Å vite

Hvorfor hit?

I den kontrastfylte nasjonalparken Cabo de Gata-Níjar i Andalucía i Sør-Spania vandrer du gjennom et nærmest uvirkelig westernfilm-landskap med ørken og kaktusklynger, klipper, lave vulkanfjell, bortgjemte små bukter og asurblått hav. Strendene er guddommelig rene og langgrunne, med vulkansand, krystallklart vann og ikke en eneste utleieparasoll eller strandbar i sikte. Du overnatter i akkurat passe tilbakelente og bohemske, små, hvitkalkede gamle fiskerlandsbyer, alle med hvert sitt tempo og lynne.

 

 • Almería, tapasens hjemby, med over 320 soldager i året
 • Urørt natur med sandfargede klipper, eviglange strender og asurblått hav
 • Kystnær vandring langs Middelhavet gjennom nasjonalpark

 

Hva venter deg?

Vandring på gode stier gjennom nasjonalpark i goldt og kontrastfylt landskap langs Middelhavet. Løypene er relativt svakt kuperte og det er også flere nærmest flate strekker.
Det er få muligheter for skygge og få vannposter underveis, men svært gode bademuligheter på nærmest øde strender. Første og siste overnatting er i provinshovedstaden Almería, mens du på de andre dagene overnatter i hvite småbyer langs kysten.

Overnatting

På denne turen overnatter du på hoteller med 1-3 stjerner. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C. Flere av hotellene har basseng (ikke oppvarmet), og ligger svært sentralt til i byene du besøker. Frokost er alltid inkludert, slik at du skal få en god start på dagen.

Avganger og priser

Avganger:

Daglig | 1. jan. - 30. juni | 1. sept - 20. des. 2022

 

Pris pr. person:

 • 8 150 kr i dobbeltrom | 10 550 kr i enkeltrom | komfort: standard

 

Rabatter:

 • 600 kr pr. pers. hvis 3-4 personer
 • 800 kr pr. pers. hvis min. 5 personer

 

Tillegg:

 

Ekstranetter, pr. person

 • Ekstranetter i Almería, på forespørsel
 • 480 kr i dobbeltrom | 750 kr i enkeltrom | komfort: standard
 • 720 kr i dobbeltrom | 1 050 kr i enkeltrom | komfort: standard | 9. april - 18. april | 29. juni - 29. aug.
Inkludertvis alt
vis altskjule alt
 • 6 overnattinger i dobbeltrom
 • Tilgjengelig komfort: standard
 • 6 frokoster
 • 2 middager,  vanligvis 3-retters, drikke er ikke inkludert

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner

Bagasjen din blir fraktet fra hotell til hotell. Dag 2 har du transfer om morgenen, du tar da med deg bagasjen selv ned til taxien, og den blir fraktet videre til neste hotell etter at sjåføren har sluppet deg av. 
Det er tillatt med 1 kolli pr. person, pass på at det ikke blir for tungt for transportøren. 

Før du reiser vil du motta detaljert informasjon om tillatt bagasje, hvordan du fyller ut bagasjelappene og tidspunkt for henting/levering. 

Etter bestilling på e-post: 

 • bestillingsbekreftelse
 • informasjonsskriv «Andalucía – Cabo de Gata»

 

Før avreise på e-post:

 • informasjonsskriv «Før avreise»
 • GPS-spor

 

Før avreise i posten: 

 • hotelliste/praktisk informasjon på engelsk
 • veibeskrivelser på norsk som inneholder kart med markerte løyper
 • bagasjelapper

Vår samarbeidspartner kan være tilgjengelig for assistanse dersom uhellet skulle være ute. Du vil motta et telefonnummer før avreise. Denne telefonen er betjent på dagtid mandag-lørdag. Trenger du å komme i kontakt med dem utenom åpningstidene, kan du ringe og legge igjen en beskjed. De ringer deg da tilbake så fort de kan.

 • Transfer fra Almería til Cabo de Gata (dag 2)
 • Transfer fra Carboneras til Almería (dag 6)
 • Avbestilling av reisen

Du kan avbestille reisen og eventuelle ekstranetter etter følgende regler:
Ved avbestilling 60 dager eller mer før avreise betaler du et administrasjonsgebyr på kr 500 per person.
Ved avbestilling mellom 59 og 35 dager før avreise beholder Merlot Reiser (heretter MR) det innbetalte depositum.
Ved avbestilling mellom 34 og 15 dager før avreise beholder MR 50 % av reisens pris. 
Ved avbestilling 14 dager eller mindre før avreise, eller hvis du ikke møter ved avgang eller ikke har de nødvendige papirer (pass, flybillett, ev. helseattester e.l.), beholder MR hele reisens pris.

 

 • Endring av reisen

Dersom du etter at en reise er bekreftet fra MR ønsker å endre din bestilling (reisedag, reisemål, hotell etc.), vil du bli belastet med et endringsgebyr på kr 200 per person, dersom MR har mulighet til å etterkomme de nye ønsker. Dette gjelder ikke tilleggsbestillinger av ekstranetter.

 

 • Omgjøring til enkeltrom

Har du bestilt en reise i delt dobbelt-/twinrom sammen med et reisefølge og sistnevnte avbestiller slik at du må over i enkeltrom, gjelder følgende regler:
Hvis reisefølget avbestiller 35 dager eller mer før avreise, må du betale gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller mellom 34 og 15 dager før avreise, deler du og MR gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller 14 dager eller mindre før avreise, vil MR ikke belaste deg for gjeldende enkeltromstillegg.

 

 • Retten til å overdra reisen

Du har rett til å overdra reisen til en person som oppfyller alle nødvendige betingelser for å delta, dersom du underretter MR om dette innen rimelig tid før avreise.

Reisen til og fra turens start- og sluttpunkt er ikke inkludert.

 • Overnatting i enkeltrom
 • Ekstranetter

Det er mulig å bestille ekstranetter i Almería før og/eller etter turen.

 • Ankomst-/avreisetransfer

Det er mulig å bestille transfer fra Málaga flyplass (AGP) til Almería og/eller omvendt. Kontakt oss. 

 

Dag for dag
1. Ankomst Almería by
Almería er hovedstaden i provinsen med samme navn, og grunnlagt i år 955 av maurerne som ville styrke sin kontroll over Middelhavet. Byens mauriske festning, Alcazaba av Almería, er den nest største i Andalucía, kun slått av den verdenskjente Alhambra i Granada. Byen har en flott bystrand, gode shoppingmuligheter… mer

Almería er hovedstaden i provinsen med samme navn, og grunnlagt i år 955 av maurerne som ville styrke sin kontroll over Middelhavet. Byens mauriske festning, Alcazaba av Almería, er den nest største i Andalucía, kun slått av den verdenskjente Alhambra i Granada. Byen har en flott bystrand, gode shoppingmuligheter og en velsmakende og variert lokal gastronomi – den sies å være tapasens hjemby! Overnatting i sentrum, med bl.a. mange hyggelige tapasbarer rett utenfor døra.

 lukk
Overnatting hotell
2. Inn i nasjonalparken langs bortgjemte strender til San José
Noen få minutter å gå fra hotellet ditt ligger flotte det flotte ferskvaremarkedet Mercado central. Kanskje starter du dagen med å handle inn noen lokale godsaker til dagens pikniklunsj? Vær i så fall tidlig ute, for etter frokost venter en taxi som frakter deg bort fra storbyen og ut… mer

Noen få minutter å gå fra hotellet ditt ligger flotte det flotte ferskvaremarkedet Mercado central. Kanskje starter du dagen med å handle inn noen lokale godsaker til dagens pikniklunsj? Vær i så fall tidlig ute, for etter frokost venter en taxi som frakter deg bort fra storbyen og ut til fyret som markerer begynnelsen på nasjonalparken Cabo de Gata – Níjar. Her starter vandringen rolig mellom strender og saltlaguner. Etter hvert blir landskapet mer kupert, og du følger La Vela-stien langs det asurblå havet, til bortgjemte bukter, langs bratte klipper og gamle vulkanfjell. Noen steder er landskapet nærmest ørkenaktig – det er ikke tilfeldig at det er blitt spilt inn mange spaghettiwestern-filmer i dette området! – med noen spredte palmer, agaver og kaktusklynger. Den vakre, øde Monsúl-stranden ble brukt i en scene i «Indiana Jones og det siste korstog». Nok en god bademulighet byr seg på Genovesernes strand; bortgjemt, uten fasiliteter, med gylden, finkornet, vulkansk sand. Overnatting i den hvitkalkede gamle fiskerlandsbyen San José, på hotell med SPA-muligheter.

 

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Cammino 5 timer / Km 15 / Høydemeter + 540 - 560 / Transfer taxi 45 minutter
3. Fra San José over Munkeåsen til fiskerlandsbyen La Isleta del Moro
El Cerro de los Frailes («Munkeåsen») er med sine 500 m. over havet naturparkens høyestliggende punkt, og i sin tid innspillingssted for bl.a. “The good, the bad and the ugly”. De to høyeste toppene er en del av et eldgammelt vulkankrater på rundt fem km i diameter. Du følger… mer

El Cerro de los Frailes («Munkeåsen») er med sine 500 m. over havet naturparkens høyestliggende punkt, og i sin tid innspillingssted for bl.a. “The good, the bad and the ugly”. De to høyeste toppene er en del av et eldgammelt vulkankrater på rundt fem km i diameter. Du følger veibeskrivelsen rundt krateret og blir belønnet med en fabelaktig utsikt over Middelhavet, før du vandrer nedover mot Escullos-stranda og den yndige, stillfarne, vesle kystlandsbyen Isleta del Moro som huser beskjedne 170 innbyggere. Dette er en relativt kort og lettgått etappe, så her har du god tid til å se deg om og kanskje ta et lite glass i skyggen, før middag serveres på det praktfullt beliggende pensjonatet.

 lukk
Overnatting pensione / Måltider frokost og middag / Cammino 14 timer / Km 12 / Høydemeter + 275 - 180
4. Westernlandskap, smellvakre bukter og strender og tilbakelente Las Negras
Fra La Isleta del Moro vandrer du over en ås hvor du ser rester etter gamle bly-, kobber- og gullgruver utenfor landsbyen Rodalquilar. I det golde landskapet fremstår Rodalquilar nærmest som en oase, med trær, blomster, en botanisk hage og en trivelig sentrumsgate. Videre mot «Ulvenes tårn», Spanias høyeste… mer

Fra La Isleta del Moro vandrer du over en ås hvor du ser rester etter gamle bly-, kobber- og gullgruver utenfor landsbyen Rodalquilar. I det golde landskapet fremstår Rodalquilar nærmest som en oase, med trær, blomster, en botanisk hage og en trivelig sentrumsgate. Videre mot «Ulvenes tårn», Spanias høyeste fyrtårn, hele tiden med fantastisk utsikt over havet. Over berg og ned i smale bukter, den ene vakrere enn den andre, før du ankommer den store og innbydende El Playazo-stranden, med gyldenbeige, finkornet sand og rolig vann. Etter en velfortjent dukkert her, følger du en vakker sti inn mot den bohemske, hvite fiskerlandsbyen Las Negras, som også ligger ved havet.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Cammino 41 timer / Km 13 / Høydemeter + 450 - 450
5. Fra Las Negras via hippie-paradiset San Pedro til Agua Amarga
Du forlater Las Negras på en bred og fin sti og tar deg oppover “Det svarte fjellet” av vulkansk opprinnelse. Dersom du ønsker det, kan du ta en avstikker opp til Ricardillo-toppen, for å komme deg litt opp i høyden og beundre panoramautsikten. En sti langs havet fører deg… mer

Du forlater Las Negras på en bred og fin sti og tar deg oppover “Det svarte fjellet” av vulkansk opprinnelse. Dersom du ønsker det, kan du ta en avstikker opp til Ricardillo-toppen, for å komme deg litt opp i høyden og beundre panoramautsikten. En sti langs havet fører deg så ned til San Pedro-bukten, som mange mener er den vakreste i hele naturparken. De gamle husene i den forlatte fiskerlandsbyen, kun tilgjengelig med kano, båt eller til fots, har i årevis vært okkupert av «hippier», og en eim av 70-tallet preger dette paradiset med turkisblått hav. Heldigvis er både du og alle andre velkomne! Overnatting med middag i den hyggelige byen Agua Amarga med en flott bystrand og bohemian chic butikker.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og middag / Cammino 4 timer / Km 12 / Høydemeter + 575 - 575
6. Via De dødes bukt til Carboneras og transfer tilbake til Almería
Fra det gamle vulkanplatået og utsiktspunktet Mesa Roldán, med et gammelt maurisk vakttårn og kystens høyeste fyrtårn, går du videre ned bakkene til «De dødes bukt», Cala de los Muertos. Denne naturiststranden er langt fra så skremmende som den høres ut; én km. lang, med krystallklart vann og løsrevne… mer

Fra det gamle vulkanplatået og utsiktspunktet Mesa Roldán, med et gammelt maurisk vakttårn og kystens høyeste fyrtårn, går du videre ned bakkene til «De dødes bukt», Cala de los Muertos. Denne naturiststranden er langt fra så skremmende som den høres ut; én km. lang, med krystallklart vann og løsrevne klipper i spennende formasjoner. Etter stranden forteller et skilt deg at du nå forlater den rolige nasjonalparken, og vips forandres omgivelsene virkelig totalt. Vel blåst! Du har nå vandret hele naturparken Cabo de Gata-Níjar på langs, og ankommer denne fotturens endepunkt, byen Carboneras. Her venter en taxi for å ta deg tilbake til Almería by for siste overnatting.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Cammino 4 timer / Km 14 / Høydemeter + 320 - 320 / Transfer taxi 45 minutter
7. Turslutt i Almería by
Turen er slutt etter frokost, dersom du ikke har bestilt ekstranetter i denne hyggelige andalusiske byen. Er det lørdag, pass på å få med deg det ukentlige lokale markedet som holdes ved strandpromenaden. Ellers er det 5-10 min med taxi fra hotellet til buss- og togstasjon for hjemreise. mer

Turen er slutt etter frokost, dersom du ikke har bestilt ekstranetter i denne hyggelige andalusiske byen. Er det lørdag, pass på å få med deg det ukentlige lokale markedet som holdes ved strandpromenaden. Ellers er det 5-10 min med taxi fra hotellet til buss- og togstasjon for hjemreise.

 lukk
Måltider frokost
Praktisk informasjon
 • Vanskelighetsgrad: Enkel 
 • Etappelengde: 12 - 15 km
 • Varighet: 3,5 - 5,5 timer
 • Totale høydeforskjeller: fra + 270 m til + 575 m og fra -180 m til -560 m 
 • Terreng: gode, nedtråkkede stier, skogsveier, noen få strekninger med asfalt.

 

Løypene er relativt svakt kuperte og det er også flere nærmest flate strekker.

 

I sommermånedene kan temperaturen bli svært høy og det er få skyggemuligheter. Det er heller ikke mange vannposter langs ruten, så pass på å beskytte hodet mot solen og å ha med rikelig med drikke. 

 

Individuell ankomst til startstedet Alméria by.

 

Med fly
Almería (LEI) og Málaga (AGP) er de nærmeste flyplassene.

 

Fra Almería flyplass:

 • Alt.1: Buss nr. 30 Almería-Aeropuerto-Retamar til Gregorio Marañon – La Salle. Herfra ca. 10 min. å gå til hotellet, total reisetid ca. 45 min.
 • Alt. 2: Taxi, ca. 15-20 min.

 

Fra Málaga flyplass:

 • Alt. 1: Buss fra selskapet ALSA direkte til Almería, total varighet ca. 3 t 15 min. Få avganger.
 • Alt. 2: Ekspressbussen A Express airport (linje 75) til Estación autobuses i Málaga. Herfra buss fra selskapet ALSA til Almería, total reisetid ca. 4 t

 

Transfer

 

Hvordan komme seg hjem

Individuell ankomst til startstedet Alméria by.

 

Med fly
Almería (LEI) og Málaga (AGP) er de nærmeste flyplassene.

 

Fra Almería flyplass:

 • Alt.1: Buss nr. 30 Almería-Aeropuerto-Retamar til Gregorio Marañon – La Salle. Herfra ca. 10 min. å gå til hotellet, total reisetid ca. 45 min
 • Alt. 2: Taxi, ca. 15-20 min

 

Fra Málaga flyplass:

 • Alt. 1: Buss fra selskapet ALSA direkte til Almería, total varighet ca. 3 t 15 min. Få avganger.
 • Alt. 2: Ekspressbussen A Express airport (linje 75) til Estación autobuses i Málaga. Herfra buss fra selskapet ALSA til Almería, total reisetid ca. 4 t

 

Transfer

 

Klær

 • behagelige og lette å ta av og på, avhengig av sesong
 • noe litt tykkere til kveldsbruk og til bruk i rom med klimaanlegg
 • regntøy (jakke, bukse, evt. poncho, skoovertrekk)
 • skjerf eller buff
 • hodeplagg
 • badetøy
 • sandaler

 

Reiseapotek

 • generelle legemidler (smertestillende, betennelsesdempende, febernedsettende)
 • personlige medisiner
 • insektsmiddel
 • solkrem og leppepomade med solfaktor
 • sjampo og dusjsåpe
 • ørepropper
 • førstehjelpssett

 

Tilbehør

 • solbriller, også nyttig mot insekter
 • kamera
 • telefonlader
 • strømadapter
 • vannflaske

Reis med respekt for miljøet, stedene og menneskene som ønsker oss velkommen:

 • lær deg litt om skikker og tradisjoner i landet du besøker
 • vær oppmerksom på at noen uttrykk og bevegelser kan ha en mer støtende betydning i andre land
 • spør alltid om tillatelse før du tar bilder av andre mennesker
 • pass på å dekke skuldrene i kirker og andre religiøse steder
 • ikke legg igjen spor etter deg: pass på å ta med deg det du har av søppel
 • ikke ta med “souvenirer” fra beskyttede naturmiljøer og arkeologiske steder
 • i beskyttede områder, prøv alltid å følge stiene : ikke forstyrr dyrene og ikke skad plantene
 • ikke sløs med vann og energi, dette er dyrebare ressurser for hele planeten
 • respekter reglene fastsatt av eierne på overnattingsstedene

  Bestill på forespørsel

  Fyll ut skjemaet, så undersøker vi tilgjengelighet og kommer tilbake til deg så snart som mulig. Dette kan ta fra noen timer til flere virkedager.


  Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


  Jeg vil gjerne motta nyhetsbrevet med reisetips og inspirasjon


  Takk

  Il tuo preventivo online

  *Campi obbligatori

  ES109 / Andalucía - Cabo de Gata / attività / individuell / tema

  Partecipanti*

  Scegli il comfort*

  Silver

  Barca Vita Prugna

  1 adulto / 8 gg da 1000 kr

  Scegli la data di partenza*

  Silver - Barca Ave Maria

  • ampia disponibilità
  • pochi posti
  • lista d'attesa
  32%

  Periodo prescelto

  Inizio vacanza

  Passau 4 ottobre 2021

  Fine vacanza

  Passau 4 ottobre 2021

  Camere in condivisione*

   • Camera in condivisione
    Camera 6 posti letto
    1 pers. 1000 kr

  Camere in condivisione*

  • Camera in condivisione
   Camera 6 posti letto
   1 pers. 1000 kr
  • Camera per 2 persone
   Letti separati
   1 pers. 2000 kr
  • Tripla
   Camera per 3 persone
   1 letti separati
   1 pers. 1000 kr

  Supplementi

  Notti extra (con colazione)

  Il costo prevede la stessa tipolgia di sistemazione del viaggio principale, pernottamento con colazione

  Passau
  città di inizio vacanza 3 adulti / 1 notte 3000kr

  n. notti extra

  Vienna
  città di inizio vacanza 3 adulti / 1 notte 3000kr

  n. notti extra

  • Transfer

  Da Vienna a Passau

  1 adulto 30kr

  n. persone

  Biciclette*

  Il costo si riferisce al noleggio delle biciclette o accessori per l'intera durata della vacanza*

  BICI

  n. biciclette

  Diete

  Indica le diete alimentari in modo che possiamo organizzare i tuoi pasti*

  Nessuna dieta

  n. persone

  Assicurazioni

  La quota base include l'assicurazione medico/bagaglio. Contrassegnare l'eventuale polizza facoltativa richiesta

  • Giallo
  • Rosso
  • Verde

  I tuoi dati

  Richieste o domande

  Ho letto l'informativa sulla privacy di girolibero srl
  Vorrei ricevere la newsletter con novità e ispirazioni viaggio

  *Informazioni obbligatorie

  Condizioni sulla privacy

  In conformità con la vigente normativa, la informiamo che ai sensi del Decreto Legislativo 30 giugno 2003 n. 196 (e successive modificazioni) i dati da Lei forniti saranno oggetto di trattamento, sempre e comunque, avendo riguardo agli obblighi e nel rispetto della normativa indicata al link www.girolibero.it/info/privacy.

   TRENGER DU HJELP?

   For spørsmål om turene våre, legg igjen kontaktinformasjonen din så vil vi svare deg så raskt som mulig.   Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


   Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


   Takk

    Su misura
    per gruppi

    Sei un capogruppo alla ricerca di nuove mete e esperienze interessanti, compila il form per ricevere un preventivo personalizzato.


    Ho letto l'informativa sulla privacy di Girolibero srl


    Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


    Takk

     Nyhetsbrev

     Motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon.
     Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser

     Takk