Skip to main content

Individuell fottur Amalfikysten

Fottur langs den vakre Amalfikysten i Italia

Amalfikysten har i århundrer vært kjent for sin vakre og dramatiske natur og sin rike historie. Lenge før vår tidsregning har mennesker bosatt seg her og i pakt med naturen skapt seg livsgrunnlag. Du kan finne spor etter forgagne tider i arkitektur og kunst i både Napoli, Amalfi, Minori, Ravello og Positano.

I Napoli bor du i gangavstand fra gamlebyen, togstasjoner og fergekaia. På kveldene har du tid til å bli kjent med millionbyen, mens du på dagtid besøker vakre Capri og vulkanen Vesuv. Du får med deg de arkeologiske funnene i Pompeii før en minibuss tar deg ned den dramatiske fjellsiden, til den lille idylliske landsbyen Minori på Amalfikysten. Herfra tar du lokalbuss til de ulike startpunktene for dagsetappene. I tillegg til spektakulær utsikt får du med deg perler som naturskjønne, betagende Ravello, fargeklatten Amalfi med trange smug, livlig bysentrum og vakker katedral, og Positano som i middelalderen var en liten fiskerlandsby i munningen av en kløft. Nå ligger byens hvite og pastellfargede hus tett i tett oppover bergsidene. Avgang: Hver lørdag fra 21. mars til 31. oktober.  
Dere må være minimum to deltakere for å bestille denne turen. 

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).


  Søk reise

  Priser

  Pris uten fly: kr 10 500

  Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 500,- t/r
  Tillegg enkeltrom: kr 3 200
  Tillegg høysesong**: kr 550
  Tillegg enkeltrom høysesong**: kr 4 300
  Tillegg for halvpensjon i Minori (4 middager): kr 1 100 /kr 1 350**
  Tillegg for start en annen ukedag enn lørdag (kontakt oss): kr 850
  Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

  *Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
  ** Høysesong: Avganger fra 01.05 til 04.07 og fra 04.09 til 31.10. 

  Inkludert:

  • 7 netter m/frokost på 4-stjerners hoteller med frokost
  • Transfer fra Pompeii til Minori
  • Bagasjetransport
  • Informasjonsmateriell (veibeskrivelser på norsk, GPS)
  • Transfer fra Minori til Napoli (togstasjon eller flyplass) på hjemreisedag
  • Merlot Reisers GPS-app

  Ikke inkludert:

  • Landtransport
  • Lokale turistskatter (tot. ca. 17 EUR)

  Dag for dag

  Dag 1 Ankomst Napoli
  Ankomstdag. Fly til Roma og tog videre, eller fly (lørdager med mellomlanding) til Napoli. Overnatting på 4-stjerners hotell i Napoli i tre netter.

  Dag 2 Vesuv eller Procida
  Dette er første vandredag. I dag har du to muligheter. Første alternativ er å ta tog til den gamle byen Herculaneum som under Vesuvs utbrudd i år 79 e.Kr. ble begravd av aske. Utgravningene av byen begynte på 1700-tallet, og i dag kan du besøke ruinene av byen. Fra Herculaneum kan du gå eller ta bussen til Vesuv. Følg stien langs det mektige vulkanske krateret (ca. 1 times vandring). Eventuelt kan du ta båten ut til øya Procida for en byvandring i idylliske omgivelser i koselige, trange gater. Du kommer ut til flere flotte utsiktspunkter underveis og det er mulighet for en dukkert på stranda før båten tar deg tilbake til Napoli.

  Dag 3 Capri 3 t
  Du starter dagen med båt over til Capri (ca. 45 min.). Vel framme på Capri kan du velge mellom å ta trappene opp til sentrum eller benytte deg av kabelbanen. I sentrum finner du mengder av eksklusive forretninger med godt utvalg for dem med tykk lommebok. Etter en kort vandring kommer du inn på en bratt sti som tar deg hele veien opp til Monte Solaro, toppen av Capri, hvor det er mulig å kjøpe noe å drikke eller en enkel lunsj. På vei ned kan du ta den lille stolheisen, eller følge vei og sti ned til Anacapri. Fra Anacapri må du ta trappene (700 trinn) ned til havnen Marina Grande. Båt tilbake til Napoli.

  Dag 4 Pompeii 
  Bagasjen settes i resepsjonen og du tar toget til den kjente historiske byen Pompeii, som du i dag vil oppleve på nært hold. Pompeii er verdens største arkeologiske funn som kan besøkes. Pompeii ble begravet av aske da Vesuv hadde sitt store utbrudd i år 79 e.Kr. Restene av byen ble funnet rundt år 1750 og utgravningene startet. Pompeii er kanskje mest kjent for gipsavstøpninger av menneskene som ble begravet av askenedfallet fra vulkanutbruddet, og på denne måten kan fortelle en historie. Her kan du velge om du vil drømme deg bort i Pompeiis trange gater på egen hånd, eller følge en guide. Transport til den lille kystbyen Minori, overnatting på 4-stjerners hotell i fire netter.

  Dag 5 Amalfi – Valle dei Mulini – Amalfi 4 t
  Dagen starter med en kort busstur til Amalfi hvor dagens tur har utgangspunkt. Turen tar deg langs stier som fortsatt blir brukt av muldyr for å frakte tømmer og stein oppover dalen. Dalen har fått navnet sitt fra de mange møllene som har vært i bruk for å produsere pasta. Etter 1300-tallet ble en del av møllene endret til produksjon av papir. Avslutningsvis vil du oppleve den flotte kystbyen Amalfi som har gitt kysten sitt navn. Amalfi er kjent for sin flotte St. Andreas-katedral fra middelalderen. I tillegg byr den på et yrende liv og mulighet for litt shopping.

  Dag 6 Minori – Ravello - Minori 4,5 t
  Dagens etappe starter direkte fra hotellet i Minori. Du tar deg opp den bratte fjellsiden via trapper og stier. Du vandrer først gjennom tett løvskog og videre gjennom pinjeskog. På bakken klatrer eføyen som et tykt teppe. På toppen kan du se det lille klosteret San Nicola. Du ender opp i Ravello, som av mange blir omtalt som Amalfikystens vakreste småby. Ravello har en spektakulær beliggenhet på platået til en langstrakt oval fjellformasjon som stiger nesten 360 meter rett opp fra Salernobukten. Utsikten fra Ravello er så vakker at du kan bli fullstendig bergtatt. Det er spesielt tre severdigheter du bør få med deg i Ravello: Katedralen, Villa Rufolo og Villa Chimbrione. På vei ned fra Ravello tar du trappene til Minori.

  Dag 7 Agerola, Sentiero Degli Dei – Positano 4 t
  Dette er siste vandredag. For deg med ekstrem høydeskrekk kan dagens etappe by på noen utfordringer. Etter frokost tar du lokalbuss via Amalfi til Agerola hvor dagens tur har utgangspunkt. Du vandrer langs Gudenes sti, med fantastisk panoramautsikt hele veien forbi Nocelle og nedover de enten 700 eller 1700 trappetrinnene (det er også mulig å ta buss) til Positano. I Positano finner du yrende liv både i havnen og oppover gatene i byen. For å komme deg tilbake til Minori kan du enten ta båt eller buss.

  Dag 8 Hjemreise
  Hjemreisedag. Etter frokost blir du hentet for transport tilbake til Napoli kl. 09, ankomst Napoli ca. 10.30. Du kan bli kjørt til flyplassen, togstasjonen eller til et hotell for ekstra overnattinger. Ved endring av transfertid kommer et pristillegg; kr. 350 per person.

  Reisen til og fra

  Oppmøte:
  Hotellet i Napoli.

  Fly:
  Napoli  (NAP) Nettside
  Roma Fiumicino flyplass (FCO) Nettside

  Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Napoli (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

  Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
  Momondo
  Finn.no
  Skyscanner

  Norwegian: Direktefly fra Oslo til Napoli fredager og mandager fra 1. mai 2020.

  Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

  Tog:
  Fiumicino Aeroporto (Roma flyplass) - 
  Napoli Centrale  ca. 2t
   

  Hjemreise:
  Transfer kl. 09:00 fra hotellet i Minori til Napoli flyplass eller togstasjon, ankomst Napoli ca. kl. 10:30.
  Ved endring av transfertid kommer et pristillegg; kr. 350 / person.

  Togtider og priser:
  Trenitalia.com

  (Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)

  Overnatting/måltider

  Hotellene
  Hotellene har 4 stjerner. Alle rom har eget bad.
  Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

  Napoli: Hotel Palazzo Salgar**** eller Hotel Royal Continental****
  Minori: Hotel Santa Lucia ****

  Måltider
  Inkludert i turen er 7 frokoster (kontinental). Det er mulig å bestille halvpensjon i Minori (4 middager).


  Ekstranetter
  Ønsker du ekstranetter i Napoli før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

  Pris pr. person pr. natt m/frokost i Napoli:

  Lavsesong (01.03 - 31.03 + 01.07 - 31.08)
  Dobbeltrom: kr 710
  Enkeltrom: kr 1 270

  Høysesong  (01.04 - 30.06 + 31.10)
  Dobbeltrom: kr 800
  Enkeltrom: kr 1 460

  Ruteprofil

  Vanskelighetsgrad: 2,5 av 5. 

  Ruteprofil: Tur som gir litt høyere puls, men de fleste som er i vanlig god form klarer dette. Turen dag 7, langs «Gudenes sti», kan være utfordrende om du har høydeskrekk.

  Infomateriell

  Tilsendt på e-post etter bestilling:
  • Informasjonsskriv
    
  Tilsendt i posten senest 10 dager før avreise:
  • Siste informasjon, inkl. passord til GPS-app.
  • Vouchere til hotellene og transferne fra Pompeii til Minori og fra Minori til Napoli. 
  • Kart
  • Veibeskrivelse på norsk (oppdateres april 2020)
  • Infoskriv på engelsk m/historiske fakta
  • Bagasjelapper til flyreisen
  • Ev. flybilletter
   
  Ved ankomst på det første hotellet:
  • Bagasjelapper til bagasjetransporten

  Kart

  • NRF Logo
  • RGF Logo