Fottur i Irland på egen hånd

Individuell fottur i det grønne Irland

The Wicklow Way, Irlands eldste og mest populære vandringsvei, ligger i kort avstand sør for Dublin. Landskapet er en blanding av kulturlandskap med landbruk og små landsbyer og åpne fjellområder med elver og fosser. Fjellområdene gir vide utsyn, men toppene er ikke er over 600 meter. På denne turen får du oppleve Irland med en god blanding av de vennlige menneskene, livet på landet og den vakre naturen.

Avganger hver dag fra 15. mars til 1. november.

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).
Pris fra:
NOK 7 100
Dager:7
6 netter på Bed & Breakfast m/ frokost, bagasjetransport, transfer fra Rathdrum til Tinahely, transfer fra Enniskerry til bussholdeplass, kart og veibeskrivelser på engelsk.
Bestill reise

Priser

Priser 2018:
Pris uten fly:
kr 7 100

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: kr 5 200 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 2 350
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.

Priser 2019:
Pris uten fly:
kr 7 450

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: kr 5 200 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 2 800
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.

Inkludert:
 • 6 netter på Bed&Breakfast m/frokost
 • Bagasjetransport
 • Transfer fra Rathdrum til Tinahely
 • Transfer fra Enniskerry til bussholdeplass
 • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)

Ikke inkludert:
 • Landtransport

Dag for dag

Dag 1 Norge – Dublin – Tinahely
Ankomstdag. Buss til jernbanestasjonen (ca. 45 min) fra flyplassen, og opptil halvannen time med tog til Rathdrum. Derfra transfer (inkludert i reisen) i bil i ca. 30 minutter til Tinahely. Tinahely er en livlig liten landsby med butikker, kirke og to-tre puber.

Dag 2 Tinahely – Moyne/Sheilstown 15 km + 540 m
Dette er første vandredag. Dagsetappen går opp i et skogområde og langs en fjellside. Etter hvert åpner landskapet seg mer og du vil få noen fine utsiktspunkter. Mot slutten av dagen vandrer du gjennom et jordbrukslandskap. Overnatting på Bed & Breakfast på en gård.

Dag 3 Moyne/Sheilstown – Glenmalure 15 km + 520 m
Dagens etappe går over et fjell dekket av skog, med vandring på små skogsveier. Ønsker du større utfordring, kan du legge til en topptur. Glenmalure-dalen er en lang dal formet av en isbre. Overnatting på hotell midt i dalen.

Dag 4 Glenmalure – Glendalough/Laragh 14 km + 450 m
Oppstigning fra Glenmalure går først gjennom skog, men så åpner fjellet seg og du får en riktig fin høyfjellsfølelse, til tross for at toppen er på under 600 meter. Nedstigningen mot Glendalough gir fin utsikt over innsjø og fjell. Glendalough er et av Irlands viktigste kultursentre, ta gjerne en ekstra dag for å besøke museet og gå en rundtur i det vakre landskapet. Overnatting på Bed & Breakfast.

Dag 5 Glendalough/Laragh – Roundwood 10 km + 250 m
Ukas letteste etappe, hvis du ikke legger inn en topptur til fjellet Scarr (641 m). Roundwood er Irlands høyest beliggende landsby, med yrende liv med mange puber og butikker. Overnatting på Bed & Breakfast. Det er mulighet for å bestille en transfer neste morgen opp til the Wicklow Way, slik at du hopper over 4 km med vandring på asfaltvei.

Dag 6 Roundwood – Enniskerry 18 km + 600 m
Dette er siste vandredag. Den lengste etappen er også en av de mest populære vandringsveier i Irland. Løypa går over Djouce-fjellet og det er vanskelig å tro at du egentlig ikke er så langt fra Dublin. Åpent og fint med vidt utsyn mot store slott og landsbrukslandskap. Overnatting på Bed & Breakfast.

Dag 7 Enniskerry – Dublin – Norge
Hjemreisedag. Bussholdeplassen i Enniskerry er i gåavstand, og derfra tar du bybussen til Dublin sentrum, bussturen tar ca. halvannen time. Derfra er det lett å ta seg til Dublin flyplass. Eller kanskje foretrekker du en ekstra natt eller to i Dublin for litt shopping og storbyliv?

Reisen til og fra

OBS! Husk å stille klokken 1 time tilbake når du ankommer Irland.

Oppmøte:
Rathdrum togstasjon. Transfer fra togstasjon til første overnattingssted er inkludert, derfor må du ringe leverandøren før du går på toget for å informere om hvilket tog du kommer med. Du vil få tilsendt kontaktinformasjon.

Fly:
Dublin Dublin flyplass (DUB) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Dublin (fra kr 5 200 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Beregn ankomst Dublin senest kl. 16 for å kunne ta deg videre med tog til Rathdrum (det tar ca. 3t fra flyplassen til Rathdrum).

Buss:
Dublin flyplass - Dublin Connolly buss-/togstasjon ca. 30 min.

Tog:
Dublin
Connolly togstasjon - Rathdrum ca. 1,5 t

Transfer inkludert fra togstasjon til første overnattingssted.

Hjemreise:
Transfer inkludert fra siste overnatting til bussholdeplassen i Enniskerry.

Buss:
Enniskerry - Dublin
O'Connell Street ca. 1 t 15 min.
Dublin Connolly busstasjon- Dublin flyplass ca. 30 min.

Togtider og priser:
Irishrail.ie

Busstider og priser:
Dublinbus.ie

Overnatting/måltider

Hotellene
Overnatting er på Bed&Breakfast. Alle rom har eget bad.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
6 frokoster er inkludert.
Halvpensjon er ikke mulig å bestille på denne turen.

Ekstranetter
For ekstranetter før/etter turen, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Priser per person per natt m/frokost:

Dublin:
Enkeltrom kr 1 200
Dobbeltrom kr 820

Laragh/Glendalough:
Enkeltrom kr 930
Dobbeltrom kr 590

Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden av hjemmesiden vår. 

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2,5 av 5

Kart


Vis Irland - The Wicklow Way i et større kart

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:
 • Informasjonsskriv
Tilsendt på e-post like før avreise:
 • Siste informasjon
 • Hotelliste
 • Ev. flybilletter
Ved ankomst på det første hotellet:
 • Hotellvouchere
 • Kart
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Bagasjelapp til bagasjetransporten

 

Bestilling

AvreiseReisemålLedige plasserPris
30/10Irland - The Wicklow WayPå forespørselNOK 7 100Bestill på forespørsel
31/10Irland - The Wicklow WayPå forespørselNOK 7 100Bestill på forespørsel
AvreiseReisemålLedige plasserPris
1/11Irland - The Wicklow WayPå forespørselNOK 7 100Bestill på forespørsel