Suffolk - sykkeltur i England

Slott, kyst og landsbyer - på sykkel i tradisjonsrike Suffolk

Suffolk har alt vi forbinder med engelsk landsbygd.  Vennlige lokalpatrioter, landbrukslandskap, kirker og te-pause med scones på puben. For de som ønsker å utforske lokal historie, er det mange små museer og lokale severdigheter å stoppe ved. Landskapet er for det meste lettkupert med mye kystsykling, så ta med badeklær og prøv den andre siden av Nordsjøen! Lett adkomst til og fra Londons mange flyplasser med lokaltog. Kombiner gjerne turen med ekstranetter i den pulserende meteropolen London. 

Avganger hver dag fra 24. mars til 22. oktober

Dere må være minimum to deltagere for å bestille denne turen.

NB!

 • Sender du inn en «bestilling på forespørsel» går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en epost i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).
Status:
Fullt

Priser

Pris uten fly: kr 9 200

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: kr 5 200 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 2 950
Tillegg høysesong**: kr 550
Tillegg el-sykkel: kr 1 150
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
**Høysesong: Alle avganger i juli og august.

Inkludert:

 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • 24-girs sykkel m/styre- og sideveske
 • Bagasjetransport
 • Infomateriell

Dag for Dag

Dag 1Ankomst Ipswich
Ipswich er administrasjonssenteret i Suffolk og fødestedet til Cardinal Wolsey, lordkansler til Henrik VIII. Det er en yrende markedsby med gatenett fra middelalderen og 13 middelalderkirker. Du finner historiske bygninger som Ancient House fra 1600-tallet og det staselige Christchurch Mansion (nå et museum) med vakre parkområder. Den levende, moderne sjøsiden står i kontrast til trivelige restauranter og barer, og det er mulig med et elvecruise på River Orwell. Overnatting i Ipswich.

Dag 2Ipswich – Halesworth  62 km i flatt terreng på hovedsakelig rolige landeveier
Dette er første sykkeldag. Tog til Needham Market kl. 09.20 (kl. 09.02 på søndager og helligdager). Ankomst 9 minutter senere. Her blir du hentet for tildeling av sykler, kart og veibeskrivelser. Dagens rute tar deg i retning Debenham, en vakker, historisk landsby med bindingsverkshus, antikvitetshandler og en enorm kirke. Du fortsetter videre til Saxtead Green hvor du kan besøke en vakkert restaurert 1700-talls vindmølle før du kommer til sjarmerende Framlingham – en typisk engelsk by med et travelt torg og et slott fra 1100-tallet. På slottsmuren kan du ta inn den flotte utsikten over den suffolkske landsbygda. Du sykler videre i åpent, bølgende landskap via små landsbyer og middelalderkirker til markedsbyen Halesworth, hvor du har overnatting.

Dag 3rundtur Halesworth  40 km i flatt terreng på blanding av rolige landeveier og noe mer trafikkerte veier.
Halesworth er en by full av historiske fasader og innbydende, små butikker. Middelladerkirken St Mary’s Church er verdt et besøk før du oppdager flere historiske skatter langs veien mot kysten. Du passerer vindmøllen i Holton og fortsetter mot Wangford, en landsby spekket med tradisjonelle hus og en flott, gammel skysstasjon. Snart dukker The Suffolk Heritage Coast og Sole Bay opp i horisonten. Det samme gjør Southwold, en ærverdig og sjarmerende kystby med store grøntarealer kantet med elegante, historiske hus. En brygge og fyrtårn, et utmerket, lokalt bryggeri og en promenade med fargerike strandhytter. Kryss elven Blyth over en liten bro eller ferge til historiske Walberswick og videre langs elven til pittoreske Wenhaston og tilbake til Halesworth, hvor du har overnatting.

Dag 4Halesworth – Woodbridge 49-57 km flatt terreng på hovedsakelig rolige landeveier
Du sykler mot kysten til den middelalderske hovedstaden i East Anglia, Dunwich, som i dag i stor grad er forsvunnet grunnet jorderosjon. Ta en titt på klosteret Greyfriars Priory som klamrer seg til klippene, før du fortsetter i vakre lyngheier og kanskje avlegger fuglereservatet Minsmere et besøk. Ferden tar deg videre på løvrike veier gjennom Eastbridge forbi klosterruiner og mot buktende bekker. Snape Maltings er en konserthall midt blant små gallerier, butikker og antikvitetshandlere og et flott utgangspunkt for å ta inn utsikten over elven Alde. Videre følger du veier i lyng, skog og historiske grøntområder mot den neste elvemunningen og den yrende, maritime byen Woodbridge. I nærheten ligger Sutton Hoo, en angelsaksisk skipsgravplass, full av skatter, og fra stiene i området har du utsikt over elven Deben. Overnatting i nærheten av Woodbridge.

Dag 5Woodbridge – Stoke by Naylandvalg mellom tre forskjellige ruter, blanding av landlige og mer urbane veier:

 • 70 km i relativt flatt terreng langs kysten (med to ferger med begrensede avganger) eller
 • 57 km gjennom Ipswich langs den historiske sjøsiden (angelsaksisk havn) eller
 • Tog fra Woodbridge til Ipswich eller (med togbytte) Manningtree og reduser syklingen til hhv 37 eller 26 km.

Du sykler sørover til kysten og feriestedet Felixstowe før du krysser elvene Deben og Orwell via ferge og sykler videre langs elven Stour inn i hjertet av Constable Country. De korte rutene tar deg til Woodbridges historiske Market Hill eller til vannet og det berømte Tide Mill før du går på toget mot Ipswich eller Manningtree. Derfra er du tilbake på landsbygda mot Constable Country. Som et alternativ kan du sykle gjennom Ipswich på rolige sykkelveier før du kommer inn på den lengre ruten ved Tattingstone. I Stour Valley og Dedham Vales bølgende landskap kjenner du igjen motivene til den kjente kunstneren John Constable. Du kan besøke hans fødested East Bergholt og Flatford Mill. Landsbyene i området har imponerende kirker, praktfulle bindingsverkshus og koselige vertshus som vitner om middelalderens rikdom takket være ullhandelen. Det samme gjelder Stoke by Nayland, hvor du har overnatting.

Dag 6Stoke by Nayland - Long Melford  37 km i kupert landskap hovedsakelig på rolige landeveier
I bølgende landskap sykler du fra Stoke by Nayland til den vakre landsbyen Shelley og videre til «ullbyen» Hadleigh. Her er Deanery Tower - et mursteinshus i tudorstil, en imponerende middelalderkirke og langs hovedgaten ligger skjeve hus med de spesielle «pargetting»-fasadene. Fra kirken i historiske Kersey går det nedoverbakke mot vannet. Sammen med det nærliggende Chelsworth regnes Kersey som en av Englands vakreste landsbyer. I det kuperte landskapet på veien mot Long Melford kommer du forbi flere historiske gårder og landsbyer. I landsbyen fins to gods i tudorstil, store grøntarealer, en middelalderkirke og hovedgaten er travel med små butikker, antikvitetshandler, historiske puber og restauranter. Overnatting i Long Melford.

Dag 7Long Melford – Bury St Edmunds  40 km
Start dagen i den mest berømte av «ullbyene» Lavenham, en labyrint av bindingsverkshus. Mer kupert landskap følger og du kan besøke den vakre landsbyen Hartest før du kommer til det ovale Ickworth House utenfor den gamle markedsbyen Bury St Edmunds. Bury er full av historie, små gater og Suffolk-sjarm. Gå gjennom den svære steinporten til ruinene av klosterkirken flankert av vakre hager som leder ned til elven Lark. Katedralen fikk sitt imponerende tårn til feiringen av det nye millenniet. To ganger i uken er det marked her og mulighet for et besøk på The Nutshell – Storbritannias minste pub. Overnatting i Bury St Edmunds.

Dag 8 – Avreise etter frokost

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Ipswich

Fly:
London Stansted flyplass (STN) - Nettside
London Heathrow flyplass (LHR) - Nettside
London Gatwick flyplass (LGW) - Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra London (fra kr 5 200 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Momondo.no

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Buss:
London Stansted flyplass - Ipswich  ca. 90 min. National Express
Hotellet ligger 5 min gange fra busstasjonen

Tog:
London Liverpool Street - Ipswich  ca. 1 t 15 min. National Rail
Hotellet ligger 10 min gange fra togstasjonen.

Fra flyplassen til togstasjonen:
Stansted Express + t-bane  ca. 50 min.
Heathrow Connect/Express  ca. 15 min + t-bane

(Merlot Reiser bestiller ikke tog-/bussbilletter)

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har mellom 3 og 5 stjerner. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C.
Hotellisten mottar du på e-post etter bestilling.

Dobbeltrom: dobbeltseng
Twinrom: to separate senger
Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
Inkludert i turen er 7 frokoster (kontinental). Lunsj og middag ordner du selv.

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Priser per person per natt m/frokost:

Ipswich
Enkeltrom kr 1 050
Dobbeltrom kr 550

Bury St. Edmunds
Enkeltrom kr 1 170
Dobbeltrom kr 730

Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden av hjemmesiden vår.

Sykkelen

 • 24-girs sykkel med to håndbremser
 • 1 sideveske som festes til bagasjebrettet
 • 1 styreveske/kartholder
 • Vannflaskeholder (kun herresykkel)
 • Sykkelcomputer
 • Reparasjonssett (ett per 2 pers.)
 • 1 pumpe
 • Sykkellås
 • GPS og GPX-filer (på forespørsel)

 

Ikke inkludert:

 • Hjelm
 • Klikkpedaler


Damesykkel 

Herresykkel 

El-sykkel

 

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1 / 3

Ruteprofil: Turen er satt til kategori 1 på grunn av flatt terreng. Denne turen kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form.

Kart

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv

 

Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon
 • Hotelliste

 

Dag 2, ved utlevering av sykler i Needham Market:

 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Kart
 • Bykart
 • Bagasjelapp
 • Turisthefte