Skip to main content

Suffolk - sykkeltur i England

Slott, kyst og landsbyer - på sykkel i tradisjonsrike Suffolk

Suffolk har alt vi forbinder med engelsk landsbygd.  Vennlige lokalpatrioter, landbrukslandskap, kirker og te-pause med scones på puben. For de som ønsker å utforske lokal historie, er det mange små museer og lokale severdigheter å stoppe ved. Landskapet er for det meste lettkupert med mye kystsykling, så ta med badeklær og prøv den andre siden av Nordsjøen! Lett adkomst til og fra Londons mange flyplasser med lokaltog. Kombiner gjerne turen med ekstranetter i den pulserende meteropolen London. 

Avganger hver dag fra 28. mars til 27. september.
Dere må være minimum to deltagere for å bestille denne turen.

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

NB!

 • Sender du inn en «bestilling på forespørsel» går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en epost i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

  Søk reise

  Priser

  Pris uten fly: kr 9 100

  Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 200 t/r
  Tillegg enkeltrom: kr 3 700
  Tillegg høysesong**: kr 600
  Tillegg el-sykkel: kr 1 100
  Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

  *Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
  **Høysesong: Alle avganger i juli og august.

  Inkludert:

  • 7 netter på hoteller m/frokost
  • 24-girs sykkel m/styre- og sideveske
  • Bagasjetransport
  • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)

  Ikke inkl.:

  • Togbillett fra Ispwich til Needham Marked (ca. GBP 4 - 5,5)
  • Ferge over Deben (GBP 4 inkl. sykkel)
  • Ferge over Orwell/Stour (GBP 10 inkl. sykkel)

  Dag for Dag

  Dag 1Ankomst Ipswich
  Ipswich er administrasjonssenteret i Suffolk og fødestedet til Cardinal Wolsey, lordkansler til Henrik VIII. Det er en yrende markedsby med gatenett fra middelalderen og 13 middelalderkirker. Du finner historiske bygninger som Ancient House fra 1600-tallet og det staselige Christchurch Mansion (nå et museum) med vakre parkområder. Den levende, moderne sjøsiden står i kontrast til trivelige restauranter og barer, og det er mulig med et elvecruise på River Orwell. Overnatting i Ipswich.

  Dag 2Ipswich – Halesworth  62 km i flatt terreng på hovedsakelig rolige landeveier
  Dette er første sykkeldag. Tog til Needham Market kl. 09.20 (kl. 09.02 på søndager og helligdager, ikke inkl.). Ankomst 9 minutter senere. Her blir du hentet for tildeling av sykler, kart og veibeskrivelser. Dagens rute tar deg i retning Debenham, en vakker, historisk landsby med bindingsverkshus, antikvitetshandler og en enorm kirke. Du fortsetter videre til Saxtead Green hvor du kan besøke en vakkert restaurert 1700-talls vindmølle før du kommer til sjarmerende Framlingham – en typisk engelsk by med et travelt torg og et slott fra 1100-tallet. På slottsmuren kan du ta inn den flotte utsikten over den suffolkske landsbygda. Du sykler videre i åpent, bølgende landskap via små landsbyer og middelalderkirker til markedsbyen Halesworth, hvor du har overnatting.

  Dag 3Rundtur Halesworth  40 km i flatt terreng på blanding av rolige landeveier og noe mer trafikkerte veier.
  Halesworth er en by full av historiske fasader og innbydende, små butikker. Middelladerkirken St Mary’s Church er verdt et besøk før du oppdager flere historiske skatter langs veien mot kysten. Du passerer vindmøllen i Holton og fortsetter mot Wangford, en landsby spekket med tradisjonelle hus og en flott, gammel skysstasjon. Snart dukker The Suffolk Heritage Coast og Sole Bay opp i horisonten. Det samme gjør Southwold, en ærverdig og sjarmerende kystby med store grøntarealer kantet med elegante, historiske hus. En brygge og fyrtårn, et utmerket, lokalt bryggeri og en promenade med fargerike strandhytter. Kryss elven Blyth over en liten bro eller ferge til historiske Walberswick og videre langs elven til pittoreske Wenhaston og tilbake til Halesworth, hvor du har overnatting.

  Dag 4Halesworth – Felixstowe 63 km flatt terreng på hovedsakelig rolige landeveier
  Du sykler mot kysten til den middelalderske hovedstaden i East Anglia, Dunwich, som i dag i stor grad er forsvunnet grunnet jorderosjon. Ta en titt på klosteret Greyfriars Priory som klamrer seg til klippene, før du fortsetter i vakre lyngheier og kanskje avlegger fuglereservatet Minsmere et besøk. Ferden tar deg videre på løvrike veier gjennom Eastbridge forbi klosterruiner og mot buktende bekker. Snape Maltings er en konserthall midt blant små gallerier, butikker og antikvitetshandlere og et flott utgangspunkt for å ta inn utsikten over elven Alde. Ta deg så over elva Deben med den lille ferga (pass på å ankomme før kl. 18, ellers får du en lang omvei!), før du setter deg ned for å nyte et velfortjent glass på terrassen til hotellet ditt ved vannkanten i havnebyen Felixstowe, en yndet feriedestinasjon under viktoriatiden. 

  Dag 5Felixstowe – Stoke by Nayland 47 km hovedsakelig på rolige landeveier, noen få strekker er mer trafikkerte. 
  Fra Felixstowe tar du igjen en liten ferge* over elvene Orwell og Stour, før du sykler videre langs elven Stour inn i hjertet av Constable Country. I Stour Valley og Dedham Vales bølgende landskap kjenner du igjen motivene til den kjente kunstneren John Constable. Du kan besøke hans fødested East Bergholt og Flatford Mill. Landsbyene i området har imponerende kirker, praktfulle bindingsverkshus og koselige vertshus som vitner om middelalderens rikdom takket være ullhandelen. Stoke by Nayland, hvor du har overnatting, er intet unntak. 
  (*Dersom det er for sterk vind fra feil retning, går ikke fergen. Dette skjer vanligvis kun en dag eller to per sesong. Du vil da måtte ta tog fra Felixstowe til Ipswich eller Manningtree, eller sykle 50 km via Ipswich.)

  Dag 6Stoke by Nayland - Long Melford  37 km i kupert landskap hovedsakelig på rolige landeveier
  I bølgende landskap sykler du fra Stoke by Nayland til den vakre landsbyen Shelley og videre til «ullbyen» Hadleigh. Her er Deanery Tower - et mursteinshus i tudorstil, en imponerende middelalderkirke og langs hovedgaten ligger skjeve hus med de spesielle «pargetting»-fasadene. Fra kirken i historiske Kersey går det nedoverbakke mot vannet. Sammen med det nærliggende Chelsworth regnes Kersey som en av Englands vakreste landsbyer. I det kuperte landskapet på veien mot Long Melford kommer du forbi flere historiske gårder og landsbyer. I landsbyen fins to gods i tudorstil, store grøntarealer, en middelalderkirke og hovedgaten er travel med små butikker, antikvitetshandler, historiske puber og restauranter. Overnatting i Long Melford.

  Dag 7Long Melford – Bury St Edmunds  40 km 
  Start dagen i den mest berømte av «ullbyene» Lavenham, en labyrint av bindingsverkshus. Mer kupert landskap følger og du kan besøke den vakre landsbyen Hartest før du kommer til det ovale Ickworth House utenfor den gamle markedsbyen Bury St Edmunds. Bury er full av historie, små gater og Suffolk-sjarm. Gå gjennom den svære steinporten til ruinene av klosterkirken flankert av vakre hager som leder ned til elven Lark. Katedralen fikk sitt imponerende tårn til feiringen av det nye millenniet. To ganger i uken er det marked her og mulighet for et besøk på The Nutshell – Storbritannias minste pub. Overnatting i Bury St Edmunds.

  Dag 8 – Avreise etter frokost

  Reisen til og fra

  Oppmøte:
  Hotellet i Ipswich

  Fly:
  London Stansted flyplass (STN) - Nettside
  London Heathrow flyplass (LHR) - Nettside
  London Gatwick flyplass (LGW) - Nettside

  Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra London (fra kr 5 200 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

  Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
  Finn.no
  Momondo.no

  Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

  Buss:
  London Stansted flyplass - Ipswich  ca. 90 min. National Express
  Hotellet ligger 5 min gange fra busstasjonen

  Tog:
  London Liverpool Street - Ipswich  ca. 1 t 15 min. National Rail
  Hotellet ligger 10 min gange fra togstasjonen.

  Fra flyplassen til togstasjonen:
  Stansted Express + t-bane  ca. 50 min.
  Heathrow Connect/Express  ca. 15 min + t-bane

  (Merlot Reiser bestiller ikke tog-/bussbilletter)

  Overnatting/måltider

  Hotellene
  Fem av hotellene/gjestehusene har 4 stjerner, ett har fem, mens hotellet ved vannkanten i Felixstowe ikke har noen klassifisering.  Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C.
  Hotellisten mottar du på e-post etter bestilling.

  Dobbeltrom: dobbeltseng
  Twinrom: to separate senger
  Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

  Måltider
  Inkludert i turen er 7 frokoster (kontinental). Lunsj og middag ordner du selv.

  Ekstranetter
  Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

  Priser per person per natt m/frokost:

  Ipswich****
  Enkeltrom kr 1 050
  Dobbeltrom kr 550

  Bury St. Edmunds****
  Enkeltrom kr 1 120
  Dobbeltrom kr 680

  Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden av hjemmesiden vår.

  Sykkelen

  • 24-girs sykkel med to håndbremser
  • 1 sideveske som festes til bagasjebrettet
  • Vannflaskeholder (kun herresykkel)
  • Sykkelcomputer
  • Reparasjonssett (ett per 2 pers.)
  • 1 pumpe
  • Sykkellås
  • GPS og GPX-filer (på forespørsel)

   

  Ikke inkludert:

  • Hjelm
  • Klikkpedaler


  Damesykkel 

  Herresykkel 

  El-sykkel

   

  Ruteprofil

  Vanskelighetsgrad: 1 / 3

  Ruteprofil: Turen er satt til kategori 1 på grunn av flatt terreng. Denne turen kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form.

  Infomateriell

  Tilsendt på e-post etter bestilling:

  • Informasjonsskriv

   

  Tilsendt på e-post like før avreise:

  • Siste informasjon
  • Hotelliste

   

  Dag 2, ved utlevering av sykler i Needham Market:

  • Veibeskrivelser på engelsk
  • Kart
  • Bykart
  • Bagasjelapp
  • Turisthefte

  Kart

  • NRF Logo
  • RGF Logo