Skip to main content

Madeira

Madeira - Atlanterhavets perle

Madeira kalles «Atlanterhavets perle», og er en av Europas eldste turistdestinasjoner. Vulkansk aske og lava har gitt øya en næringsrik jord, og gjør at Madeira nærmest er som en flytende hage. Madeira er en dramatisk øy, eksotisk grønn, og med et lys som gir landskapet et spesielt skimmer.

Øya var ubebodd før Portugal koloniserte den i 1418. I mange århundrer har de ryddet skog og plantet sukkerrør, vinstokker og andre subtropiske vekster her. For å øke øyas landbruksareal startet man på 1800-tallet å hugge ut hyller i fjellsidene for å bringe vann fram til områder som kunne utvikles til bedre landbruksarealer. Disse fjellhyllene ble kalt levadaer og de fikk gjerne en parallell sti. Levadaene brukes fremdeles til distribusjon av vann, og samtidig har de blitt svært populære vandringsveier for fotturister.
Klimaet er behagelig, mildt subtropisk. Aldri for varmt eller for kaldt. Menneskene er smilende, vennlig høflige og gjestfrie.

Avganger hver tirsdag, torsdag og lørdag fra 2. juli

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 7 150

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 6 000 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 2 750
Tillegg halvpensjon: kr 1 950
Tillegg høysesong**: kr 650

Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
**Høysesong: avganger fra 27.04 t.o.m 27.09

Inkludert

 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • Bagasjetransport
 • Velkomstmøte (engelsk/tysk)
 • Transfers ifølge program
 • Buss Cabo Girao - Funchal
 • Taubane Funchal - Monte
 • Infomateriell
 • Servicetelefon

 

Ikke inkludert:
 • Landtransport

 

Dag for dag

Denne turen bringer deg rundt hele øya med utvalgte vandringsetapper hver dag. Transportetappene gjøres av engelsktalende sjåfører som gjør stopp for utsiktspunkter og severdigheter, samtidig som de også kjører din bagasje. Vandringsetappene er ikke krevende i lengde og høydemeter, men enkelte strekninger kan oppleves «luftige» av deltakere med mer enn moderat høydeskrekk.   
 
Dag 1 Norge – Santa Cruz - Porto da Cruz
Ankomstdag. Fra Norge flyr du til Cristiano Ronaldo flypass i Santa Cruz. Fra flyplassen kan du ta deg til Porto da Cruz med rutebuss, taxi eller bestille transfer fra oss. Porto da Cruz er en hyggelig liten by med et sjøbasseng for svømming, kirke, små butikker og serveringssteder. Besøk gjerne byens romdestilleri, som ligger midt i sentrum.
 
Dag 2 Machico – Porto da Cruz    + 550 m/- 550 m     15 km     5 t     
Dette er første vandredag. Du blir hentet på hotellet og kjørt til Machico, Madeiras eldste by. Derfra går du opp til utsiktspunktet Pico do Facho. Deretter vandrer du langs den først levadaen, anlagt i et landskap for landbruk. Du passerer gjennom en dal og kommer ned til nordkysten ved Boca do Risco. Her fortsetter du vestover langs en smal kyststi langs klipper. Spektakulær kystvandring på nordkysten tilbake til Porto da Cruz.  

Dag 3 Sao Jorge – Levada do Rei - Sao Vicente          + 600 m/- 150 m     15 km     5 t          
Du blir hentet på hotellet og kjørt til starten for dagens vandring i Sao Jorge. På veien dit blir det stopp i Santana for å se tradisjonelle hus med stråtak og noen utsiktspunkter langs Madeiras ville nordkyst. Vandringen starter nede ved havet og de første kilometerne går langs klipper og kystlandskap. Deretter starter oppstigningen gjennom Sao Jorges frodige jordbruksområde, hvor det dyrkes sukkerrør og mange slags grønnsaker og frukter. Se deg bakover, så du får med deg utsikten! Herfra ser du nemlig mesteparten av Madeiras nordkyst og den lille naboøya Porto Santo. Midt på dagen ankommer du Levada do Rei, hvor et serveringssted er et naturlig samlingspunkt for lunsj. Deretter kan du følge denne levadaen frem til der hvor den starter, ved elva Ribiero Bonito. På ettermiddagen transfer videre til Sao Vicente for overnatting.

Dag 4 Sao Vicente – Porto Moniz    + 150 m/- 350 m     11 km     4 t
Dagen starter med en transfer til Paul da Serra i Madeiras høyfjell. Vandringen begynner på 1300 moh. i en naturpark hvor lauvbærtrær og fargerike gyvelbusker skaper en spennende blanding med beitende kuer. Ser du opp og ut over kysten, har du flott utsikt over det bølgende Atlanterhavet.
På ettermiddagen kommer du fram til den største byen i det nordvestlige hjørnet av øya, Porto Moniz. Her er det bare å hoppe uti byens største attraksjon - store bassenger med sjøvann konstruert i et kystlandskap av lava. Bassengene fylles naturlig hver gang store bølger spruter over anlegget. Om kvelden er det tid for å besøke stedets livlige uteliv med mange restauranter å velge mellom.

Dag 5 Porto Moniz -  Calheta        + 50 m/- 650 m     17 km     5 t
Du blir hentet av vår faste transfersjåfør og kjørt ca. 1 time på småveier med fin utsikt. Dagens etappe starter i landsbyen Prazeres, som mange mener er en av Madeiras vakreste. Ta gjerne en tur inn i kirken og tenn et lys. Deretter fortsetter du til landsbyens besøksgård, med mange forskjellige dyr. Deretter begynner du dagens vandring, og 10 minutter ut av landsbyen kommer du inn på Levada Nova. Her går du langs vannrenna i et jevnt terreng med fin utsikt mellom eukalyptustrær frem til Lombo do Castenheiros. Herfra følger du en vei nedover mot kysten og byen Calheta. Overnatting ved en elegant marina og badestrand.

Dag 6 Calheta – Funchal        + 250 m / - 150 m     15 km     5 timer
Ny dag og en kort transfer til Levada do Norte. Dette er en av de lengste og villeste levadaene. På veien passerer du terrasser med mange forskjellige frukttrær. Forbi små landsbyer som Quinta Grande og Campanairo, kommer du fram til utsiktspunktet Cabo Girao. Dette er en av Europas høyeste klipper ved havet og her har de laget en plattform med god utsikt over Funchal, kysten under deg og Atlanterhavet. Herfra går det rutebuss til Funchal, Madeiras hovedstad.

Dag 7 Funchal – Monte        + 100 m/-  600 m     8 km     3 t
Du tar taubane fra sentrum og opp til fjellet Monte, som omkranser byen. Her oppe kan du først besøke kirken Nossa Senhora do Monte. Nedenfor trappene til kirken er avgangen for Funchals største turistattraksjonen «Carro de Cesto», en 2 km lang fartsfylt tur i kurvvogner som blir styrt og skjøvet nedover av 2 hvitkledde carreiros. En opplevelse som er verdt å få med seg.   
Vi er på fottur, så vi skal videre til den botaniske hagen. Her har de en stor samling av øyas subtropiske vekster, og fin utsikt over byen. Deretter går vi tilbake, nedover til Funchal sentrum.

Dag 8 Funchal – Santa Cruz – Norge
Hjemreisedag. Til flyplassen kommer du med buss, taxi eller du kan forhåndsbestille transfer fra oss.

 

Reisen til og fra

Oppmøte: Hotellet i Porto da Cruz

Fly til FUNCHAL (FNC) Nettside
Flyplassen Cristiano Ronaldo ligger langs kysten, ved byen Santa Cruz, ca 30 km fra hovedstaden Funchal. Den har en imponerende rullebane på søyler ut mot havet. Derfra skal du nordvestover til Porto da Cruz.

Total effektiv reisetid fra flyplassen til Porto da Cruz ca. 30 min
•    Buss nr. 53 fra flyplassen til Porto da Cruz (ca. 6 € per person) betales kontant til sjåføren. Bussholdeplassen ligger ca. 100 m til høyre utenfor terminalen. Hvis det ikke går buss direkte til Porto da Cruz fra flyplassen, kan du finne hyppigere forbindelser ved å bytte i Santa Cruz eller i Funchal. Rutetider buss.
•    Taxi utenfor ankomstterminalen - ca. 35 € per taxi (ev. ekstra for bagasje). Kjøretid ca. 30 min.  
•    Transfer – kan bestilles via Merlot Reiser til første hotellet. Pris på forespørsel.

Hjemreise:

Total effektiv reisetid Funchal – flyplassen ca. 30 min
•    Buss fra sentrum av Funchal til flyplassen - ca. 6 € per person betales kontant til sjåføren. Turen tar ca 45 min. Rutetider buss.
•    Taxi kan bestilles på hotellet i Funchal. Ca. 30 € og turen tar ca. 20-30 min.  
•    Transfer fra sentrum i Funchal til flyplassen. Ca. 23 € for 1-4 personer eller 7 € per person i delt Express Shuttle. Nettside.

Overnatting/måltider

Hotellene
De 2 første nettene bor du på et hyggelig 2* hotell. De andre nettene på 4* hoteller. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C.
Hotellisten mottar du på e-post før avreise.

Dobbeltrom: dobbeltseng
Twinrom: to separate senger
Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
Inkludert i turen er 7 frokoster (kontinental). Ønsker du grovere brød, kan det være smart å ta med seg dette.

Har du valgt halvpensjon, får du 7 middager i tillegg til frokost (drikke ikke inkl.).

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Priser per person per natt m/frokost:

Porto da Cruz
Enkeltrom kr 590
Dobbeltrom kr 430

Funchal
Enkeltrom fra kr 1 160
Dobbeltrom fra kr 710

Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden hjemmesiden vår.

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2 av 5

Turen er satt til kategori 2. Det betyr at du får litt høyere puls enn på vår letteste fottur, men de fleste klarer dette.
Vandringsetappene er ikke krevende i lengde og høydemeter, men enkelte strekninger kan oppleves «luftige» av deltakere med mer enn moderat høydeskrekk.   

Dag 2 Machico – Porto da Cruz

Dag 3 Sao Jorge – Sao Vicente

Dag 4 Sao Vicente – Porto Moniz

Dag 5 Porto Moniz - Calheta

Dag 6 Calheta – Funchal

Dag 7 Funchal – Monte – Botaniske hage

 

Infomateriell

Etter bestilling vil du motta på e-post:
•    Infoskriv «Velkommen til Madeira»

Før avreise vil du motta på e-post:
•    Siste informasjon
•    Hotelliste
•    Ev. flybilletter

Ved ankomst på det første hotellet vil du motta under velkomstmøte kl 9 dag 2:
•    Kart
•    Veibeskrivelser på engelsk
•    Voucher for tjenestene inkludert i programmet
•    Turistinformasjon
•    Bagasjelapper

Kart

Bestilling

Side 1 av 3

AvreiseReisemålLedige plasserPris
12/9MadeiraPå forespørsel7 800,-Bestill på forespørsel
14/9MadeiraPå forespørsel7 800,-Bestill på forespørsel
17/9MadeiraPå forespørsel7 800,-Bestill på forespørsel
19/9MadeiraPå forespørsel7 800,-Bestill på forespørsel
21/9MadeiraPå forespørsel7 800,-Bestill på forespørsel
24/9MadeiraPå forespørsel7 800,-Bestill på forespørsel
26/9MadeiraPå forespørsel7 800,-Bestill på forespørsel
28/9MadeiraPå forespørsel7 150,-Bestill på forespørsel

Oktober, 2019

1/10MadeiraPå forespørsel7 150,-Bestill på forespørsel
3/10MadeiraPå forespørsel7 150,-Bestill på forespørsel
5/10MadeiraPå forespørsel7 150,-Bestill på forespørsel
8/10MadeiraPå forespørsel7 150,-Bestill på forespørsel
10/10MadeiraPå forespørsel7 150,-Bestill på forespørsel
12/10MadeiraPå forespørsel7 150,-Bestill på forespørsel
15/10MadeiraPå forespørsel7 150,-Bestill på forespørsel
 • NRF Logo
 • RGF Logo