Skip to main content

Cortina d'Ampezzo – Lienz

Langrennstur på egen hånd fra Cortina d'Ampezzo til Lienz

Denne turen kan friste med to land, et unikt vinterparadis og perfekt preparerte løyper. Turen går fra det glamorøse vintersportsstedet Cortina d’Ampezzo til langrennsparadiset rundt Toblach og til slutt over den øst-tyrolske grensen til middelalderbyen Lienz i Østerrike. I tillegg til sportslige og naturskjønne høydepunkter, vet regionen også å friste med sine kulinariske herligheter.

 • Skibyen Cortina d'Ampezzo, ofte omtalt som «Dolomittenes perle»
 • Vakre utsiktspunkt mot fjellformasjonen «Tre Cime»
 • Mulighet for å velge løyper utfra ferdighetsnivå, dagsform og vær
Fulltekstsøk

Dagsprogram

 • DAG 1: Ankomst Toblach eller Niederdorf i Alta Pusteria

  Villabassa og Dobbiaco, eller Niederdorf og Toblach på tysk, er to landsbyer som ligger tett på hverandre i en åpen dal omkranset av majestetiske fjell. Overnatting i en av disse landsbyene.

  | Middag |

 • DAG 2: Buss til Cortina d’Ampezzo – på ski tilbake til Toblach/Niederdorf

  Dagen begynner med en busstur fra Toblach eller Niederdorf til Cortina d’Ampezzo, dronningen av Dolomittene og vert for de olympiske vinterlekene i 1956. Nøyaktig 70 år senere vil de olympiske ringene komme tilbake hit. På ruten langs den tidligere Dolomittene-jernbanen vil du oppleve den verdensberømte fjellformasjonen «Tre Cime» nydelig innrammet av et storslagent panorama over Dolomittene mens du går tilbake til Nordic Arena i Toblach, der verdens beste langrennsløpere kjemper om VM-poeng hvert år. Overnatting i Toblach eller Niederdorf.

  15-65 km | Transfer | Frokost og middag

 • DAG 3: Rundtur i Braies-dalen og Val Casies-dalen

  I dag får du muligheten til å velge mellom flere forskjellige løyper i Alta Pusteria. Løypene tar deg inn i Braies-dalen. Mellom de robuste fjelltoppene i Dolomittene ligger Braies-innsjøen, en juvel blant fjellvannene. Ivrige langrennsløpere kan til og med fortsette via Monguelfo inn i den solfylte Val Casies-dalen. Langs løypene ligger sjarmerende gårder og landsbyer og mange restauranter som frister til å stoppe for en forfriskning. Overnatting i Toblach eller Niederdorf.

  20-65 km | Frokost og middag

 • DAG 4: Fra Alta Pusteria via Sesto til Sillian

  Denne formiddagen fører de alltid velpreparerte løypene deg til San Candido, det kulturelle sentrum i Alta Pusteria. Derfra kan du velge å gå på ski langs Sesto-elven gjennom den idylliske vinterskogen med en lett stigning helt til Sesto. Eventuelt følger du grenselandstien direkte over fra Sør-Tyrol til den østerrikske
  Øst-Tyrol. Det er bare en kort stigning før landegrensen, så går ruten i litt kupert terreng gjennom et delvis skogkledd område til Sillian hvor du finner ditt nye overnattingssted.

  20-45 km | Frokost og middag

 • DAG 5: Rundtur via Obertilliach eller Villgraten-dalen

  Skibussen tar deg i dag til Obertilliach i Lesach-dalen. Mens de profesjonelle forbereder seg på sine kommende konkurranser i langrenns- og skiskytingssenteret, kan du nyte de gode snøforholdene og langrennsløypene på de omkringliggende engene og i skogene. Du velger selv en passende runde fra det omfattende nettverket med langrennsløyper.
  Alternativt er det også mulighet for langrennstur i det nærliggende Villgratental-dalen. Her kan du nyte naturen, freden og stillheten før du vender tilbake til overnatting i Sillian.

  60/15 km | Transfer | Frokost og middag

 • DAG 6: Fra Sillian til Lienz

  Den siste delen leder deg stort sett nedover fra Sillian, langs Drava-elven til Lienz. Byen har i mange år vært vertskap for de tradisjonelle Dolomitenløpene. Hvis snøforholdene er spesielt gode, blir også andre sløyfer preparert gjennom landsbyene på dalbunnen rundt Lienz. Etter en kort spasertur gjennom solskinnsbyen, kan du avslutte denne langrennsturen på en øst-tyrolsk kro med tradisjonelle kulinariske herligheter. Overnatting i Lienz.

  30-42 km | Frokost

 • DAG 7: Turslutt

  Det er tid for hjemreise etter frokost, eller kanskje forlenger du oppholdet med noen ekstranetter i Lienz for å slappe av og utforske byen.

Kart

Avganger og priser

Avganger:
Søndag | 22. januar - 19 februar 2023


Pris pr. person: (min. to personer)
9 500 kr i dobbeltrom | 10 750 kr i enkeltrom | komfort: standard

Er dere 5 eller fler som reiser sammen, kan det være mulig å starte på andre dager enn onsdag, lørdag og søndag.

Inkludert: 
6 overnattinger, 6 frokoster, 5 middager, bagasjetransport, informasjonsmateriale, adgang til langrennsløypene, transfers dag 2 og 5, assistanse.


Å betale på stedet: 
Turistskatt til hotellene.
Alt som ikke er nevnt under «Inkludert».

Tillegg:
Langrennsski / staver / støvler 750 kr
Langrennsski / staver 650 kr

Ekstranetter i Niederdorf/Villabassa, Toblach/Dobbiaco eller Lienz, pris på forespørsel

 

Ruteprofil

 • Vanskelighetsgrad: enkel ●○○○○
 • Etappelengde: 6 – 60 km
 • Totalt antall km: 100 – 275 km (avhengig av valg av løype)
 • Terreng: Fri benyttelse av 200 km preparerte løyper 

Turen passer for både turgåere og mer sporty skiløpere, da det er flere løypevalg hver dag.
Sør-Tyrol i Dolomittene kan friste med over 200 km preparerte langrennsløyper, hvorav 150 km er forbundet med hverandre. Det er i dette området de to velkjente skirennene Marcialonga og Toblach-Cortina arrangeres årlig. Turene er valgt med tanke på at alle, både erfarne og mindre erfarne skigåere, skal ha glede av dem. Ofte kan du korte ned eller forlenge dagsetappen i forhold til egen form og eget ønske. I sesong blir løypene vedlikeholdt daglig, og det er muligheter både for deg som går klassisk og for deg som skøyter.

Overnattinger og måltider

Overnatting
Komfort: Standard

Hotellene på denne turen har 3* og 4* og ligger sentralt til i forhold til løypa og severdighetene på stedet du overnatter. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C. Flere av overnattingsstedene har sauna og/eller svømmebasseng.

Måltider
Inkludert på denne turen er 6 frokoster og 5 middager. 
Middagene er vanligvis 3-retters med en fast meny – noen ganger kan man velge mellom én eller to varianter – eller en buffet. Drikke er ikke inkludert. 
Langs flere av løypene ligger det koselige gjestestuer hvor du kan kjøpe deg varm lunsj og noe å drikke.

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner.

Reisen til og fra

Utreise
Individuell ankomst til første overnattingssted som er Toblach (Dobbiaco) eller Niederdorf (Villabassa).
Innsbruck (INN) er nærmeste flyplass. Det er også mulig å fly til Verona (VRN), München (MUC) og Venezia (VCE).

Fra Innsbruck flyplass:
Bussrute F til Innsbruck Hauptbahnhof, 20 min. Tog videre herfra til Toblach (Dobbiaco) stasjon, ca. 2 t. 40 min.

Fra Verona flyplass:
Flybuss nr. 199 fra selskapet Airlink til Verona Porta Nuova stasjon, 15 min, og herfra tog videre med min. ett bytte til Toblach (Dobbiaco) stasjon, min. 3 t 30 min.

Fra Venezia flyplass:
Alt 1: Buss fra selskapet Cortina Express til Cortina d’Ampezzo, 2 t 10 min. Lokalbuss videre herfra til Toblach (Dobbiaco), ca. 20 min.
Alt 2: Taxi, flybuss ATVO linje 25 Mestre Express eller lokalbuss ACTV linje 15 til Mestre togstasjon, ca. 20-25 min. Herfra tog med min. ett bytte til Toblach (Dobbiaco) stasjon, min 4 t 50 min.

Fra München flyplass:
Alt 1: Buss fra Terminal 1 til Bruneck (Brunico) og tog/taxi videre til Toblach (Dobiacco), ca. 4 t.
Alt 2: Buss fra Terminal 1 til Niederdorf og Toblach, 4 t 40 min
Alt 3: Tog med to bytter til Toblach (Dobbiaco) stasjon, min 5 t 30 min.
Buss må forhåndbestilles.


Hjemreise
Lienz er langrennsturens siste by, individuell hjemreise herfra.
Innsbrück (INN) er nærmeste flyplass. Det er også mulig å fly fra Verona (VRN), München (MUC) og Venezia (VCE).

Til Innsbruck flyplass:
Tog fra Lienz in Osttirol stasjon til Innsbruck Hauptbahnhof, ca. 2 t 40 min. Bussrute F videre herfra til flyplassen, 20 min.

Til Verona flyplass:
Tog med min. ett bytte fra Lienz in Osttirol stasjon til Verona Porta Nuova stasjon, min 3 t 30 min. Flybuss videre til flyplassen, 15 min.

Til Venezia flyplass:
Tog med min. ett bytte fra Lienz in Osttirol stasjon til Mestre togstasjon, min 4 t 50 min. Herfra taxi, flybuss ATVO linje 25 Mestre Express eller lokalbuss ACTV linje 15 til flyplassen, ca. 20-25 min. 

Til München flyplass:
Alt 1 :Tog med to bytter fra Lienz in Osttirol, min 7 t.
Alt 2: Tog/taxi til Bruneck/Bruneco og buss videre til Munchen flyplass teminal 1. (Buss går ca. 6 ganger per dag og må forhåndbestilles). 

Infomateriale

Etter bestilling på e-post:
- bestillingsbekreftelse
- informasjonsskriv «Cortina d’Ampezzo – Lienz»

Før avreise på e-post:
- informasjonsskriv «Før avreise»
- hotelliste 
- tilgang til app med informasjon, kart og GPS-spor (kan brukes offline)

På første hotell:
- bagasjelapper
- løypebeskrivelser på engelsk
- kart
- oppdatert hotelliste

Kontakt oss