjerners hoteller med frokost

 • Transfer fra Pompeii til Minori

 • Bagasjetransport

 • Informasjonsmateriell (veibeskrivelse på norsk)

 • Transfer fra Minori til Napoli (togstasjon eller flyplass) på hjemreisedag

Dag for dag

Dag 1 Ankomst Napoli
Ankomstdag. Fly til Roma og tog videre, eller fly med mellomlanding til Napoli. Overnatting på 4* hotell i Napoli.

Dag 2 Vesuv eller Procida
Dette er første vandringsdag. I dag har du to muligheter. Første alternativ er å ta tog til den gamle byen Herculaneum som under Vesuvs utbrudd i år 79 e.Kr. ble dekket av aske. Utgravningene av byen begynte på 1700-tallet, og i dag kan du besøke ruinene av byen. Fra Herculaneum kan du gå eller ta bussen til Vesuv. Følg stien langs det mektige vulkanske krateret (ca. 1 t vandring). Eventuelt kan du ta båten ut til øya Procida for en byvandring i idylliske omgivelser i koselige, trange gater. Du kommer ut til flere flotte utsiktspunkter underveis og det er mulighet for en dukkert på stranda før båten tar deg tilbake til Napoli. Overnatting på 4* hotell i Napoli.

Dag 3 Capri 3 t
Du starter dagen med båt over til Capri (ca. 45 min.) Vel framme på Capri kan du velge mellom å ta trappene opp til sentrum eller benytte deg av kabelbanen. I sentrum finner du mengder av eksklusive forretninger med godt utvalg for dem med tykk lommebok. Etter en kort vandring kommer du inn på en bratt sti som tar deg hele veien opp til Monte Solaro, toppen av Capri, hvor det er mulig å kjøpe noe å drikke eller en enkel lunsj. På vei ned kan du ta den lille stolheisen, eller følge vei og sti ned til Anacapri. Fra Anacapri må du ta trappene (700 trinn) ned til havnen Marina Grande. Båt tilbake til Napoli. Overnatting på 4* hotell i Napoli.

Dag 4 Pompeii 
Bagasjen settes i resepsjonen og du tar toget til den kjente historiske byen Pompeii, som du i dag vil oppleve på nært hold. Pompeii er verdens største arkeologiske funn som kan besøkes. Pompeii ble begravet av aske da Vesuv hadde sitt store utbrudd i år 79 e.Kr. Restene av byen ble funnet rundt år 1750 og utgravningene startet. Pompeii er kanskje mest kjent for gipsavstøpninger av menneskene som ble begravet av askenedfallet fra vulkanutbruddet, og på denne måten kan fortelle en historie. Her kan du velge om du vil drømme deg bort i Pompeiis trange gater på egen hånd, eller følge en guide. Transport til den lille kystbyen Minori, overnatting på 4* hotell.

Dag 5 Amalfi – Valle dei Mulini – Amalfi 4 t
Dagen starter med en kort busstur til Amalfi hvor dagens tur har utgangspunkt. Turen tar deg langs stier som fortsatt blir brukt av muldyr for å frakte tømmer og stein oppover dalen. Dalen har fått navnet sitt fra de mange møllene som har vært i bruk for å produsere pasta. Etter 1300-tallet ble en del av møllene endret til produksjon av papir. Avslutningsvis vil du oppleve den flotte kystbyen Amalfi som har gitt kysten sitt navn. Amalfi er kjent for sin flotte St. Andreas-katedral fra middelalderen. I tillegg byr den på et yrende liv og mulighet for litt shopping. Overnatting på 4* hotell i Minori.

Dag 6 Minori – Ravello - Minori 4,5 t
Dagens etappe starter direkte fra hotellet i Minori. Du tar deg opp den bratte fjellsiden via trapper og stier. Du vandrer først gjennom tett løvskog og videre gjennom pinjeskog. På bakken klatrer eføyen som et tykt teppe. På toppen kan du se det lille klosteret San Nicola. Du ender opp i Ravello, som av mange blir omtalt som Amalfikystens vakreste småby. Ravello har en spektakulær beliggenhet på platået til en langstrakt oval fjellformasjon som stiger nesten 360 meter rett opp fra Salernobukten. Utsikten fra Ravello er så vakker at du kan bli fullstendig bergtatt. Det er spesielt tre severdigheter du bør få med deg i Ravello: Katedralen, Villa Rufolo og Villa Chimbrione. På vei ned fra Ravello tar du trappene til Minori. Overnatting på 4* hotell i Minori.

Dag 7 Agerola, Sentiero Degli Dei – Positano 4 t
Dette er siste vandringsdag. For deg med ekstrem høydeskrekk kan dagens etappe by på noen utfordringer.
Etter frokost tar du lokalbuss via Amalfi til Agerola hvor dagens tur har utgangspunkt. Du vandrer langs Gudenes sti, med fantastisk panoramautsikt hele veien forbi Nocelle og nedover de enten 700 eller 1700 trappetrinnene (det er også mulig å ta buss) til Positano. I Positano finner du yrende liv både i havnen og oppover gatene i byen. For å komme deg tilbake til Minori kan du enten ta båt eller buss. Overnatting på 4* hotell i Minori.

Dag 8 Hjemreise
Hjemreisedag.
Etter frokost blir du hentet for transport tilbake til Napoli kl. 09:00, ankomst Napoli ca. 10.30. Du kan bli kjørt til flyplassen, togstasjonen eller til et hotell for ekstra overnattinger. Ved endring av transfertid kommer et pristillegg; kr. 350 / person.

 

 

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Napoli

Fly:
Napoli  (NAP) Nettside
Roma Fiumicino flyplass (FCO) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Napoli (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Norwegian: Direkte fly fra Oslo til Napoli fra 7. juni 2019.

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Tog:
Fiumicino Aeroporto (Roma flyplass) - 
Napoli Centrale  ca. 2t

Togtider og priser:
Trenitalia.com

(OBS! Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter)

Hjemreise:
Transfer kl. 09:00 fra hotellet i Minori til Napoli flyplass eller togstasjon, ankomst Napoli ca. kl. 10:30.
Ved endring av transfertid kommer et pristillegg; kr. 350 / person.

 

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har 4 stjerner. Alle rom har eget bad.
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise.
Minori: Hotel Santa Lucia ****
 
Måltider
Inkludert i turen er 7 frokoster (kontinental). Det er mulig å bestille halvpensjon i Minori (4 middager).


Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter i Napoli før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Pris pr. person pr. natt m/frokost i Napoli:
Lavsesong (01.07 - 31.08)/ Høysesong (06.04 - 30.06 og 01.09 - 31.10)

Enkeltrom kr 1 100 / 1 370 
Dobbeltrom kr 680  / 770 
 

Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden av hjemmesiden vår. 

Kart

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2,5 av 5

Tur som gir litt høyere puls, men de fleste som er i vanlig god form klarer dette.
Turen dag 7, langs «Gudenes sti», kan være utfordrende for de med høydeskrekk.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:
 • Informasjonsskriv
   
Tilsendt i posten senest 10 dager før avreise:
 • Siste informasjon
 • Vouchere til hotellene og transferen fra Pompeii til Minori
 • Kart
 • Veibeskrivelse på norsk (sist oppdatert april 2018)
 • Infoskriv på engelsk m/historiske fakta
 • Tilgang til app med gpx-filer
 • Bagasjelapper til flyreisen
 • Ev. flybilletter
 
Ved ankomst på det første hotellet:
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten

Kart

Bestilling

AvreiseReisemålLedige plasserPris
12/10AmalfikystenPå forespørsel9 800,-Bestill på forespørsel
19/10AmalfikystenPå forespørsel9 800,-Bestill på forespørsel
26/10AmalfikystenPå forespørsel9 800,-Bestill på forespørsel
 • NRF Logo
 • RGF Logo