Skip to main content

Fottur på Madeira

Madeira - Atlanterhavets perle

Madeira kalles «Atlanterhavets perle», og er en av Europas eldste turistdestinasjoner. Vulkansk aske og lava har gitt øya en næringsrik jord, og gjør at Madeira nærmest er som en flytende hage. Madeira er en dramatisk øy, eksotisk grønn, og med et lys som gir landskapet et spesielt skimmer.

Øya var ubebodd før Portugal koloniserte den i 1418. I mange århundrer har de ryddet skog og plantet sukkerrør, vinstokker og andre subtropiske vekster her. For å øke øyas landbruksareal startet man på 1800-tallet å hugge ut hyller i fjellsidene for å bringe vann fram til områder som kunne utvikles til bedre landbruksarealer. Disse fjellhyllene ble kalt levadaer og de fikk gjerne en parallell sti. Levadaene brukes fremdeles til distribusjon av vann, og samtidig har de blitt svært populære vandringsveier for fotturister.
Klimaet er behagelig, mildt subtropisk. Aldri for varmt eller for kaldt. Menneskene er smilende, vennlig høflige og gjestfrie.

Avganger hver tirsdag, torsdag og lørdag hele året.

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

 

  Søk reise

  Priser

  Pris uten fly: fra kr 8 000

  Tillegg enkeltrom: kr 3 100
  Tillegg halvpensjon: kr 2 550
  Tillegg mellomsesong*: kr 600
  tillegg høysesong**: kr 1150
  Tillegg for flyreise: Du kan dessverre ikke bestille fly gjennom Merlot Reiser på denne turen.

  Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

  **Mellomsesong: Fra 15/11/20 t.o.m. 12/12/20, fra 29/03/21 t.o.m. 13/06/21 og fra 15/11/21 t.o.m. 11/12/21
  ***Høysesong: fra 21/06/20 t.o.m. 19/09/20 og fra 14/06/21 t.o.m. 19/09/21.
   

  Inkludert:

  • 7 netter på hoteller m/frokost
  • Bagasjetransport
  • Transfers ifølge program
  • Buss Cabo Girao - Funchal
  • Taubane Funchal - Monte
  • Infomateriell
  • Merlot Reisers GPS-app
  • Servicetelefon

   

  Ikke inkludert:

  • Landtransport
  • Turistskatt

  Dag for dag

  Dag 1 Norge – Santa Cruz - Porto da Cruz
  Ankomstdag. Fra Norge flyr du til Cristiano Ronaldo flypass i Santa Cruz. Fra flyplassen kan du ta deg til Porto da Cruz med rutebuss, taxi eller bestille transfer fra oss. Porto da Cruz er en hyggelig liten by med et sjøbasseng for svømming, kirke, små butikker og serveringssteder. Besøk gjerne byens romdestilleri, som ligger midt i sentrum.

  Dag 2 Machico – Porto da Cruz          + 550 m/- 550 m     15 km     5 t     
  Dette er første vandredag. Etter utlevering av informasjonpakke kl. 9, blir du hentet på hotellet og kjørt til Machico, Madeiras eldste by. Derfra går du opp til utsiktspunktet Pico do Facho. Deretter vandrer du langs den først levadaen, anlagt i et landskap for landbruk. Du passerer gjennom en dal og kommer ned til nordkysten ved Boca do Risco. Her fortsetter du vestover langs en smal kyststi langs klipper. Spektakulær kystvandring på nordkysten tilbake til Porto da Cruz.  

  Dag 3 Sao Jorge – Levada do Rei - Sao Vicente          + 600 m/- 150 m     15 km     5 t          
  Du blir hentet på hotellet og kjørt til starten for dagens vandring i Sao Jorge. På veien dit blir det stopp i Santana for å se tradisjonelle hus med stråtak og noen utsiktspunkter langs Madeiras ville nordkyst. Vandringen starter nede ved havet og de første kilometerne går langs klipper og kystlandskap. Deretter starter oppstigningen gjennom Sao Jorges frodige jordbruksområde, hvor det dyrkes sukkerrør og mange slags grønnsaker og frukter. Se deg bakover, så du får med deg utsikten! Herfra ser du nemlig mesteparten av Madeiras nordkyst og den lille naboøya Porto Santo. Midt på dagen ankommer du Levada do Rei, hvor et serveringssted er et naturlig samlingspunkt for lunsj. Deretter kan du følge denne levadaen frem til der hvor den starter, ved elva Ribiero Bonito. På ettermiddagen transfer videre til Sao Vicente for overnatting.

  Dag 4 Sao Vicente – Porto Moniz          + 150 m/- 350 m     11 km     4 t
  Dagen starter med en transfer til Paul da Serra i Madeiras høyfjell. Vandringen begynner på 1300 moh. i en naturpark hvor lauvbærtrær og fargerike gyvelbusker skaper en spennende blanding med beitende kuer. Ser du opp og ut over kysten, har du flott utsikt over det bølgende Atlanterhavet. På ettermiddagen kommer du fram til den største byen i det nordvestlige hjørnet av øya, Porto Moniz. Her er det bare å hoppe uti byens største attraksjon - store bassenger med sjøvann konstruert i et kystlandskap av lava. Bassengene fylles naturlig hver gang store bølger spruter over anlegget. Om kvelden er det tid for å besøke stedets livlige uteliv med mange restauranter å velge mellom.

  Dag 5 Porto Moniz -  Calheta          + 50 m/- 650 m     17 km     5 t
  Du blir hentet av vår faste transfersjåfør og kjørt ca. 1 time på småveier med fin utsikt. Dagens etappe starter i landsbyen Prazeres, som mange mener er en av Madeiras vakreste. Ta gjerne en tur inn i kirken og tenn et lys. Deretter fortsetter du til landsbyens besøksgård, med mange forskjellige dyr. Deretter begynner du dagens vandring, og 10 minutter ut av landsbyen kommer du inn på Levada Nova. Her går du langs vannrenna i et jevnt terreng med fin utsikt mellom eukalyptustrær frem til Lombo do Castenheiros. Herfra følger du en vei nedover mot kysten og byen Calheta. Overnatting ved en elegant marina og badestrand.

  Dag 6 Calheta – Funchal          + 250 m / - 150 m     15 km     5 timer
  Ny dag og en kort transfer til Levada do Norte. Dette er en av de lengste og villeste levadaene. På veien passerer du terrasser med mange forskjellige frukttrær. Forbi små landsbyer som Quinta Grande og Campanairo, kommer du fram til utsiktspunktet Cabo Girao. Dette er en av Europas høyeste klipper ved havet og her har de laget en plattform med god utsikt over Funchal, kysten under deg og Atlanterhavet. Herfra går det rutebuss til Funchal, Madeiras hovedstad.

  Dag 7 Funchal – Monte          + 100 m/-  600 m     8 km     3 t
  Du tar taubane fra sentrum og opp til fjellet Monte, som omkranser byen. Her oppe kan du først besøke kirken Nossa Senhora do Monte. Nedenfor trappene til kirken er avgangen for Funchals største turistattraksjonen «Carro de Cesto», en 2 km lang fartsfylt tur i kurvvogner som blir styrt og skjøvet nedover av 2 hvitkledde carreiros. En opplevelse som er verdt å få med seg.   
  Vi er på fottur, så vi skal videre til den botaniske hagen. Her har de en stor samling av øyas subtropiske vekster, og fin utsikt over byen. Deretter går vi tilbake, nedover til Funchal sentrum.

  Dag 8 Funchal – Santa Cruz – Norge
  Hjemreisedag. Til flyplassen kommer du deg med buss, taxi eller du kan forhåndsbestille transfer fra oss.

  Reisen til og fra

  OBS! Husk å stille klokken 1 time tilbake når du ankommer Madeira.

  Oppmøte: Hotellet i Porto da Cruz

  Fly til Funchal (FNC) Nettside

  Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:

  Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

  Fra/til flyplassen:
  Buss, taxi eller transfer. Se link til flyplassen for mer informasjon.

  Total effektiv reisetid fra flyplassen til Porto da Cruz ca. 30 min

  •    Buss nr. 53 fra flyplassen til Porto da Cruz (ca. 6 € per person) betales kontant til sjåføren. Bussholdeplassen ligger ca. 100 m til høyre utenfor terminalen. Hvis det ikke går buss direkte til Porto da Cruz fra flyplassen, kan du finne hyppigere forbindelser ved å bytte i Santa Cruz eller i Funchal. Rutetider buss.

  •    Taxi utenfor ankomstterminalen - ca. 35 € per taxi (ev. ekstra for bagasje). Kjøretid ca. 30 min.  

   

  Hjemreise: Total effektiv reisetid Funchal – flyplassen ca. 30 min

  •    Buss fra sentrum av Funchal til flyplassen - ca. 6 € per person betales kontant til sjåføren. Turen tar ca 45 min. Rutetider buss.

  •    Taxi kan bestilles på hotellet i Funchal. Ca. 30 € og turen tar ca. 20-30 min.  

  •    Transfer fra sentrum i Funchal til flyplassen. Ca. 23 € for 1-4 personer eller 7 € per person i delt Express Shuttle. Nettside.

  Overnatting/måltider

  Hotellene
  De 2 første nettene bor du på et hyggelig familiedrevet 2* hotell. De andre nettene på 4* hoteller. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C.
  Hotellisten mottar du på e-post før avreise.

  Dobbeltrom: dobbeltseng
  Twinrom: to separate senger
  Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

  Måltider
  Inkludert i turen er 7 frokoster (kontinental). Ønsker du grovere brød, kan det være smart å ta med seg dette.

  Har du valgt halvpensjon, får du 7 middager i tillegg til frokost (drikke ikke inkl.).

  Ekstranetter
  Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

  Priser per person per natt m/frokost:

  Porto da Cruz
  Enkeltrom kr 750
  Dobbeltrom kr 530

  Funchal
  Enkeltrom fra kr 1350
  Dobbeltrom fra kr 780

  Ruteprofil

  Vanskelighetsgrad: 2 av 5

  Turen er satt til kategori 2. Det betyr at du får litt høyere puls enn på vår letteste fottur, men de fleste klarer dette.
  Vandringsetappene er ikke krevende i lengde og høydemeter, men enkelte strekninger kan oppleves «luftige» av deltakere med mer enn moderat høydeskrekk.   

  Dag 2 Machico – Porto da Cruz

  Dag 3 Sao Jorge – Sao Vicente

  Dag 4 Sao Vicente – Porto Moniz

  Dag 5 Porto Moniz - Calheta

  Dag 6 Calheta – Funchal

  Dag 7 Funchal – Monte – Botaniske hage

   

  Infomateriell

  Etter bestilling vil du motta på e-post:

  •    Infoskriv «Velkommen til Madeira»

  Før avreise vil du motta på e-post:

  •    Siste informasjon, inkl. passord til GPS-app
  •    Hotelliste
  •    Veibeskrivelse på engelsk

  Ved ankomst på det første hotellet vil du motta kl. 9 dag 2:

  •    Kart
  •    Veibeskrivelser på engelsk
  •    Voucher for tjenestene inkludert i programmet
  •    Turistinformasjon
  •    Bagasjelapper

  Kart

  Bestilling

  Side 1 av 2

  AvreiseReisemålLedige plasserPris

  Oktober 2020

  22/10MadeiraPå forespørsel8 000,-Bestill på forespørsel
  24/10MadeiraPå forespørsel8 000,-Bestill på forespørsel
  27/10MadeiraPå forespørsel8 000,-Bestill på forespørsel
  29/10MadeiraPå forespørsel8 000,-Bestill på forespørsel
  31/10MadeiraPå forespørsel8 000,-Bestill på forespørsel

  November 2020

  3/11MadeiraPå forespørsel8 000,-Bestill på forespørsel
  5/11MadeiraPå forespørsel8 000,-Bestill på forespørsel
  7/11MadeiraPå forespørsel8 000,-Bestill på forespørsel
  10/11MadeiraPå forespørsel8 000,-Bestill på forespørsel
  12/11MadeiraPå forespørsel8 000,-Bestill på forespørsel
  14/11MadeiraPå forespørsel8 000,-Bestill på forespørsel
  17/11MadeiraPå forespørsel8 600,-Bestill på forespørsel
  19/11MadeiraPå forespørsel8 600,-Bestill på forespørsel
  21/11MadeiraPå forespørsel8 600,-Bestill på forespørsel
  24/11MadeiraPå forespørsel8 600,-Bestill på forespørsel
  • NRF Logo
  • RGF Logo